Gögüs ucum yarıldı. Dayanamıyorum artık

Teletabi

Elbet Bir Gün Kavuşacağız 🎶
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2022
214
172
33
Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.

Konuyla ilgili bilgim yok üstte kalsın diye yazıyorum. Rabbim yardımcın olsun inşallah bir çözüm bulunur canım

Herkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
Acıyan göğsünü sağ elinle iyice, ucunu tutmamış olursun diğerini emzirmeye devam et, sagdigini da çay kaşıgiyla ver biberona alışsın istemiyorsan minik minik, bıkac gün sagarak idare etsen toparlanir sanırım diğer yollar fayda etmiyorsa, sagdiktan sonra da krem sürüp devam edersin, doktor bırak demez krem verir, geçmiş olsun

Çok acı veren bir şey biliyorum ama tek çaresi emzirmek. Mecbur dayanacaksın. Emzirdikçe geçecek yaralar. ❤
Sabır diyorum kendi kendime ama o kadar zor ki. Ruhum çekiliyor. Sırtıma vuruyor gögsümün ağrısı. Ne kadar sürecek diye gün hesaplıyorum kendimce umut bağlıyorum günlere

Acıyan göğsünü sağ elinle iyice, ucunu tutmamış olursun diğerini emzirmeye devam et, sagdigini da çay kaşıgiyla ver biberona alışsın istemiyorsan minik minik, bıkac gün sagarak idare etsen toparlanir sanırım diğer yollar fayda etmiyorsa, sagdiktan sonra da krem sürüp devam edersin, doktor bırak demez krem verir, geçmiş olsun
İkiside yarıldı malesef. Bir gögsümü 3 gün vermedim sağdım diğeriyle emzirdim biraz iyi gibi oldu ama emzirince yine aynısı oldu.

Canim maalesef bazen oluyor ve tek care bakimini yapip, emzirmek. Bu arada aman sutyen falan takma. Havalandira havalandira dolas bol bol acikta olsun goguslerin. Bazen koptugunu saniyordum bende cocugun bogazina etim falan kacarmi diye korkuyordum seni o kadar iyi anliyorum ki.

Sabır diyorum kendi kendime ama o kadar zor ki. Ruhum çekiliyor. Sırtıma vuruyor gögsümün ağrısı. Ne kadar sürecek diye gün hesaplıyorum kendimce umut bağlıyorum günlere
İyileşince emzirmenin aslında ne kadar güzel bir şey olduğunu göreceksin. Umarım çabucak geçer

Canim maalesef bazen oluyor ve tek care bakimini yapip, emzirmek. Bu arada aman sutyen falan takma. Havalandira havalandira dolas bol bol acikta olsun goguslerin. Bazen koptugunu saniyordum bende cocugun bogazina etim falan kacarmi diye korkuyordum seni o kadar iyi anliyorum ki.
Ne kadar zamanda geçti seninki. Emzirme süturni takıyorum içine gögüs pedi koyuyorum. Sütüm akıyor bazen çünkü. Gümüş kapak 15 gündür takıyorum yok fayda etmedi gibi çok az etti ettiysede. Emziriyorum. Kıyamıyorum bırakmaya ama dayanamıyorum.ne zaman geçecek

Ben de çok sorun yaşadım hatta ucunun bir kısmı koptu. Madecassol krem çok iyi geldi.bebişi uyutuyorum birazdan ayrıntılı yazıcam

Öncelikle bana da işkence gibi geliyordu.emzirirken ağlıyordum.çok kötüydü o günler. Bir gün mastit oldum.ucu da hep çatlak yaraydı zaten.sonra doktora gittik iltihaplı mastitmiş çocuğa sakın verme sağ dedi. Sonra makinayla sağarken yara olan uç kısmı koptu gitti. Sonra başka bir doktora gittim madecassol ve fito kremlerini verdi.o göğsümden emzirmedim ama ikisi de hep çatlaktı ve çok acıyodu zaten. Bu kremleri her emzirmeden sonra sürüp emzirmeden çnce yıkıyordum.ama gerçekten madecassol çok çok iyi geldi. Ama emziremediğim göğsümü elle sağmaya devam ettim süt gitmesin diye.ben sapdıkça iyileşmesi gecikti.ara ara emzirmeyi denedim kanadı.yaklaşık 2 bucuk ayın sonunda o göğsümden de emzirmeye başladım. Bir süre sütüm az oldu o göğüste ama sonra arttı.tabi bir yerden sonra süt artsın diye sağmaya da devam ettim.yaklaşık 5 aylık olduğunda sağmayı bıraktım sütüm yetti.ancak annem normal zamanla geçer demesine rağmen ilaç kullanmasam geçmezdi.bu kremleri öneririm bence doktora da gidebilirsiniz. Başlangıçta rahatlatıyor hemen.sonrasında iyileştiğini görürsünüz.o ünlü kremler falan hepsini denedim hiç işe yaramadılar.inşallah ağrınız geçer.

Sizinkinde kopma olmadığı için dediğim kremi alıp deneyin hemen faydasını görürsünüz.

Madecassol varsa onu deneyin ve kantaron yagı da deneyin isterseniz ama emzirmeden yıkamanız gerekiyor Allah kolaylık versin tez vakte iyi olun inş

Back
X