• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gögüs uclarım yara oldu emziremiyorum yardım

:lepi:ben de aynı sorunu yasamiştım hiç bir krem fayda vermedi. tek çarem avent göğüs kalkanı oldu. göğüs uçlarım uyurken kıyafetlere değmedi ve onu aldıgım ilk geceden itibaren acısı dindi sonra çatlaklar iyileşti. bebeğim 5. ayında hala beni emiyor ve ben hala kalkan kullanıyorum. takmadığımda bazen yine kızarıyor.onu taktığımdan bu yana belki inanılmaz gelecek ama bebeğim çok güzel kilo almaya basladı. çünkü ister istemez daha bebişim doymadan memeyi çekiyormuşum galiba. umarım bu sorunu yasayanlar kendine uygun çözümleri bulup emzirmenin keyfine varırlar.:ecrin_bebek::emir_bebek:

madecassol kesinlikle tavsiye ederim çektim denedim ve faydasıjnı gördüm sür hava almasını sağla emzirirken yıka ama mutlaka ben gece göğsüm dışarıda uyuyordum

ben oğlumda tam 40 gün çektim o acıyı en son doktor bana rif adında bir ampul yazdı. onu kırıp açık yaraya sürdüm ve o gün o memeden bebeğe süt vermedim. ertesi gün yara kapanmıştı ve o gün ilk kez ağlamadan süt verdim bebeğime.o acı aklıma geldikçe halen tüylerim diken diken oluyor. bu arada yazılan bütün kremleri kullandım. hiçbiri meme ucundaki yarayı iyileştirmedi. bence nedeni merhemi sürüp süt vermeye devam etmemdi.

arkadaslar 4 günlük bebegimi sabahtan itibaren emziremiyorum gögüs uclarım feci yara oldu krem aldım sürdüm ne zaman gecer bilmiyorum mama verdim bugün mecburen sizler neyaptınız nasıl kurtuldunuz bu sorundan cok üzülüyorum bebegim daha cok küçük emzirmek istiyorum yardım edin lütfen

bu konunun zamanı bayağı geçmiş ama bende deneyimimi birileri faydalansın diye burada paylaşmak istedim....bendede emzirirken çatlaklar oluştu bebeğim kan emiyordu resmen:( bende tahin yağı sürerek ve göğüs koruyucu silikonlar varya onları göğüslerime yapıştırarak dolaştım. tamamen iyiyleşene kadar buna devam ettim...göğüs ucu yumuşak kalıp içeri kaçmadığından tekrar çatlak oluşmadı. herkese tavsiye ederim

Son düzenleme:
arkadaşlar ben 12 haz. doğum yaptım.bebeğim kolit sancıcı cekiyor.bu sancılara bağlı olarak birtek meme emerek sakinleşiyor. fakat sancı ataklarında meme ucunu cekerek başını sağa sola cevirerek emmeye calışıyor. buna bağlı olarak meme uclarım resmen yara oldu ve kanıyor.ne denemedim ki..... meme uclugu. zeytin yağı, fito krem,garmastan pomat,bepanthen krem,madécassol krem,tremasın krem, hiç faydasını göremedim.ne yapmam gerek bilemiyorum. emmeden durmuyor uyumuyor. her vermemde yaklaşık bir saat agzında tutuyor. ağlıyorum inanın ki doğumdan bile zor bir durum. gögüs petlerim hep kan oluyor.emzirmek bir işkence..............

arkadaşlar ben 12 haz. doğum yaptım.bebeğim kolit sancıcı cekiyor.bu sancılara bağlı olarak birtek meme emerek sakinleşiyor. fakat sancı ataklarında meme ucunu cekerek başını sağa sola cevirerek emmeye calışıyor. buna bağlı olarak meme uclarım resmen yara oldu ve kanıyor.ne denemedim ki..... meme uclugu. zeytin yağı, fito krem,garmastan pomat,bepanthen krem,madécassol krem,tremasın krem, hiç faydasını göremedim.ne yapmam gerek bilemiyorum. emmeden durmuyor uyumuyor. her vermemde yaklaşık bir saat agzında tutuyor. ağlıyorum inanın ki doğumdan bile zor bir durum. gögüs petlerim hep kan oluyor.emzirmek bir işkence..............

Benimde yara olmuştu.Aglıyordum emzirrken.Bende sizin denediklerinizin hepsini denedim.Nafile...Arkadaşım mor bir krem(lansinoh)verdi.Ve onunla iyileşti.Çok faydasını gördüm.İnş. sizde faydasını görürsünüz.

göğüs ucuna silikon avent göğüs ucu yapıştırarak emzirdim ve 1 ay içinde bıraktım göğüslerim hiç yara olmadı acıması da geçti

benimde kullanmadığım krem kalmamıştı.ne acıydı o doğumda o kadar zorlanmadım emzirmek istemiyordum. bana da e vitamini kapsülü iyi geldi balık yağı hapı gibi olanlardan delip içindeki sıvı ile göğüslerime masaj yapıyordum çok faydasını gördüm tavsiye ederim.ayrıca doğumdan önce göğüs uçlarını kremlemek gerekiyor sonradan çok zorlanıyor insan.

doğum öncesi ve emzirirken meme ucu çatlağı için 1ELMA kabuğuyla yıkanıp 170 derecede 15/20dakika fırına konuyo sonra çıjartılıp içi pişmiş olan elmaya 1kaşık zeytinyağı konup bulamaç yapılıyo ve meme uçlarına konuyo bu sorun geçinceye kadar yapılıyomuş

arkadaslar 4 günlük bebegimi sabahtan itibaren emziremiyorum gögüs uclarım feci yara oldu krem aldım sürdüm ne zaman gecer bilmiyorum mama verdim bugün mecburen sizler neyaptınız nasıl kurtuldunuz bu sorundan cok üzülüyorum bebegim daha cok küçük emzirmek istiyorum yardım edin lütfen

bendede aynı sorunlar oldu ben zeytinyağı kullandım bayağı işe yaradı tavsiye ederim zeytinyağını pamuğa sürüp üstünde bırakıyordum. Pamuk koymayınca kıyafete değimesi silinmesine neden oluyordu. denemeni tavsiye ederim umarım sende de işe yarar. ama sık sık yağlamayı unutma..

Çok geçmiş olsun, yazıda belirttiğim iki ürünü alın, kelebek ve Kalkanı.. Göğüsleriniz açık yatın ve bol bol sık sık lansinoh sürün.. Benimkinden kan geliyordu, 3 hafta sonra her şey super olacak inanın

Lansin_h lanolin krem kullandım; ama asıl yarayı geçiren birinci aydan sonra cocugumu 5 ile 10 dakika arası emzirmem oldu, öncesinde 1 saate yakın göğsümde duruyordu.Çocuğumu 1 aylıkken getirdiğim prof. 5-10 dakika emzirmeyle memenin %85ini emeceğini söyledi;cocuğun sonrasındaki emme ihiyacı için emzik veriyordum,bebeğimin kilo alımı da gayet iyi gitti. İnşallah sizinde geçer, çünkü bebeğinizi emzirmek çok güzel bir şey; aranızdaki bağ kuvvetleniyor.Göğüs ucumda yara varken ve çocuğum emerken ben acıdan ağlıyordum ama sonrasında çocuğumla aramdaki sevgiyi kuvvetlendiren bir eylem oldu..

bu sorun bebegın agız salyası ve tukurugunden oluyormuş çaresi cok basit bebegı emzirmeden sonra ve önce duru su ile meme ucunu yıkıyacaksın ve kurulayacaksın. bebegın tukurugu uzerınde kalmamalı... kullanmadığım krem kalmamıştı hiç biri fayda etmedi bu yöntemle 1 haftada iyileşti.iyileştikten sonra normal emzırmeye devam edebılrsın bır daha tekrarlamıyor zaten

Bebeğin salyası ve tükürüğünden ziyade, çoğunlukla yanlış tutunmadan oluyor. Doğru pozisyonda emziriyor musunuz buna bakın. Bebeğin yüzü ve gövdesi size paralel olmalı, ve ucunun büyük bir kısmını ağzına almış olmalı.

Bir de sürekli memenizi su ile yıkayıp kurularsanız daha çok tahriş edersiniz. Bu işin dermanı yine sizde, memenizi sıkın, çıkan sütü meme ucuna yayın ve memelerinizi açık bırakarak kurumasını sağlayın. Anne sütü kesinlikle iyileştiriyor. İyice kuruyana kadar bekleyin, giyinmeniz gerekiyorsa kalkan kullanın ki hava alsın.

Doğru tutturma ile ilgili bu linkler doğru ve yanlışın resimlerini veriyor, bakabilirsiniz:
http://nwg-works.blogspot.com.tr/2012/11/proper-latching-of-your-baby-during.html#.VFlBdeeRMk8
http://www.milkmatters.org/breastfeeding/breastfeeding.html

25 kasimda dogum yaptm ve derhal gogus uclarm catlayp yara oldu meger oncedn beri catlakmis .bi an once gecsin diye her firsatta lansinoh suruyorm bebise bi zarari olmaz insallah henuz 2 gunluk bile sayilmaz onca krem agzina girio organikmis ama ne bileym iste:( gogus kalkani ve silikon olarak ne tavsiye edersnz

Bende lanofemin isimli kremi aldım aranızda kullanan oldu mu? Emzirmeden önce yıkamak gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim​
Ben lansinoh kullandım yıkama gerektirmiyordu ama başucumda hep sıcağa yakın ılık su bulunduruyordum emzirmeden önce makyaj temizleme pamuğuyla nemlendiriyordum hem meme ucun sıcak oluyo hem de kanallar açılıyordu memeyi ağzına verene kadar süt damlamaya başlıyordu.. Kremli kalınca süt hemen ağzna akmıyordu..

TE="gsk0911, post: 38074350, member: 520952"]
Bende lanofemin isimli kremi aldım aranızda kullanan oldu mu? Emzirmeden önce yıkamak gerekiyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim​
Ben lansinoh kullandım yıkama gerektirmiyordu ama başucumda hep sıcağa yakın ılık su bulunduruyordum emzirmeden önce makyaj temizleme pamuğuyla nemlendiriyordum hem meme ucun sıcak oluyo hem de kanallar açılıyordu memeyi ağzına verene kadar süt damlamaya başlıyordu.. Kremli kalınca süt hemen ağzna akmıyordu..[/QUOTE]
Tese
Teşekkür ederim

Back