Simdiii gelelim HAYAT FELSEFESI YAPMAMIZ GEREKEN BESLENME SEKLIMIZE.
Benim her kilo alisimin nedeni BILE BILE, ISTEYEREK "Amannn bosver takma biraz kendini odullendir kizim"dememden kaynaklidir. Ve o donemleri de cok seviyorum acikcasi:))) sapitmak bazen iyi geliyor. Ne guzeldir o patates kizartmasini mayonezleyip yemek:)) degil mi ammaaaaa:)))
Neyse bu sureyi cok uzun tutarsak aynaya baktigimizdaki hazin son ile karsilasmakta kesin bir sonuc oluyor tabii...
Evet canlarim. Simdi bana oyle 4-5 ogun az az yemekmis falan, bunlar hayatimin hicbir doneminde ise yaramadi... Bundan dolayi zamanla kendi vucudumu kesfettim. Eger yapiniz o zayif insanlar gibi ne yese yaramayan cinsten ise zaten bu mesaji okuyor olmazsiniz su an.
Ben ne yese yarayan cinstenim... balik etliyim ve komple karin baxak aliyorum. Minnacik boyumla da karinda 4 kilo fazla benden 10 15 cm.uzun boylu birindeki 10 kilo fazla gibi oluyor. Olaya boyle bakmak lazim...
Sihirli nitelendirdigim birkac olayim var...
1) Aksam ASLA ama ASLA YENMEYECEK... UYUMA SAATINIZI 10 11 SAYARSAK 4'DEN SONRA ASLA YEMEK YENMEYECEK. MEYVE DE YENMEYECEK...
Eger bir protein rejimi yapmiyorsaniz, aksam yatmadan once bir kase yogurda birer cay kasigi zencfil, zerdrcal ve toz tarcin karistirilip yenebilir.
YANI BU SON YAZDIKLARIM GENEL HAYAT FELSEFESI YAPMAMIZ GEREKEN YEME SEKLIMIZ OLACAK KIZLAR...
2) Sabah ac karnina bir bardak kaynar olmayan ilitilmis suya atilan birkac dilimli su icilecek.
3) VE EN ONEMLISI (Hepsi onemli de bu en onemlisi) ASLA AMA ASLAAA KARBONHIDRAT VE PROTEIN KARISTIRILMAYACAK....
Bu ne demek. Bizim kulturumuzde vardir ya. Tavuk yani pilav. Hayir asla olmayacak bu. Ya tavuk ya pilav gibi.... yenilecek.
Isin asil SIFRE BU. Turk milleti olarak yaptigimiz en buyuk HATA bu... tum kilolarimizin asil nedeni de bu...
Genel anlatma kizartma yemeyecegiz. Ornegin karniyarik yapiyoruz. Once patlicani kizartiyoruz... YANLIS. firinlayin patlicaninizi sonra karniyariginizi yapin... oooohhhh afiyetle yiyin. Midenizde agrimaz o patlicanin kizararak icine cektigi tum yag da vucudunuza sonra yok etmesi zor birsey olarak yapismaz....
Bir ornek daha ispanak yemegi yaapr uzerine yogurdu koyar yeriz ya. Bu da yanlis. Yogurt o ispanaktan alacagimiz tum yarari orda oldurme yetkisini ustleniyor maalesef. Yesil otlarimizi yogrutla asla yemeyecegiz.
4) Mumkun oldukca tum yemeklerimizi haslama, izgara seklinde yagsiz yapacagiz.
Simdi diyeceksiniz ki; sulu yemek yaparken sogan kavuracagiz nasil yagsiz yapacagiz. Yagi tencereye bocalamaktansa sadece bir kasik ZEYTINYAGI ile de o sogan kavruluyor arkadaslar. Yagsiz gibi birsey oluyor yani....
Bu yazdiklarim hosunuza gider ve yeme felsefenizi bu yonde sabitlerseniz isinize yarayacaktir.
Saygilar ve sevgiler... Opuyorum canlarim...
Haaa unutmadan goji ile ilgili paylasimimi yapacagim. Pazartesi sabah 7 gunluk sonucu verecegim sizlere. Sizlerinde bir fikri yada sorusu varsa, konu altindan paylasalim...