Herkese selam 1. Ayımda tüm süreci fotolarıyla koyucam demiştim kızlar, buyrun.
Ameliyatın hemen sonrasındaki hali bu ilk fotoğraf. Çıktıktan sonra dikiş yerlerinde biraz ağrı ve daha çok yanma oldu. 2,5 saat falan sürdü toplamda. Uyandığımda çok üşüdüm böyle titreyerek uyandım sıcak üflemeli bi ısıtıcı soktular yatağımın içine öyle ısınabildim. Ertesi gün neredeyse hiç kanama olmadığı için drenler çıkartıldı. Böyle bi şeyin çekildiği hissi oluyo ama acı olmadı. Öğlen taburcu oldum. Ağrı kesici, antibiyotik ve alerji ilacı verildi. Daha önce de bahsettiğim gibi hareket ederken ağrı tabii ki oluyodu ama öyle abartılıcak kadar hiç kısıtlanmadım ve acı yaşamadım. Kesinlikle hafif ve kolay bi süreç olarak geçti benim için hareket ve ağrılar konusunda. Ameliyat sonrası drenler çıkarılırken çekilen bu fotoğraf ilk fotoğraf.
Eki Görüntüle 2170788
2 gün sonra kontrole ve pansuman yenilemeye gittim. Orda sağ meme ucumun alt tarafının morardığını gördük. Meme ucu kaybetme riski çok düşük de olsa vardı. 2. Fotoğrafta görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2170789
4 gün sonra 2. Kontrole gittim. Hafiften derisi soyulmaya başlamıştı, toparlıcak dedi doktorum. Böyle bi morarma ve soyulma, peşine kabuklanma olduğu için sağ meme ucum daha geç iyileşiyo. 10. günde ilaçlarım bitti, ağrılar bayağı azaldı. İlk duşumu 10. günde aldım. Pansumanı bıraktım. Duş sonrası batikon ve bepanthen plus iyileştirici krem sürdüm. (Kremi her gün) Ben ilk günden itibaren ufak tefek bi şeyler hep yapıp kollarımı kullanmaya çalıştım. Hareket çabuk toparlanmasına yardımcı oluyo. 1 haftadan sonra sabah yürüyüşlerine başladım. Bol proteinle beslendim. 3. kontrolümde 8. gün filan, meme ucu artık soyulup kabuklanmaya kanamaya filan başlamıştı. O ilk kanı görünce o kadar sevindim ki :) böyle böyle iyileşicek dedik. Sonraki koyduklarım 2. haftaki halleri
Eki Görüntüle 2170792
Eki Görüntüle 2170793
Eki Görüntüle 2170794
Eki Görüntüle 2170795
Ertesi hafta 4. kontrolüme gittim. Bayağı bi kabuklanma vardı gördüğünüz gibi. Doktorum çıkalım artık bu yeni ameliyatlı görüntüden diyerek bütün o kabukları soydu. Ben aman bi şey olmasın diye uğraşırken pata küte soymaya girişti :) kabuklar gittikten sonra daha iyi görünüyodu tabii, sonradan iyice elime gelenleri ben de soymaya başladım alt tarafta. Kremi sabah akşama çevirdik.
Şu an tam 1. Ayımdayım. Son fotolar güncel hali :) ağrılarım neredeyse bitti ama yine de tamamen değil, 3. haftadan itibaren de yan yatabildim. Sanki 3. Haftadan sonra iyileşme süreci daha bi hızlanıyo gibi geldi bana. Sağ meme ucu sola göre daha geriden geliyo ama o da bayağı toparladı küçük kabuklu bi yeri kaldı. Kabukların altından meme ucu pembemsi gelmişti kendi rengine yavaş yavaş dönüyo. En son iyileşen yerler malum alttaki birleşim yerleri. Ordaki delik gibi durmuş ama değil kabuk halinde şu an oralar ben de ellemiyorum. Bir de alt t çizgisine göre meme sonunda sırta doğru kalan yerler de bi tık geriden geliyo. Ödemler bayağı azaldı artık yumuşak ve daha hareketliler. Ama henüz ayrık ve yanlara doğrular o biraz gıcık :) ödemler indikçe düzeliyolar ama. Düşündüğüm gibi tam olarak fiziksel anlamda toparlanma 2. ayda biter gibi geliyo. Sonraki randevum 2 hafta falan sonra. Daha normal bi sütyene geçmek istiyorum artık umarım geçebilirim :) tam olarak toparlanması ve oturması bi 5 6 ayı bulucak. 2. Ayda tekrar foto güncellemesi yaparım. Şimdilik böyle. Sorusu olan varsa yardımcı olabildiğim kadar burdayım. Ameliyat olan herkese hızlı ve sorunsuz bir iyileşme, olacak olanlara da bol şans diliyorum :)
Eki Görüntüle 2170796
Eki Görüntüle 2170797
Eki Görüntüle 2170798
Eki Görüntüle 2170799
Eki Görüntüle 2170800
Eki Görüntüle 2170801
Eki Görüntüle 2170802