• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs ucu yarası

Esranur karaman

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
5
1
1
26
Bir aylık ikiz bebklerim var göğüslerim iki haftadır yara hiç bi şey fayda etmiyor resmen kanıyolar uçları yarıldı yarılan yerler iltihaplanmış gibi aynı gittikçe daha kötü oluyor lütfen yardım edin ne yapabilirm ne iyi gelir çok zor durumdayımm

Bir aylık ikiz bebklerim var göğüslerim iki haftadır yara hiç bi şey fayda etmiyor resmen kanıyolar uçları yarıldı yarılan yerler iltihaplanmış gibi aynı gittikçe daha kötü oluyor lütfen yardım edin ne yapabilirm ne iyi gelir çok zor durumdayımm
Herseyi denedim, olumlu sonuç alamadım. Tam ümidimi kaybedip acıya alıştığım zaman yani kızım 3 aylık olduğunda kendiliğinden geçti. Herkesin elbet geçiyor ama o sırada kim ne kullanırsa bence o yüzden geçtiği düşünülüyor. Bana hiç birşey fayda etmemişti. Silikon uç, kremler, gümüş kapak, karbonat..! 2 kere de cerraha göstermiştim o bile halini görünce şaşırdı. Çünkü çok şiddetli yarılmıştı. İnşallah sizin de çabucak geçer, çok zor çünkü 🙏

Surekli lanolinli kremler surun tahin uzerindeki yagdan da fayda goren var. Garmastan pomad kullandim hic fayda etmedi ama en iyisi bi dra gidin iltihap varsa. Gogus kalkani da alabilirsiniz aventin

Bende çok çektim göğüs yarasindan göğüs ucu kopma durumuna geldi gümüş kapak vs bı sürü krem kullandım kremlere belki bin lira doktum kaç kez doktora gittim asla fayda etmedi delirme noktasına gelmiştim ama silikon göğüs koruyucu dene mutlaka ve yara için fito krem kullan acil çözüm mutlaka dene. Eğer kullanırsan fito krem , bebeği emzirmeden göğsünü yikamalisin

Canımsınn cok cektim bilirim ameliyat bile oldum silverette gümüş gögüs ucu kapagı al bak nasıl biranda iyileşicekler ben ilk bebegimde tanısmadım silverette ile ikincise kesfettim keske ilkinde de bilseydim şifa olsun alır kullanırsan bana dönüş yap sonucunu saglıklı emzirmeler diler bebeklerinede güzel çmür dilerim

Gümüş kapakları duymuşsunuzdur ondan kullandım ben sürekli
Selamlar, ben krem kullanıyordum, gümüş kapakların açıklama kısmında, krem ile kullanılırsa etkisi azalır yazıyordu, dikkate almanıştım, öyle oldu. Ben de sırf gümüş kapakları kullanıyorum. Baya iyi geldi. Fakat şimdi yine acı ve yaralar başladı, iltşhaplanma olmasından korkuyorum allah korusun. Durup dururken de sızlamaya başladı ve bebepim emerken ilk başta uyuşup geçerdi, şimdi emme esnasında devam ediyor. Silikon göğüs kalkanı kullanıyorım verirken, damağı tutmadı diye doktor tavsiye etmişti. İyi geliyor baya fakat phılıps in daha pahalı olanları var, ağrıyı alıyormuş. Acaba ondan alsam mı, faydası farkeder mi?

Selamlar, ben krem kullanıyordum, gümüş kapakların açıklama kısmında, krem ile kullanılırsa etkisi azalır yazıyordu, dikkate almanıştım, öyle oldu. Ben de sırf gümüş kapakları kullanıyorum. Baya iyi geldi. Fakat şimdi yine acı ve yaralar başladı, iltşhaplanma olmasından korkuyorum allah korusun. Durup dururken de sızlamaya başladı ve bebepim emerken ilk başta uyuşup geçerdi, şimdi emme esnasında devam ediyor. Silikon göğüs kalkanı kullanıyorım verirken, damağı tutmadı diye doktor tavsiye etmişti. İyi geliyor baya fakat phılıps in daha pahalı olanları var, ağrıyı alıyormuş. Acaba ondan alsam mı, faydası farkeder mi?
Cok gecmis olsun ben philips kullanmadim ama kullanan arkadaslar oldu ve memnun kaldilar ama icten sizlama varsa bi dra gorun derim bebegin kac aylik bu arada belki memeyi tam bosaltamiyordur

Ah canim cok yeni daha gogus kalkani al istersen ama bebegin gogsunu bosaltamiyordur emzirme sonrasinda da sagmaya calis goguslerin bosalsin sizlamasi gecer buyyk ihtimalle. Gule gule buyut
Teşekkürler, dün yaradan dolayı sağayım dedim, her işte hayır vardır, iyki sağmışım boşalmış oldu. Sağol tekrardan.

medikal manuka balı kullanabilirsiniz ama emzirmeden önce göğsünüzü mutlaka yıkayın...

Birkaç arkadaşım sürekli o uçlardan kullandı ilk başlarda bebek tutamıyor diye ben denemiştim ama ya ben beceremedim ya bebeğim ememedi kullanamadım.Ama kullananlar memnundu

Öncelikle hayırlı olsun 🐣 Bende ayvanın içimdeki çekirdeklerini bir çay bardağına koyup yarısına kadar su doldurdum bir kaç saat beklettim kremsi bir kıvam aldı sürdüm yıkamadana da gerek kalmıyor onu emzirirken çok faydasınıda gördüm inşallah sizede şifa olur 🤲🏻

Merhaba ..
bende yeni doğum yaptım ve bir göğsüm fena yara oldu ..
krem fayda etmiyor emziremiyorum bebeğimi
1 gündür sağdığım sütlerden sürüyorum ucuna baya fayda etti
Eğer sizinde hala devam ediyorsa bir deneyin
Belki sizede iyi gelir ..

Elektrikli süt sağma makinesi aldım 2gün sütümü sağıp geceleri biberonla verdim gündüz 5dk göğüs ucuyla emzirdim unutmasın memeyi diye sonra biberona sağdığım sütümle doyurdum.. Doktorumun verdiği üç kremi kullandım. 4üncü gün geçti acısı 1haftada da tamamen iyileşmişti

Off o yaralar ilk 3-4 ay çok fena. Hala çekiyorum acısını. Geçenlerde gümüş kapak kullandığım halde acıdan zıp zıp zıpladım. Emzirirken değil sadece. Emzirdikten sonra da 1 saat acısını çekiyorum ve acı azalarak geçiyor. Acile gitmelik oldum. Bazen meme ucu mantarı da oluyor. Ona da dikkat etmek lazım.

Back