• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gögüslerim kızardı ve ağrıyor

honeybaby

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
505
4
296
merhaba arkadaşlar ben 20 günlük anneyim maalesef iki mememde kızardı ateş gibi yanıyor ve ağrıyor bebekde emmek istemiyor zorla emziriyorum
annem birşey canın çekti yemedinmi diyip duruyor ama benim hatırladığım öyle bir şey yok
bunun çaresini bilen varsa söylesin nooolur :(

canım hemen sıcak bir su torbası koy göğsüneevde pompan varsa onunla iki göğsünüde sağ yada elinle bütün süt bitene kadar sağ fazla uzun zaman geçtiyse bebeğine verme o sütü muhtemelen bebek emmediği için süt durmuş benim 4 kere oldu birinde hestaneye bile gittik benim tıkanıyordu

cnm su kaynat egil üstüne gögüslerin buharla sütlerin aşagı inip akmaya sende rahatlamaya başlıcaksın ben yapmıştım bidaha hiç olmadı kızarma yara tarzı geçmiş olsun sütünüzü bekletmeyin emmesede sagın genelde pompalar yapıyo öyle yarayı

emzirmeden önce sıcak bir duş al yada göğüslerine sıcak havlu ile kompres yap.göğüslerini her emzirmeden sonra pompayla boşalt. ben göğüslerime her emzirmeden sonra istisnasız krem sürüyordum. emzirmeden önce yıkıyor kuruluyordum. göğüslerini hiç ıslak bırakma. hatırlıyorum göğüslerim çok ağrıyordu uç kısımları..yani ne yaparsan yap ilk etapta oluyor. Ağlıyordum nerdeyse.. bak bu durum seni emzirmeden soğutmasın. benim 3 ay sonunda nihayet krem sürmeden emzirmeye başladım.

merhaba arkadaşlar ben 20 günlük anneyim maalesef iki mememde kızardı ateş gibi yanıyor ve ağrıyor bebekde emmek istemiyor zorla emziriyorum
annem birşey canın çekti yemedinmi diyip duruyor ama benim hatırladığım öyle bir şey yok
bunun çaresini bilen varsa söylesin nooolur :(

aman arkadaşım annem bana lohusalığında yaşamış bunu. Çok tehlikeli bir durum. Canlı canlı göğsünü kesip iltihabı boşaltmışlar. Bende 20 günlük hamileyim annem gibi olucam die acaip stres olmuştum. Saat başı elektrikli pompayla sağdım. Çok dikkatli ol allah korusun çok zahmetli bir hastalık. Hemen bir elektrikli pompa al. Göğüslerinin hiç sert kalmaması lazım. Eğer göğsünde sert damar düğümleri olmuşsa pompayla sağarken onlara elinle bastırarak çözmeye çalış. Allah kolaylık versin. Sakın ciddiye almamazlık yapma

ben yeni atlattım canım çok canın yanıyo anlıyorum.dr bana enfeksiyon olmuş dedi antibiyotik bile kullandım.sonra sıcak su ile masaj yap elinle sağ dedi.sakın pompa kullanma sütün daha çok gelmesine sebeb oluyo dedi.ve tek çaresi sık emzirmek tabi benim bebegim gece hiç uyanmıyodu doğal olarak taş gibi oluyodu sen benim gibi yapma uyandır emzir birde ped kullan çamaşıra yapışmasın göğsün çooook geçmiş olsun.inan geçecek.Rabbim yardımcın olsun

çok sağolun arkadaşlar
salı günü doktordan randevu aldım bakalım o ne diyecek göğüslerime sıcak koydum olmadı soğuk koydum olmadı ne yapacağımı şaşırdım valla hala alev alev yanıyor memelerim uçları zaten korkunç yara oldu bu emzirme olayı tam bir işkenceye dönüştü benim için neredeyse anne sütü vermekden vazgeçeceğim ama oğluma kıyamıyorum

çok sağolun arkadaşlar
salı günü doktordan randevu aldım bakalım o ne diyecek göğüslerime sıcak koydum olmadı soğuk koydum olmadı ne yapacağımı şaşırdım valla hala alev alev yanıyor memelerim uçları zaten korkunç yara oldu bu emzirme olayı tam bir işkenceye dönüştü benim için neredeyse anne sütü vermekden vazgeçeceğim ama oğluma kıyamıyorum

canım bende bir aylık anneyim aynı durum bende de söz konusu ben her emzirmeden sonra göğsümü pompayla boşaltıyorum. çıkan sütü de yine kızıma içiriyorum. ama bu durum süt birikmesiyle alakası yok gibi geliyor çünkü pompayla sütü boşattıktan sonra bile göğüslerim bir süre felaket derecede yanıyor ve uçları kıpkırmızı

Back