Arkadaşlar ben bahsetmeyi unuttum. Ptesi günü 2.ay kontrolüne gittim. Doktorum yıllık izindeydi (o yüzden 1 hafta geç) 10.haftamdan 1 gün önce gitmiş oldum. Durumumu çok beğendi. Sıfır komplikasyon ile tamamladın bu süreci tebrikler dedi. (sanki ben başarmışım gibi

) Bayağı rahatlamışsın ama içlerde (alt kısımdaki uzun çizgilerde -ben ters T oldum-) halâ iç dikiş var. onlar gidince daha da rahatlayacaksın 1-2 ayın daha var dedi. Sol mememin ve areolasının bi tık büyük olmasından bahsettim. "Allah yapımı eşit olamayabiliyor kul yapımında olur o kadar, biz eşit yapmaya çalıştık ama iyileşme süreçlerinde bile farklılaşabiliyorlar. Soldan daha çok aldım daha ne yapsaydım daha" falan dedi. İZ kremine devam et dedi. Halâ bariz pembe izler (iz konusunda çok şanslı değilim malesef genel itibariyle. çok değilse de biraz havalı tabir edilen bir derim var sanırım. sivilce izlerim aylarca kalır, sol elimde orta parmağımda 2012den kalma minik bi kesinin izi bile duruyor. Yani sıkıntı bende)
Başladım şikayet etmeye dedim "kusura bakmayın ama noskardan nefret ettim. Kokusu ayrı çirkin yapısı ayrı rezalet. jöle gibi, deri emse emmiyor, kurusa kurumuyor.kuruyunca soyuluyor. Ayrıca da 2-3 hafta kullandım 1gr fark olmadı. Şimdi bitkisel içerikli, kantaron yağı içeren yapma krem kullanıyorum inanın o söndürdü bu kadar bundan önce morumsu pembeydi" Zaten sgk karşılıyor diye yazıyorum ama mucizevi kremler değil, en iyileri silikon jel tabakalarya da ufacık (10gr-15gr) olan 1-2 krem var (biodermis xeragel ve prosil) onlar. Pahalı gelmiyorsa al. Sliscar da iyidir. Ama biodermis ya da silikon tabakadır en çok işe yarayan dedi. Ama diyorsan ki bu kullandığın yapma krem iyi geliyor onu da kullanabilirsin tabi dedi. Bir daha 4.ayda gideceğim kontrole.
Silikon tabakalar hakikaten pahalı. Yurtdışında bi sitede
meme ameliyatı olanlara kullanıma hazır şekilde 5li paket satılıyor. 400$ (80$a geliyor tekli paket.. bu hali bile 400TL neredeyse) bazı satış sitelerinde var ama arelolasız (ters Tler için) tekli fiyatı 450 küsür.. Fotoları ekliyorum bakabilirsiniz..
Yani canlar devlette de olsak biraz masraflı bu iş malesef.
Bu arada deniz, havuz, yan yatmak, yüzüstü yatmak, normal sütyen, balenli sütyen, spor yapmak, koşmak vs her şey serbest dedi,. Sadece koşmalı moşmalı spor yapacak sporcu sütyeni kullanmanı tavsiye ederim diye söyledi. (ben bu medikal sütyenden çok memnunum sporcu sütyeninde bile böyle rahat edemedim deyince. "hiç farketmez artık iç çamaşırı konusunda hür iradenle davranabilirsin sıkıntı yok" dedi. Ben medikal sütyenime devam edeceğim.)
Son olarak. aşağıda bulunan sırta doğru uzanan uzun kesilerimin son yeri havada kaldı ve gayet sinirimi bozuyorlar. Onları söyledim. "Dert etme düzelebilir belli olmaz düzelmese bile 6. ayda lokal anestezi ile 0,5-1cm kesip bi bikiş atıp düzeltirim. Tek derdin bu olsun. Süpersin onu dışında" dedi. Gazlayıp gönderdi beni yani
Biraz uzun oldu kusura bakmayın..