• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Benim ameliyatım ters t şeklindeydi , hiç potluk olmadı o yüzden . Ters t ‘de daha fazla kesi oluyor tabi maalesef. Meme başındaki farklı büyüklükleri şöyle test edebilirsin , meme ucuna dokunduğunda malum sertleşir. Bu sertleşme durumu ikisinde de aynı anda olduğunda ölçü eşitleniyorsa sıkıntı yok . Çünkü aerola denen renkli bölüm genişleyip daralabiliyor.
Benim ameliyatımdan da 14 ay geçti . Ertelemeden doktora görünmende fayda var . Ben de hiç mutlu değildim , doktorla görüşünce daha rahatım artık .
Cevap için teşekkür ederim bu ay son kontrole gideceğim, böyle düşünüp takmaktansa yüzleşmek daha mantıklı, buraya da geri bildirim yaparım.

Siliskar kullanıyorum iki aydır. bu aralar tekrar kontrole gideceğim sorayım neden izler gitmiyor diye çünkü alttaki yatay kesikte bariz iz duruyor. İki kere küçültme oldum ilkinde istediğm kadar küçülmemişti üç ay sonra tekrar amlyt oldum hala büyükler. Alıştım kabullendim diyorum sonra tekrar moralim bozuluyor. Yani zaten büyümeye meyilli bizim memeler ne kadar küçültebiliyorsan küçült demek lazım doktorlara. Ama benim dr küçültemedi.
Kom' a gittim sütyen bakmaya d cup küçük geldi çıktım. Oyshodan 80b oluyor ama. 🤔
Forumun admini kim bilmiyorum ama fotoğraflarımız vardı nerede onlar??!! Geri gelecek mi?
Ya cok sasirdim sen ikinci ameliyatımı oldun peki ona rağmen hala istediğin gibi değil öylemi acaba neden mustafa bey bunu yapamdi yaaa🤔🤔

öncelikle herkese merhaba ve teşekkür ederim, bu ameliyatı olmadan önce buradaki yorumları defalarca okudum. bu ameliyatı olalı 14 ay geçti. o yüzden aklımda bir kaç soru var aranızda benim gibi olanlar var mı merak ediyorum. göğsüm aşırı büyük değildi ama minyon bir yapım olduğu için ve 36 beden olduğumdan göğüslerim alt bedenime göre büyüktü. özellikle kilo alıp verdikten sonra bir göğsümde aşırı bir büyüme oldu yine de 34c sanırım 85- 90 bedene daha çok 90 bedene denk geliyor çünkü 34c'ye sığıyorlardı fakat baya taşıyorlardı. Bazı belli başlı şeyleri giymekte zorlanıyordum alt beden ve üst beden farkım yüzünden ve biz büyük göğüslüler bilirler ki herkes sanki göğsüme bakıyor gibi geliyordu bu durum beni uzunca bir süre mutsuz etti ve göğüslerimi yaptırmaya karar verdim. zayıf olduğum için göğüslerimin kilo verdikçe küçülme durumu yoktu fakat ben kilomu daha çok göğüs ve göbek kol üçlemesinden de alıyorum. Sonuç olarak bu ameliyatı oldum fakat benim göğüslerim istediğim ölçüde küçülmediler halbuki doktora en küçüğünü istediğimi belirttim. Sütyen bakmaya gittiğimde yine ne yazık ki 34c beden alıyorum üçgen bikini bedenim 40-42. eskiden üçgen bikini bile giyemezdim ama bu ölçüler yine de beni üzüyor. herkes eskisine göre çok güzel ve tam olmuş dese de ben tatmin olmadım ya kilo alırsam ve aynı şeyleri yaşarsam diye korkuyorum üstene daha çocuğum da yok. anladığım kadarıyla çocuktan sonra yine büyüme ve sarkma olabiliyor. Göğüslerimin altına kalem koyduğumda göğüslerim kalemi tutuyor. Bir küçülme var ama neden hala aynı sütyen bedenini giyiyorum anlayamadım benim gibi bu sorunu ve korkuları yaşayan var mı acaba? piyasının baya üstünde bir miktar verdim ve göğsüm zaten d,dd ve e cup gibi büyük değildi, bu durum psikolojimi bozuyor kilo alırsam, çocuk yaparsam yine aynı mı olacak ameliyat oldum ama neden hala küçük durmasına rağmen aynı ölçülü sütyeni giyiyorum vb. doktorumla 1 sene randevusuna gitmedim hala bu durumla yüzleşmek istemiyorum şu an ama en iyisi gidip onla yüzleşmek ama sinirlenip ağlamaktan korkuyorum. bunun dışında bir de, meme başımın biri diğerine göre daha çok kesilmiş, diğerine göre daha küçük ve ve meme başının alt kısmı daha kısa yani farklı duruyor ameliyat yüzünden aynı durmayacağını biliyorum ama herkes de bu meme başı farklılığı oldu mu acaba? şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba gecmis olsun. Benimki ameliyattan sonra kucucuktu bunlar bir daha asla büyümez dedim ama 16. Ayimdayim ve yüzde elli büyüdüler. Benim ucunda yani kahverengi kısmın dikiş yerlerinde katlanma oldu. Benim süt bezlerimi aldığı halde böyle oldu. Hissimi tamamen kaybettim. Bence hissin yerindeyse boyutuna ve ucundaki yamukluga aldırmayın. Gerçekten çok önemli değil. Ben hissedemedigim için kabul de edemedim banyoda bile görmek istemediğim için aynaya bakmıyorum. Bu çok kötü bir durum. Boyutun her zaman çaresi var ama bunun yok. Ferahlamani tavsiye ediyorum. Yoksa düşündükçe bu duygu seni ele geçiriyor ve sabah kalktiginda bile bununla uyaniyorsun.

Merhaba gecmis olsun. Benimki ameliyattan sonra kucucuktu bunlar bir daha asla büyümez dedim ama 16. Ayimdayim ve yüzde elli büyüdüler. Benim ucunda yani kahverengi kısmın dikiş yerlerinde katlanma oldu. Benim süt bezlerimi aldığı halde böyle oldu. Hissimi tamamen kaybettim. Bence hissin yerindeyse boyutuna ve ucundaki yamukluga aldırmayın. Gerçekten çok önemli değil. Ben hissedemedigim için kabul de edemedim banyoda bile görmek istemediğim için aynaya bakmıyorum. Bu çok kötü bir durum. Boyutun her zaman çaresi var ama bunun yok. Ferahlamani tavsiye ediyorum. Yoksa düşündükçe bu duygu seni ele geçiriyor ve sabah kalktiginda bile bununla uyaniyorsun.
Çok üzüldüm anka, beni rahatlamaya çalışıp destek verdiğin için çok teşekkür ederim, gerçekten iyi geldi. Her şeyin doğalı güzel, keşke normal ve doğal boyutlarda göğüslere sahip olup bunları yaşamasak.

Çünkü tekrar büyücek mi kaygısı, göğsümüz büyükken yaşadığımız eski anlar, o kadar ağrı, iz, göğüs ucu hissizliği ve farkı, maddi manevi zorluktan sonra insan yine de huzur bulup iyi bir sonuç bekliyor en ufak aksilik o anları akla getirip insan psikolojisini mahvedebiliyor.

Katlanma olayını bilmiyorum açıkçası kendim dışında yapılı bir göğüs görmedim forumda bakmaya çalıştım fakat göremedim.

Benim de tek ucumda his yeni yeni geldi hatta diğerine göre hala bir tık az, eminim doktorunuza sormuşsunuzdur ama bir çözüm yolu ya da zamanla gelme ihtimali yok mu? Bir de pot kırmak istemem ama süt kanalarını aldırdım demişsiniz çocuk var mı acaba? Yani çocuktan sonra mı ameliyat oldunuz?

Şunu demek istiyorum aynaya bakacağınız bir zaman gelecek ve zamanla eskisi gibi olmasa da her şey düzelecek. Belki bu sözü kendimize uygulayamıyoruz ama aynı sıkıntıları paylaştığımız bir kişiden gelince hiç değilse o yalnızlık hissi gidiyor.

Umarım bir pot yapıp sizi kırmamışımdır.

Bir de arkadaşlar eski paylaşımlara baktım ama çok örnek göremedim ameliyat sonrası fotoğralar için daha çok bir sene sonra ki hallerini merak ediyorum, paylaşabilecek olanlar olursa gerçekten sevinirim çünkü kendim dışında başka göğüs küçültme ameliyatı yaptıran göremedim o yüzden de kendiminkini karşılaştıramıyorum. Özellikle meme ucu farklılık konusunda ve asimetri konusunda.

Çok üzüldüm anka, beni rahatlamaya çalışıp destek verdiğin için çok teşekkür ederim, gerçekten iyi geldi. Her şeyin doğalı güzel, keşke normal ve doğal boyutlarda göğüslere sahip olup bunları yaşamasak.

Çünkü tekrar büyücek mi kaygısı, göğsümüz büyükken yaşadığımız eski anlar, o kadar ağrı, iz, göğüs ucu hissizliği ve farkı, maddi manevi zorluktan sonra insan yine de huzur bulup iyi bir sonuç bekliyor en ufak aksilik o anları akla getirip insan psikolojisini mahvedebiliyor.

Katlanma olayını bilmiyorum açıkçası kendim dışında yapılı bir göğüs görmedim forumda bakmaya çalıştım fakat göremedim.

Benim de tek ucumda his yeni yeni geldi hatta diğerine göre hala bir tık az, eminim doktorunuza sormuşsunuzdur ama bir çözüm yolu ya da zamanla gelme ihtimali yok mu? Bir de pot kırmak istemem ama süt kanalarını aldırdım demişsiniz çocuk var mı acaba? Yani çocuktan sonra mı ameliyat oldunuz?

Şunu demek istiyorum aynaya bakacağınız bir zaman gelecek ve zamanla eskisi gibi olmasa da her şey düzelecek. Belki bu sözü kendimize uygulayamıyoruz ama aynı sıkıntıları paylaştığımız bir kişiden gelince hiç değilse o yalnızlık hissi gidiyor.

Umarım bir pot yapıp sizi kırmamışımdır.
Dediklerinizde o kadar haklısınız ki düşüncelerimi özetlemissiniz. İki çocuğum var o yüzden bir bekarın ki gibi dikkatle korunmadi süt bezlerim, öyle bir talebim de olmadı. Tek isteğim hissin korunmasiydi. Bana uygulanan teknikte hissi en çok koruyanmis ama olmadı ben de giden dokuların içinde kaldı sinirler. Çok üzücü çünkü daha otuzlu yaşların başındayım. Doktorum bana bu olasiliktan bahsetmedi sonuç böyle olunca az da olsa karşılaşabiliyoruz bu tarz sonuçlarla dedi. Hem hissi gidip hep katlanma olması beni çok üzüyor. Hergun kendime artık bu konuya takilmayacagim, kendimi böyle kabul edeceğim desem de ikna olamıyorum.

Dediklerinizde o kadar haklısınız ki düşüncelerimi özetlemissiniz. İki çocuğum var o yüzden bir bekarın ki gibi dikkatle korunmadi süt bezlerim, öyle bir talebim de olmadı. Tek isteğim hissin korunmasiydi. Bana uygulanan teknikte hissi en çok koruyanmis ama olmadı ben de giden dokuların içinde kaldı sinirler. Çok üzücü çünkü daha otuzlu yaşların başındayım. Doktorum bana bu olasiliktan bahsetmedi sonuç böyle olunca az da olsa karşılaşabiliyoruz bu tarz sonuçlarla dedi. Hem hissi gidip hep katlanma olması beni çok üzüyor. Hergun kendime artık bu konuya takilmayacagim, kendimi böyle kabul edeceğim desem de ikna olamıyorum.
Şu yönden şanslısınız çocuklarınız var, çocuk olunca süt gelecek mi ya da çocuktan sonra deforme olup aynı şeyleri yaşayacak mıyım, yeni biriyle tanıştığımda bu izleri farklılıklar sorun olacak mı diye düşünmüyeceksiniz. Bu bile hissettirebilir belki.
Biz evli ve çocuk sahibi olmayanlar bunları da düşünüp geriliyoruz aslında. Peki hissizlik dışında bir göğüs ucu eşitsizliğ, büyüklüğünde memnuniyetsizliğiniz, ya da dikişleriniz de bir potluk var mı? Bunlar düzgünse teselli olabilir belki.
Bir de özel de mi yaptırdınız acaba? Yoksa devlet mi karşıladı?

Şu yönden şanslısınız çocuklarınız var, çocuk olunca süt gelecek mi ya da çocuktan sonra deforme olup aynı şeyleri yaşayacak mıyım, yeni biriyle tanıştığımda bu izleri farklılıklar sorun olacak mı diye düşünmüyeceksiniz. Bu bile hissettirebilir belki.
Biz evli ve çocuk sahibi olmayanlar bunları da düşünüp geriliyoruz aslında. Peki hissizlik dışında bir göğüs ucu eşitsizliğ, büyüklüğünde memnuniyetsizliğiniz, ya da dikişleriniz de bir potluk var mı? Bunlar düzgünse teselli olabilir belki.
Bir de özel de mi yaptırdınız acaba? Yoksa devlet mi karşıladı?
Süt konusunu hiç kafanıza takmayın geleceği varsa geliyor. Ben iki bebeğimde de takviye kullandım, sütüm yetmedi. Karsinizdakinide hiç kafanıza takmayın eğer biri bunu problem edecekse hiç sizi oyalamasın. Hayat kime neler getirecek belli değil. Zaten izler öyle aciliyor ki birkaç sene sonra belli bile olmaz. Benim göğüs altı dikislerim incecik, belli bile olmuyor. Potluk hiç yok ama areola sırt üstü yattigimda katlanıyor. Evet büyüdüler ama ben buyumesinden rahatsız değilim. Aslında hissim gitmemiş olsaydı bu katlanmayi bile hoşgorebilirdim. Özelde oldum.

3 ay sonra bende olacagım kamburumdan ötürü doktor arayışı içindeyim 1 ay oldu kızımı sütten keseli 😞

Bende meme küçültme ameliyatı olacagım 3 ay sonra koltuk altımda gögüsüme bağlı yağ dokusu var onuda alıyormu ameliyat esnasında aşırı büyükte

3 ay sonra bende olacagım kamburumdan ötürü doktor arayışı içindeyim 1 ay oldu kızımı sütten keseli 😞
Bende sizinle aynı durumdayım inanın kalburun çıkmış omuzlarım çökmüş vaziyette bende bi kaç aya kesicem sütten fakat duyduğuma göre kestikten 6 ay sonra yapılabiliyor mus hala süt kanallari açıkmış..sizi takipteyim

Bende sizinle aynı durumdayım inanın kalburun çıkmış omuzlarım çökmüş vaziyette bende bi kaç aya kesicem sütten fakat duyduğuma göre kestikten 6 ay sonra yapılabiliyor mus hala süt kanallari açıkmış..sizi takipteyim
Bir doktor ile görüştüm 3 ay sonra yapalım dedi cünkü kamburum gittikçe iyice derecesi artıyor
4.ayda yapılabişirmiş yani ocakta olacagım nasip kısmetse.

Gerçekten mi bende kamburum bildiğin kambur yani..bi bebek daha dusunuyormusunuz
2 cocugum var canım daha düşünmüyorum allahım isteyenlere nasip etsin o yüzden süt bezlerimide aldıracagım.
Şuan kilo verme aşamasındayım 40 gün oldu keseli ve diyetim 6.5kg verdim

2 cocugum var canım daha düşünmüyorum allahım isteyenlere nasip etsin o yüzden süt bezlerimide aldıracagım.
Şuan kilo verme aşamasındayım 40 gün oldu keseli ve diyetim 6.5kg verdim
Ben 2. Çocuğu da düşünüyorum vicdanda yapıyorum ama daha fazla böyle gezmek istemiyorum bide tekrar buyur ve sarkar mi acaba

Ben 2. Çocuğu da düşünüyorum vicdanda yapıyorum ama daha fazla böyle gezmek istemiyorum bide tekrar buyur ve sarkar mi acaba
Emzirme konusunu araştırman gerekiyor canım süt miktarında azalma oluyormus sanırım duydugum kadarıyla.
Ama kamburunda ağrısı pis

Selamlar kızlar ben gecen hafta bugün gogus kucultme oldum bugün şuan kahvemi kahvemi yaptım içiyorum benden 1480 gr doki cıktı b cup oldu inanın korkulacak bir ameliyat değilmiş düşünün öncesine kadar korku ve stresten psikiyatriye yönlendirildim ama ilk 2 gün haricinde inanın günlük işlerinizi yapabilirsiniz

Süt konusunu hiç kafanıza takmayın geleceği varsa geliyor. Ben iki bebeğimde de takviye kullandım, sütüm yetmedi. Karsinizdakinide hiç kafanıza takmayın eğer biri bunu problem edecekse hiç sizi oyalamasın. Hayat kime neler getirecek belli değil. Zaten izler öyle aciliyor ki birkaç sene sonra belli bile olmaz. Benim göğüs altı dikislerim incecik, belli bile olmuyor. Potluk hiç yok ama areola sırt üstü yattigimda katlanıyor. Evet büyüdüler ama ben buyumesinden rahatsız değilim. Aslında hissim gitmemiş olsaydı bu katlanmayi bile hoşgorebilirdim. Özelde oldum.
Çok teşekkür ederim anka senin sayende biraz daha iyiyim, bana destek oldun. Eminim senin de daha iyi olacak ve daha iyi hissedeceksin. Beni gülümsettin hayatta seni gülümsetecektir.

Selamlar kızlar ben gecen hafta bugün gogus kucultme oldum bugün şuan kahvemi kahvemi yaptım içiyorum benden 1480 gr doki cıktı b cup oldu inanın korkulacak bir ameliyat değilmiş düşünün öncesine kadar korku ve stresten psikiyatriye yönlendirildim ama ilk 2 gün haricinde inanın günlük işlerinizi yapabilirsiniz
Süpermiş bende istiyorum korkuyorum da baya
Dikişlerin ne durumda iyimisin şimdi
Bleri bende görebilirmiyim acaba dd yada e arıyorum hep 110 😞

Back
X