Kişiden kişiye oldukça değişken bir durum bu. Ben sezaryene göre kıyasladığımda hiç kalır bu ameliyat. Kaldı ki sezaryende kesi çok küçük karın gerdirmeye göre. Batın bölgesi denen yerdeki ameliyatlarda insan hapşırma, öksürme, gülme gibi eylemleri bile zor yapıyor. ilk 10 gün yataktan kalkamayanı duymuştum ben de gerdirme ameliyatında. Ama siz gayet kolay atlatmışsınız, ne güzel.
Ben 2. gün hastaneden çıkarken saçlarımı tepeden toplayabiliyordum. Tabi ki dikkat ettim. ilk hafta epey kolladım. 2.hafta tedbirli oldum. 3.haftadan sonra normal hayatıma döndüm. 2 yaşında bir bebeğim var. 3. haftadan beri kucağımda bile taşıyorum.. Tabi ki insanın yapısı da çok önemli, ya da iyileşme sürecinin komplikasyonsuz olması da etkiler.
Ama bu ameliyatı olmak isteyen insanları tedirgin etmemek adına bile biraz daha yumuşatılmalı olaylar bence. Elbette gerçekler söylenmeli. Riskli, zor vs diye ama bi apandist ya da bademcik ameliyatları da riskli. Bu yüklerden kurtulmak o kadar güzel bir şey ki; insanlar daha çok gayretlendirilmeli diye düşünüyorum.
Lütfen yanlış anlamayın. Amacım size çıkışmak ya da sizi yalanlamak falan değil. Ben sadece olanları kendinize göre değerlendirmenizi ve insanları da kendilerine göre değerlendirmeleri konusunda desteklenmeleri gerektiğini düşünüyor ve savunuyorum..
Hepimize geçmiş olsun..
Sevgilerle...