• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gögüs uclarım yara oldu emziremiyorum yardım

goncamelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
353
1
96
İstanbul
arkadaslar 4 günlük bebegimi sabahtan itibaren emziremiyorum gögüs uclarım feci yara oldu krem aldım sürdüm ne zaman gecer bilmiyorum mama verdim bugün mecburen sizler neyaptınız nasıl kurtuldunuz bu sorundan cok üzülüyorum bebegim daha cok küçük emzirmek istiyorum yardım edin lütfen

canım silikon göğüs ucu kullan eczaneden alabilirsin.benimde çok acıdı 36 günlük anneyim çok şükür geçti ve emzirdikten sonra sütünü sık göğüs ucuna sür.geçmiş olsun

emzirmeye baslyana her anne hemen hemen bu yara meselesiyle karsilasiyo...gögüs kalkani kullanmak zorundasin yoksa o yara cok zor gecer..bide her emzirme arasinda gögüslerine siyah poset cay koy..cayi demle sogut onlarla pansuman oluyo..bana hastanede yaptilar bunu hemsireler cabuk atlattim...emzirme bitince gögüs ucunu sütünle temizle..bide bebeginin meme ucunu agzina tamamen almasini sagla..
gecmis olsun, güle güle büyüt bebegini

canım burda aynı sorunu yaşayan annelere tavsiye ettiğim şeyi sana da söyleyeyim... benim canım çok yanıyodu... emzirirken ağlıyodum... herşeyi denedim, geçmedi... bu yöntemle 2 gnde iyileşti. aktarlardan plaka halinde balmumu al...kes, tatlı kaşığına koy, ve ocakda erit... ılık halde, göğüs pedinin üzerine sür eriyince.. sonra da göğsüne kapat.. günde iki kere uygula... 2. günün sonunda iyileşiyo.. denemeye değer canım.. geçmiş olsun

henuz dogum yapmadım ama cok kesin bi cozum yazmak istedim. kendi sutunu sık ve cıkan sutu sılmeden bildiğimiz sitreç varya yemeklerin üzerine kapatırız hemen o şeffaf streçle goğüs ucunu sıkıca kapat ve beklet bunu gün icerisinde tekrarla inan cok memnun olucaksın hem sen rahat ediceksin hemde bebeğinin karnı doyucak ALLAH ın izniyle

Ne olursa olsun mama verme, benimde 6. ayda yara oldu 2, ay sürdü, emekcek diye aklım çıkıyordu ama hep emzirdim. Ben lansinoh kullandım işe yaramadı, evikap kullandım daha iyiydi, göğüs ucunun tamamını ver bebeğinin ağzına.

ah herkes kendı yaşadığını biliyo.ben de aylarca ağlaya ağlaya emzirdim.eğer tutarsa slikon meme ucunu kesın kullan.toparlanmana yardımcı olur.ama çok yenısın.lütfen benım dediğimi de dene.bıldığın kuru soğanı ortadan kes.birbirine suyu çıkana kadar sürt ve göğüs uçlarına kapat.emzireceğin zaman suyla yıka emzir bebeğini.sonra gene.kokusu berbat tabı ama katlan.kremlerını de ıhmal etme tabı.ben de lansınoh kullanıyodum.ve asla ıslak nemli bırakma göğüs uçlarını.

bende de var aynı sorun bir haftalık oğluşum emerken gözümden yaş geliyo memeyi tam kavrat etrafındaki koyu halka mümkün olduğunca ağzına girsin hem gazı da önlemiş olursun böylelikle emzirme bitince kendi sütünü memeye sür göüs pedi kapat çok işe yarıyo gene geçmezse gün içinde sık sık bepanten plus krem kullan doktor bana onu yazdı baya geçti bunları yapınca

arkadaşlar kakao yağı kullanın her emzirmeden sonra sürün emzirceniz zamanda ılık suyla yıkayın benim öyle geçti çok kötüydü inanın acımdan bebeğim uyansın istemiyodum denemediğim kalmadı bu çare oldu bana tavsiye ederim..

bnmde olmştu lansinoh lanolin çok ii dediler doğuma 3 hafta kala başladım sürmeye önceden başlanmalıymış kullanmaya ama yinede yara oldu doktorum fitokrem die bi krem verdi ondan sürdüm bepanthen sürdüm kendi sütümle sildim her emzirmeden sonra önce sütümle sonra kremleeim bebiş emmeden önce ılık suyla pamukla sildim 2 haftada düzeldi, çok zor oluyor inş gecer hemen

Kızımı aylarca ağlayarak emzirdim. Ne denediysem geçirmemişti. Tabi o zaman acemiydim. Oğluma hamileyken çok araştırdım ve medela purelan diye bir kremde karar kıldım. 8 aylık hamileyken düzenli sürmeye başladım. Oğlum doğdu ilk 2 hafta yine sürdüm. Ve kesinlikle meme ucu yarası ya da acısı yaşamadım bu kez şükürler olsun. Çok çok iyi anlıyorum gerçekten yaşayan bilir... Bence hemen medela purelan kreme başla. Üstelik silmene de gerek yok. Bebeğe zararsız tamamen doğal bir krem. Üstelik bebeğin ağzında pamukcuk oluşmasını da engelliyormuş.. Şiddetle tavsiye ederim... Günde 2 veya 3 kez sürmen yeterli. Meme ucunu tedavi ediyor ve susuz kalmış meme ucundaki çatlakları gideriyor. Böylece acı çekmiyoruz... ;)

aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum
hatta dün konu açsam mı derdime derman olsun diye düşünüyordum
1.ayımıza girdik önce sol sonrada sağ göğsüm yara oldu
taze anne bir arkadaşımdan gördüğüm kadarı ile silikon göğüs ucu kullanarak emzirdim bu acımı bi nebze hafifletiyordu.
doktora gittim bana decubal adında bi krem verdi fakat pek faydasını görmedim.
kızıma pişiği için yazdığı bepanthen kremden sürdüm
oda yaraları söküyodu sadece tam iyileşme sağlayamadım
eczaneden garmastan aldım eh işte diyebilirim hala tam iyileşmiş değil
kızım silikon uçtan göğsümü tam boşaltamadığı için az kalsın mastit oluyordum
şimdi önce silikon ile emzirip ucunu çıkarmasını sağlıyorum sonra tamamen boşaltması için ucu çıkartıp göğsümü veriyorum
kuzum anca doyuyo
tam çekemediği için sütüm azalmıştı ve hep açtı kuzum.
şimdi tekrar arttırmaya çalışıyorum sütümü
ama hala göğüs uçlarım kızarık
kendi sütümü sürdüm zaten emzirmeye başladığım ilk günden beri
tamamen nasıl geçer ki
ben en az 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum halbuki.

canım aktardan plaka halinde balmumu al.. tatlı kaşığına koy ve ocakda erit.. ılık halde göğüs pedine sür ve kapat... bunu günde 2,3 defa yap... ben her yolu denedim, önerilen kremlerin hepsini sürdüm ama geçmedi... doktor tanıdığımızın tavsiyesiyle bunu yaptım.... 2 günde iyileşti... bebeği mi bunu yaptıktan sonra rahat rahat emzirmeye başladım inan... bi dene canım... işe yaradığını göreceksin

canım aktardan plaka halinde balmumu al.. tatlı kaşığına koy ve ocakda erit.. ılık halde göğüs pedine sür ve kapat... bunu günde 2,3 defa yap... ben her yolu denedim, önerilen kremlerin hepsini sürdüm ama geçmedi... doktor tanıdığımızın tavsiyesiyle bunu yaptım.... 2 günde iyileşti... bebeği mi bunu yaptıktan sonra rahat rahat emzirmeye başladım inan... bi dene canım... işe yaradığını göreceksin

sağol arkadaşım son çarem bu olacak sanırım
işe yaramayan ürünlere para dökmekten sıkıldım artık.

bende son bunu denicem başka yok diodum canım.. ve geçti.. iyiki yapmışım.. geçmiş olsun

Krem olarak hafif yaralarıma du'it iyi geldi en çok , lansilosh - gold bilmem ne bir sürü krem denedim..
Derin çatlaklara çözüm olarak da avent'in göğüs kalkanı çarem oldu.
Emzirme zamanım gelince kara kara düşünüyodum napıcam şimdi diye , çok can yakıcı oluyo göğüs çatlağı Allah kolaylık versin bu sorunu yaşayanlara..

canım bende ilk 2 ay acıdan kıvrandım ve o dönemde ne duyduysam yaptım, şu balmumu olayı dahil. bana hiçbiri iyi gelmedi birşey dışında. o da medelanın göğüs kalkanları. oğlumu emzirdikten sonra sütümü sürüyordum önce sonra lansinoh ardından kalkanlarımı takıyordum kaydirigubbakcemile3
iyileşmem 1 hafta bile sürmedi. guclubacismile

bende de var aynı sorun bir haftalık oğluşum emerken gözümden yaş geliyo memeyi tam kavrat etrafındaki koyu halka mümkün olduğunca ağzına girsin hem gazı da önlemiş olursun böylelikle emzirme bitince kendi sütünü memeye sür göüs pedi kapat çok işe yarıyo gene geçmezse gün içinde sık sık bepanten plus krem kullan doktor bana onu yazdı baya geçti bunları yapınca

slm seray.sen dedemi aynı sorun.benim de çok kötü canım yanıyo emzirirken ağlaya ağlaya emziriyorum.herşeyi denedim geçmedi bi türlü ne yapacağım bilmiyorum..

Back