• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gögüs uclarım yara oldu emziremiyorum yardım

Lansınoh krem sür

Ayva çekirdeğini 3-4 tane bir cezvede biraz su ile ısıt kendi suyu çıkıp macun gibi bir kıvam alınca sür.

Umarım iyi gelir ve bebeğini rahat emzirirsin

benimde gögüslerim cok aciyodu. ve emzirmek neredeyse iskence haline gelmisti.her emzirmede agliyodum.simdi bebegim dogali 1.5 ay oldu. ve hic sorunum kalmadi sabret. kendi sütünü sür yara yere. ve eczanelerde krem var her emzirmeden sonra sür. zamanla gögüs alisiyo merak etme

en büyük kabusum...dogum sancilarindan bile bukadar korkmuyorum..simdiden o dönemi nasil atlatacagimi düsünüyorum..eyvahedigeldismile

en büyük kabusum...dogum sancilarindan bile bukadar korkmuyorum..simdiden o dönemi nasil atlatacagimi düsünüyorum..eyvahedigeldismile

al bendende o kadareyvahedigeldismile ödüm patlıyo göğüslerim yara olacak diye.Ama malesef hiç bir önlem çare etmiyormuş,mutlaka oluyormuş o yaralar:sinifsinif:

emzirme bitince gögüs ucunu sütünle temizle..doğal hava ile kurut, garmastan krem bitkisel özlüdür çekinmeden kullanabilirsin. Bana iyi gelmişti.
Bebeginin sadece meme ucunu almasını engelle, çünkü bu yara yapar. Kahverengi kısmın bütününü agzina tamamen almasini sagla..
gecmis olsun, bebegini güle güle büyüt

valla şu lansılon mudur nedir o kremi kullanıyorum
göğüs pedi kullanıyorum
sürekli sütümle ıslatıyorum bebeğimin memeyi kavrıyışıda güzel ama göğüslerim patlamış mısır gibi yara oldu
bebeğimi emzirmek bile istemiyorum çok acı çekiyorum
çığlık çığlığa meme emziriyoırum
ikinci bebeğim olmasına rağmen ilkinde bu derece olmamıştı
ne yapıcağımı şaşırdım:(((((((

valla şu lansılon mudur nedir o kremi kullanıyorum
göğüs pedi kullanıyorum
sürekli sütümle ıslatıyorum bebeğimin memeyi kavrıyışıda güzel ama göğüslerim patlamış mısır gibi yara oldu
bebeğimi emzirmek bile istemiyorum çok acı çekiyorum
çığlık çığlığa meme emziriyoırum
ikinci bebeğim olmasına rağmen ilkinde bu derece olmamıştı
ne yapcağımı şaşırdım:(((((((

ayy canım yaa aynı şeyleri bende yaşadım,emzirmekten korkuyordum o dereceye gelmiştim.bu göğüs ucu koruyucuları var ondan al birkaç gün onla emzir,bu arada kremlerini sür,birde ped kullanma o daha kötü yapıyor ıslak kalıyor sanki onla,gazlı bez kullan arada değiştir,pedden daha iyi....birde ben sağma makinesi almıştım o da göğüs ucunu iyi çıkarıyordu bir iki kerede biberonla vermiştim öyle böyle atlattık şimdi iyiyz bakalım...inşalla geçer cnm çünkü çok iyi anlıyorum seni:a015:

ben garmastan krem kullandım ve her emzirmeden önce göğsümü kendi sütümle bolca ıslattım ve böylece 1 haftada geçti çatlakları hala emzirmeden önce ıslatıyorum göğsümü biraz sabır geçiyor zamanla...

Meraba kızlaar benimde göğüs uşlarım yara ve emzirmek işkence denemediğim şey kalmadı.Şimdi medela purelan krem kullanıyorum o biraz rahatlattı.Ama hala çok acıyor.Karbonatı denedim kendi sütümüde sürüyorum ama iyileşeceğpi yok.Sözde susam yağı iyi geliyormuş deneyen var mı nasıl kullanacazboshayallersmile

.dogum yapmadan 4-6 hafta önce gögüs uclari yara olmasin diye önceden bakim yapin..ben 9 gündür cok cektim...emzirirken agliyordum ..3 gündür emzirmiyordum caglami..cok yara oldugu icin el pumpasiylan sagdim sütümü...3 gün icinde sürekli tedavi yaptim düzeldi cok sükür...

ama dedigim gibi 6 hafta önce baslarsaniz tedaviye yara olmuyormus..hergün poset siyah cayla olabildigince sicak olarak kompress yapilacak günde 2 kere 15 dakikaligina ...o cay nemi kuruduktan sonra lansinoh cremi sürülecek gögüs uclarina

doğum yaptıktan sonra doktorumun tavsiyesi ile Lonsinoh krem kullanmaya başladım.
ilk 10 gün her emzirmeden sonra sürdüm..
Sonrası kullanmayı bıraktım.
Hiç yara olmadı.

Bazı arkadaşlar doğum öncesi kullanmaya başladı bizim 2010 temmuz anneler topiğinden ama ben dediğim gibi doğum sonrası başladım.

şiddetle tavsiye ederim.

aynen ben de bu sorunu yaşayanlar gibiyim.ağlaya ağlaya emziriyorum kızımı.çok zoruma gidiyor.beni anlayacak üzülecek diye.meme ucunu değil sadece o kahverengi kısmın hepsini vermeye uğraşıyorum daha rahat oluyorum ama ilk aldığında yine ağlıyorum.balmumunu deneyeceğim bir de inşallah geçer artık 2 haftadır canım çok yandı.bir arkadaşın dediği gibi doğum sancılarından fena düşündüryor insanı çünkü geçmek bilmiyor.allah yardımcımız olsun.

aynen ben de bu sorunu yaşayanlar gibiyim.ağlaya ağlaya emziriyorum kızımı.çok zoruma gidiyor.beni anlayacak üzülecek diye.meme ucunu değil sadece o kahverengi kısmın hepsini vermeye uğraşıyorum daha rahat oluyorum ama ilk aldığında yine ağlıyorum.balmumunu deneyeceğim bir de inşallah geçer artık 2 haftadır canım çok yandı.bir arkadaşın dediği gibi doğum sancılarından fena düşündüryor insanı çünkü geçmek bilmiyor.allah yardımcımız olsun.
bi önceki yazdigim tedaviyi uygularsan 3 gün icinde iyilesir yaralar...yanisira gögüs ucu kalkanda kullanirsan daha iyi olur...birde yaralar gecene kadar el pumpasini kullanirsan daha cabuk iyilesir..

benımde yara olmustu memeuclarım
ben soyle bır care buldum
sag gosu 1 defa emzırınce 2 saat sora sol memeyı verıyordum bu arada dıger meme lansınoh kremı ıyıce emıyordu
bu sekılde bakım yaptım 1 haftada ıyılestı
ama yınede kuru ucları ve hassas
sanırım bıkac ay sonra gecer tamamen ama suanda fena degıl cok acımıyor ucları
memenın sıyah tarafıyla beraber vermek lazım bebege
annelık zor bıseymıs ınsallah becerebılırız

Back