Premature Bebekler Gönül rahatlığı ile mama veriyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
aynen aynen çatır çatır mama veriyorum.. vermeyince mabut neylesin mahmut demişler allahın izniyle yaradan korur onları sütü vermeyen rabbim dağına göre karı derdine göre dermanını da verir elbet benim artık içim rahat sizlerinde içi rahat olsun kahrolmayın bebeğin sütü bol değil asıl mutlu bir anneye ihtiyacı var diye özellikle açtım konuyu buarada berentos faceden nasıl ekleyebilirim seni tatlım? burdan arkadaşlık isteği yolladım ama faceden adını bilmeden ekleyemem adını özelden yolla tatlım ekleyeyim

aynen aynen çatır çatır mama veriyorum.. vermeyince mabut neylesin mahmut demişler allahın izniyle yaradan korur onları sütü vermeyen rabbim dağına göre karı derdine göre dermanını da verir elbet benim artık içim rahat sizlerinde içi rahat olsun kahrolmayın bebeğin sütü bol değil asıl mutlu bir anneye ihtiyacı var diye özellikle açtım konuyu buarada berentos faceden nasıl ekleyebilirim seni tatlım? burdan arkadaşlık isteği yolladım ama faceden adını bilmeden ekleyemem adını özelden yolla tatlım ekleyeyim

tamam cnm ozelden msj atıcamda 100 msj atmam lazımmıs 98deyım:D

ikizlerim erken doğdular,zaten sütüm çok gelmedi ve onlar küvözdeyken ben strese girdim ve iyice azaladı.sürekli ağlıyordum sütüm yok diye..zaten iki bebek,süt nasıl yetsin? mama öyle bir anlatılıyordu ki vermemek için çok direndim..ama mecburdum mama takviyesine tabii.kuzularım şimdi 2 yaşınadalar ve doğduklarıdan ber hiçbir sağlık sorunu yaşamadılar:nazar: ..sanki sütümüz yetti de biz mi vermedik ya! anne sütü elbette önemlidir ama anne sütü az alan bebekler büyüyünce bir faciayla karşılaşacaklarmış gibi de davranmasın kimse.

ikizlerim erken doğdular,zaten sütüm çok gelmedi ve onlar küvözdeyken ben strese girdim ve iyice azaladı.sürekli ağlıyordum sütüm yok diye..zaten iki bebek,süt nasıl yetsin? mama öyle bir anlatılıyordu ki vermemek için çok direndim..ama mecburdum mama takviyesine tabii.kuzularım şimdi 2 yaşınadalar ve doğduklarıdan ber hiçbir sağlık sorunu yaşamadılar:nazar: ..sanki sütümüz yetti de biz mi vermedik ya! anne sütü elbette önemlidir ama anne sütü az alan bebekler büyüyünce bir faciayla karşılaşacaklarmış gibi de davranmasın kimse.

masallah bebıslerıne

Canım seni cok iyi anlıyorum .benim bebeğim premature doğmadı.fakat ttn li doğduğu için 3gun yogun bakımda kaldı.sabah 10 da dogum yaptım.bebegimi ilk kucağıma alabildiğimde aksam 8di.yanimda 5dk kaldı kalmadı .zaten hali bile yoktu garibimin emmeye.neler yasadım simdi hatırladıkca..her istediğimde yanına gidemiyordum.3,4saat geçerdi anca orası müsait olacak da gidip emzireceksin.zaten acikinca ,ben de yanına gidemeyince mama veriyorlardı.emzimeye gidiyorum acilar icinde ,emıyor emıyor sut yok.sağ sağdiğin sutu verelim diyorlar.sagiyorum göğüslerimden kan geliyor.gunlerce kan geldi göğüslerimden .hatta doktorlar bile şaşırdı .bazen olabiliyormuş.sut kanalları kan doluymus.doktor emzireceksin,emdikce sut geldikçe kanın yerini alacak dedi.oglumu kanlı sütümle emzirdim.zaten cok azdı sutum.ne zaman ki 3gunden sonra eve geldim.sutum düzeldi.ilk günler hafif sarılığı vardı ,emzirmeden geçmez dediler.sutum cok az,sarılıktan dolayi oglum surekli uyuyordu,artik cimdikleyerek ,ağlatarak ,yarım saat uğraşarak 5dk zor veriyordum memeyi.sutumu artıracak diye yemediğim şey kalmadı.haftalarca mücadele verdim normale donene kadar.oyle boyle 4ayina getirdim.3,5-4 aydan sonra bu sefer memeyi reddetmeye başladı.durduk yere ..1,5ay resmen savaş verdim emsin diye.yapmadigim kalmadı .ayakta emzirdim ,ters emzirdim,sac kurutma makinesiyle emzirdim.butun mücadelelerime rağmen gündüzleri almadı.simdi oglum neredeyse 6,5aylik.hala gündüzleri emmiyor.3-5saatte bir sutumu sagiyorum.sadece geceleri bir de uyku sersemiyse emıyor .gunduzleri de sağdiğim sutu veriyorum.bir süre sonra belki gecelerinde bırakacak yada surekli sağdiğim için sutum azalır bitecek,cunkunoyle diyorlar.ben de o zaman gonul rahatligiyla mamaya başlayacağım.zaten daha önce de donem donem verdim.bu derdi çeken bilir.sutum fosur fosur akarken kesti oglum gündüz emmesini..ben 4ayima kadar emmişim.o zaman bı çeşit mama varmış o da bana ishal yapmış.salmis suyla karışık süte pirinç ununu vermiş.cok şükür zekam da yerinde saglıgım da..oo cok konuşuyor insanlar ' aaa emmedimi niye ki ,sutun mü yetmedi,biberon mü verdin.keske emzirseydin..bla bla..' yada 'ama yazık oyle bitecek bak sutun sağarak olmaz ki sen yine de emzir..' yada 'sunu ye bunu ye bak sut yapar.' 'aa senin sutun yaralamıştır maşallah benim kızım 2 yasına kadar emzirdi.bla bla' ..ilk zamanlar cok üzülüyorum ,hatta biri birsey dediğinde oturup ağladığım olmuştur simdi artik gülüp geciyorum.kimse kimsenin yaşadıklarını bilemez cunku..bir de önemli hatırlatma ,..anne sutu.ek besin,mama ,aile planlaması gibi konular ülkelerin çeşitli sosyal politikalarına göre veya global bazı politikalara göre çeşitli onyıllar arasında bol bol kullanılan konulardir.yani devlet politikaları değiştikte bu konulara bakış ve empoze sekilleri de değişir.bazi seyler biz farketmeden empoze ettiriliyor .o nedenle siz siz olun etrafa cok kulak asmayın zatende basarmissiniz .ic güdülerinizin dediğini yapın.bebeginizi sizden daha iyi kimse tanıyamaz,Allah size ve bebeklerinize saglık mutluluk versin..

maşallah allah bir ömür sağlıklı mutlu kılsın onları..gülben ergeninde ikizleri 29 haftalık doğmuş sadece 2 ay anne sütü verebilmiş bende bilirim küvez günlerini pompaları ameliyatları diye ağladı tv de muhteşem bir kadın canlı yayında kadının biri sütüm yok diye ağladı baya kızdı gülben ergen verdiğin zehir değil ya dedi bende 2 ay verebildim dedi etkilendim baya sanatçı olsan anne işte bambaşka hiçbişeye benzemiyor vardı da biz mi vermedik

buara berentos 99:)) bekliyorum :)

süt olmayınca yapacak bişey yok.
benim ilk 3-4 gün hiç ama hiç sütüm gelmedi,bu arada biberon verdik kızıma,sütüm geldiğinde ise kızım mememi emmek istemedi,biberona çoktaan alışmıştı bile.kızım emmedikçe geç gelen sütüm azalmaya başladı.bende çok üzüldüm haliyle,psikolojik olarak kendimi yetersiz hissettim.pompada biyere kadar ve tabi bebek emmesi gibi olmuyor.dolayısıyla,ilk altı ay mama ağırlıklı ve zorla emzirerek yada sağarak azda olsa anne sütü almış oldu.şimdi kızım 4 yaşında ve bağışıklığı çok iyi,yani sık sık hasta olan bi çocuk değil.artı fiziksel ve beyinsel gelişim olarakta yaşıtlarından önde gidiyor.üstelik mamasıda kimi zaman bebelac kimi zaman herobayb oldu.öyle beslenmesine çok titizlenmedim,evde ne piştiyse onlardan yedi genelde.şimdide iştahı gayet iyi maşallah.demek istediğim anne sütü elbette çok faydalı ama herşey değil sonuçta.ikinci kızımda doğmak üzere gün sayıyorum ve kafam çok rahat.sütüm olursa emer olmazsa mama veririm bu kadar basit.

ben yurt disinda dogum yaptim,kizim 2 kilo dogdu ve emme sorunu yasadi.cok uzuldum cunku sutum coktu ama emmedikce azaliyordu.Sagarak verdim 6 ay,mama takviyesiyle tabii ki ve sutum iyice azalmaya basladiginda doktoruma sordum ben daha ne yapayim sutumu arttirmak icin cok uzuluyorum diye.Dondu ve sacmalama ne uzulmesi dedi,eskiden kadinlar sutleri erken kesilince uzulurdu cunku mama vs gibi alternatifleri yoktu,simdi icinde binbir cesit vitamin mineral vs olan mamalar var,onemli olan cocugun beslensin ve buyusun dedi.ve hersey bir kenara ben icten ice biiyorum ki benim bebegim sadece anne sutuyle kolay kolay o kiloyu alamaz ve toparlanamazdi,hatta 6 ay ogluna anne sutu disinda su bile vermeyen ablam simdiki aklim olsa gunde bir kez mama verir doyururdum yavrumu diyor,cocuk en fazla 30 dk emmeden dururdu,belli ki doymuyor sut yetmiyordu ama cahillik iste acemilik diyor ablam.sozun ozu mama o kadar da tu kaka degil ve ozellikle prematurelerin can simidi olabilir.saglicakla.

maşallah allah bir ömür sağlıklı mutlu kılsın onları..gülben ergeninde ikizleri 29 haftalık doğmuş sadece 2 ay anne sütü verebilmiş bende bilirim küvez günlerini pompaları ameliyatları diye ağladı tv de muhteşem bir kadın canlı yayında kadının biri sütüm yok diye ağladı baya kızdı gülben ergen verdiğin zehir değil ya dedi bende 2 ay verebildim dedi etkilendim baya sanatçı olsan anne işte bambaşka hiçbişeye benzemiyor vardı da biz mi vermedik

buara berentos 99:)) bekliyorum :)

veee 100:D:D bırazdan yollyorum msj

oncelıkle merhaba... Bı sakın olun ne bu sıddet cu celal:D bak kım ne demıs hangı mamayı vermıs kım ne kadar emzırmıs napmıs netmıs duyma sen agzı olan konusuooo.. Benım kızım 29hf dogdu ve bugun 1 yasında hala 8 kılo anne sutunu 4 ay mama takvıyelı yedı sonra aptamılle devam ettım.. Benım kızım bu ay basına kadar hıc hasta olmadı ılk kez ay bası ateslendı.. Dr hatta bagısıklıgı baya kuvvetlı dedı ama benım kızım anne sutu almadı... O yuzden bebegın daha cok kucuk bebegınle vakıt gecırmenın keyfını cıkar onun motor hareketlerıne bak kulakları gozu nasıl sıkıntın varmı.. Salla mılletı dusunme rabbım evlatlarımızın acılarını gostermesın... Senın bebegınınde bahtı ve sansı acık olsun

sanırım sabrımın taştığı bir ana denk geldi şiddetim celalim ondan :)) süt meselesi yeterince canımı sıkmıyor gibi dün bir de salağın biri ayy küçücük bebeği bırakıp nasıl işe geliyorsun dedi çıldırttı da beni.. sanki işe gelmesem maaşımı kendisi verecek.
çok şükür kızımın hala devam eden gaz sıkıntısı dışında bir derdi yok o da katı gıdalara geçince biter diyor doktor amca.

MERHABa Ben 2 yıl emzırmıs ve sezeryan ıle dogum yapmıs bı anne olarak nıye mı sezeryan ıle dogum yapmıs dedım bu konuda normal dogum ile sezeryan DOGUM arasındakı sacmalıga benzetıyorum kardesım normal yapamayan napsın bu cocuk elbet cıkacak ordan napsın sezeryan oluyor mecburen sankı cocuk dogurmamıs muamelesı goruyorlar..2.si emzırememıs anneler helede premature bebek annelerı ben yasamadım ama o kadar ıyı anlayabılıyorum kı o annelerı o endıse o kaygı halınde bırakın sutu ayakta kalabılmek bı mucıze ve yenı dogum yapmıs bırı olarak..her nedenden olsun bebegını emzırememıs anneler napıcak tabı mama verıcek baska secenegımı var bu ısın..bu sekılde ınsanları elestıren ınsanları sevmıyorum su dıyaloglara gırenleri -catır catır dogurdum valla-bız naptık vekılmı atadık bu ıs ıcın:1:ayy hıc mı emzırmedın zorlasaydın bıraz --ya kımse ukalalık edıp karısmasa ya su annelerın ısıne emınım her anne kendı bebegı ıcın yapması gerekenı baskasından ıyı bılır lutfen bırakalım fesatlık yapmayı bebeklerımız ıcın guzel ve yararlı seyler hakkında konusalım:40:m

Aynennnn sezaryan ile doğum yapan tu kaka oluyor. Herkes normal doğum yapıcak diye kural mı var:s

Tabiki her anne ister yavrusunu doya doya emzirmeyi ama bizim elimizde olmuyorki.Ben normal haftasında sezeryan doğum yaptım.Hastanede yavrum bir türlü mememi tutmadı zorlayıncada bir kaç ssatlik haliyle nasıl sinirleniyordu uyandırıyoruz diye dr lar mama vereceğiz dediler bebek odasına 1 saate 2 saate bir alıp götürdüler.Beni da kaç kere elektrikli pompayla sağdılar yok hemşireler göğüs ucunu sıkalım gelir dediler yok yok Allah yok gelmiyor. Eve geldik el pompasıyla falan devamlı sağa sağa biraz biraz sütüm gelmeye başladı ama onu yavrum tutmadı.Bende sağdım biberonla verdim. İlk gelen o ağız sütü diyorlar çok yararlıymış sarı renkli oluyor onu verebildiğim için içim dahada rahat. Tabi bu arada devamlı hazır mamada veriyorum. 20 günden sonra memeyi tutmaya başladı.hem beni hem hazır mama şeklinde devam etti çünkü benim sütüm doyurmuyordu. He bu arada doğduğunda sarılık oldu bir dr seni illaki emecek yoksa geçmez dedi. Sonrasındaki dr nöbetçiydi Allah ondan razı olsun bir kızdı ne yapıyorsunuz siz dedi sarılık bebek bu bol bol sıvı alması lazımki idrar yaparak sarılığı geçsin dedi. Seni de emsin ama 2 saate bir mama vereceksi dedi. Ondan sonra geçti yavrumun sarılığı.Sağlık ocağına götürüyordum kontrole onlarda illa anne sütü ya yok işte sütüm na yapayım elimdemiki yok yok yok.Anlamıyorlar. 5 ayından sonra ek gıdayada geçtik.Çok şükür sağlıklıda.2.5 yaşına kadarda emdi. Doyumluk olmadı ama biz tatlı niyetine emiyor diyorduk çünkü yemeklerden sonra mutlaka emerdi.Vallahi benim gönlüm rahat sisznde rahat olsun aç kalsaydı dahamı iyiydi.

merhaba arkadaslar bende 3 ay once 27 haftalik 700 gr bebegim dogdu,75 gun kuvozde kalan bebegime hergun sutumu sagip goturdum,ama yetmiyordu bile,iki ogununu ancak benim sutumle gecistiriyordu,cevremdekiler ay yazik ya sagiyomusun tuh sutun kesilir yazik ne sansiz bebekmis mamami içio erken dogdugu yetmemisgibi diye konusuyorlardi,stresten yorgunluktan olan sutumde iyice bittin,ne yapimya bende ugrasiyorum ne cikarsa onu veriyorum,bende isterim anne sutuyle beslensin ama yok iste,suan duzeltilmis iki haftalik :)) 3 kilo minicik yavrum Allah hepimizin bebegine saglik uzun omurler versin insallah..

birgun hastanede sutumu sagiyordum yanimdada bi baska anne sutunu sagiyordu,ben yarim saat sutumu sagdim iki gogsumden 50 cc sut geldi ama diger anne iki biberonu doldurmus:nazar: diger ikisine gecmisti,o kadar uzulmustumki,sanki bebegim ac kalcak gibi,cevre cok etkiliyor,duymamak gormemek lazim ama olmuyor iste,gecenlerde kayin validem soruyo emziriyormusun,ememiyor sagiyorum ddedim mamada veriyorm tabiki dedim telefondan cikacak gibi ney ne mamasi delimisin diyor anne sutum yok diyorum sen istemiyosunda ondan dedi sabahlari bir bardak sut iç :D bak nasil patilayip gelir dedi:D tmm olur dedim kapatim :)

birgun hastanede sutumu sagiyordum yanimdada bi baska anne sutunu sagiyordu,ben yarim saat sutumu sagdim iki gogsumden 50 cc sut geldi ama diger anne iki biberonu doldurmus:nazar: diger ikisine gecmisti,o kadar uzulmustumki,sanki bebegim ac kalcak gibi,cevre cok etkiliyor,duymamak gormemek lazim ama olmuyor iste,gecenlerde kayin validem soruyo emziriyormusun,ememiyor sagiyorum ddedim mamada veriyorm tabiki dedim telefondan cikacak gibi ney ne mamasi delimisin diyor anne sutum yok diyorum sen istemiyosunda ondan dedi sabahlari bir bardak sut iç :D bak nasil patilayip gelir dedi:D tmm olur dedim kapatim :)

ay hıc gulesın yoktu ya hahhhaa.. Benımkıde aynıydı bıgun bı hıkaye anlattı gulmekten yarıldım sutum yok dıe cırpınıorum dedıkı ay yok dıe bısı yok 60 yasındakı bı kadının yıgenıdogum yapmıs bı sebebten dolayı 3 aylıgına memlekete gıtmıs bebege mama vermısler o sure zarfında.. Kadında memegı unutmasın dıe hergun kendı memesını emdırmıs ve aaaa 60 yasındakı kadının gogusunden sut gelmeye baslamısss bakkk o yastakı bı kadının memesınden sut gelmıs sende ugras ver sen vermıosun dedı bende dedım senınde yasın 60 gel sen emzır belkı sut gelır sendende hahhhhaaa

Hangi anne istemez ki bebeğini emzirmeyi..
O hazzı yaşamayı..
Bir bütün hissetmeyi..

Üstelik emzirme işi bu kadar pratikken..
Ne ısıtma derdi var ne hazırlama zahmeti.. Ne de para gerektiriyor..

Artık piyasada satılan mamalar,anne sütüne eş değer..
Hiç dert etmeyin..
Bebeğiniz için elinizden geleni yapıyorsunuz..
Herşey yolunda :nazar::nazar::nazar::emir_bebek::16:

Bizler inek sütüyle büyüdük de bişey mi olduk :19:
Kızıyorum o genelleme yapmayı pek seven bilir kişilere bende..

Güle güle büyütün bebişinizi..:38:

Son düzenleme:
benım bebeğimde 35 haftalık doğdu emme refleksı yoktu,emmeyı bılmıyordu şırıngayla vs. besledik,göğüsten gelen ilk süt çok faydalı dediler,3 saatte bır hastaneye gittim,altım dikiş yatmam gerekirken üzerine zor oturarak soğuklarda gittim hastaneye,bebeğim emmedi göğüslerim taş oldu ateş yaptı,kızım küvezden cıktı sütlerim yetmez oldu,cocuk aç kalınca ağlıyor emziriyorum yetmıyor ebeler kızıyor sakın mama verme,kızım ac olunca uyumuyor ne yapayım süt yetmeyınce yetmıyor,bırde psıkolojık baskı uygulamaları yok mu ebelerın...

bende bebeğimi herkesten daha ıyı düşünürüm tabıkıde gönlüm elvermedi ac kalmasına en iyi en pahalı mama hangısı golden goat içeriğinde keci sütü varmış onlardan aldım ve ıcımde cok rahat ettı,emzirmeyıde bırakmadım ,keçi sütünüde ek olarak verdim

her götürdüğüm doktor aferın cok ıyı bakmışsın bebeğine dediler...içiniz nasıl rahat edecekse o şekilde davranın bebişlerinize en iyisini tabıkı siz anneler bilirsiniz...

benımde bebegım 35 haftalık doğdu...normal doğum yaptım ama3 gün sütüm gelmedı,birde süt gelcek dıe etrafımdakıler mama vermedıler oğluma zaten küçüktü bn aglıyorum sınırden,oglum aglıyo aclıktan eve geldık cocuk ertesı gün sapsarı açlıktan sarılık almış başını gtmiş..22 lere ulasmıstık hastaneye gttık dikişlerim var alttan cokta fazlaydı oturup kalkamıyorum...doktor bir bagırdı mamadamı veremedınız dıe nys hastaneye yattık bnden süt gelmıyo cocuk emmıyo sağıyorum 20 cc anca cıkıyo cocuk onu dahı içmiyo...etrafın baskısı zaten nsl bsey ya logusalık bilmedım emziremıyosun laflarından en sonunda cıktık 1 hafta sonra hastaneden sarılık baya düşünce...geceler boyu oğlum mememde tutuyorum cekmıyo 4 saat o şekılde durduk biri gelıyo tutturmaya calısıyo off allahım nasıl bseydı sonra artık herkez kndı evıne gidince aldı babası mama vermeye basladık ... yanı bnm bebegım hiç emmedı suan 11 aylık boyu kılosu cok gzl hiç hastalık yaşamadık desem yerıdır dişler cıkarken baya zorlandık sadece...
halada bı yere gezmeye gitsem bak bu cocugunu emzırmedı diyolar ya ölüyorum sinirden...merhametsız olcak annesını emmeyen bebek merhametsız olurmus..bnde dedım emenler cok merhametli...yanı hem emmedıgıne yanıyosun hem mılletın lafına...kım ister 2 gunde 1 20 tl mama almak ınsanı nasıl yoruyo zorluyo...yanı bunu yasamayan gercekten anlayamaz..

ay hıc gulesın yoktu ya hahhhaa.. Benımkıde aynıydı bıgun bı hıkaye anlattı gulmekten yarıldım sutum yok dıe cırpınıorum dedıkı ay yok dıe bısı yok 60 yasındakı bı kadının yıgenıdogum yapmıs bı sebebten dolayı 3 aylıgına memlekete gıtmıs bebege mama vermısler o sure zarfında.. Kadında memegı unutmasın dıe hergun kendı memesını emdırmıs ve aaaa 60 yasındakı kadının gogusunden sut gelmeye baslamısss bakkk o yastakı bı kadının memesınden sut gelmıs sende ugras ver sen vermıosun dedı bende dedım senınde yasın 60 gel sen emzır belkı sut gelır sendende hahhhhaaa

hahahaha ay cok yasa emi yaa haha..ay cok guldum ya,yanliz degilmisim demek:))benimkide sut iç bir bardak patilar gelir diyoo..ay cok yasa nasil vermisin cevabini :1::1::1:

Back