Tutuş şekli çok önemli doğru tutmazsan yaraların hiç iyileşmeyebilir buna dikkat et ve silikon meme ucu kullanma bence hem doktorlar önermiyor hemde ben tecrübe ettiğim kadarlıyla yani bir ay kullandım ve çok pişmanım hem bebeğim doğru düzgün beslemedi hemde yaralarım geçmedi en güzeli sade doğal haliyle vermek bebek emdikçe iyileşir krem de kullandım ve şunu anladım ki bebek meme ucunu emdikçe yeniliyor ne yaparsak yapalım o acıyı çekicezTavsiye veren yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Yaralarım hala devam ediyor ama bi tık küçük bi tık küçüldü. Acılara gelecek olursak hala acıyor ilk ağzına verince. Sonra bi tık alışıyorum galiba. Ağlamıyorum artık ama o alışma süresinde yine bi yerimden zıplatıyor. Birşeyler sürmeyi bıraktım. Hiç birşey fayda etmiyor. Sadece ayva çekirdeğini suya koydum jel gibi oldu onu sürcem. Gögüs kalkano da aldım. Bir fayda ummuyorum sadece emzirirken diğer gögüsten akan sütü toplasın diye takıyorum. Büyüklerin dediği gibi bir zamano var o zaman gelmeyene kadar geçmiyor ne yaparsak yapalım. Ha birde emzirme tutuşu olarak c şekil yaparak veriyorum. İnternetten bakabilirsiniz. O şekilde kahverengi kısmı ağzına daha çok itiyorum. Zamanla düzelcek inanıyorum. Başka yolu yok gibi
Sişikpn gögüs ucu kullanmıyorum. Gögüs kalkanı aldım sadece. Geçeceğine olan inancım kalmadı. Ben bu yaralarla yaşamaya devam edicem gibiTutuş şekli çok önemli doğru tutmazsan yaraların hiç iyileşmeyebilir buna dikkat et ve silikon meme ucu kullanma bence hem doktorlar önermiyor hemde ben tecrübe ettiğim kadarlıyla yani bir ay kullandım ve çok pişmanım hem bebeğim doğru düzgün beslemedi hemde yaralarım geçmedi en güzeli sade doğal haliyle vermek bebek emdikçe iyileşir krem de kullandım ve şunu anladım ki bebek meme ucunu emdikçe yeniliyor ne yaparsak yapalım o acıyı çekicez
Meme ucu yarası ilk aylarda oluyor ama geçecek, vücut alışıyor bebek emmeyi öğreniyor öyle geçip gidiyor.Çok sağolun meme ucu yaralarım zorlasa da bırakmaya niyetim yok teşekkürler desteğiniz için aklıma bir şey takılırsa size sorabilir miyim
Bilmiyorum ben alışamıyorum meme reddi yaşadım tutsun diye her şeyi denedim tuttu şimdi de sanki doymuyor sürekli ağlıyor napıcam bilemiyorumSişikpn gögüs ucu kullanmıyorum. Gögüs kalkanı aldım sadece. Geçeceğine olan inancım kalmadı. Ben bu yaralarla yaşamaya devam edicem gibihissizleşiyorum galiba zamanla o yüzden daha katlanılabilir hal alıyor
Çok yoruyor uzun zamandır emmedi diye mi bilmiyorum gündüz iyi hoş ama gece çok zorluyo bi de sanki doymuyor gibi geliyor memelerim dolu ama tam boşaltmadan ağlamaya başlıyor napıcam bilemiyorumMeme ucu yarası ilk aylarda oluyor ama geçecek, vücut alışıyor bebek emmeyi öğreniyor öyle geçip gidiyor.
Tabi ki destek olabilirsem ne mutlu
emerken yutkunuyorsa içiyordur. Memelerde sertlik varsa süt kanalı tıkanıksa emerken masaj yapın akışı rahatlatır. Emzirdikten sonra gazını alın, omzuna yatır sırtına pat pat vur gaz çıkarsın. Emzirirken başı daha yukarda kalsın yani dümdüz yatar gibi emmesin.Çok yoruyor uzun zamandır emmedi diye mi bilmiyorum gündüz iyi hoş ama gece çok zorluyo bi de sanki doymuyor gibi geliyor memelerim dolu ama tam boşaltmadan ağlamaya başlıyor napıcam bilemiyoru
Kuzum aynısını yaşadım 40ında geçmişti az daha dayan. Çokçok zor biliyorum ağlardım ben de ama geçecek bunu bil. Balmumu içeren kremler oluyor onlardan sür bana en iyi o gelmişti. Açık bırak sürekli, gümüş kapak beni kötü yaptı çünkü içine süt doluyordu o zaman hiç iiyleşmiyor. Korucuyu kalkan tak ama sakın onlarla uyuma. Mama yerine sağarak vermeye çalış. Silikon uç tak bi tık iyi gelebilir. Bebeğin memeyi doğru tuttuğundan emin ol, youtube da sandwich tutuş diye araştır. Benim bu şekilde geçti yarılmıştı hatta parça koptu resmen ama sonra sankş bu günler hiç yaşanmamış gibi hissedeceksin sana sözHerkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
Emzirmek zorundayım. Bir tık alıştı galiba gögüslerim. İlk zamanki gibi acımıyor. Yarıklar hala mevcut ama emdikçe gögsüm de uyuşuyor dayanılabilir seviyeye geliyor. Zaman bence tek ilacı. Ben başka bir.çözüm bulamadımannem, esim bana yalvarıyordu bebeğimi emzirmem için. o kadar iyi anlıyorum ki sizi. ama zamanla geciyor. doğru emzirme pozisyonunu bulmanız gerekiyor. bebek memeyi tamamen ağzına almalı. benim bebeğim hala daha bazen sadece ucunu alıyor. bu durumda emmesine izin germiyorum hemen çekiyorum mememi. bazen uykusu olduğunda mesela sadece ucunu alıp hafif hafif emmek istiyor ama izin vermiyorum.
zamanla iyi olacak emin olun. sürekli bakımını yapın ve temiz tutun memenizi. ben hakiki zeytinyağı da denemiştim. ama sonuc olarak ne yaparsanız yapın zamanla memeler duruma uyum sağladıkça düzelecek bir durum. su an yemek yerken bile emziriyorum çok rahat. inanın kendinize.
ayrıca ben bebeğime emzik de biberon da verdim meme reddi yapmadı. doktorumuz emme refleksi güçlü bebeklerde biberon veya emzik meme reddi yapmaz, meme redii bebek memede mutlu olmazsa olur demişti. üzülmeyin yani. her sey bizim için
Hiçbir krem sürmedim her emzirmeden sonra göğsümü biraz sıkıp kendi sütümü sürdüm hastanedeki ebe önermişti bir kaç gün acı oldu ama yarılma veya yara olmadıHerkese merhaba. Ben artık dayanamıyorum. 23 günlük bebeğim var. İlk günden gögüslerim yarıldı. Çatlamadı bildiğiniz yarıldı. Emzirmek tam bir çileye dönüşüyor. Dayanamayacak duruma geliyorum. Ama sonra mama verince bebeğime oturup ağlıyorum. Lansinoh, trubaby, tahin yağı, gümüş kapak kullandım ama bana mısın demiyor. Terramycın göz merhemi bi tık fayda etti ama onu da her seferinde temizlemem gerekiyor emzirme öncesi. Dayanamıyorum artık inanın. Ne yapayım. Günlerdir bütün forumu talan ettim. Ağlaya ağlaya emziriyorum. Geceleri mama veriyorum bebeğime uyanmıyor çünkü. Lütden bilen eden yardım etsin. Çok uzun süre evladım olsın diye savaş verdim ama doğurunxa böyle olacağını tahmin etmemiştim. Bebeğimi emzirmemek için bazen kaçacak yer arıyorum ama sonra dayanamayıp ayağımı yere vura vura emziriyorum. Doktora gitsem emzirme der diye gidemiyorum da. Sütüm var ama gece vakti azalmış oluyor. Birde onunla uğraşıyorum. Bebeğim binerona da alışır diye korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?