Çok saolun kızlar cesarete ihtiyacım var sizlerdende acımıyor diye duyunca psikolojik olarak kendimi daha rahat hazırlıyorum. Doktor psikolojik olarak hazır olduğunda gel dedi ama işte dişçi fobisi kolay kolay yenilmiyor. Ameliyat sonrası ağrı çok korkutmuyor beni önemli olan ameliyat...
Peki kesi yapıldıktan sonra diş çekilirken ne hissediyorsunuz kızlar bunu biraz anlatabilrmisiniz? Doktor öyle son gücüyle çekmiyor dimi dişi:26:
merhaba canım öncelikle geçmiş olsun sana bendede 20 lik diş var kemiğin içinde hemde 4 tane bu yaşıma kadar hç diş çektirmedim ve dişten çok korkarım dişim çok ağrı yapıyodu çürük sandım doktor 20 lik diş kemiğin içinde çıkamıyor dedi cerraha git dedi bende çapa ya gittim röntgen çektiler tam 4 tane var şok oldum
1 tanesini aldılar hiç acı hissetmiyorsun evet ama o psikoloji beni maf ediyo ağzım açık durunca boğulacakmışım gibi oluyorum 2 tane morfinden daha etkili iğne yaptılar kemiği oyuyolar çünki hiç ağrı hissetmedim ama iynenin etkisi geçince acı başlıyor onun içinde zaten antibiyotik ve ağrı kesici veriyorlar 3 tane kaldı bende bi cesaret bulsan onlarıda çektircem 3 senedir ağrıları çekiyorum artık ağrı kesici içe içe bünye alıştı onlarda fayda etmiyo ama mecburen bunları çektirmemiz lazım korkulacak hiç bir şey aslında yok ama bunu kendimize anlatamıyoruz
oyle tutup da senı yerınden kaldıracak gucte cekmıyor tabıkı:)))) bır seyle once dısı yerınden cıkarıyor...sonra zaten tık dıye dusuyor ya sen amelıyat zamanı korkma gercekten:))) ama mor bır yuzle gezmeye hazırlan o da agrıdan degıl bıraz morarıyor sonra
Aynen işte benimde kemik altında canım. Korkan biri olarak sen aldırabildysen canın acımadysa bende yapabilirim inşallah. İnci gibi olan dişlerim yamulmaya başladı zaten
TABİKİ YAPABİLİRSİN ACIYI BİR KERE ÇEKİCEK SONRA RAHATLİCAZ BAZI ARKADAŞLAR PARÇALIYO DİŞİ FELAN DEMİŞLER BİZİM DİŞİMİZ KEMİK İÇİNDE OLDUĞU İÇİN PARÇALAMIYO KEMİĞİ MATKAPLA OYUYO DİREK DİŞİ TUTUP ÇIKARTIYO AMA HİÇ ACI HİSSETMEDİM ONDA RAHAT OLABİLİRSİN BİZ PSİKOLOJİK OLARAK KORKUYORUZ BEN KARAR VERDİM RAMAZANDAN SONRA DİĞER DİŞLERİMİDE ÇEKTİRCEM KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK EYER BUNLARI ALDIRMAZSAK DİŞLERİMİZİ BOZAR HEMDE BU AĞRI HER ZAMN ÇEKİLMEZ BİR BAŞLADIMI AĞRI BAŞIMADA VURUYO DELİ EDİYO BENİ KORKMA CANIM BENDE ÇOK KORKUYORUM AMA KORKMAMAMIZ GEREKİYO AMA İYİ BİR CERRAHA ÇEKTİRMEN LAZIM BEN ÖZEL DOKTORA GİTMİŞTİM İLK AĞRIDIĞINDA BEN ÇEKEMEM DEDİ NORMAL Bİ DİŞÇİYE GİDİPTE BEN ÇEKERİM DERSE İNANMA DEDİ YA ÇAPA YA GİT YADA OKMEYDANINDA DİŞ HASTANESİ VAR ORAYA GİT SENİ CERRAHA YÖNLENDİRECEKLER DEMİŞTİ
canim hic korkulacak bisi yok,bende 4 disimi aldirdim alttakiler gömük ve yan dislerime baski yapiyordu üstler cikmisti ama onlarida cene profilini zamanla bozar diye aldilar.
4ünü birden aldirmican heralde.
uyustuktan sonra hiiic bisi hissetmiyorsun uyusukluk gecince hafif agrilar oluyor ama agri kesicilerle idare ediliyor.
sismemesi ve morarmamasi icin ilk 2 gün buz torbasi yanagina koymalisin ve yere egilmemelisin yani basin asagi egilmicek:)
git ve o koltuga otur yen bu fobini yapabilirsin
Aynen işte benimde kemik altında canım. Korkan biri olarak sen aldırabildysen canın acımadysa bende yapabilirim inşallah. İnci gibi olan dişlerim yamulmaya başladı zaten
TABİKİ YAPABİLİRSİN ACIYI BİR KERE ÇEKİCEK SONRA RAHATLİCAZ BAZI ARKADAŞLAR PARÇALIYO DİŞİ FELAN DEMİŞLER BİZİM DİŞİMİZ KEMİK İÇİNDE OLDUĞU İÇİN PARÇALAMIYO KEMİĞİ MATKAPLA OYUYO DİREK DİŞİ TUTUP ÇIKARTIYO AMA HİÇ ACI HİSSETMEDİM ONDA RAHAT OLABİLİRSİN BİZ PSİKOLOJİK OLARAK KORKUYORUZ BEN KARAR VERDİM RAMAZANDAN SONRA DİĞER DİŞLERİMİDE ÇEKTİRCEM KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK EYER BUNLARI ALDIRMAZSAK DİŞLERİMİZİ BOZAR HEMDE BU AĞRI HER ZAMN ÇEKİLMEZ BİR BAŞLADIMI AĞRI BAŞIMADA VURUYO DELİ EDİYO BENİ KORKMA CANIM BENDE ÇOK KORKUYORUM AMA KORKMAMAMIZ GEREKİYO AMA İYİ BİR CERRAHA ÇEKTİRMEN LAZIM BEN ÖZEL DOKTORA GİTMİŞTİM İLK AĞRIDIĞINDA BEN ÇEKEMEM DEDİ NORMAL Bİ DİŞÇİYE GİDİPTE BEN ÇEKERİM DERSE İNANMA DEDİ YA ÇAPA YA GİT YADA OKMEYDANINDA DİŞ HASTANESİ VAR ORAYA GİT SENİ CERRAHA YÖNLENDİRECEKLER DEMİŞTİ
Evet cerrah çok önemli lokal anesteziyide doğru noktalara yapmazsa tam uyuşma sağlanmıyorBen iyi bir çene cerrahı buldum zaten dişçi bu işi kasap gibi yapıyor anneminkini dişçi almıştı:18: Yapılacak işlemler ürkütüyor adamı işte yok kesilcek kemik oyulcak fln ama kaçış yok illaki olacaz.
Yok canım 4 ü aynı anda olmicak teker teker 1 yıl içinde alınacaklar. Sayenizde yenecem koltuk fobimi inşallah canım teşekkür ederim verdiğin cesaret için:13::13:
oooo daha ne tek tek alinacaksa daha kolay isin hic canii sIkma..
allah kolaylik güc ve cesaret versin
Dişin olduğu yaraya neden bastırıyorlar ki benim hiç öyle olmadı ama dikiş attı dr. oda dişim çeneye kaynadığı için çene kemiğinden kesmek zorunda kaldı öyle olunca acıklık çoğaldı ve dikiş attı. kanama pek olmadı sadece gece bir kez kanama yaptı o kdar. ama sürekli buz kompresi yaptım ne şişme nede morluk oldu. birkaç gün yemede zorluk çektim o kadar.
hem guluyorum hem aglamaklıyım suan :)!
evvelkı gun ıkındı vaktınden bu yana 20 lık diş acısı cekıyorumacıkcası ben sen gıbı durup o acıyı cekıp bekleyebılecek degılım..dun dr a gıttım ..agzımda azı diş kaybım cok oldugundan (hepsını agrıdıkca cektırdım cunku)ılacla tedavı edelım eger ılaclara ragmen gecmıyorsa cekım yapalım dedı..dişim mi agrıyor cenem mı agzımın kemıklerımı anlamadım..agzımı acamıyorum yutkunamıyorum ve yuzumun yarısı şiş ..dişim cıkmaya calısırken diş etini enfekte etmıs ve o kısımdakı diş etlerim su toplamıs baloncuk olmus,yara olmus..aynen boyle dedı...
gecenın su vaktınde komaya sokacak bır agrıyla uyandım yazıyım dedım sen aklıma geldın :)..gecırdıgım su geceden sonra yarın beklemeden gıdıp cektırıcem dısımı...ne bu canım korkulu ruya mı..hergun o ruyayı gorecegıme bı gun okkalısından görürüm daha ıyı..
yalnız benı dusunduren ankara da kı dr um bu konuda cok basarılıydı cekım sonrasında 2 saat ıcınde kendıme geldım ne acı ne bısey olmadı..sımdı mardındeyım ve acıkcası kendımı bılmedıgım bırıne emanet etmek benı dusunduruyor...bır de dr kadın ve ufak tedef bır bayan guvenemıyorum yanı...
ve daha kotusu cuma gunu tatıl ıcın ızmıre gıdıyoruz ne macera ama o agızla...dişi cektıkten sonra var güçleriyle bastırıyolar diş etıne kanamayı durdurmak ıcın ve o sırada cene de yanakta diş etıde mahfoluyor sonrasında dişin yuvasının acıdıgı yetmez gıbı bı de oraların acısını cekıyosun...ya Allah bısmıllah deyıp oturucam koltuga yarın,dayanamıyorum bu acıyaa oyle ılacla falan gecebılecek turden degıl yanı..
Dişin olduğu yaraya neden bastırıyorlar ki benim hiç öyle olmadı ama dikiş attı dr. oda dişim çeneye kaynadığı için çene kemiğinden kesmek zorunda kaldı öyle olunca acıklık çoğaldı ve dikiş attı. kanama pek olmadı sadece gece bir kez kanama yaptı o kdar. ama sürekli buz kompresi yaptım ne şişme nede morluk oldu. birkaç gün yemede zorluk çektim o kadar.
Çene kemiği kesilirken acıyormu acaba:26: Yada ufak bi ağrı falan? o ufak ağrıda bile ortalığı ayağa kaldırıyorum ben yani acıdan değil korkudan işte
ben ağrıya dayanıklıyımdır normalde ama dişin ağrısından hemen çekilmesini istedim. 20lik diş hiçbir dişe benzemiyor ki benim azılardada çok zorlanmışlardı. kemiğim çok sağlammış drun dediğine göre başta dişi açtı birkaç defa çekti gelmedi diş sonra ikiye böldü ve dipten çene kemiğinden kesti. kesilirken ağrımıyor hiç. çıktım eve gittik buz verdi 15 dk da bir kompres yap gece kanama yapabilir ama aşırı kanarsa gel dedi. uyuşukluğu geçene kadar mükemmeldi eşim dalga geçiyor anlayamadım bile nasıl çekildiğini. karnım aç saatin dolmasını bekliyorum ama ne mümkün. keşke o uyuşukluk geçmeseydi bir ağrı bir sancı anlatamam. tepinip ağlıyorum resmen eşimde gülüyor bana şimdi geçer ilacı iç diyo ama ağzıma ilacı değil pipeti sokamıyorum ki. zar zor ilacı içtim ağrı dinince uyumuşum ağzımın kan dolmasıyla uyandım gene bir ağrı. süreklide buz koyuyoruz ben yanağımda buz öyle uyumuşum. sabaha kadar ağrıdı sonra braz biraz ağrı kesildi. dikişlerden dolayı bir süre yemek yerken zorlandım sıvı tükettim v.s. ama ohhhh beee dedim inanki. çünkü her sene kabusumdu sürekli ağrır sabahlara kadar felan. diğer 20likde gömük durumda ama o çok derinde ve zararı ağrısı yok şu anda ağrıdığı anda hemen gidip çektiririm bir an bile düşünmem.
her dr un calısma stılı cok farklı..5 yıl once ramazan ayında gıttık klınıge ben cekerım dedı..kadın asılıyo asılıyo dıs gelmıyo..yanımda tanıdıklar vardı onlar bıle korku fılmı ızler gıbı anlattılar yasadıklarımı o anda..o zaman azı dişim cekılıyordudısı kokunden cıkaramadı 1 saate yakın surdu Allahım Sana gelıyorum dedım yanı..ve sonrasında cok kanama oldu o kadar ugrastıkı dısı cıkarmak ıcın dıs etını cok zedeledı..en sonundada dıs cıktıktan sonra oyuk kalan o kısma var gucuyle bastırdı ellerı tıtrıyordu bastırmaktan kadının dusunun..yuzum 10 gun kadar şiş ve morluklarla durdu..ve tam 20 gun cektım dişi cektırdıkten sonrakı acısını...
daha sonra acıya dayanamayıp bırcok kez yıne gıttım dısı ıltıhaplıyken cektım o yuzden boyle oldu dedı..ama dıs enfekte haldeyken hıc bırdr cekım yapmıyor oan canımın acısından ceksın de kurtuluyum dıye kabul etmıstım ama cok cektım cokk..aksama kadar oruc agzımla durdum o kadar aclıga ıftarda su dısında bısey ne yedım ne ıcebıldım..
bugun yıne gıttım dr a ..dısım cok cıddı derece de enfeksıyon kapmıs..ne agzım acılıyor ne kapanıyor..dr oyle ceksem boyle olur boyle ceksem soyle olur dıye mırıldandı durdu..bu halde cekım ımkansız cok kuvvetlı antıbıyotık ıgne yazıcam ve agrı kesıcı..bunlar acını dındırecek ama kesınlıkle cektırmen gerekıyo dedı...hemen cekım olmazsa 2 3 ay sonra oyle bır agrırkı ıste o zaman cıldırtır dedı...
10 tane ıgne yazmıs :/ bırını yaptırdım cıglık cıglıga eve gelene kadar agladım...ve yarın sabah ızmıre gıdıyorum ..ve kızım asırı huysuz ona bakamıyorum..Allah bana yardım etsın..halıme oturup aglayasım var..
arkadaslar bende 20 lık dıs operasyonu gecırdım suanda
agzımda 6 dıkıs var ,sulu seyler yıyebılıyorum.
Fakat smdı korkum dıkısler nasıl alınıyor,agrıyı duyuyormsnz ıgne
mı yapıyorlar dıkıslerı alırken yada bısey mı suruyorlar?
Soylersenız cok sevınırım cunku cok korkuyorum dıscı koltugundan ve dıkıs aldırmadan
arkadaslar bende 20 lık dıs operasyonu gecırdım suanda
agzımda 6 dıkıs var ,sulu seyler yıyebılıyorum.
Fakat smdı korkum dıkısler nasıl alınıyor,agrıyı duyuyormsnz ıgne
mı yapıyorlar dıkıslerı alırken yada bısey mı suruyorlar?
Soylersenız cok sevınırım cunku cok korkuyorum dıscı koltugundan ve dıkıs aldırmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?