Gögüs ucum yarıldı. Dayanamıyorum artık

Tutuş şekli çok önemli doğru tutmazsan yaraların hiç iyileşmeyebilir buna dikkat et ve silikon meme ucu kullanma bence hem doktorlar önermiyor hemde ben tecrübe ettiğim kadarlıyla yani bir ay kullandım ve çok pişmanım hem bebeğim doğru düzgün beslemedi hemde yaralarım geçmedi en güzeli sade doğal haliyle vermek bebek emdikçe iyileşir krem de kullandım ve şunu anladım ki bebek meme ucunu emdikçe yeniliyor ne yaparsak yapalım o acıyı çekicez

Sişikpn gögüs ucu kullanmıyorum. Gögüs kalkanı aldım sadece. Geçeceğine olan inancım kalmadı. Ben bu yaralarla yaşamaya devam edicem gibi hissizleşiyorum galiba zamanla o yüzden daha katlanılabilir hal alıyor

Çok sağolun meme ucu yaralarım zorlasa da bırakmaya niyetim yok teşekkürler desteğiniz için aklıma bir şey takılırsa size sorabilir miyim
Meme ucu yarası ilk aylarda oluyor ama geçecek, vücut alışıyor bebek emmeyi öğreniyor öyle geçip gidiyor.
Tabi ki destek olabilirsem ne mutlu

Bilmiyorum ben alışamıyorum meme reddi yaşadım tutsun diye her şeyi denedim tuttu şimdi de sanki doymuyor sürekli ağlıyor napıcam bilemiyorum

Meme ucu yarası ilk aylarda oluyor ama geçecek, vücut alışıyor bebek emmeyi öğreniyor öyle geçip gidiyor.
Tabi ki destek olabilirsem ne mutlu
Çok yoruyor uzun zamandır emmedi diye mi bilmiyorum gündüz iyi hoş ama gece çok zorluyo bi de sanki doymuyor gibi geliyor memelerim dolu ama tam boşaltmadan ağlamaya başlıyor napıcam bilemiyorum

Çok yoruyor uzun zamandır emmedi diye mi bilmiyorum gündüz iyi hoş ama gece çok zorluyo bi de sanki doymuyor gibi geliyor memelerim dolu ama tam boşaltmadan ağlamaya başlıyor napıcam bilemiyoru
emerken yutkunuyorsa içiyordur. Memelerde sertlik varsa süt kanalı tıkanıksa emerken masaj yapın akışı rahatlatır. Emzirdikten sonra gazını alın, omzuna yatır sırtına pat pat vur gaz çıkarsın. Emzirirken başı daha yukarda kalsın yani dümdüz yatar gibi emmesin.
Bir saat bir memeyi emzirin diğer saat diğer memeyi emzirin.

Örneğin sağ memeyi emmeye başladı önce ön süt sonra doyurucu süt gider. Hemen meme değişikliği yapıyorsan sadece ön sütü alır o da daha su yoğunluklu olduğu için midesi şişer doymaz. Bir memeyi tam boşaltsın bitsin, bir saat sonra diğer memeyi tam boşaltsın. Şimdi alıştırmaya çalıştığınız için her istediğinde emsin.
Geceleri de iki ya da üç saatte bir emzirin. Gece de her meme sonrası gazını alıp altını değiştirin.

Emzirirken bir kat soy mesela yelek varsa çıkar terler huzursuzlanır. Senin sıcaklığın, emerken harcadığı enerji terletir.
Bol bok suyunu iç, kuruyemiş sebze meyve protein karbonhidrat hepsinden tüket sütün kalitesi için.
Dut kurusu, tahin müthiş süt yapar. Doktordan vitamin takviyesi sor kendin için de çocuk için de faydalı olur. Kendin yoğurt/ süt tüketmeyi ihmal etme.

Kimyasal her şeyden uzak dur, doğrudan bebeğe zarar. Eşin sütünün olmasını bebeğin emmesini istiyorsa sana müthiş iyi davransın. Çocuğu için en büyük yatırım bu. Hem mama parasından da kurtulur

Her gün muhakkak beş dakika bile olsa al kucağına dışarı çıkın. İkinize de iyi gelir.

Kuzum aynısını yaşadım 40ında geçmişti az daha dayan. Çokçok zor biliyorum ağlardım ben de ama geçecek bunu bil. Balmumu içeren kremler oluyor onlardan sür bana en iyi o gelmişti. Açık bırak sürekli, gümüş kapak beni kötü yaptı çünkü içine süt doluyordu o zaman hiç iiyleşmiyor. Korucuyu kalkan tak ama sakın onlarla uyuma. Mama yerine sağarak vermeye çalış. Silikon uç tak bi tık iyi gelebilir. Bebeğin memeyi doğru tuttuğundan emin ol, youtube da sandwich tutuş diye araştır. Benim bu şekilde geçti yarılmıştı hatta parça koptu resmen ama sonra sankş bu günler hiç yaşanmamış gibi hissedeceksin sana söz

Geçecek inşallah. Emzirmekten başka çare yok ki. Bu yavruyu ben istedim o gelmeyi istemedi bana muhtaç. Elimden geldiğince sabredicem.

Merhaba benim meme ucu yaram doğumdan 2 hafta sonra sol göğsümde başladı ve yara da denmez meme ucum resmen ortadan ikiye yarılmıştı. Sütüm de vardı bebeğim biberon almıyordu ağlaya ağlaya emzirdim bir ay boyunca. Acıdan titreyip saçlarımı yolduğumu biliyorum. Emzirme danışmanından destek aldım 4.ayda acısız emzirme neymiş anca öğrendim. Sandviç tutuş tekniği faydalı oldu bir araştırın. Ve olabildiğince göğsünüz açık durmalı. Ben bir kumaş parçasını yuvarlayıp simit şeklinde bağladım ve sütyenimin içine koydum böylece meme ucum temas etmedi. Çok kötü olduğum dönemlerde 2 3 gün emzirmeyip elimle sağdım ve meme ucuma Bactroban ve fito kremi karıştırıp sürdüm. Acının geçmesi 1 ayı buluyor ve yavaş yavaş düzeliyor çok zor bir acı umarım yaşayan herkes şifa bulur.

annem, esim bana yalvarıyordu bebeğimi emzirmem için. o kadar iyi anlıyorum ki sizi. ama zamanla geciyor. doğru emzirme pozisyonunu bulmanız gerekiyor. bebek memeyi tamamen ağzına almalı. benim bebeğim hala daha bazen sadece ucunu alıyor. bu durumda emmesine izin germiyorum hemen çekiyorum mememi. bazen uykusu olduğunda mesela sadece ucunu alıp hafif hafif emmek istiyor ama izin vermiyorum.

zamanla iyi olacak emin olun. sürekli bakımını yapın ve temiz tutun memenizi. ben hakiki zeytinyağı da denemiştim. ama sonuc olarak ne yaparsanız yapın zamanla memeler duruma uyum sağladıkça düzelecek bir durum. su an yemek yerken bile emziriyorum çok rahat. inanın kendinize.

ayrıca ben bebeğime emzik de biberon da verdim meme reddi yapmadı. doktorumuz emme refleksi güçlü bebeklerde biberon veya emzik meme reddi yapmaz, meme redii bebek memede mutlu olmazsa olur demişti. üzülmeyin yani. her sey bizim için

Emzirmek zorundayım. Bir tık alıştı galiba gögüslerim. İlk zamanki gibi acımıyor. Yarıklar hala mevcut ama emdikçe gögsüm de uyuşuyor dayanılabilir seviyeye geliyor. Zaman bence tek ilacı. Ben başka bir.çözüm bulamadım

Hiçbir krem sürmedim her emzirmeden sonra göğsümü biraz sıkıp kendi sütümü sürdüm hastanedeki ebe önermişti bir kaç gün acı oldu ama yarılma veya yara olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…