• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gölcük'te dehşet

Bir kadındoğum hocamız vardı.......doğumsonrası psikoza giren anneler kendi vücut ağırlıklarıyla bebeği öldürdüklerinden bahsetti......üstelik bunu yapanlar sosyokültürel düzeyi yüksek kadınlar.......bunu sadece malaklar ve insanlar yaparmış.......kadın doğum katının penceresinden dışarı atılan bebeği hemşire olan kardeşimden duydum
Ortada ruhsal problemleri olan vicdansız bir kadın....vurkaç yapan bir baba...toplum baskısı var......bebeğin ölmesine şaşırmadım
Küçük meleğe Allah rahmet eylesin

Son düzenleme:
o bebeğin çektiği acıyı ömründe her an hisseder umarım vicdansız şey(!)...... Allah belasını versin............:((

Kızlar ekşisözlükten alıntı yaptım da.Önyargılı oldunuz hemen. Evet çogunlukla saçmaydı o yazılanlar.

Hiçbir insan bir canlının 9 gün aç kalıp yaşayacagını düşünemez. Ki bu kadın bir öğretmen.Bunu akıl edebilmiştir mutlaka. Tatile giderken balıklarımı birkaç gün önceden fazla besleyip gitmeden de suya dip yemi atıyorum 10 gün boyunca yavaş yavaş çözülenlerden. Yine de aklım kalıyor. Su çok pislenmiş midir acaba. Oksijen azalmış mıdır? Ya da balkonumdaki yaklaşık 35 adet kaktüsüm. Tail boyunca umarım çiçek açtıgını kaçırmam diye içim içimi yiyor... Annelik hormonlarım henüz salgılanmasa bile bir şeylerin sorumlulugunu almak bile bence bu hormonu harekte geçiriyor ya :)

Ama annenin normal olduguna kesinlikle inanmıyorum. Hastaneye getirmesi çok saçma, akılsızca. Bebeği evde dogurmuş zaten. Hiçbir yere kaydı yok. Bi yerlere gömse kurtulur gider. Ölmüş olmasına şaşırmış besbelli. Ya iq su çok düşük ya da ciddi bir travma geçiriyor. Hiçbiri bu kadını aklamaz. Biliyorum.

Babanın ortaya çıkmaması da ayrı saçmalık.. Kadın baba bebeği sahiplensin nüfusuna geçirsin diye bile bir şey yapmamış. Türkiye cumhuriyetinde yaşıyoruz. Kanun var yani. Ama bunu yapamayacak kadar aptal, dengesiz. Hatta tabiri caizse önünle gelenle yatmayı becerip dogum kontrol hapı kullanmayı bilmeyecek kadar da aptal. Kürtaj yaptırmamış olması ayrı bi aptallık. Kadın normal değil.

Şükrediyorum. Böyle insanlarla aynı havayı soluyorum ama bambaşka çok başka hayatlar yaşıyoruz. İnanılması çok güç.

Eksi sozluk isini yapiyor herzamanki gibi sucu basbakana kadar tasimiz.
Eksi sozlugun sahibinin Kripto Yahudi oldugunu duymayan kalmadi herhalde.O yuzden ordaki yazilari kaale almamak lagzim.Bir israil gazetesi okuyun, ayni dusunce kaliplarini ordanda edinirsiniz:)Isleri gucleri Muslimanlara sovmek bu pisliklerin.

Kurucusu Sedat Kapanoğlu’nun Yahudi asıllı olduğunu ortaya çıkardığımız Ekşi Sözlük’te gün geçmiyor ki, Müslümanlar, dinimiz ve Hz. Peygamber hedef alınmasın!

Hergün iğrenç başlıklar altında sayfalar açılıp, İslam’a ve kutsallarına hakaretler yağdırılıyor, Müslümanlar aşağılanıyor…

Rabia ismine dil uzatmaları, son iğrençliklerinden biri.

Başlık aynen şöyle: rabia isimli bir kızla sevişmek

Bu başlık altına yapılan ve yayında olan yorumların önemli bir kısmı cinsel içerikli fantezilerden oluşuyor.

Pek çoğunda Mısır’daki darbe mağduru Müslümanlara atıfta bulunularak, Mısırlı Müslümanlar aşağılanıyor…

Hatta, Mısır’daki direnişin sembolü olan Esma’nın ismi de anılarak “esma'nın da katılımıyla üçlü olunursa dadından doyulmaz faaliyettir” şeklinde mide bulandırıcı yorumlar yapılıyor.

Bunlar iste her turlu kutsalla dalga gecen, ellerine gecen herfirsatta bu millete kufreden pislik yuvasidir.
Burdaki olayda da lafi dolaya dolaya faturayi Basbakana kadar kesmeleri hayli ilginc.Dunyada suclu kalmaz herseyin faturasini boyle dolaya dolaya biryere cikarirsak.Caniler , vicdansizlar icin bulunmaz bir nimet.

Bir kişiyi öğretmen yaparken, biraz o insanın kişiliğinide bazı testlerden geçirsinler. Sonuçta bunlar bu ülkenin çocuklarını yetiştiriyor.Velilerden onca sikayet alindigi halde neden hic sorusturma acilmamis bu kadin icin o da enteresan.Cok sevgisizmis ogrencilerine karsi.Basortulu ogretmene sorusturma hemen aciliyor ama bunun gibi psikolojisi bozuk olana sorusturma acilamiyor...

Canım ekşisözlükten neden alıntı yaptıgımı bir üst mesajımda anlattım. Bakarsan sevinirim.

Bir de bence inanmayan insanların neden inanmadıklarını açıklamaları bizi rahatsız etmesin. Biz çocuklarımızı edepli ahlaklı yetiştirdik mi, ordakilerin ne düşündüğünden bize ne.

Ayrıca sadece islama değil genel olarak din anlayışına tepkili insanlar yazıyor.

Bir şeyleri farklı açılardan değerlendirebilen insanları okumayı seviyorum. Her konuda böyle. Diğer yazdıgın detayları bilmiyorum, ilgilenmiyorum. Ama bahsettiğim kısım bana yetyor. Farklılıgı seviyorum. Bu da bir zeka ürünü.

[h=2]Bayram tatiline çıkan ve evde yalnız bıraktığı bebeğinin ölümüne neden olan Seçil Müge Doğanay'ın bebeğin babası olduğunu söylediği polis memuru T.A. ilişki yaşadıklarını doğrularken, bebeği bilmediğini iddia etti[/h]
Gölcük'te dokuz günlük bayram tatili boyunca annesinin tek başına bıraktığı bebeğin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada bebeğin babası olduğu iddia edilen polis memuru T.A.'nın da bilgisine başvuruldu. T.A.'nın anne Seçil Müge Doğanay ile Adana'da yaşadığı dönemde birlikte olduğu anlaşılırken, genç polis, "Evlenecektik, ancak ailelerimiz uygun görmeyince ayrıldık" dedi.
Adana'da inceleme

Dokuz günlük bayram tatiline giderek "Berk" adını verdiği bebeğinin açlıktan ölümüne neden olduğu iddia edilen öğretmen anne Seçil Müge Doğanay'ın ifadesinde "Polis sevgilimden hamile kaldım" bilgisini vermesinin ardından Adana Emniyeti'nce inceleme başlatıldı. İncelemede T.A., üst yöneticileri olayla ilgili bilgilendirdi.

'Aileler uygun görmedi'

Genç kadınla bir dönem birlikte olan ve halen Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 3 yıllık polis memuru T.A., Doğanay ile uzun süredir görüşmediğini öne sürdü. T.A., "Evlenecektik, ancak ailelerimiz uygun görmediği için ayrıldık" iddiasında bulundu. Polis memuru T.A., "Seçil'in hamileliğinden de, bebekten de haberim olmadı. Uzun süredir görüşmüyoruz" dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Annenin şu anda tutuklu olduğunu, adli bir süreç olduğu için olayın her yönüyle incelendiğini vurgulayan Topaca, "Neticede 30-40 tane öğrencimizi emanet ettiğimiz öğretmenimiz. Psikolojisi bu hizmeti yapmaya uygun mudur, değil midir? Bunlara da bakıyoruz. İki tane müfettiş görevlendirdik. Büyük bir ihtimalle annenin psikolojisi de normal değil. Bu, normal bir annenin yapacağı bir davranış değil" ifadesini kullandı.

Babanın kimliği DNA testiyle belirlenecek

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bebeğini ölüme terk eden öğretmen Seçil Müge Doğanay ile ilgili soruşturmada Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'nca gizlilik kararı alındı. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada annenin TCK 83'üncü maddesi gereğince tutuklanması istemiyle Gölcük Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği ve ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılacağı ifade edildi. Cumhuriyet savcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak basında yer alan 'Cani Anne, Gölcükte Dehşet...' başlıklı haberler nedeniyle toplumun doğru bilgilendirilmesi, medyanın bilgi alma hakkı ve toplumu bilgilendirme görevi ile soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesi ve kişilik haklarının korunması orasında bir dengenin sağlanmasının gerekmesi nedeniyle basın açıklaması ihtiyacı duyulmuştur" denildi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yaman bebeğin babasının kim olduğunu tam olarak tespit edilemediğini belirterek, "DNA için otopside çalışma yapılacak. Çocuk nüfusa kaydı yapılmamış. Annenin tutukluyken soruşturma savcısının istiğiyle jandarma kontrolünde isterse mezarlığa defne katılabiliyor. Definle ilgili yer gösterme hakkı var. Ama şu anda ailesiyle ilgili bize gelen bir bilgi yok. Yasal olarak annesi veya dedesi de alabilir cenazeyi. Akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili şu anda bir inceleme başlatılmadı. Ayrıca anneyle ilgili linç girişiminin doğru olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

'Bebek sesi duyuyorduk'

Bebeğini ölüme terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan sınıf öğretmeni Seçil Müge Doğanay'ın oturduğu semtte sessizlik hakim. Mahalle sakinlerinden Şebnem Girger, "Ben öğretmeni tanımıyorum. Ama yaşanan olaya çok üzüldük. O masum çocuğu bizlere verseydi Allah rızası için ben bakardım veya Çocuk Esirgeme Kurumu'na bıraksaydı" dedi.

Aynı mahallede oturan Şener Güngör ise yaklaşık 2 aydır geceleri bebek ağlama sesi duyduklarını belirterek Başka bir komşumuzun çocuğu var, o sanmıştık. Belki de ölüme terk edilen bebeğin ağlama sesini duyuyorduk" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Kızlar ekşisözlükten alıntı yaptım da.Önyargılı oldunuz hemen. Evet çogunlukla saçmaydı o yazılanlar.

Hiçbir insan bir canlının 9 gün aç kalıp yaşayacagını düşünemez. Ki bu kadın bir öğretmen.Bunu akıl edebilmiştir mutlaka. Tatile giderken balıklarımı birkaç gün önceden fazla besleyip gitmeden de suya dip yemi atıyorum 10 gün boyunca yavaş yavaş çözülenlerden. Yine de aklım kalıyor. Su çok pislenmiş midir acaba. Oksijen azalmış mıdır? Ya da balkonumdaki yaklaşık 35 adet kaktüsüm. Tail boyunca umarım çiçek açtıgını kaçırmam diye içim içimi yiyor... Annelik hormonlarım henüz salgılanmasa bile bir şeylerin sorumlulugunu almak bile bence bu hormonu harekte geçiriyor ya :)

Ama annenin normal olduguna kesinlikle inanmıyorum. Hastaneye getirmesi çok saçma, akılsızca. Bebeği evde dogurmuş zaten. Hiçbir yere kaydı yok. Bi yerlere gömse kurtulur gider. Ölmüş olmasına şaşırmış besbelli. Ya iq su çok düşük ya da ciddi bir travma geçiriyor. Hiçbiri bu kadını aklamaz. Biliyorum.

Babanın ortaya çıkmaması da ayrı saçmalık.. Kadın baba bebeği sahiplensin nüfusuna geçirsin diye bile bir şey yapmamış. Türkiye cumhuriyetinde yaşıyoruz. Kanun var yani. Ama bunu yapamayacak kadar aptal, dengesiz. Hatta tabiri caizse önünle gelenle yatmayı becerip dogum kontrol hapı kullanmayı bilmeyecek kadar da aptal. Kürtaj yaptırmamış olması ayrı bi aptallık. Kadın normal değil.

Şükrediyorum. Böyle insanlarla aynı havayı soluyorum ama bambaşka çok başka hayatlar yaşıyoruz. İnanılması çok güç.

Bütün bunları yapıp birde hastaneye götürmesi cidden saçma... Doğum sonrası yaşanan süreçle ilgili pek bilgim yoktur ama ruhsal açıdan çökmüş olabilir. Yaptıkları hiç normal değil. Yani bilinçli bir şekilde yapılacak şeyler değil...

041120131320110625976_2.jpg
KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 2 aylık bebeğini tek başına evde bırakarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla ilkokul öğretmeni Seçil M.D. ile ilgili soruşturma sürdürülürken; ön otopsi sonucuna göre açlık ve susuzluğa bağlı ölen 'Berk' adını verilen erkek bebeğin cenazesini kimse almadı.

Yakınlarının yasal sürenin dolacağı yarına kadar başvurmaması halinde cenazenin belediye tarafından toprağa verileceği açıklandı.

Geçen ay ortaya çıkan olayın ardından tutuklandıktan sonra Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki kadınların kaldığı cezaevine konulan, burada diğer tutuklu ve hükümlülerin zarar vermemesi için özel bölümde tutulan öğretmen Seçil M.D.'nin yakınları, açlık ve susuzluktan ölen Berk bebeğin cenazesine sahip çıkmadı. Seçil M.D.'nin ölüme terkettiği iddia edilen bebeğin kimden olduğunun anlaşılması için DNA çalışmalarının davem ettiği, henüz kesin sonucun alınamadığı belirtildi.

Gölcük Devlet Hastanesi Morgu'nda bulunan bebeğin cenazesine de aradan 2 haftadan fazla zaman geçmesine rağmen sahip çıkan olmadı. Seçil M.D.'nin anne ve babasının Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'na geldikleri ancak, bebeğin cenazesini almak istemediklerini söyledikleri ifade edildi.
Mahkeme, daha önce, "15 gün içinde yakınlarının almaması halinde cenazesinin belediye tarafından kaldırılarak defnedilmesi" yönünde karar almıştı. Bu sürenin dolması nedeniyle, bebeğin cenazesi yarın öğleleyin dini vecibeler yerine getirilerek defnenileceği ifade edildi. Bebeğin cenaze namazının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği talimatıyla yarın öğle saatlerinde Gölcük Tevfik Bıyık Camii'nde kılınacak. Cenaze, daha sonra ilçede kimsesizler mezarlığı olmadığından, Saraylı Köyü'ndeki deprem kurbanlarının defnedildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(ben şunu anlamıyorum bu bebeğin ne günahı var da alıp defnetmiyorsunuz ne olur yani bebek öldüğü zaman sahip çıksanız insanlık bitmiş:43:)

Işte içnde allah korkusu olmayan insan böyle oluyor kendi evladına avıyacak merhamet kalmıyor insanın içinde rabbim bizi dinden ayırmasın:50:

"İçinde Allah korkusu olmayan insan" olarak şu mesaja bir ton cümle yazabilirim :) fakat şuan bunun için ne enerjim nede vaktim var.

"anladın sen onu" diyeyim bari... :ssz:

an.jpg

Annesi onu bırakıp 9 günlük bayram tatiline gitti. 2 aylık bebek açlık ve susuzluktan öldü, SARSILDIK… Ardından günlerce morgta bekledi ama ona kimse sahip çıkmadı, YIKILDIK… Bugün Deprem Mezarlığı’nda toprağa verilecek, KAHROLDUK… Bu haberin ardından Gölcük halkı harekete geçti. Gölcük Tevfik Bıyık Camii’nde kılınacak cenaze namazına büyük bir katılım oldu. Cenaze namazının ardından herkesin yalnız bıraktığı Berk bebeği çok sayıda Gölcüklü 17 Ağustos Deprem Mezarlığı’nda toprağa verecek.
KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde öğretmen annesi Seçil M.D. tarafından 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ölüme terk edilen 2 aylık Berk bebeğin cenazesine sahip çıkan olmadı. Yaklaşık 2 haftadır Gölcük Devlet Hastanesi morgunda bulunan bebek, yasal sürenin dolduğu bu sabah saatlerine kadar hiçbir yakını başvurmadığı için belediye tarafından toprağa veriliyor.
Seçil M.D.’nin anne ve babasının Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’na geldikleri ancak, bebeğin cenazesini almak istemediklerini söyledikleri ifade edildi. Bebeğin cenaze namazı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği talimatıyla Gölcük Tevfik Bıyık Cami’nde kılınıyor. Berk bebeğin cenazesi, daha sonra ilçede kimsesizler mezarlığı olmadığı için Saraylı köyündeki deprem kurbanlarının defnedildiği 17 Ağustos Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

22027492.jpg

GÖLCÜK BERK BEBEĞE SAHİP ÇIKTI
Herkesin yalnız bıraktığı ve kimsenin sahip çıkmadığı iki aylık Berk bebeği çok sayıda Gölcüklü toprağa verecek. Berk bebeği belediyeden iki görevli Gölcük Hastanesi morgundan alarak Gölcük Tevfik Bıyık Camii’ne getirdi. Öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazına yüzlerce Gölcük sakini katılıyor. Daha sonra ise Berk bebek, 17 Ağustos Deprem Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Devlet adına ise cenaze namazına Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı katılıyor.

"İçinde Allah korkusu olmayan insan" olarak şu mesaja bir ton cümle yazabilirim :) fakat şuan bunun için ne enerjim nede vaktim var.

"anladın sen onu" diyeyim bari... :ssz:

ne demek istiyorsan açık konuş ben yanlış bişey söylemedim sadece eyer Allahtan korksa çekinse böyle bişeye cesaret edemezdi dedim pisikolojik sorunları vardır o ayrı ama bende anneyim hiçbir aklı başında Allaha iman eden bir anne bunu yapamaz ve ben burda görüşlerimi özgürce bildirme hakkına sahibim bana laf sokmaya hakkın yok .

ne demek istiyorsan açık konuş ben yanlış bişey söylemedim sadece eyer Allahtan korksa çekinse böyle bişeye cesaret edemezdi dedim pisikolojik sorunları vardır o ayrı ama bende anneyim hiçbir aklı başında Allaha iman eden bir anne bunu yapamaz ve ben burda görüşlerimi özgürce bildirme hakkına sahibim bana laf sokmaya hakkın yok .

Canım benim de Allah korkum yok. aklı başında insan gece başını yastıga koydugunda vicdanıyla hesaplaşır. Ama kimseyi incetecek bir harakette bulunamam asla. bu dünyada bir kişi benim yüzümden üzülse benim hayatım bana zindan olur. Olayları böyle sınıflandırma yani..

Vicdan duygusuna insan oldugumuz için sahibiz. Müslüman oldugumuz için değil. Bu kadın hasta.

Duyan da bütün ateistler çocuklarını kesiyo parçalıyo falan sanıcak :)

Son düzenleme:
Canım benim de Allah korkum yok. aklı başında insan gece başını yastıga koydugunda vicdanıyla hesaplaşır. Ama kimseyi incetecek bir harakette bulunamam asla. bu dünyada bir kişi benim yüzümden üzülse benim hayatım bana zindan olur. Olayları böyle sınıflandırma yani..

Vicdan duygusuna insan oldugumuz için sahibiz. Müslüman oldugumuz için değil. Bu kadın hasta.

görüşüne saygı duyuyorum ama benimde görüşüm şu yöndeki:bir insan Allaha inanıyorsa ve onu seviyorsa içinde merhamet olur insanlara karşı sevgisi saygısı yardımlaşma duygusu çok kuvvetli olur ama eyer hiçbieşeye inanmıyor ölünce hesaba çekileceğini bilmiyorsa insanlık görevleri dışında hiçbişeyden çekinmez korkmaz her istediğini serbestçe heaba çekilmeyeceğini zanneder rahatça yapr herkezin görüşü farklı benim amacım kimsenin görüşünü değiştirmek değil ben sadece kendi düşündüklerimi die getirdim iyi güner .

görüşüne saygı duyuyorum ama benimde görüşüm şu yöndeki:bir insan Allaha inanıyorsa ve onu seviyorsa içinde merhamet olur insanlara karşı sevgisi saygısı yardımlaşma duygusu çok kuvvetli olur ama eyer hiçbieşeye inanmıyor ölünce hesaba çekileceğini bilmiyorsa insanlık görevleri dışında hiçbişeyden çekinmez korkmaz her istediğini serbestçe heaba çekilmeyeceğini zanneder rahatça yapr herkezin görüşü farklı benim amacım kimsenin görüşünü değiştirmek değil ben sadece kendi düşündüklerimi die getirdim iyi güner .

Yani insanlar sadece korkudanmi karsindaki insanlara iyi davranir? Yarin eger yüzde yüz belli olursa Allahin olmadigini, ölümden sonra cennet, cehenem olmadigini, sen ne yapaciksin? Insanlarimi gidip öldüreceksin?

Unutma, dünyada çikan çogu savaslar hep dinden dolayi olmastir. Etrafimda görüyorum, basörtü takmis, namaz kilan kizlar ne kadar kötü kalpli, fesat olduklarini, ki tabi hepsi böyle degil. Sadece din = merhamet/sevgi,.. çok yalnis oldugunu göstermek için söylüyorum.

Karıştırmayalım tabi. Ama kötü kalpli insanlara Allah inancı olsa böyle olmazdı demek ne kadar dogru. İnanç tartışması yapılmadı yani. :)
farkında olmadan tartışma o yöne doğru gitmeye başlamıştı

arkadaşımızın bu konuşmalarından dolayı din tartışmasına dönmesini istemedim

farkında olmadan tartışma o yöne doğru gitmeye başlamıştı

arkadaşımızın bu konuşmalarından dolayı din tartışmasına dönmesini istemedim

Evet canım ikinci alıntıladıgın yazı da bana ait, yani demek istediğim insanız sonuçta ;)

Evet canım ikinci alıntıladıgın yazı da bana ait, yani demek istediğim insanız sonuçta ;)
pardon canım :1: o anda başka bir şeyle daha ilgileniyordum kafam karışmış olmalı yanlış yazıyı alıntılamışım

Yani insanlar sadece korkudanmi karsindaki insanlara iyi davranir? Yarin eger yüzde yüz belli olursa Allahin olmadigini, ölümden sonra cennet, cehenem olmadigini, sen ne yapaciksin? Insanlarimi gidip öldüreceksin?

Unutma, dünyada çikan çogu savaslar hep dinden dolayi olmastir. Etrafimda görüyorum, basörtü takmis, namaz kilan kizlar ne kadar kötü kalpli, fesat olduklarini, ki tabi hepsi böyle degil. Sadece din = merhamet/sevgi,.. çok yalnis oldugunu göstermek için söylüyorum.

aman neyse boşver fuzuli tartışmayı :ssz:

Son düzenleme:
Back