Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

ben de şu an emziriyorum.ama yazın ameliyat olmayı düşünüyorum. gerçekten insanın psikolojisini çok bozuyor aynalara küstürüyor insanı. sürekli geniş beden kıyafet giymekten bıktım.ardaeren arkadaşım ben de izmirde olacağım. bu dr atay atalay'ı nerde bulabiliriz nerde çalışıyor bilgi verirsen sevinirim canım

merhaba arkadaşlar;ben bu forumu yaklaşık 4 aydır takip ediyorum ve karar vermem de çok büyük etkensiniz.evet evet buraya yazan tüm arkadaşlara minnettarım.daha ameliyat olmadım ama geri sayım başladı.şafak:10 gün kaydirigubbakcemile2 buraya gönlünü ve yaşadıklarını aktaran herkese minnet borçluyum.binlerce teşekkürler...ben doktorumu seçtim.kartal eğitim araştırma klinik şefi tayfun aköz.herkes isin yazdığı için belirtmekde sakınca görmedim.kendisine çok güveniyorum.ve çevremden de çok duydum.ben sağlık sektöründe çalışıyorum.ve hekimin hekimlik kabiliyetinin yanında insanlığı da benim için önemli.ve ben bu iki birleşimi tayfun hocam da buldum.dilerim allah ne hocamı ne de beni utandırmasın.yaşadığınız herşeyi kaale aldım.hatta tchibo dan sütyenim ve önden düğmeli picamalarım la contractubexim hazır...eee malum geri sayım devam ediyor.ben size çıktıktan sonrada yaşadıklarımı anlatacağım.sadece dualarınızı eksik etmeyin...sevgilerimle...

bademkız,aramıza hoşgeldin.ınşallah herşey gönlünce olur.ıyi düşün ,iyi yaşa.Korkacak hiçbirşey yok.Umduğundan çokkk daha kolay geçecek.
Sağlıcakla kal....

Yaramazsincap,Atay atalay dokuz eylül ünv.de prof.Bildiğim kadarıylada bölüm başakanı.Çok iyi bir doktor olduğunu duymuştum.Kendi doktorumda karar kılmamış olsaydım ,ikinci görüşeceğim doktordu.Tlf ile randevu alabilirsin.
Edaperissa,benimde iki ay oldu.Henüz normal iç çamaşırına geçmedim.Alttaki izlerimse ne yazıkki halen belirgin.Göğüs ucu ve alta dik giden çizgi oldukça soldu.
Ten yapın çok çabuk kendini yeniliyor,çok şanslısın:)

Son düzenleme:
merhaba bademkız,öncelikle inşallah herşey gönlünce olur...sonrasında bir iki sorum var zahmet olmazsa cevaplarmısın? şimdi kartal araştırmada yapacaksan masrafları devletmi ödiyecek,bu doktora nasıl ulaşdın,ordamı yapacak yoksa dışarda özeldemi yapacak?prosedürden ve maliyetinden bahsedermisin? çok teşekkür ederim...yerimseniben

Çok geçmiş olsun jacko.En kısa zamanda iyileş ve keyfini çıkar yeni görüntünün.Kaç bedendin ve kaça düşürdü doktorun?

çok teşekkür ederim. daha yeni ameliyat olduğum için göğüslerim fazlasıyla dik ve şişler. 1 hafta sonra ameliyat sonrası sütyen almam gerektiğinde bedenim de belli olur herhalde. önceden 75 DD idim ama

YARAMAZSıNCAP, Atay Atalay'ın muayenehanesi, Alsancak'ta, Dokuz Eylül Rektörlüğü'nün karşısında bir halıcı var.Onun üstünde. Çok beyefendi, herşeyi ölçerek hesaplayan, muayeneden para almayan bir doktor. Telefonu aklımda değil ama google dan aratırsan bulursun hemen.

BADEMKIZ, ben günde 4 çamaşır değiştirdim hep. En memnun kaldığım südyen de önden iliklenen Ayyıldız'ın sporcu südyeniydi.Tavsiye ederim.Şimdiden geçmiş olsun.

EDAPERıSSA, BENFıKNUR, benim de dikey dikişler soldu epeyce ama göğüs altından geçen dikiş nedense epey pembe.

ayl@cım,,fibrokist dediğin şey ameliyattan sonra mı oluştu?Nasıl hissettin.Yani elle muayenede ele sertlik mi geliyor?Genel olarak benim göğüsler zaten sert(hepimizin öyledir sanırım).Günbe gün yumuşama oluyor ama acaba daha farklı birşey mi fibrokist dediğin.

arkadaşlar ben yeni üye oldum:):)

gögsümde kist olması sebebiyle doktora gittik hep aklımda ama hiç cesaret edemediğim gögüs ameliyatını doktor olmam gerektğini sağlığım konusunda gerekli olduğunu söledi göğsümdeki kist alınımı ile beraber küçültme işleminin yapılabilceni söledi çok sevindim ama iş ciddiye binince telaşlandım çünkü bi ton şeyler duydum emzirme konusunda bi ihtimal zorluk çekme ağrı sızı bide işin kötüsü okullar açılmasına 3 hafta kaldı nekadarda düzelirim bana yardımcı olabilirmisiniz buameliyatı olanlardan cevap bekliyrum şimdide :)

biojen hiç düşünme ol bence müthiş bi rahatlık hem sağlık hem estetik olarak harika benim 2 ay oldu olalı ve dünyaya yeniden gelmiş gibiyim izlerimde yok denicek kadar silikleşti....sadece doktorunu iyi seç güven gerisi çok kolay hemen geçiveriyo...şimdiden geçmiş olsun

çok saol desteğin için fiyat konusunda bana bilgi verirmisin bide düzelme süresi ne kadar sürüo senin emzirme problemi konusunda bilgin varmı çok istiyorum aslında hem sırt ağrılarım çok fazla hemde kıyafet alcağım sırada problem yaşıyorum

Biojen,hoşgeldin.
Emzirme konusunda çok endişelenme.Doktorlar da o konuda hassas gördüğüm kadarıyla.Hem uygulanan teknik hemde küçültülme oranıyla alakalı sanırım.Lakin %100 emzirirsin diye bir garanti kimse veremez.Bu işin içine bünyesel faktörde giriyor.ınşallah herşey yolunda gider.ıyi bir doktor bulur sağlıklı ve hoş görünümlü günlere en kısa zamanda kavuşursun.
ıyileşme de kişiden kişiye değişsede,bir hafta yeterli.Çok kollarını yormadan normal yaşantına dönersin.Bakımın sonu yok gibi birşey:)))))Ben ameliyat olalı iki ay oldu ve sabah akşam krem sürme ritüelinden acayip sıkıldım ve ne yazıkki uzun bir sürede sıkılmaya devam edeceğim:))))))
Ama herşeye değer.:)))

Baharcım merhaba,
Fibroz denilen şişlikler ne alemde? Benimki iyice sertleşti sanki biraz küçüldü.Ama emin de olamıyorum acaba her gün elleye elleye alıştım mı diye:)

Bu arada ameliyatı eski olan tüm arkadaşlar dikiş izleriniz kay ayda (ya da yıl mı desem?:)) ameliyatı belli etmeyecek kadar soluyor?

Movgli, insanın başına geleceği varsa geliyor. Kendine özel riski olmayan bir ameliyat bu. Ama her ameliyat, bünyenden, aneateziden, doktordan vs. nedenlerle sorun çıkarabilir. Biz temmuz başı gibi 8-10 arkadaş farklı şehirlerde yaptırdık, sadece birimiz bir miktar sorun yaşadı, yağ nekrozu, o da geçti. Ben de de kist gibi birşeyler oluştu ama o da normalmiş. İnsan beyni kendi koşullanmalarını sağlığına yansıtıyor. İyi bir düşünme moduna geçmeden ameliyat olma.

selam canim valla bende ayni senin gibiyim her gun o kadar cok elliyorum ki bazen sanki kuculmus gibi geliyor bazen yok ayni bu diyorum durumda degisme yok yani gecen hafta doktorumu aradim bir iki kere ulasamadim kendisine gogsum sanki biraz daha sekil aldi esimde farketti bunu ama yana dogru biraz daha sislik var birde benim cilt yapimla alakali sanirim benim dikis izlerim kahve rengi olan kisimdaki dikis izleri daha az belirgin ama assagiya dogru inen dikisler baya belirgin birde esmer oldugum icin doktor zaten dikislerin beyaz tenli olanlara gore daha belirgin olacagini soylemisti

biojen hoşgeldin.
umarım sorunsuz bir şekilde atlatırsın ameliyat dönemini. benimki çok keyifli geçmişti.
bir hafta bile geçmeden işe döndüm ben. hiçbir sıkıntım olmadı. bir süre çok yormamaya dikkat ettim kollarımı o kadar. ameliyatımın üzerinden bir ay geçti tam olarak ve benim için herşey normale döndü.
dikişler pembe birer çizgi, ağrı sızı yok.

Benfiknur merhaba,
Evet, kastettiğim şişlik (fibroz) ameliyat sonrası dikişler alınmadan oluşmuştu. Hala da geçmedi. Tek tarafta, dikey dikiş üstünde. Elle dokununca özellikle de yatarken hemen farkediliyor.Doktor 120 güne kadar geçer demişti. Bende ameliyat öncesinde de bolca bir gecede oluşan fibrokistler vardı. ınternette doktorumun videosunu izlerken meme küçültmenin meme kanseri riskini azalttığını dinlemiştim. Biraz da bu yüzden ameliyat olmayı istemiştim. Her ne kadar malign olmasalar da 6 ayda bir acaba değişiklik var mı korkusuyla kontrole gitmek biraz rahatsız edeci oluyor haliyle. Ben mi yatkınım bu fibroza ya da arkadaşların doktorlarından aktardığı gibi bir çok kişide gelişen doğal bir durum mu bilemiyorum artık-Gerçi doğaldır, kiminle konuşsak mamagrafi, ultrason vs. hakkında, mutlaka bir kitle hikayesi anlatıyorlar-.Şu anda diğer memenin areola dikişi altında da bir parça hissediyorum, sonradan oluştu. Neredeyse ritüelim haline geldi.Bütünleştik gibi:)

Son düzenleme:
sanırım sorunsuz bi ameliyat olması için doktor seçimi çok önemli inş bende o dönemi çok rahat atlatırım okullar açılacağında ailem ertelemem gerektiğini sölüyo ama bilmiorum hala ne yapmam gerektiğini bide bana fiyat konusunda bi bilgi verrmisiniz :)

slm jasmin ezel,
ünal bey gerçekten çok iyi bir doktordur bende burun ameliyatı oldum Ünal Beye çok memnunum..benim gögüsüm çok büyük degil ama çocuktan sonra büyüyecek belli...Ünal Beye ameliyat olayım diyorum...su korkum var ameliyat olursam bir daha çocuk dogursam emziremezmiyim....
birde ameliyat ücreti ne kadar çok önemli ücret...ünal beyden baskasına olmak istemiyorum...
fiyat konusunuda bilgilendirirsen sevinirim
sagol

X