• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gömülü 20 lik diş çekimi yardım :((

AkhyLs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
2.443
63
158
Ankara
Kızlar merhaba forumda 20 lik diş çekimlerini okudum acı olmadığını yazmış çoğunuz ama benim merak ettiğim bir husus var.

Benim 20lik dişlerim gömük bugn kontorle gittim cerrah alınması gerkitiğini söyledi 15 dk sürer acı olmicak dedi ama ben ağlamaktan soru soramadm bu gömülü dişler nasıl çekiliyor tecrübeli olanlarınız yardımcı olabilrmi?

Ben deli gibi korkuorm dişçi koltuğunu görünce ağlamaya başlıyorm:31:

Kızlar merhaba forumda 20 lik diş çekimlerini okudum acı olmadığını yazmış çoğunuz ama benim merak ettiğim bir husus var.

Benim 20lik dişlerim gömük bugn kontorle gittim cerrah alınması gerkitiğini söyledi 15 dk sürer acı olmicak dedi ama ben ağlamaktan soru soramadm bu gömülü dişler nasıl çekiliyor tecrübeli olanlarınız yardımcı olabilrmi?

benım de gomulu dısımı cerrah aldı.tabıkı az da olsa agrı oluyor am gozunde buyutttugun kadar degıl emın ol.uyustuktan sonra hıcbır sey hıssetmıyorsun zaten.uyusukluk gecınce bıraz agrı oluyor sonrasında ama buyuk rahatlık...

valla cnm çektirmekten başka çaren yok sürekli acı çekmektense bir kere çekiliyor. benimde gömüktü her sene belli zamanlarda ağrır uyku uyuyamazdım. banada acımayacak denildi evet çekilirken ağrımıyor ama sonrasında çok ağrıyor hazırlıklı ol. sürekli buz kompresi yapıyorsun. ama ağrı geçincede ohh be demiştim. cesaretini topla ve çektir.

alınırken acımıyor, alındıktan sonra da fazla ağrı yok
ama benim çenem tutulmuştu resmen, yemek yerken 2 hafta sıkıntı çektim yeni yeni iyileşti

benim yarı gömüktü dişim üzerindeki et parcası kesilip alınıyo..çok korkulcak bişi yok ama ilk cektirdiginz günlerde haliyle diş büyük oldugu için biraz çukurluk oluyo :)

eskıden bende cok korkardım..hatırlıyorum sabaha karsı acıdan uyanmıs babamı kaldırmıstım..yazık arabamızda yok kıs gunu babam bır arkadasından rıca ettı sabahın körunde acık dıscı aramıstık ve ben koltuga oturur oturmaz tıtremekten acımı unutmustum..babama yalvardım gectı acısı nolur cektırmeyelım dıye..benı sakinlestıremedıklerınden gerı eve gelmıstık:)

yıne bır sabah dıs agrısıyla uyandım..2 tane azı dişim bırbırıne capraz sekılde cıkmıs ve bırbırlerını çürütmüşler hemde ıkısı de gömülü cıkamamıslar...koca ankarada diş fakultesı dahıl 4 hastane gezdık kımse cekmeye yanasmadı..kımı hastanede bu dıslerı cekecek cerrah yok dedı kımı bu devrede mudahala edemeyız cart curt. tam 6 gun hastane gezdık babamla yıne..bu sefer ben cektırmek ıcın dolanıyorum kımse elını surmuyo:)

yıllar once aıle hekımlıgımızı yapan ozel klınıgı olan dr umuza gıttık en sonunda..en bastada aklımıza geldı ama koca hastanenın cekemedıgını o mu cekecek dedık ve gıtmedık..neyse orda konusma esnasında mıde ıcın kullandıgım antıbıyotogım saatı gelmıstı ılacı ıcerken dr gormustu..dıslerımın rontgenını falanda dıger hastanelerde cekmıslerdı..ınceledı ben bu dıslerı cekerım dedı ve oturtdu koltuga benı..tam 4 saat surdu..urkutucu gelebılır..morfın morfın ustune vurdu ama dısım dısında nerdeyse tum vucudum komple uyustu:D

ama genel manada cok rahat bı operasyondu..zordu ama benım 2 dısım vardı..eve geldık yeme yasagı kalktıktan sonra sulu bıseyler ıcıp corba gıbı ılacımı ıctım..yarım saat sonra ne bır sancı ne bır acı kaldı..sımdı yıne azı dıslerımde sorun var ve ankaraya gttıgımde o hekıme gıdıp cektırmeyı planlıyorum..

Çok saolun kızlar cesarete ihtiyacım var sizlerdende acımıyor diye duyunca psikolojik olarak kendimi daha rahat hazırlıyorum. Doktor psikolojik olarak hazır olduğunda gel dedi ama işte dişçi fobisi kolay kolay yenilmiyor. Ameliyat sonrası ağrı çok korkutmuyor beni önemli olan ameliyat...

Peki kesi yapıldıktan sonra diş çekilirken ne hissediyorsunuz kızlar bunu biraz anlatabilrmisiniz? Doktor öyle son gücüyle çekmiyor dimi dişi:26:

bende 1 sene önce aldırdım,o günü hatırlamak bile istemıyorum,yanağım davul olmustu dişten hicbirşey yiyememıstım,aclıktan halsız düştüm bır taraftan diş sancısı mahvolmuştum:43:

Çok saolun kızlar cesarete ihtiyacım var sizlerdende acımıyor diye duyunca psikolojik olarak kendimi daha rahat hazırlıyorum. Doktor psikolojik olarak hazır olduğunda gel dedi ama işte dişçi fobisi kolay kolay yenilmiyor. Ameliyat sonrası ağrı çok korkutmuyor beni önemli olan ameliyat...

Peki kesi yapıldıktan sonra diş çekilirken ne hissediyorsunuz kızlar bunu biraz anlatabilrmisiniz? Doktor öyle son gücüyle çekmiyor dimi dişi:26:

diş gomulu oldugu ıcın bırden cekmesı ımkansız kı cekemez ve cekebılecek olsa bıle dıs yerınden gelmez ..adı ustunde gomulu..

once dısın hertarafına morfın vuruyor..sen uyustu tamam dıyene kadar beklıyor hala uyusmadı onların baska metodları var sadece ıgneyle uıyusturmuyolar..onları denıyor..uyustuktan sonra nesterle dişin ustundekı o zar gıbı olan dıs etını kesıyor..yanlara dogru ucu sıvrı bı aletle kanırıyor..sıyırıyor dıyeyım derıyı..diş ortaya cıkınca kesıyor enıne boyuna ve dişi parca parca yerınden cıkarıyor..en sonda diş cıktıktan sonra dikiş atıyor 1 2 tane ..ben cektırdıgımde ılk 1 hafta hergun kontorole gttım orayı temızleyıp pansuman yapıyordu..zıra orası oyuk oldugu ıcın yenılen yemeklerın orda bırıkmesı ve orayı mıkrop kaptırma ıhtımalı cok yuksek oluyo..1 hafta sonrada dıkıslerı alıyor..alırken de acımıyor nesterle uclarını kesıp cımbızla cekıyor hıc bısey hıssetmıyorsunuz..artık orası ölü gıbı oluyo cunku..

bu kadar..

diş gomulu oldugu ıcın bırden cekmesı ımkansız kı cekemez ve cekebılecek olsa bıle dıs yerınden gelmez ..adı ustunde gomulu..

once dısın hertarafına morfın vuruyor..sen uyustu tamam dıyene kadar beklıyor hala uyusmadı onların baska metodları var sadece ıgneyle uıyusturmuyolar..onları denıyor..uyustuktan sonra nesterle dişin ustundekı o zar gıbı olan dıs etını kesıyor..yanlara dogru ucu sıvrı bı aletle kanırıyor..sıyırıyor dıyeyım derıyı..diş ortaya cıkınca kesıyor enıne boyuna ve dişi parca parca yerınden cıkarıyor..en sonda diş cıktıktan sonra dikiş atıyor 1 2 tane ..ben cektırdıgımde ılk 1 hafta hergun kontorole gttım orayı temızleyıp pansuman yapıyordu..zıra orası oyuk oldugu ıcın yenılen yemeklerın orda bırıkmesı ve orayı mıkrop kaptırma ıhtımalı cok yuksek oluyo..1 hafta sonrada dıkıslerı alıyor..alırken de acımıyor nesterle uclarını kesıp cımbızla cekıyor hıc bısey hıssetmıyorsunuz..artık orası ölü gıbı oluyo cunku..

bu kadar..

allahımmm bide parçalıyormu onu:52::52::52: parçalanırken diş acı oluyormu peki? Dolguda bile can acıyor ya:14::14::14:

diş çekilirken acı duymuyorsun adece vız vız aletin sesi :))) benim birde çeneme kaynak olmuştu diş. önce dişi ortadan kesti aldı sonra çenemden kesti. çene kemiğinden kesince birde sonrasındaki ağrı çok olmuştu. herkesinde farklı oluyor ama kendini şartlandırıp gitmemelisin. git otur ve çektir dişini eninde sonunda çektireceksin kaçış yok yani.

allahımmm bide parçalıyormu onu:52::52::52: parçalanırken diş acı oluyormu peki? Dolguda bile can acıyor ya:14::14::14:

dişi tek hamlede cekmesı bıraz zor..parcalarken arkadasın da dedıgı gıbı vız vız ses duyuyorsun acı yok..cekerken de yok sadece basınc o kadar..ne kadar buyuttun gozunde boyle yahu:)

Kızlar sizin dediklerinizi kafama iyice yer edip bi an rahatlama oluyor ama sonra yeniden ağlamaya başlıyorum. Küçükken doktor dişimi uyuşturmadan küçük bi r dolgu yapmıştı onun şoku hala üzerimde o yüzden bukadar korkuorum dişçiden. Dediğiniz gibi kaçış yok 4 dişimde alınıcak illaki:31: Dolgu yapılırken diş uyuşturulsada ağrı oluyor ya ben o ağrıdan çok korktuğumdan sordum diş parçalnırken acı varmı diye işte. Gerçi doğru anestezi olmazsa tam uyuşmazmış inşallah doktorum dediği gibi hiç acı duymam:26:

Ben iki ay önce çektirdim.Çok ağlamıştım :14:ilk gittiğimde,doğumda bile böyle korkmamıştım.:18::18::53:Bu dişçi fobisi çok kötü birşey.Alttaki dişlerim çapraz bir şekilde geliyor ama çıkmamışlar tam.Dişlerim hep bozuldu inci gibi dişlerim vardı.Neyse sol alttakini aldı doktor.Çekilirken hiçbir acı,ağrı yok.Fakat sonrasında morfinin etkisi geçtikten sonra dişin şişiyor.Yanağım davul gibi olmuştu.Çok da ağrım vardı.Birde doktor sen emziriyorsun ilaç alma dedi.İlaçsız o ağrıya nasıl dayanılır ki..:20::19:Seni kandırmak istemiyorum diş çekilirken ağrın olmuyor.Fakat diş çekildi evine gittikten sonra dişinde çok acı ve ağrın oluyor yani ben böyle yaşadım.Ve sağ alttaki dişimi de aldırmam gerek fakat korkumdan gidemiyorum.Üstelik sol alttaki azı dişim diğer dişlere göre öne geldi tekrar doktora gittiğimde bunun olması imkansız dedi.Ve dişimin bozulması bana kar kaldı.Şimdi eğer ağrım olmazsa ileri ki dönemlerde çektirmeyi düşünmüyorum.Ama en yakın zamanda tekrar bi diş doktoruna görünmem lazım.Zarar gören dişim ve beyazlatmak için.Sağlıklı dişler diliyorum sana..

Ben iki ay önce çektirdim.Çok ağlamıştım :14:ilk gittiğimde,doğumda bile böyle korkmamıştım.:18::18::53:Bu dişçi fobisi çok kötü birşey.Alttaki dişlerim çapraz bir şekilde geliyor ama çıkmamışlar tam.Dişlerim hep bozuldu inci gibi dişlerim vardı.Neyse sol alttakini aldı doktor.Çekilirken hiçbir acı,ağrı yok.Fakat sonrasında morfinin etkisi geçtikten sonra dişin şişiyor.Yanağım davul gibi olmuştu.Çok da ağrım vardı.Birde doktor sen emziriyorsun ilaç alma dedi.İlaçsız o ağrıya nasıl dayanılır ki..:20::19:Seni kandırmak istemiyorum diş çekilirken ağrın olmuyor.Fakat diş çekildi evine gittikten sonra dişinde çok acı ve ağrın oluyor yani ben böyle yaşadım.Ve sağ alttaki dişimi de aldırmam gerek fakat korkumdan gidemiyorum.Üstelik sol alttaki azı dişim diğer dişlere göre öne geldi tekrar doktora gittiğimde bunun olması imkansız dedi.Ve dişimin bozulması bana kar kaldı.Şimdi eğer ağrım olmazsa ileri ki dönemlerde çektirmeyi düşünmüyorum.Ama en yakın zamanda tekrar bi diş doktoruna görünmem lazım.Zarar gören dişim ve beyazlatmak için.Sağlıklı dişler diliyorum sana..

Ay canım dişçi fobisi başa bela cidden. O koltuğu ve aletleri görünce benim vücudum kaskatı kesiliyor ağlamaya başlıyorum:31: Valla ameliyat sonrası ağrı beni korkutmuyor ya yeterki o koltuğa oturabileyim canım acımadan en kısa sürede kalkıp gideyim. Geçmiş olsun sanada canım nedir bu dişlerden çektiğimiz 4 20 liğimde bu sene içinde alınacak işte. Allah yardımcımız olsun:26:

Ay canım dişçi fobisi başa bela cidden. O koltuğu ve aletleri görünce benim vücudum kaskatı kesiliyor ağlamaya başlıyorum:31: Valla ameliyat sonrası ağrı beni korkutmuyor ya yeterki o koltuğa oturabileyim canım acımadan en kısa sürede kalkıp gideyim. Geçmiş olsun sanada canım nedir bu dişlerden çektiğimiz 4 20 liğimde bu sene içinde alınacak işte. Allah yardımcımız olsun:26:

Aminn..Allah yardımcımız olsun.Bol bol sağlık versin inşallah..Hastanelerden etmesin hastanelere de düşürmesin Rabbim..

Ben de dört tane gömülü 20'lik dişimi çektirdim hem de aynı gün :27: inan hiç acımıyor tabi acı eşiğine de bağlı biraz.

Doktor iğneyle uyuşturuyor,bu da sana bağlı kimi bir iğneyle uyuşur,kimi iki iğneyle.

Ben iki tane iğne yedim mesela ama artık ağzımın içinde inşaat yapsa hissetmezdim :)

Dediğim gibi hiçbir şekilde acı yok sadece dişi çekerken biraz uğraştığı için o insanı huzursuz ediyor,biraz tuhaf oluyorsun :)
Doktor ilk dişi çekip bana gösterdiğinde hayatımda hiç bu kadar büyük köklü yirmilik diş görmemiştim annen seni neyle besliyor kızım demişti :1:

Psikolojik olarak kendini hazırlaman en doğrusu doktorun iyi demiş,hatta dişçiye gittiğinde mp3 çalar falan götür yanında,işlem sırasında güzel kafa dağıtır :)

Son düzenleme:
canım ben 2tane yirmilik aldırdım. tamamen gömüktü. ikisinde de fazla bi ağrı yaşamadım allaha şükür:16::16:

herkesin acı eşiği farklı tabi ama korkma sakın canım. zaten uyuştuktan sonra hiç bişey hissetmiyosun. orda sadece hisettiğin bi baskı acı veya ağrı kesinlikle olmuyo uyşukken. zten iyice kontrol ediyolar uyuşup uyuşmadığını. benim dişçim acı hiisetmezsin ama hissedersende söyle bi tane daha iğne yaparız diye uyarmıştı mesela en başta.

uyuşukluk geçtikten sonra biraz ağrı ve sızlama oluyo evet ama dayanılmıcak kadar değil. ben burda başka bir arkadaşa da söylemiştim. herkes bana ben hiç yemek yiyemedim diyodu araştırırken sadece çorba içiyoruz diyolardı. ama ben çektirdim geldim ve 2 saat sonra tavuklu pilav yedim rahatçaa:9::9: düşün yaniii :9::9::9::9:

birde çektirdiğin gün buzla yapışık durumda oluyorsun malesef. en kötü yanı o. gerçi ben çektirdiğimde hava biraz daha serindi o yüzden kötü gelmişti ama artık havada çok sıcak rahat edersin inş canımm:16::16::16:

Ben de dört tane gömülü 20'lik dişimi çektirdim hem de aynı gün :27: inan hiç acımıyor tabi acı eşiğine de bağlı biraz.

Doktor iğneyle uyuşturuyor,bu da sana bağlı kimi bir iğneyle uyuşur,kimi iki iğneyle.

Ben iki tane iğne yedim mesela ama artık ağzımın içinde inşaat yapsa hissetmezdim :)

Dediğim gibi hiçbir şekilde acı yok sadece dişi çekerken biraz uğraştığı için o insanı huzursuz ediyor,biraz tuhaf oluyorsun :)
Doktor ilk dişi çekip bana gösterdiğinde hayatımda hiç bu kadar büyük köklü yirmilik diş görmemiştim annen seni neyle besliyor kızım demişti :1:

Psikolojik olarak kendini hazırlaman en doğrusu doktorun iyi demiş,hatta dişçiye gittiğinde mp3 çalar falan götür yanında,işlem sırasında güzel kafa dağıtır :)

Ayy valla içimi rahatlatıyorsunuz iyiki KK var:16::16: Bende 4 ünü aldrcam ama aynı gün değil işte. Mp3 çalar iyi fikir haklısınız hem kafa dağılır hemde o lanet maktap sesini duymam zaten o ses insanı 2 kat daha fazla korkutuyor:18::18:

kızlar merhaba forumda 20 lik diş çekimlerini okudum acı olmadığını yazmış çoğunuz ama benim merak ettiğim bir husus var.

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun sana bendede 20 lik diş var kemiğin içinde hemde 4 tane bu yaşıma kadar hç diş çektirmedim ve dişten çok korkarım dişim çok ağrı yapıyodu çürük sandım doktor 20 lik diş kemiğin içinde çıkamıyor dedi cerraha git dedi bende çapa ya gittim röntgen çektiler tam 4 tane var şok oldum
1 tanesini aldılar hiç acı hissetmiyorsun evet ama o psikoloji beni maf ediyo ağzım açık durunca boğulacakmışım gibi oluyorum 2 tane morfinden daha etkili iğne yaptılar kemiği oyuyolar çünki hiç ağrı hissetmedim ama iynenin etkisi geçince acı başlıyor onun içinde zaten antibiyotik ve ağrı kesici veriyorlar 3 tane kaldı bende bi cesaret bulsan onlarıda çektircem 3 senedir ağrıları çekiyorum artık ağrı kesici içe içe bünye alıştı onlarda fayda etmiyo ama mecburen bunları çektirmemiz lazım korkulacak hiç bir şey aslında yok ama bunu kendimize anlatamıyoruz

Back