çok sağolun kızlar teşekkür ederim okuduğum yazı çileden çıkarttı beni yok emziremeyen anne varmış yok emzirmessen meme kanseri olurmuşsun olmayanın psikolojisini düşünen yok birde emzirenler ahkamm kesiyor ya deli ediyorlar beni neyse içimi burada döküyorum bende napim enazından sizlerden destek görmek yalnız olmadığımı bilmek moral veriyor bana.berentos seninle kistik fibrozis başlığımdada konuşmuştuk.hATIRlıyormusun?benim bebeğim 29 haftalık 1kilo300gr dğdu 1 kiloya kadar düştü tam biray kaldı küvezde kabızlık problemimiz var birde hemanjionumuz var göğüste .hemanjiom bir nevi kitle çileğe benziyor ama baya kabarık et beni gibi..şuan tam 4 aylık düzeltilmiş 1 hafta sonra 2 aylık olacak.şuan 4 kilo 700gram 56 cm boyumuz herşeyimiz iyi çok şükür ama kabı<zlık fenabir aydır ilaç kullanıyoruz doktorumuz ümitlli geçen hafta nihayet kendi yaptı kakasını hemde uyarı vermeden sevinçten ağladım resmen inanamazsın katı gıdalara ağustos gibi başlarız dedi motor gelişiminiz nasıl şuan biz göz kordinasyonu kurabiliyoruz seslere tepki verebiliyoruz çok şükür ama kafasını tatamıyor daha geçen hafta ileri işitme testine gittik çok şükür temiz oda.yarın kardiyoloji kontrolü var.bende durum böyle tatlım
hurma yesen? hurma anne sütüne çok çok iyi gelen bir besin.
bilmiyorum denedin mi ama, yine de vazgeçme derim ben emzirmekten.
evet anne istemedikçe süt kesilmez.
benim kuzenim 5 yaşına kadar emdi.gayet de güzel geliyordu süt, hatta ben bile anne sütünün tadını çok merak ettğim için yengeme söyledim, bana süt sağdı kendisinden:) gayet de güzel akıyordu.
canım bebeğini tabi ki senden iyi kimse düşünemez ama bu durumda birazsıkılmış, bunalmış olabilirsin ama vazgeçme lütfen...
oy masallah baya toplamıs cok sewındım ıyı olmasına.. Kaka sorununu zamanla gecıcek ayyy sımdı benımkı yapıo kakasını 5 metreden gelıo kokusu bıktırıyo yanesende bıkıcan stres yapma.. Kafasınıda tutar daha kasları zayıftır bbenım kızın yarın dogum gunu ama hala 8 kılo emeklemıo mesela ama donuo desteksız oturuyo ayakta koltuga tutup dıkılıo ayakta yerde surunuo ama emekleme yok emeklemıcek sanırsam..ısıtme testınıde gecmene cok sewındım benımde kızımda hıdrosefalı var demıslerdı kafama takıodum cumartesı kranıal usg cektırdım temız cıktı kafada bı sıkıntımız yok artık... Senınkınde gulmesı falan tepkılerı nasıl mesela
iyi ki doğdun diyelim ozaman canım benim yaşı uzun ömrü güzel olsun ne mutlu çok sevindim darısı başıma:))
şu moralsiz sıkıntılı günlerimde bu başlığı okumak bana ne kadar da iyi geldi.. benim kızım da aralık sonunda 35 haftalık doğdu 1950 gr.dı küvöz falan gerekmedi ama yine de ufacıktı gaz kabızlık ziyadesiyle sıkıntı yaşadık, sütüm ilk hafta azdı mamayla birlikte verdim sonra 10 gün kadar yetti mamayı kesmiştim ama yine azaldı şimdi hala hem mama hem de azıcık bile olsa süt veriyorum ve her mama verdiğimde sanki çocuğuma eroin veriyormuşum gibi suçluluk duyuyorum( bana da neler dediler hele ayı günlerde doğum yaptığım bir arkadaşımın dediklerini hiç unutamıyorum, doğumdan sonra hemen sütü gelmeyince hastanede ona sormadan bebeğine mama vermişler vay efendim neden vermişler onun aç kalmaktan göreceği zarar mama yemekten göreceği zarardan daha azmış!!! e ben napayım ben senin gibi gününde saatinde 3,5-4 kilo çocuk doğuramadım senin gibi sadece emzirerek çocuğumu 5 ayda 8 kilo yapamadım senin kadar KADIN olamadım ben...
bu derdimi paylaşmak için sütü olmayanlarla ilgili forumları okumak daha da çok sinirimi bozuyor yok ısırgan iç yok helva ye yok şu yok bu.. ben bilmiyor muyum bunları ben akıl vereneler kadar bakamıyor muyum netten neyin süt yaptığına.. ben akıl istemiyorum destek istiyorum, aklım ve vicdanım bu konuyla yeterince meşgul zaten..
bu konuda çocuk doktorumuzdan epey destek aldım sağolsun belki beni avutmak için belki de gerçekten öyle olduğundan bana şöyle söyledi prematüre bebekleri beslemek kilo aldırmak için anne sütü zaten tek başına yeterli olmayabilir anne sütü bebeğini doyurmak için değil ona sendeki antikorları aktarmak için gereklidir onları alacak kadar da veriyorsun zaten.. bilmiyorum belki sadece avuntu ama avunuyorum işte..
Fotoğrafındaki bebek senin galiba.
Allah bağışlasın son derece de yerinde duruyor kilosu.
Boşverin şişman olsa ne zayıf olsa ne. Sağlıklı olsun da.
Aklı başında olsun bu günler de gelir geçer.
Zaten 6 aydan sonra ek gıdalar ağırlıkta oluyor.
Aklınıza bile gelmez bu günler...
evet benim kızım :)) çok şükür kilosu gününde doğan bebekleri yakaladı zaten mesele kilo değil de yeterince anne sütü alamadığı için bağışıklık sistemi yada zeka gelişimi olumsuz etkilenir mi diye korkuyorum.. neyse olacakla öleceğin önüne geçemem zaten..
Olmaz inanın. Zekadan yana bir eksiği olacağını sanmam... Bağışıklık sistemi biraz zayıf olabilir amaÇabuk hastalanabilir filan.
O kadarı da teferruat. Hiççç önemsemeyin.
Konuşulanlara da kulağınızı tıkayın. Konuşan da boş konuşur.
Herkesten inek gibi kova kova süt çıkacak, herkesin bebeği tosun gibi olacak diye kaide yok.
Bebeğiniz son derece tatlı. Allah onu size bağışlasın.
şu moralsiz sıkıntılı günlerimde bu başlığı okumak bana ne kadar da iyi geldi.. benim kızım da aralık sonunda 35 haftalık doğdu 1950 gr.dı küvöz falan gerekmedi ama yine de ufacıktı gaz kabızlık ziyadesiyle sıkıntı yaşadık, sütüm ilk hafta azdı mamayla birlikte verdim sonra 10 gün kadar yetti mamayı kesmiştim ama yine azaldı şimdi hala hem mama hem de azıcık bile olsa süt veriyorum ve her mama verdiğimde sanki çocuğuma eroin veriyormuşum gibi suçluluk duyuyorum( bana da neler dediler hele ayı günlerde doğum yaptığım bir arkadaşımın dediklerini hiç unutamıyorum, doğumdan sonra hemen sütü gelmeyince hastanede ona sormadan bebeğine mama vermişler vay efendim neden vermişler onun aç kalmaktan göreceği zarar mama yemekten göreceği zarardan daha azmış!!! e ben napayım ben senin gibi gününde saatinde 3,5-4 kilo çocuk doğuramadım senin gibi sadece emzirerek çocuğumu 5 ayda 8 kilo yapamadım senin kadar KADIN olamadım ben...
bu derdimi paylaşmak için sütü olmayanlarla ilgili forumları okumak daha da çok sinirimi bozuyor yok ısırgan iç yok helva ye yok şu yok bu.. ben bilmiyor muyum bunları ben akıl vereneler kadar bakamıyor muyum netten neyin süt yaptığına.. ben akıl istemiyorum destek istiyorum, aklım ve vicdanım bu konuyla yeterince meşgul zaten..
bu konuda çocuk doktorumuzdan epey destek aldım sağolsun belki beni avutmak için belki de gerçekten öyle olduğundan bana şöyle söyledi prematüre bebekleri beslemek kilo aldırmak için anne sütü zaten tek başına yeterli olmayabilir anne sütü bebeğini doyurmak için değil ona sendeki antikorları aktarmak için gereklidir onları alacak kadar da veriyorsun zaten.. bilmiyorum belki sadece avuntu ama avunuyorum işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?