• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gögüs uclarım yara oldu emziremiyorum yardım

goguslerınız yara olduysa kenakort dıye bı agız ıcı yaraları ıcın krem var o gogustekı yaraların ıcını dolduruyo ben ıkı bebegımdede kullandım onu yıkamakta gerekmıyo bebegede zarar vermıyo Allah yardımcınız olsun

arkadaslar 4 günlük bebegimi sabahtan itibaren emziremiyorum gögüs uclarım feci yara oldu krem aldım sürdüm ne zaman gecer bilmiyorum mama verdim bugün mecburen sizler neyaptınız nasıl kurtuldunuz bu sorundan cok üzülüyorum bebegim daha cok küçük emzirmek istiyorum yardım edin lütfen
Lansinoh veya lanomast kremi dene bebeğin ağzına silmeden göğsünü verebiliyosun bitkisel çok geçmiş olsun

Arkadaşlar bende aynı sorunu yasadım 1.5 ay kıvrandım lansinohundan mustelasına kadar kullanmadığım krem kalmadı. En etkili çözüm kantaron yağıdır. İki emzirme arası sürüp bekletin yanlız emzireceğiniz zaman yıkamayı unutmayın.

Arkadaşlar bende aynı sorunu yasadım 1.5 ay kıvrandım lansinohundan mustelasına kadar kullanmadığım krem kalmadı. En etkili çözüm kantaron yağıdır. İki emzirme arası sürüp bekletin yanlız emzireceğiniz zaman yıkamayı unutmayın.
benim de çok kanıyordu sadece lansinoh iyi geldi

kenakort kortizonludur bence kullanmayın. Benim de tavsiye edeceğim krem lansinoh. Ayrıca ayva çekirdeğini gül suyuyla veya içme suyunda jel kıvamına getirip onu krem gibi sürebilirsin işe yarıyor. Şu anki acıyı hissetmemen için de silikon göğüs ucu

12 Aralıkta sezaryen ile doğum yaptım. Doğum sonrası muayeneye gelen çocuk doktoru; süt gelmese de sık sık emzirmem gerektiğini söyledi. Kimse nasıl meme verileceğini göstermedi, zaten gösterse de kolumda serum girişi varken bebeği tutmam çok zordu. Öyle böyle tüm gece emzirdim. Tabi bebek aç süt de gelmiyor... sadece meme ucunu aldığı için ikinci günün sonunda su ve kan toplamış meme uçlarına sahip olduğumu gördüm. üçüncü gün süt az buz geliyor ama memeyi sıkmaktan memem de çok acıyordu ve yara olmuştu. İnternetten baktııım baktım ne varsa uyguladım hepsi boş. Meme ucuna ilaç sürülmesi gerek bu bir gerçek. 5. gün bebek için çocuk doktoruna kontrole gittiğimde ona sordum bana 3 tane krem verdi biri yatıştırıcı biri antibiyotik birini tam hatırlayamıyorum. o kremleri 3 4 gün kullan geçecek dedi. Kullandım gerçekten yara olan yerleri 3. gün soyulmaya başladı bende yavaştan soydum oğlumun ağzına gitmesin diye şuan çok şükür geçti hemde 4 . günde. İsimlerini buraya yazayım bu sıkıntıyı yaşayanlar mutlaka denesin. Bu kremlerin 3'ü de karıştırılıyor. Eşit oranda karıştırmak gerek yani kremlerden en düşük gramlı olan 15 gram olduğu için hepsinden 15er gram sıkın bi kabın içine iyice karıştırın. bebek emdikten sonra sürün emmeden önce ılık su ile silin. Kremlerin biri TROSYD biri ANESTOL POMAD diğeri BACODERM. Mutlaka deneyin acı çekmeden kurtulun şu illetten.

Teşekkür ederim kullanamadığım merhem kalmadı nerdeyse iyileşmiyor bir türlü yarık olmuş iki ay oldu.. dediğinizi de deneyeyim inşallah iyilesir..OTE="elifeva, post: 38081920, member: 637144"]goguslerınız yara olduysa kenakort dıye bı agız ıcı yaraları ıcın krem var o gogustekı yaraların ıcını dolduruyo ben ıkı bebegımdede kullandım onu yıkamakta gerekmıyo bebegede zarar vermıyo Allah yardımcınız olsun[/QUOTE]
Tes

Benim de feci yara olmustu kaniyordu artik.yine de birakmadim emzirmeyi. Once lansinoh kremle birlikte bir iki gun silikon uc kullandim epey ise yaramisti. Sonra aktardan saf lanolin aldim o daha cok ise yaradi. Denemeni tavsiye ederim nacizane.

kenakort krem kortikosteroidli oyuzden cok etkili bi ilac bi okadarda bagisiklik siatemine zarari var bence kullaniyosanizda bebek emmeden yikayin.hatta emzirme doneminde sute geciyo bile olabilir.benimde 3 aylik kizim var lansinoh kullandim o baya iyi geldi ama ne kadar sik emzirirsen gogus okadar alisiyo ara verirseniz tekrarlayabilir.hemsireyim ilacla ilgili oyuzden bilgi verdim kullananlar icin

Çok şükür geçti yaralarım kullanmadığım krem kalmamıştı en son kantoran yağına evigen ampul karıştırdım ve sargı bezine döküp sürekli göğsümde beklettim. Simdi çok rahatım hepinize teşekkür ederim ;)

Öncelikle herkese geçmiş olsun..Göğüs yaralarından ve ağrılarından kurtulmak için , 1 - Dogru kavrama şart 2- göğüsler kesinlikle hava almalı kuru kalmalı bu yüzden avent göğüs kalkanını tavsiye ederim ve pet kullanmayın bence..lansinoh biriken ve kalkanda kalan sütü kullanmak için iyi oluyor.

breastfeed-benefitsson 2.jpg

Bebeğin sağlıklı gelişimi için, annenin en az 2 yıl emzirmesi gerekmektedir. Bu süre boyunca anneyi psikolojik ve fiziksel yönlerden olumsuz anlamda etkileyen çok önemli bir etken vardır. Günde 8 ila 12 kere emzirmek durumunda kalan annenin göğüs ucunda aşırı hassasiyet ve yaralar meydana gelir. Acı hissiyle emzirmenin anne-çocuk ilişkisi açısından büyük etkileri vardır.

En huzurlu ve ruhani olması gereken bu anlar artık kaybolup bu anlar acıyla özdeşleştirilmeye başlamıştır.
Ekolojik Gelecek Tasarım Budunu olarak Ozan Doğudan ve ekibinin bu konu üzerinde hazırlamış olduğu merhem şimdiden dünya çapındaki anneler arasında kulaktan kulağa yayılmaya başlamıştır.
Ağaca zarar vermeden topladığımız sığla yağı içeren bu merhem yaraları iyileştirir, cildi korur ve bebeğin sindirim ve gaz sorunlarını çözerek daha uzun ve huzurlu uyumalarını sağlar. Annenin uyumu bebeği, bebek anneyi, anne sütü etkiler. Bu sebeple bu mucizevi merhem kara çemberi kırarak sizi şifalı ak çembere taşır.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar ben 12 haz. doğum yaptım.bebeğim kolit sancıcı cekiyor.bu sancılara bağlı olarak birtek meme emerek sakinleşiyor. fakat sancı ataklarında meme ucunu cekerek başını sağa sola cevirerek emmeye calışıyor. buna bağlı olarak meme uclarım resmen yara oldu ve kanıyor.ne denemedim ki..... meme uclugu. zeytin yağı, fito krem,garmastan pomat,bepanthen krem,madécassol krem,tremasın krem, hiç faydasını göremedim.ne yapmam gerek bilemiyorum. emmeden durmuyor uyumuyor. her vermemde yaklaşık bir saat agzında tutuyor. ağlıyorum inanın ki doğumdan bile zor bir durum. gögüs petlerim hep kan oluyor.emzirmek bir işkence..............

Konu eski ama şuan yazdıklarınızı 2,5 aydır yaşıyorum. Çok bunaldım artık. Siz nasıl bir çözüm buldunuz ?

Konu eski ama şuan yazdıklarınızı 2,5 aydır yaşıyorum. Çok bunaldım artık. Siz nasıl bir çözüm buldunuz ?

Çok uzun bi süre. Ben cevaplayayim benimde çok yaram vardı 3 tane farklı krem kullandım madecassol dahil ama devamlılık olmadı ara ara kullandım. Sonra kremleri bırakıp ara ara emzirdikten sonra sütümü sürmeye başladım çevresine. Ve süt sagma pompasi aldım. En son artık çok kkotu olduğunda 1 gün sagip biberonla vermeye başladım sütümü. Pişmanlık duydum ama yaraydi yapıcak bişey yoktu göğüslerim biraz rahatladı. 1 ya da 1.5 gün sonra emzirmeye karar verdim korka korka sonra bi baktım geçmiş sadece kaşınıyor sonra bi sağ bi sol derken bi daha hiç yara falan olmadı şuan 2 aylığız 9 nisan itibari ile.

1-2 gün emzirmeyip dinlendirin mi diyorsunuz ? Çok yıprandım artık. Bir çare bulurum umarım. Kantaron yağını duydum. Bir de onu deneyeceğim :/

1-2 gün emzirmeyip dinlendirin mi diyorsunuz ? Çok yıprandım artık. Bir çare bulurum umarım. Kantaron yağını duydum. Bir de onu deneyeceğim :/

Kantaron yağı yaraların iyileşmesinde çok etkili

Bir de ayvanın çekirdeklerini çıkarıp suya koyunca bir süre sonra jöle kıvamına geliyormuş, bunu sürmek de iyileştiriyormuş göğüs ucunu.

Ben çok kısa süre yaşadım bu sorunu. Lansinoh krem kullandım.

Aynen öyle gogusunuzu acıtmadan sağın biberonla içsin sutunuzu sonra vermeye karar verdiğinizde (ki bu süreyi çok uzatmadan) kahverengi kısmıyla beraber tikayin ağzına ucunu emmesin

Kantaron yağı yaraların iyileşmesinde çok etkili

Bir de ayvanın çekirdeklerini çıkarıp suya koyunca bir süre sonra jöle kıvamına geliyormuş, bunu sürmek de iyileştiriyormuş göğüs ucunu.

Ben çok kısa süre yaşadım bu sorunu. Lansinoh krem kullandım.

Çok teşekkür ederim. Garmastan lansinoh kullandım. Garmastan fena değil aslında ama canım çok yandığı için daha etkili bir ürün aradım.. deneye deneye bulacağım inşallah.

Back