Premature Bebekler Gönül rahatlığı ile mama veriyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Olmyinca olmuyo kim istelezki anne sutunden faydalansin ama insanlar cok piskologimizi bozuyolar emzir emzirdikce gelir sakin mama verme veriyorum cunki ac veriyorum cunki agliyoo buyudukce almalari gereken ml yetmiyo

:) benimde buna ihtiyacım vardı. bebeğim 34 haftalık doğdu emmedi sürekli sağdım bir cacık olmadı mamaya devam ettim. Sağlığı iyi olsunda Allah a her daim şükrediyorum. Artık anne sütü alaydı iyidi diyenlere direk EŞİM lafı yapıştırıyor hemide o biçim kimsenin çıt ı çıkmıyor..:))) Allah ondan da razı olsun. Şu an bebeğime aptamil veriyorum ama eskisi gibi iştahlı değil biberonla oynuyor ağzıyla resmen 4 ayına girmeye beş gün kaldı. düzeltilmiş 2.5 aylık olacağız. yani bu iştahsızlığı neden olabilir artık amamnın tadını beğenmiyor mu acaba?

alkis alkis alkis!!! benim kizim 35+2 dogdu.birde sezeryan sutum 3 gun sonra geldi.yarim yamalak mamayla emdi.sonra mama+sagip verdim 8. aya kadar.simdi 9 aylik bir tek gece mama veriyorum.(: sabah kahvaltisi oglen yemegi aksam yemegi meyvesi meyve suyu.yanaklari pempis pempis oldu..emmmedi ama gelisimi normalden daha iyiymis.:)

:) benimde buna ihtiyacım vardı. bebeğim 34 haftalık doğdu emmedi sürekli sağdım bir cacık olmadı mamaya devam ettim. Sağlığı iyi olsunda Allah a her daim şükrediyorum. Artık anne sütü alaydı iyidi diyenlere direk EŞİM lafı yapıştırıyor hemide o biçim kimsenin çıt ı çıkmıyor..:))) Allah ondan da razı olsun. Şu an bebeğime aptamil veriyorum ama eskisi gibi iştahlı değil biberonla oynuyor ağzıyla resmen 4 ayına girmeye beş gün kaldı. düzeltilmiş 2.5 aylık olacağız. yani bu iştahsızlığı neden olabilir artık amamnın tadını beğenmiyor mu acaba?

biz aptamildik begemmedi sma ya gectik..istahi artti.dene derim.

Bebim sutum var cok sukur ama cocuguma yetmiyorr Bi biberon sagip veriyorumm kimi zaman 50 ml kimi zaman 120 ml ayriyetten emiyo masaallah ama doymuyo ve cocugum cok zayiflamisti sariligimiz artti bi anda ama mamayla doydu hem emzirdim hem mama verdimm hic bisi cocugumdan onemli degil. Musluktan akar gibide aksa sutun cocuk doymuyosa mecbursunn ve biz 1 aylik bile degilizz :KK47: o yuzden kimseyi duymuyorummm sadece bebegim ve benn ...:KK19:

aynısı bana da yapıldı ne kızdım, benimde oğlum 33 haftalık doğdu 6 hafta yoğun bakımda kaldı, ben o sütü sağarken de resmen burnumdan getirdiler aman her şeye ağlıyorsun da sen çocuğunun rızkını düşünmüyorsun da, ya biraz düşünceniz olsun be, ben oğlum doğduğunda doğumdan sonra kucağında bebekleri onlara şaşkın şaşkın bakan annelere imrenip ağladım hep, 6 hafta sonra kucağıma alabildim ilk defa bunu neden düşünmüyorlar? 33 haftalık doğuma rağmen şakır şakır sütüm vardı hep onlar yüzünden gitti.. ama noldu mama ile büyüdü oğlum 20 aylık 15 kilo 95 cm boy noldu hani mama beslemezdi anne sütü gibi olmazdı? olan var olmayan var hiç düşünmüyor insanlar bunları..

Bebim sutum var cok sukur ama cocuguma yetmiyorr Bi biberon sagip veriyorumm kimi zaman 50 ml kimi zaman 120 ml ayriyetten emiyo masaallah ama doymuyo ve cocugum cok zayiflamisti sariligimiz artti bi anda ama mamayla doydu hem emzirdim hem mama verdimm hic bisi cocugumdan onemli degil. Musluktan akar gibide aksa sutun cocuk doymuyosa mecbursunn ve biz 1 aylik bile degilizz :KK47: o yuzden kimseyi duymuyorummm sadece bebegim ve benn ...:KK19:
her anne sütü besleyici olmuyormuş canım. o durumda napacaksın mecbur mama verilecek.

ay hıc gulesın yoktu ya hahhhaa.. Benımkıde aynıydı bıgun bı hıkaye anlattı gulmekten yarıldım sutum yok dıe cırpınıorum dedıkı ay yok dıe bısı yok 60 yasındakı bı kadının yıgenıdogum yapmıs bı sebebten dolayı 3 aylıgına memlekete gıtmıs bebege mama vermısler o sure zarfında.. Kadında memegı unutmasın dıe hergun kendı memesını emdırmıs ve aaaa 60 yasındakı kadının gogusunden sut gelmeye baslamısss bakkk o yastakı bı kadının memesınden sut gelmıs sende ugras ver sen vermıosun dedı bende dedım senınde yasın 60 gel sen emzır belkı sut gelır sendende hahhhhaaa
Ayy kahkahaylaa guldum..Allah razi olsn:KK70::KK70:bendede aynj sorun var hatta iyice azalan sutum icin gunlerdir agliyorum..insanlar krndi baslarina gelmeyince anlamiyorlar malesef:KK64::KK42::KK42:

Valla benim durum kadar saçması yoktur heralde. Daha hamileyken göğsümde akıntı oluyodu içten içe seviniyotum ben tabi çok sütün olcak bebğim aç kalmıcak diye ama psikoloji denen şey öyle bir meret ki ne süt bırakıyo be bişey. Doğum yaptım ağız sütü geldi hemde sezeryan olmama rağmen. verdim bebeğime 2 gün filan emdi ama sarılık olunca annemle anla başımda mama verelim de mama verelim sütün gelmiyo bebek doymuyo diye diye başımın etini yediler 2. Gün lanet olsun verin mama dedim aldılar bebeğimi bi güzel mama yedirdiler 5cc. Koridora çıktım yürüme bahanesiyle sinirimden ağladım. Taburcu olcak çocuk dr. Geldi günde 30cc mama verin dedi bizimkiler dr.dende aldıkae gazı ama ben inat ettim emzircem hemde hayale bak 2.5 yaşına kadar. Neyse taburcu olduk geldik eve hava 45 derece ben bebeğimi emziriyorum ama bebeğim susuz , sarılık arttı uyandıramıyorum derken kontrole gittik. Dr. Sıvı kaybından yatış istedi hazır hatmışken fototerapide alsın. İyi hadi alsın da ben içine içime ağlıyorum. Yatışımız oldu saat başı emziriyorum bebeğimi annemler tabi bu arada gittiler onlar izmirde ben milastayım. Gittilerde telefondan bile yetiyolar insanın moralini bozmaya ablam aradı neymiş hiç sütümü sağmışmıyım ne kadar geliyo diye. Bastım isyanı. 2 gün kaldık tabyrcu olduk sarılık 6.9 a düştü 2lt serum yedik oğlum biraz toparladı. Doğum kilosuna ulaştık emziriyorumda seviniyorum saf saf. 1 aylık olduğunda annem geldi yanımda durcak yardımcı olcak filan bu arada bu süreçte genelllikle yalnızım yanımda kimse yok. Neyse annem geldi ben yine seciniyorum biraz nefes alcam diye kadın yine negatif bebek hiç kilo almamış (1aylıkken 3970gr.dı) hala sarı sütün yetmiyo,sütün yaramıyo. Ben yine isyan insan dedim elaleme moral vereceğine dedim yalandan da olsa kızına biraz mıral verir. İşte ben tam tersini söylüyorum da gaza gel diye bilmem ne. Nasıl mantıkasa. O güne kadar sütüm biraz olsun artmıştı masaj yaparken akıyodu yüzüstü yattığımda akıyodu. Psikolojik olarak kendi kendimi telkin etmeye başladım ama ne fayda. Hala emziriyorum yanında sabah öğlen akşam 60ar cc mama veriyorum kaşıkla tabi memeyi tamamen bırakmasın diye. Yapıcak biley yok gittiği yere kadar böyle gitçek. Ben yine artsın diye uğraşıcam.

İşin özü bazen sütün olsada çevredeki psikolojik faktörler negatif olunca sütün yok oluyo tamamen soyutlanamıyosunda. İzmire gitmeye korkuyorum tamamen kesilcek sütüm diye annemde başka bişey var sanıyo.

Evet yNLIŞ OKUMadınız gönül rahatlığıyla bebeğime mama veriyorum .. bu konu başlığını açtım çünkü biliyorum herkes yana yakıla emzirememekten şikayetçi bu konu başlığını açtım çünkü okuduğum bir haber tüyler ürpertici ''emmeyen bebek yokmuş emziremeyen anne varmış''mış mış da mış mış ilk 6 ay illede anne sütüymüş mış da mış aaaaa yeter bu bir sitem yazısıdır.başlık açtım çünkü herkes okusun istiyorum.benim bebeğim 29 haFTALIK doğdu 1 ay küvezde kaldı.gıdım gıdım süt sağdım götürdüm hepimiz aynı şeyleri yaşadık bir damlası nı telef etmedik tam 45 gün hastaneden kiraladığımız elektrikli pompoyla sağdım uyumadım her iki saate bir durmadan sağdım bir kısmını içti kalanını dondurucuya attım doktor mamaya başladı 2 ay sonra bir öğün mama bir öğün anne sütü dedi neden mi sütüm azalmıştı çünkü 20cc çok zor çıkar olmuştu çocuk açlıktan napsaydı ya mama aldı tabi yılmadım deli gibi yediim içtim doktor pozitif düşünceyle sütünü artırabilirsin dedi öylede oldu sütüm hem arttı hemde bebeğim mememi tuttu bir aygönül rahatlığıyla emzirdim mamayı 5-4-3-2 derken günde bire indirdim bende bebeğimde keyifliydi nezamana kadarmı kontrole gidene kadar bebeğim yeterli kiloyu alamamıştı prematüre anneler bilir gram bile altın değerindedir.doktor mamayı artırıcaksın sütün yeterli değil dedi.buzlukta sütlere yöneldim hemen ne mi oldu bozulmuşlar çünkü son miadındalarken ben emziriyordum lazım olduğunda tarihleri dolmuştu bikere şimdi conformil kullanıyorum sürekli mama veriyorum sadece bir yada iki kere emzirebiliyorum sütüm yetmiyor buara 4. ayımızda doldu ahlamalara vahlamalara yazıklara gerek varmı olmayınca olmuyor uz<manlar ilk 6 ay da ısrar ederken neden prematüreleri düşünmüyor olmayanları neden düşünmüyor psikolojik olarak emziremeyen anneleri dahada kötü etkilediklerinin farkında değillermi ilk altı ay anne sütü ama sütü gelebilene deseler üzülmeyin olmayanlar deseler ahlar vahlar tühler çekmeseler birde kalkıp terbiyesizce emmeyen bebek yoktur emziremeyen anne vardır demeseler inatla söylüyorum GÖNÜL RAHATLIĞIYLA MAMA VEERİYORUM VARMI SÖZÜ OLAN OLMUYORSA ZORLMAAYACAKSIN KARDEŞİM VERDİĞİNDE ZEHİR DEĞİL YA MAMA YA MAMA ANNE SÜTÜNE YAKIN ŞÜKÜR Kİ BULABİLİYORSUN OTUR MUTLU GÜLERYÜZLE BESLE BEBEĞİNİ KALKIPTA AHKAM KESMESİN BAZILARI SUÇLAR GİBİ İTHAMLARDA BULUNMASIN:KK47:
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Bence şu normal doğuran-sezaryen doğuran mevzusu çoktaaan aşıldı ama emziren-mamayla beslyen asla aşılmıyor. Düğüne gider gibi planlı sezaryene giden annelere kimse bak yaptığın doğal değil, demiyor, nasıl doğurursanız doğurun dünyanın en iyi annesisiniz, diyor. Ama elinden geleni yapıyorsun (epiduralsiz eşşek gibi yırtıla yırtıla doğurup),süt artsın diye sağıyorsun, yemediğin zıkkım kalmıyor, stresten ölüyorsun sütüm sütüm diye, olmuyor, bebek zayıflıyor, mama verdiğini gören herkes seni yiyo. Aaa emzirmezsen gelmez amaaaa. Evet ben emzirmiyorum. Sana neeeee porselen makyajla doğuma giden, ben emzirmiyorum, çünkü çok aciyööö, korkuyorum, memem bozuluyor bir de biliyo musun?!

Evet yNLIŞ OKUMadınız gönül rahatlığıyla bebeğime mama veriyorum .. bu konu başlığını açtım çünkü biliyorum herkes yana yakıla emzirememekten şikayetçi bu konu başlığını açtım çünkü okuduğum bir haber tüyler ürpertici ''emmeyen bebek yokmuş emziremeyen anne varmış''mış mış da mış mış ilk 6 ay illede anne sütüymüş mış da mış aaaaa yeter bu bir sitem yazısıdır.başlık açtım çünkü herkes okusun istiyorum.benim bebeğim 29 haFTALIK doğdu 1 ay küvezde kaldı.gıdım gıdım süt sağdım götürdüm hepimiz aynı şeyleri yaşadık bir damlası nı telef etmedik tam 45 gün hastaneden kiraladığımız elektrikli pompoyla sağdım uyumadım her iki saate bir durmadan sağdım bir kısmını içti kalanını dondurucuya attım doktor mamaya başladı 2 ay sonra bir öğün mama bir öğün anne sütü dedi neden mi sütüm azalmıştı çünkü 20cc çok zor çıkar olmuştu çocuk açlıktan napsaydı ya mama aldı tabi yılmadım deli gibi yediim içtim doktor pozitif düşünceyle sütünü artırabilirsin dedi öylede oldu sütüm hem arttı hemde bebeğim mememi tuttu bir aygönül rahatlığıyla emzirdim mamayı 5-4-3-2 derken günde bire indirdim bende bebeğimde keyifliydi nezamana kadarmı kontrole gidene kadar bebeğim yeterli kiloyu alamamıştı prematüre anneler bilir gram bile altın değerindedir.doktor mamayı artırıcaksın sütün yeterli değil dedi.buzlukta sütlere yöneldim hemen ne mi oldu bozulmuşlar çünkü son miadındalarken ben emziriyordum lazım olduğunda tarihleri dolmuştu bikere şimdi conformil kullanıyorum sürekli mama veriyorum sadece bir yada iki kere emzirebiliyorum sütüm yetmiyor buara 4. ayımızda doldu ahlamalara vahlamalara yazıklara gerek varmı olmayınca olmuyor uz<manlar ilk 6 ay da ısrar ederken neden prematüreleri düşünmüyor olmayanları neden düşünmüyor psikolojik olarak emziremeyen anneleri dahada kötü etkilediklerinin farkında değillermi ilk altı ay anne sütü ama sütü gelebilene deseler üzülmeyin olmayanlar deseler ahlar vahlar tühler çekmeseler birde kalkıp terbiyesizce emmeyen bebek yoktur emziremeyen anne vardır demeseler inatla söylüyorum GÖNÜL RAHATLIĞIYLA MAMA VEERİYORUM VARMI SÖZÜ OLAN OLMUYORSA ZORLMAAYACAKSIN KARDEŞİM VERDİĞİNDE ZEHİR DEĞİL YA MAMA YA MAMA ANNE SÜTÜNE YAKIN ŞÜKÜR Kİ BULABİLİYORSUN OTUR MUTLU GÜLERYÜZLE BESLE BEBEĞİNİ KALKIPTA AHKAM KESMESİN BAZILARI SUÇLAR GİBİ İTHAMLARDA BULUNMASIN:KK47:
Emmedi oglum mamayla buyudu masallah zipkin gibi benden iri tabiki emseydinemzrmek isterdm mama olayini abartanlara ayri gicigim ne yasandigini biliyorlar mi acaba bi kere bile hasta olmaz cok sukur dgustan gelen astimi disinda

Evet yNLIŞ OKUMadınız gönül rahatlığıyla bebeğime mama veriyorum .. bu konu başlığını açtım çünkü biliyorum herkes yana yakıla emzirememekten şikayetçi bu konu başlığını açtım çünkü okuduğum bir haber tüyler ürpertici ''emmeyen bebek yokmuş emziremeyen anne varmış''mış mış da mış mış ilk 6 ay illede anne sütüymüş mış da mış aaaaa yeter bu bir sitem yazısıdır.başlık açtım çünkü herkes okusun istiyorum.benim bebeğim 29 haFTALIK doğdu 1 ay küvezde kaldı.gıdım gıdım süt sağdım götürdüm hepimiz aynı şeyleri yaşadık bir damlası nı telef etmedik tam 45 gün hastaneden kiraladığımız elektrikli pompoyla sağdım uyumadım her iki saate bir durmadan sağdım bir kısmını içti kalanını dondurucuya attım doktor mamaya başladı 2 ay sonra bir öğün mama bir öğün anne sütü dedi neden mi sütüm azalmıştı çünkü 20cc çok zor çıkar olmuştu çocuk açlıktan napsaydı ya mama aldı tabi yılmadım deli gibi yediim içtim doktor pozitif düşünceyle sütünü artırabilirsin dedi öylede oldu sütüm hem arttı hemde bebeğim mememi tuttu bir aygönül rahatlığıyla emzirdim mamayı 5-4-3-2 derken günde bire indirdim bende bebeğimde keyifliydi nezamana kadarmı kontrole gidene kadar bebeğim yeterli kiloyu alamamıştı prematüre anneler bilir gram bile altın değerindedir.doktor mamayı artırıcaksın sütün yeterli değil dedi.buzlukta sütlere yöneldim hemen ne mi oldu bozulmuşlar çünkü son miadındalarken ben emziriyordum lazım olduğunda tarihleri dolmuştu bikere şimdi conformil kullanıyorum sürekli mama veriyorum sadece bir yada iki kere emzirebiliyorum sütüm yetmiyor buara 4. ayımızda doldu ahlamalara vahlamalara yazıklara gerek varmı olmayınca olmuyor uz<manlar ilk 6 ay da ısrar ederken neden prematüreleri düşünmüyor olmayanları neden düşünmüyor psikolojik olarak emziremeyen anneleri dahada kötü etkilediklerinin farkında değillermi ilk altı ay anne sütü ama sütü gelebilene deseler üzülmeyin olmayanlar deseler ahlar vahlar tühler çekmeseler birde kalkıp terbiyesizce emmeyen bebek yoktur emziremeyen anne vardır demeseler inatla söylüyorum GÖNÜL RAHATLIĞIYLA MAMA VEERİYORUM VARMI SÖZÜ OLAN OLMUYORSA ZORLMAAYACAKSIN KARDEŞİM VERDİĞİNDE ZEHİR DEĞİL YA MAMA YA MAMA ANNE SÜTÜNE YAKIN ŞÜKÜR Kİ BULABİLİYORSUN OTUR MUTLU GÜLERYÜZLE BESLE BEBEĞİNİ KALKIPTA AHKAM KESMESİN BAZILARI SUÇLAR GİBİ İTHAMLARDA BULUNMASIN:47:
Sizin durumunuz çok özel her prematüre çocukta olduğu gibi
Doktorunuz da mamayı tavsiye etmiş
Bazı anneler çocukları kilosunu normal aldıkları halde her şeyleri gayet iyi olduğu halde özendirici mama reklamları çevresinden yok bu çocuk iyi kilo alamamış vs ler ile çocuğuna mama başlıyor ya da erkenden emzirmeyi kesmek istiyor
Bu yanlış
Eğer ki doktorunuz mama takviyesi yaptıysa zaten onu almalısınız ama eğer bebeğiniz miadında (zamanında) doğduysa tartısı kilosu iyiyse(ki sizi bu konuda ilgili gördüm emzirmek için elinizden geleni yapmışsınız) bir sağlık problemi yoksa doktoru da ek bir besine gerek duymuyorsa emzirecek
O sütün her bir damlası o kadar kıymetli ki

Bilmeden konuşmak çok yaygın
Cahil olduğumuz şeyler konusunda çok yorum yapabiliyoruz halk olarak hepimiz ama yapmamamız gerekiyor

Mama veriyorsunuz diye laf edenler olabilir ama sizin ve çocuğunuzun sağlığı milletin ağzına sakız olacak kadar değersiz bir şey değil
Herkesin de ağzını bükemezsiniz dikemezsiniz herkes konuşur iyi de kötü de
Ama size bu işin uzmanı dediyse o zaman onu yapacaksınız ve milleti duymayacaksınız (ki yapmışsınız)

Doktorlar anne sütü diye diretiyor çünkü kıymeti bilinmiyor
Ve diretmeleri de gerekiyor
O sütün her bir damlası çocuğun ve annenin sağlığı için çok kıymetli
Güvenilir İngilizce tıp dergilerinden (Lanset NEJM gibi...) araştırabilirsiniz

Ama ‘mama veriyorum’ ibaresi bu şekilde kullanılınca mamaya özendirme durumu olabilir mesajınızı okuduğumda ne demek istediğinizi anladığımı düşünüyorum ama genele yayınca bunu bir özendirme ve teşvik etme olarak algılayanlar olacaktır

Anne sütünün her bir damlası kıymetlidir sadece hekimler değil herkes onun kıymetini savunmalıdır
Siz bunun bilincindesiniz hepimize bu bilinçte olabilmek nasip olur umarım

Ilk çocuk doktorumuz anne sütü emiyor mu dediginde sutum hic gelmedi emmedi beni dedigim an bana bi bakışı vardı hiç unutamiyorum..doktor bey sutum geldi de ben mi vermedim bakmayin bana oyle demistim..psikolojikman sinir olmuştum..yahu zaten 8 aylik dogdu kizim oksuruk ve kasintı sebep oldu alerjim kan 1600 dü ben acibademde 45 dadika sut sağdim iki damla çıktı alicam dedim evet komik gelebilir 2 damla..aldim o iki damla sutumude verdim..napayım kendimi camdan mı atayim pompalı sut sagma makinesi aldim gelmedi..sütüm olsun diye neler yedim neler içtim gelmeyince gelmiyor..sonra da doktora sinirlendim baska doktora gidiyoruz bu doktorumuzu da cok seviyoruz..yani biz anneler sutumüz gelmiyor diye sakin üzulmeyin mamada guzel bir besin..napalim

Kızlar takılmayın şu süt mama muhabbetlerine lütfen benim kızım 2340 gr doğdu 5 gün yoğun bakımda kaldı mama verdiler benim sütüm geldi emzirmek için girdim yanına ama tutmadı bi türlü neler yapmadım ki ama tıiumadı sütüm çoktu bebeğim kalp hastası ameliyat oldu iki aydan beri burundan sonda ile besliyorum canları sağolsun lütfen bu besleme konuları bana çok lüks geliyor ve komik buluyorum sütü olan ve bebek tutuyorsa sorun yok kimse isteye isteye mama vermez akışına bırakın sıkmayın canınızı ki ağızdan beslendiğine şükredin bunlar dert değil inanın ben bile hamdolsun dşyorum beterin beteri var diye Rabbim beterinden korusun

Bu arada 5.5 aylık kızım 4250 gr

şu moralsiz sıkıntılı günlerimde bu başlığı okumak bana ne kadar da iyi geldi.. benim kızım da aralık sonunda 35 haftalık doğdu 1950 gr.dı küvöz falan gerekmedi ama yine de ufacıktı gaz kabızlık ziyadesiyle sıkıntı yaşadık, sütüm ilk hafta azdı mamayla birlikte verdim sonra 10 gün kadar yetti mamayı kesmiştim ama yine azaldı şimdi hala hem mama hem de azıcık bile olsa süt veriyorum ve her mama verdiğimde sanki çocuğuma eroin veriyormuşum gibi suçluluk duyuyorum :KK43:( bana da neler dediler hele ayı günlerde doğum yaptığım bir arkadaşımın dediklerini hiç unutamıyorum, doğumdan sonra hemen sütü gelmeyince hastanede ona sormadan bebeğine mama vermişler vay efendim neden vermişler onun aç kalmaktan göreceği zarar mama yemekten göreceği zarardan daha azmış!!! e ben napayım ben senin gibi gününde saatinde 3,5-4 kilo çocuk doğuramadım senin gibi sadece emzirerek çocuğumu 5 ayda 8 kilo yapamadım senin kadar KADIN olamadım ben...
bu derdimi paylaşmak için sütü olmayanlarla ilgili forumları okumak daha da çok sinirimi bozuyor yok ısırgan iç yok helva ye yok şu yok bu.. ben bilmiyor muyum bunları ben akıl vereneler kadar bakamıyor muyum netten neyin süt yaptığına.. ben akıl istemiyorum destek istiyorum, aklım ve vicdanım bu konuyla yeterince meşgul zaten..
bu konuda çocuk doktorumuzdan epey destek aldım sağolsun belki beni avutmak için belki de gerçekten öyle olduğundan bana şöyle söyledi prematüre bebekleri beslemek kilo aldırmak için anne sütü zaten tek başına yeterli olmayabilir anne sütü bebeğini doyurmak için değil ona sendeki antikorları aktarmak için gereklidir onları alacak kadar da veriyorsun zaten.. bilmiyorum belki sadece avuntu ama avunuyorum işte..
Yıllar geçmiş ama cümleleriniz bana destek oldu

İnatla emzirilmeli bence, 1 damla da olsa, o minnoşlar için en büyük nimet. Mama destek olmalı hep. Anne sütünün içindekileri hiç bir teknoloji taklit edemiyor. Ama süt yoksa ne yapıcaz mecbur. Allah sağlıkla büyütmeyi nasib etsin hepimize inşallah.

Back