• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gömülü 20 lik diş çekimi yardım :((

arkadaslar bende 20 lık dıs operasyonu gecırdım suanda
agzımda 6 dıkıs var ,sulu seyler yıyebılıyorum.
Fakat smdı korkum dıkısler nasıl alınıyor,agrıyı duyuyormsnz ıgne
mı yapıyorlar dıkıslerı alırken yada bısey mı suruyorlar?
Soylersenız cok sevınırım cunku cok korkuyorum dıscı koltugundan ve dıkıs aldırmadan:(

Ağız açmanızın daha rahat olması için ameliyat üzerinden 24 saat geçtikten sonra eklem bölgenize ( kulak altı yanak tarafı) sıcak uygulayabilirsiniz. Havluyu ütü ile ısıtın 5 dk yüzünüze tutun 5 dk ara verin..! saat böyle devam edin rahatlama olacaktır. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak da rahatlatır.
Yine ameliyattan 24 saat sonra gargara kullanmanız yara iyileşmesini hızlandırır.

Soylersenız cok sevınırım cunku cok korkuyorum dıscı koltugundan ve dıkıs aldırmadan:(

Ağız açmanızın daha rahat olması için ameliyat üzerinden 24 saat geçtikten sonra eklem bölgenize ( kulak altı yanak tarafı) sıcak uygulayabilirsiniz. Havluyu ütü ile ısıtın 5 dk yüzünüze tutun 5 dk ara verin..! saat böyle devam edin rahatlama olacaktır. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak da rahatlatır.
Yine ameliyattan 24 saat sonra gargara kullanmanız yara iyileşmesini hızlandırır.

peki dikişler nasıl alınıyor yani iğne yapıyorlar mı yada krem mi sürüyorlar o korkum cok buyuk:(
cok teşekkür ederim tavisiyeniz için:)

iğne yapılmasına hiç gerek yok. Belki fısfıs sıkılabilir . Ama bu da rutinde çok kullanılan bir yöntem değil korktuğunuzu doktorunuza söyleyin .
Dikiş alınması acı veren bir işlem değildir. Hatta hiç hissetmezsiniz bile. Korkmanıza hiç gerek yok. :)

kizlar sanirim 20 lik disim cekilicek ama ben cok korkuyorum :( dis gomulu degil disarda cok acir mi :`( cok korkuyorum :((((

geçmiş olsun arkadaşım şimdiden;
bu ameliyatı yakın zamanda geçirdim,ve çok geç aldırdım ...ben 32 yaşında
:18:inanki zaman geçtikçe daha da zor toparlanıyor
sigara kullandıgım için daha zor iyileşti damagım, bıde benım batık dişim sinire çok yakındı, ALLAH razı olsun dişçimden,1 saati geçkin uğraştı 2 kere ara verdıgını bılıyorum

alınan tarafta şişlik olmaması için 1 saat aralıklı buz kompleksi uyguladık ılk gece rahattı daha sonra bıkaç kontrol ve ACISIZ dikişlerim alındı kurtuldum o dişten....ilk çıktıgında önemsememiştim ancak zamanla dişlerimi kaydırmaya başladı...

umarım biran önce kurtulursunuz hiç korkmayın usta ellerde mıkrop dahı kapmassın :)

geçmiş olsun arkadaşım şimdiden;
bu ameliyatı yakın zamanda geçirdim,ve çok geç aldırdım ...ben 32 yaşında
:18:inanki zaman geçtikçe daha da zor toparlanıyor
sigara kullandıgım için daha zor iyileşti damagım, bıde benım batık dişim sinire çok yakındı, ALLAH razı olsun dişçimden,1 saati geçkin uğraştı 2 kere ara verdıgını bılıyorum

alınan tarafta şişlik olmaması için 1 saat aralıklı buz kompleksi uyguladık ılk gece rahattı daha sonra bıkaç kontrol ve ACISIZ dikişlerim alındı kurtuldum o dişten....ilk çıktıgında önemsememiştim ancak zamanla dişlerimi kaydırmaya başladı...

umarım biran önce kurtulursunuz hiç korkmayın usta ellerde mıkrop dahı kapmassın :)

teşekkür ederim :18: ben biraz pimpirikliyim canım çok tatlıdır 25 yaşında iğneden korkup kaçtım doktor arkamda ben önde :17: şimdi başıma bi de bu çıktı :25: çok korkuyorummmmm:18:

teşekkür ederim :18: ben biraz pimpirikliyim canım çok tatlıdır 25 yaşında iğneden korkup kaçtım doktor arkamda ben önde :17: şimdi başıma bi de bu çıktı :25: çok korkuyorummmmm:18:

Ben sırf korkudan üç yıl çektim ağrısını habire iltihap yapıyordu dişetim zaten paramparça olmuştu ama korkudan gidememiştim geçen yaz diş hekimi görünce sen bunu nasıl çektin şimdiye kadar dedi randevu verdi korka korka gittim hiiiiç korktuğum gibi olmadı diş hekimim çok iyiydi gömülü dişi beş dakikada çekti dikti ben anlamadan her şey bitmişti hiç korkma. Korkusu ağrısından daha büyük. Ben ağrı kesici bile kullanmadım düşün yani. Ne kanamam oldu ne ağrım

Gömülü diş çekiminde korkulacak hiiiç birşey yokmuş valla :)

Ama doktordada iş bitiyor tabiki. Benim ağzım kolay kolay uyuşmaz dolguda bile uyuşmuor o yüzden ameliyat için 4 morfin yedim.

Yarım saatte bitti benimki çok derinde gömülüydü. Hiç bir acı yok sadece dişinizi doktor yerinden çıkartrken çok güç kullandığı için biraz kafanızı tutmakta zorlanıorsnuz okdar

Eve gittiğimde direk yemeğimide yedim. Ne ateşim çıktı ne ağrım oldu. 15 gün sonra diğerini aldrdm. Bu arada üsttekileri aldrcam

Son düzenleme:
benimki de çekildi. hiçbir şey hissetmedim. ne öncesinde ne sonrasında. aksine o diş orda fazlalıkmış sanki ağzım rahatladı :27:
hiç korkulacak bir şey yok bana kalırsa.

arkadaşlar öncelikle bu sıkıntıyı çekipte ameliyat olan herkese geçmiş olsun darısı bizleree :( perşembe günü saat 8:30 a operasyon randevum var ama ben nasıl gidicem nasıl o koltuğa oturup o ameliyatı olucam hayal bile edemiyorum..hep bi doktor arayışındayım kim yapsa daha iyi, kim yapsa acısı az olur falan diye ... konyada bana tavsiye edeceğiniz dk var mı :( öffffffffffff :'(

Gercekten cekim sonrasi cokmu berbat oluor insan yaZilanlari okudukca urperio insan😔😔😔 hamilelik oncesi yaptrmakda fayda var sie duymustum bilgisi olan varmi??

Gercekten cekim sonrasi cokmu berbat oluor insan yaZilanlari okudukca urperio insan hamilelik oncesi yaptrmakda fayda var sie duymustum bilgisi olan varmi??

çekim sonrası berbat olmuyor, doktora ve dişe bağlı aslında bu, 90 derece gibi tamamen yan yatmış bir diş için ameliyat sonrası sıkıntılı geçme durumu var, benimkisi çok az eğimliydi 20 derece gibi, ve yarı gömülüydü 4-5 dk içinde çektiler, akşama doğru şişti, 3-4 gün şişik kaldı ve geçti, ağzını açamama gibi durumlar sanırım ameliyat süresi uzun geçenlerde oluyor ağzını çok açık tutmaktan, bende öyle bir sıkıntı olmadı, ilk gün eve geldiğimde zaten pide bile yedim hart hurt :27: hamilelik öncesinde diş dahil diğer bütün sorunları halletmekte fayda var, yirmilik dişler kolay apse yapabilen dişler ve stres sıkıntı Allah korusun bebeğe zarar verebilir, tebdirleri almış olalım. :6:

Ben ilk 1 bucuk sene once falan cektirdim doktorumda inanilmaz iyiydi ama oyle bir izlenim vermis meğersem bence bu cerrahla alakalı.cekti disimi uyusturduktan sonra 1 saatten fazla uğraşti parca parca cikardi.sonra aksamina bende bir ağrı bir ağrı ertesi gün uzaylı gibiyim yüzüm yamulmuş bi taraf şişmiş ağzımı açamıyorum hiç bir şekilde neyse öyle böyle atlattım.geriye kaldi 3 tane o korkuyla hiç çektirmiycem dedim ama dis kaymasi agrisi olunca çektirme karari aldim baska cerrah cekti 2. Yi 2 ay once falan 10 15 dakkayi gecmedi tek parca geldi.sonrasindada ne agri ne sizi ne sislik hic bisey olmadi koca koca lokmalari yedim tabi cekilen tarafla degil yani agzimi acabildim ilk cekimimdeki kabus tekrar olmadi.dünde 3. Yü çektirdim yine tek parca şıp diye çıkardı çok rahatim şu anda

Merhaba bayanlar siteye yeni üye oldum.ben de subat sonunda okmeydanindaki diş hastanesinde cektirecegim.dislerim gomuk.bu hastane ve cerrahlar hakkinda bilgisj olan var mi aramizda ?

20 yaşımdan beri diş ağrısı çekiyorum suan 30 yaşımdayım.. O dişler çıkana kadar ne ağrılar çektim anlatamam.. Hep korktuğum için erteledim ama keşke bu kadar beklemeseymişim korkulacak hiç birşey yokmuş. Doktor iğne vurdu önce uyuştu mu dedi, ben Uyuşmadi heralde dedim hiç bir değişiklik hissetmedim çünkü. 20Likler arka tarafta olduğu için uyusmamis gibi hissedersin dedi bakayım dedi, kerpeteni aldı biraz salladı dişimi birsey hissetmedim, acıyor mu acıyorsa çekmeyeceğim iğne yapıcam dedi, ben yok Acimiyor dedim, o sırada doktor sırıtarak ta ta tammmm işte dişin burada dedi :) meğerse o sallama anında dişi çekmiş bile komik doktor :))) Bu arada devlet hastanesinde çektirdim memnun kaldım :D

20 yaşımdan beri diş ağrısı çekiyorum suan 30 yaşımdayım.. O dişler çıkana kadar ne ağrılar çektim anlatamam.. Hep korktuğum için erteledim ama keşke bu kadar beklemeseymişim korkulacak hiç birşey yokmuş. Doktor iğne vurdu önce uyuştu mu dedi, ben Uyuşmadi heralde dedim hiç bir değişiklik hissetmedim çünkü. 20Likler arka tarafta olduğu için uyusmamis gibi hissedersin dedi bakayım dedi, kerpeteni aldı biraz salladı dişimi birsey hissetmedim, acıyor mu acıyorsa çekmeyeceğim iğne yapıcam dedi, ben yok Acimiyor dedim, o sırada doktor sırıtarak ta ta tammmm işte dişin burada dedi :) meğerse o sallama anında dişi çekmiş bile komik doktor :))) Bu arada devlet hastanesinde çektirdim memnun kaldım :KK70:
meraba canm benm de 3 ü çıkmış görünüolar ama yarım mı çıkmışlar desem biri de gömülü . ben bunları çektirmek istesem normal çeker mi yoksa operasyonla amelyatla mı alır acaba . bende de çok feci dişçii fobisi var o_O

Back