Gönül Almayı Bilmiyor, İşler Sarpa Sarıyor ..

Evet arkadaşım,
Sürekli gerilmeye hazır, tartışmayı konuşmak zanneden bir aday var karşımda.
Normalde iyi bir insan, üzerime titrer ama en ufacık gerginlikte ağzından çıkanın nereye gittiğini bilmez ve asla gönül almaz..
Konuş bence mutlaka. Çok geç olmadan halledilmeli, senin sınırlarını öğrenmeli. Konuşmamız gerek, önemli diyerek başbaşa kalacağınız bir yere götür. Peşin peşin de söyle kesmeden dinle diye. Tüm şikayetlerini söyle. Ama böyle spesifik bir konu üzerinden değil. Mesela eşya olayına girersen dikkat oraya kayar ordan savunmaya başlar kendini. Direkt sesini yukseltmenden hoşlanmıyorum, kırınca gönül almaman benim için sorun vs. de. Bakalım ne diyecek. Vereceği cevaplara göre de kararını verirsin.

Düğün öncesi stres normal bizde nikah günü kına günü konuşmuyorduk
birçok şeyi ben tek başıma hallettim o vardiyalı çalışıyordu

benim anlamadığım bişi var düğüne 2 hafta var çok geç kalmadınız mı eksikleri tamamlamak için
belki de onun stresi de vardır

kızgınlık anında söylenenler geçer hele bu dönemde çok kafaya takmamaya çalışın
erkeklerin geneli odundur sizin neye kırıldığınoızı anlamazlar

Konuş bence mutlaka. Çok geç olmadan halledilmeli, senin sınırlarını öğrenmeli. Konuşmamız gerek, önemli diyerek başbaşa kalacağınız bir yere götür. Peşin peşin de söyle kesmeden dinle diye. Tüm şikayetlerini söyle. Ama böyle spesifik bir konu üzerinden değil. Mesela eşya olayına girersen dikkat oraya kayar ordan savunmaya başlar kendini. Direkt sesini yukseltmenden hoşlanmıyorum, kırınca gönül almaman benim için sorun vs. de. Bakalım ne diyecek. Vereceği cevaplara göre de kararını verirsin.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim,
Şuan işteyim, 13:30 çıkcaz. Çıkınca konuşmayı düşünüyorum.

Düğün öncesi stres normal bizde nikah günü kına günü konuşmuyorduk
birçok şeyi ben tek başıma hallettim o vardiyalı çalışıyordu

benim anlamadığım bişi var düğüne 2 hafta var çok geç kalmadınız mı eksikleri tamamlamak için
belki de onun stresi de vardır

kızgınlık anında söylenenler geçer hele bu dönemde çok kafaya takmamaya çalışın
erkeklerin geneli odundur sizin neye kırıldığınoızı anlamazlar

Ben aslında aylardır 1-2 kez söyledim geç kalıyoruz diye ama çok rahat. Baktım faydasız tekrar söylemedim, beklemeye geçtim. Zira bu faydasız olunca hiç olmazsa dırdır yapan konumuna düşmeyim dedim.
Galiba taksitleri geciktirmek için erteledi. Adam gibi oturup konuşmadığımız için kendimce varsayımlar yapıyorum.

Neye kırıldığımı da düzgün bir dille söylüyorum ama dediğiniz gibi genel anlamda böyleler galiba.
Allah yardımcım olsun ..

Ben emanet edemezdim, öyle bir ömre cesaret edemezdim...

Siz kafanızı daha fazla karıştırmadan konuşun önce.
İyi analiz edin tavırlarını, konuştukça uyum sağlayacak gibi mi veya dereyi geçene kadar durumu var mı.

Kavgalı ortamda büyümediyseniz bu durum sanırım ekstra yoruyor.
Mutlaka çözün, iletişimi koparmayın, konuşmayı geciktirmeyin.

Gerçekten kavgalı bir ortamda büyümedim ve bu durumlarda nasıl tepki vermeliyim onu da bilmiyorum.
Ama onlar ailece yüksek sesle konuşur, herkes dediğini dikte etmeye çalışır.

Şuan nışanlılığımı sorguluyorum ne yazıkki ..

Ben aslında aylardır 1-2 kez söyledim geç kalıyoruz diye ama çok rahat. Baktım faydasız tekrar söylemedim, beklemeye geçtim. Zira bu faydasız olunca hiç olmazsa dırdır yapan konumuna düşmeyim dedim.
Galiba taksitleri geciktirmek için erteledi. Adam gibi oturup konuşmadığımız için kendimce varsayımlar yapıyorum.

Neye kırıldığımı da düzgün bir dille söylüyorum ama dediğiniz gibi genel anlamda böyleler galiba.
Allah yardımcım olsun ..

Bir de şu oluyor
bizim çok sıkıntılı geçmişti düğün öncesi
ne kadar tanıdığını düşünsende tanımıyorsun anlamıyor o seni
sonra aynı evde yaşamaya başladıkça öğreniyorsun öğreniyor
sırf kırıldığım özür dilemediği için boşanmayı düşündüğüm zamanlar oldu benim
şimdi 2 gün önce kavga ettik yarım saat sonra geldi özür diledi öğrendi ama zamanla ne yazık ki

Gerçekten kavgalı bir ortamda büyümedim ve bu durumlarda nasıl tepki vermeliyim onu da bilmiyorum.

ama canım evlilik sabır ve zaman isteyen bir durum değil mi sen şimdiden pes edemezsin :KK43:

ama canım evlilik sabır ve zaman isteyen bir durum değil mi sen şimdiden pes edemezsin :KK43:

Savaşmak istiyorum canım ama, bana kendimi yalnız hissettiriyor.
Üstelik konuşamıyor, derdimi anlatamıyor oluşum ayrıca yıpratıyor beni. Zira hemen kavgaya hazır .. :KK61:

Savaşmak istiyorum canım ama, bana kendimi yalnız hissettiriyor.
Üstelik konuşamıyor, derdimi anlatamıyor oluşum ayrıca yıpratıyor beni. Zira hemen kavgaya hazır .. :KK61:

evlilik sendromu olmasın kuzum ya akşam daha sakin bir ortamda yüz yüze konuşun etkili olur inş. tatlım

Çok tanıdık bu yüksek sesle konuşma durumu ( :
Eşime sık sık sesini yükselttiğini kabullendirmem 1 yılımı aldı, çözdük mü bilmiyorum.
Ailede bağıra çağıra iletişim normal olunca o sesini yükselttiğini fark etmiyor bile.

Ama farkına vardırmalısınız.
Sizi anlamaya kapalıysa bu riske girmeye inanın değmez.

Tatlım anladıgım kadarıyla hep icine atıyorsun, karsı taraf senin tam olarak ne istediğini, ne hissettiğini anlamıyor. Gerginlik çıkarmaya gerek yok ama Sabahı beklemeden, 6-7 saat evimiz icin gezdik, neden bana büyük bi hediye bahşetmiş gibi davranıyorsun deseydin, ailesi ne cevap verirdi bu durumda izleseydin. Nişanı at atma bisey diyemeyiz, ama cok hassas birine benziyorsun, bence tam olarak gerginlik anında nasıl bir ruh haline büründüğünü, ne kadar yara aldığını karsı taraf bilmemi ve buna göre hareket etmeli. Düğünü erteleyebilirsin mesela

Bazı erkekler uzun sure gezmeyı sevmıyorlar.. Ne yazık kı bız bayanlar gibi ordan oraya gezınce beyefendılere baygınlık gelıyor .. Belkı gercekten daralmıs bunalmıştır o yuzden gelmek ıstememıstır olur boyle seyler uzulme bence buda sorun mu?

Kendini ezdirme evlendikten sonra o naiflik senin zararina olur ozellikle kv gorumce ile olan tartismalarda.
Bunuda soylemeliyim ortada cok buyuk bi sorun yok. Cogu erkek sevmez alisverisi zaten. Ben mesela kozmetik urunlerine fazla merakliyim her alisverise gittigimizde kozmetik satilan bir magazaya girerim. Esim hic cekemez yani gider bi kosede oturur ya da ne biliyim kendi istedigi magazalara girer. Tabi konu farkli bu bizim evimiz diyeceksin ama bazi erkekler onu bile sevmez. Bir gun gezdim daha ne bekliyorsun demesi yanlis olsada anlamak gerek

Çok tanıdık bu yüksek sesle konuşma durumu ( :
Eşime sık sık sesini yükselttiğini kabullendirmem 1 yılımı aldı, çözdük mü bilmiyorum.
Ailede bağıra çağıra iletişim normal olunca o sesini yükselttiğini fark etmiyor bile.

Ama farkına vardırmalısınız.
Sizi anlamaya kapalıysa bu riske girmeye inanın değmez.

Aynı dertten muzdarip olmanıza üzüldüm, Allah yardımcınız olsun..
Çok bağıran kendini çok haklı zannediyor galiba, son günlerde bunu düşünmeye başladım.
Az önce aradı, hayatım seni alıyım mı kendin mi gelirsin diyor. Sanki sabah arabada bi ton laf saydığı kişi ben değildim.

Bugün net bir şekilde konuşmaya çalışcam, umarım işe yarar ..

Tatlım anladıgım kadarıyla hep icine atıyorsun, karsı taraf senin tam olarak ne istediğini, ne hissettiğini anlamıyor. Gerginlik çıkarmaya gerek yok ama Sabahı beklemeden, 6-7 saat evimiz icin gezdik, neden bana büyük bi hediye bahşetmiş gibi davranıyorsun deseydin, ailesi ne cevap verirdi bu durumda izleseydin. Nişanı at atma bisey diyemeyiz, ama cok hassas birine benziyorsun, bence tam olarak gerginlik anında nasıl bir ruh haline büründüğünü, ne kadar yara aldığını karsı taraf bilmemi ve buna göre hareket etmeli. Düğünü erteleyebilirsin mesela

Çok teşekkür ederim, evet tam da sizin ifade ettiğiniz gibi kırılgan bir yapım var. Ama sadece mahzunlaşırım. Yani trip atayım, laf sokayım gibi bir tarzım yok. Haliyle hep içimde birikiyor. Aslında bu kırılganlığımın farkında değil ne yazıkki, tartışma anında cevap vermeyi çok istiyorum ama hep sonradan geliyor aklıma. O an dilim tutuluyor, yaralanıyorum, kanıyorum ama karşı tarafa çok şey söyleyemiyorum :KK43:

Bazı erkekler uzun sure gezmeyı sevmıyorlar.. Ne yazık kı bız bayanlar gibi ordan oraya gezınce beyefendılere baygınlık gelıyor .. Belkı gercekten daralmıs bunalmıştır o yuzden gelmek ıstememıstır olur boyle seyler uzulme bence buda sorun mu?

Teşekkür ederim,
Aslında alışverişe gelmiyor diye problem etmiyorum.
Sürekli gerginlik çıkarıyor, tartışma ortamına çeviriyor diye endişe ediyorum.
Sanki evliliğim hep hır gür ile geçecek gibi ..

Kendini ezdirme evlendikten sonra o naiflik senin zararina olur ozellikle kv gorumce ile olan tartismalarda.
Bunuda soylemeliyim ortada cok buyuk bi sorun yok. Cogu erkek sevmez alisverisi zaten. Ben mesela kozmetik urunlerine fazla merakliyim her alisverise gittigimizde kozmetik satilan bir magazaya girerim. Esim hic cekemez yani gider bi kosede oturur ya da ne biliyim kendi istedigi magazalara girer. Tabi konu farkli bu bizim evimiz diyeceksin ama bazi erkekler onu bile sevmez. Bir gun gezdim daha ne bekliyorsun demesi yanlis olsada anlamak gerek

Aslında iş hayatında yada normal zamanda yırtıcıyım bile denilebilir. Kırıp dökmem ama mesela personelimi kimseye ezdirmem. Haklarını çatır çatır savunurum ama sanırım özel hayatımda biraz başarısızım.
Alışverişe gelip gelmemesi çok sorun değil, aslında ben sürekli tartışma ortamı yarattığı için, kırıp döktüğünde gönül almadığı için biraz endişeliyim. Gönül almayı bırak, bi de bağırıp üste çıkmak için gerginlik çıkarıyor..

en başta nasıl başlarsa öyle de devam ediyor ben eşimle 4 sene kadar flört ettim ilişkimizin en başından beri ben taviz verdim alttan aldım hata yaptığını farkedip özür diler gönlümü alır belki diye bekledim ama NAFİLE::: şimdi 2.5 yıllık evliyiz beni çok mutlu ediyor sevdiğini de biliyorum ama en ufak bi sorunda zeytinyağı gibi üste çıkar.. senin de dediğin gibi evlilik arefesinde her ayrıntıyı beraber kurmak istersin ama onlar ODUNLUĞUNU son safhasına kadar gösterirler.. canını sıkmak istemem ama böyle gam böyle keder böyle gelmiş böyle gider...

Aslında iş hayatında yada normal zamanda yırtıcıyım bile denilebilir. Kırıp dökmem ama mesela personelimi kimseye ezdirmem. Haklarını çatır çatır savunurum ama sanırım özel hayatımda biraz başarısızım.
Alışverişe gelip gelmemesi çok sorun değil, aslında ben sürekli tartışma ortamı yarattığı için, kırıp döktüğünde gönül almadığı için biraz endişeliyim. Gönül almayı bırak, bi de bağırıp üste çıkmak için gerginlik çıkarıyor..

o hepsinin genel özelliği zaten (istisnalar da var tabi) ne olursa olsun ben haklıyım düşüncesi var hepsinde

X