- 3 Kasım 2011
- 15.932
- 9.382
- Konu Sahibi ---Lily---
- #6.701
ay sevindim iyi olmasına ay o abartıyor birşey yok zaten özdye sagol
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar geçen akşam Birbuse'yi gördüm, kendisi bu forumda misyonunu tamamladığına inandığı için pek girmiyormuş :)
Memesindeki sorun iyileşiyor, küçük bir kızarıklık var.. endişelenecek bir durumda değil, ayrıca ameliyat izleri de cok büyük ölçüde silinmiş :) Gözlerime inanamadım. Ters T dikişinin meme altında kalan izi tamamen silinmiş nerdeyse :) Darısı benim başıma :)))
anladığım kadarıyla minik enfeksiyonlar geçiriyor ama, memesinin durumu iyi ...bence kendisi abartıyor bazı şeyleri, cünkü ben onu 45 günlük ameliyatlıyken görmüştüm. Dikişlerinden korkmuştum açıkçası.. ama şimdi cok cok iyi durumda...
Bunu da sizinle paylaşmak istedim.
Jeselec senin doktorunla görüşmüş, baticonla iyileştiriyor..merak etme canım
Barbicim sanki vedalaşıyor gibi yazıyorsun sen yinede fırsat buldukça bize yaz iki satır lütfen ayrıca özelden sana mesaj atıcam şimdi... bu arada sanırım senden sonra yaşı en büyük benim galiba... ben evde olduğum için rahat rahat forumu takip ediyorum... sonuçta birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz iyiniyetle hepsi bu... lütfen en kısa zamanda tanışalım....kucak dolusu sevgiler kolay gelsin...Hepiniz iyisiniz değil mi ? Forumu okumaya calışıyorum ama bazen ipin ucu kaçıyor :)
Sanırım rutin kontrollerin dışında ben de cok girmeyeceğim foruma...
Ogltn
ameliyatını ertelemişsin galiba ? neden erteledin anlayamadım ?
Jeselec, Ekim , Glorys ve Bebeto
Bu forumda herkese yardımcı oldunuz, ablalık ettiniz , koçluk yaptınız süpersiniz :)
(gerçi abla olması gereken benim yaş itibariyle ama...)
Hepinizle ve diğer arkadaşlarla tanışmayı cok arzu ediyorum inşallah...
sevgiler hepinize,
ara ara gelirim :)
Evet evet hepinizle tanışmak isterim.İkinci buluşma da beni unutmayın.Jelesec bol bol anlattı.Hepinizin bal gibi insanlar olduğu kesin :) Sevgiler..
EVET KIZLAR 4 Şubat buluşmaya gelenler yazsın lütfen
elif idil merhaba,
açıkçası yaşadığın komplikasyonlarla ve doktorunun sana yeterli ilgi, alakayı göstermediğiyle ilgili yazılarını okuduğumda senin için endişelenmiş ve biran önce toparlanman için dua etmiştim ben de….Çünkü Yeşimay da senin gibi sıkıntılar çekmiş ve sonrasında meme ucuyla ilgili onu çok hırpalayan şeyler yaşamıştı…Ve artık foruma yazmıyor bile..(eğer okuyorsa ona sevgilerimi gönderiyorum) Doktorunuzun da aynı olması sebebiyle, sen de yeşimayınkine benzer bişey yaşarmışın diye senin için kaygılanmıştım açıkçası…Ama şimdi bakıyorum da, foruma yazmadığın dönem, çok extreme gelişmeler olmuş, herşey U dönmüş meğer…Bu mesajını önceden yazabilseydin keşke….Finallerinde ve iş hayatında da başarılar diliyorum. Komplikasyonlar geçse bile , seni yine de kendini bu yorucu dönemde çok yormamaya çalış.. Sevgiler
Ogltn ameliyatını ertelemişsin galiba ? neden erteledin anlayamadım ?
glorys, sen de ne zamandır yoktun..hoşgeldin canım..nasılsın şeker keyifler yerindedir umarım...benim az kaldı diye heyecan doruktaydı da, şubat ortasında eşimin katılması gereken bir fuar çıktı ve bu yüzden tarihi ertelemek zorunda kalacağım eğer 10 şubatta ameliyat olursam, 5 günlük ameliyatlı olarak iki çocukla eşim olmadan yapamam diye şubat sonu mart başı olacağım canım..
canım benim için endişenip dua etmiş olmana çok sevindim teşekkür ederim.ben forma pek ilgilenemiyorum .genellikle yorumlarım sorular doğrultusunda cevaplar yazdım sende yukarıda alıntı yapmışın ama onların birde soruları var öyle değerlendirirsek daha mantıklı olur tırnaklamayı yapmışın ama cevapların sorulardan önce olmasından dolayı ilgisiz kalmış u dönüşü diye bir şey yok herzaman güvendiğimi ve kararımda yanılmayacağımı ben baştan beri beelirttim benim doktorum burda 20 ameliyat yaptıysa 2 sinde komplikasyon çıktıysa zaten risk olan rakam her 10 kişiden 1 kişi böyle olunca da rakamlar gösteriyo ki normal bi şey.güzel dileklerin için teşekkür edrim herkesin sürecinin iyi geçmesni temenli ederim...
Hepiniz iyisiniz değil mi ? Forumu okumaya calışıyorum ama bazen ipin ucu kaçıyor :)
Sanırım rutin kontrollerin dışında ben de cok girmeyeceğim foruma...
Ogltn
ameliyatını ertelemişsin galiba ? neden erteledin anlayamadım ?
Jeselec, Ekim , Glorys ve Bebeto
Bu forumda herkese yardımcı oldunuz, ablalık ettiniz , koçluk yaptınız süpersiniz :)
(gerçi abla olması gereken benim yaş itibariyle ama...)
Hepinizle ve diğer arkadaşlarla tanışmayı cok arzu ediyorum inşallah...
sevgiler hepinize,
ara ara gelirim :)
herkese selamlarr
ıyı hafta sonlara, herkese mutlu memnun mesut gogusler dılıyorum:))
Sagol canım sanada iyi hafta diliyorum unutmadan parayı alırsak yemek sözün var
hahahytt:) alalım cidden,
az para dııl vallahı ne ıstersen ısmarlarım:)
Ameliyattan sonra biraz alınca olaya bi el atayım dedim. Desendesenden örnek alarak çok ağır olmamak şartıyla biraz biraz vermeye çalışıyorum. Çünkü göğüs küçülünce göbek sorunu başladı :) Yazarım canım merak etme sen.. Seninde herşey gönlünce olsun.. Çok öpüyorum...
OGLTKN selam canım.Ne kadar iyisin , düşünmen yeter.Sevgili Jelesec'te yanında gelir kalırım dedi.Çok sağolun.Teyzem Mersin'den gelecek.O kalacak bir aksilik çıkmazsa yanımda.Ama oldu ki son anda bir aksilik olursa ikinizin de teklifini değerlendiririm haberiniz olsun :)
Fiyatla ilgili evet konuşup pazarlığımı yapacağım yada taksit falan soracağım.Yok yok kaçarı yok benim ameliyatımı Ercan Bey yapacak.Gerekirse avans çekerim. :) Ben gözümle gördüm sonuçları , bir kaç milyar eksik vereceğim diye sonradan pişman olmak istemiyorum.Benim için de herkes gibi dikiş izi,potluk,şekil çok önemli.Bunların hepsi bir arada olabiliyorsa neden istemeyeyimki.Temennim herkes istediği görüntüye kavuşur.Seni çok öpüyorum..
Büyük memelerde yapılan dikey izli meme küçültme ameliyatlarında istenilen sonucun alınması için uzun bir süreç geçmesi gerektiğini Lejour çalışmasında vurgulamıştır.17 Biz de tüm olgularımızı en az 1 yıl süreyle takip ettik. Deconinck ve ark.'larının yaptığı bir çalışmada dikey izli meme küçültme ameliyatı ile 700 gr'dan fazla rezeksiyon yaptıkları toplam 179 memede, 3 hematom, 4 enfeksiyon, 8 parsiyel nekroz ve 44 yara açılması gözlemlemişlerdir.21 Bu verilerin değerlendirilmesinde %4,4 parsiyel nekroz görülmüş olması ve %1,7 hematom görülmesi bizim verilerimizle paralellik gösterse de, bu araştırmacıların çalışmasında %24,5 gibi yüksek oranda yara açılması komplikasyonu bulunmaktadır. Ancak yara yeri ile ilgili komplikasyon sadece dikey izli teknik ile ilgili olmayıp, aşırı büyük memelerin küçültülmesinde yaygın kullanılan diğer tekniklerde de görülmektedir.22
Bunlardan biri 6 no'lu olguda görülen areoalanın kısmi nekrozudur (Resim 1). Nekroz post-op 5. günde başlamış ve kendini sınırladıktan sonra (post-operatif 1. ayda) debridman ve skar revizyonu ameliyatı yapılmıştır. Bu olgunun pre-operatif sorgulamasında sigara içmediğini belirtmesine rağmen, komplikasyon çıktıktan sonra günde 2 paket sigara içtiğini ancak ameliyatı ertelememiz yada iptal etmemizden korktuğu için söylemediğini belirtmiştir.
Dikey izli meme küçültme ameliyatlarında görülen yara iyileşme problemlerini en aza indirmek için çeşitli otörler tarafından teknik modifiye edilmiştir. Pllua ve Ermisch, dikey I şeklindeki izi L haline getirip daha az oranda (%13) komplikasyonla karşılaştıklarını rapor etmiştir.23 Yazarlar bu yaklaşımın her bir memeden 2000 gr. doku rezeksiyonuna izin verdiğini ve sigara içimi gibi risk faktörü olan olgularda tercih edilmesi gerektiğini savunmaktadır.
arkadaşlar yukarıda bir üniversite araştırmasının alıntısı mevcut yazı çok uzun olduğu için hepsini kopyalamadım... ayrıca tıbbi terimler çok olduğu için fazla anlaşılır değil.. ancak özetle farklı yaşlarda, farklı cilt tipinde, ancak aynı büyüklükte memelere aynı sağlık ekibiyle aynı ortamda yapılan ve ameliyat sonrası bu hastaların 1 yıl süreyle takibi sonucunda elde edilen verileri anlatıyor...
bu yazı bilimsel bir araştırmadan alıntıdır..(Adnan Menderes Ünv.) olası komplikasyonların yüzdesi görülmekte ve özellikle meme başı kaybında sigaranın risk yarattığı gözlemlenmektedir....
yazıdaki ana tema şuki (tamamını okuyarak çıkardığım sonuç) ameliyat sonrası komplikasyonlar kişiden kişiye (cilt tipi, bünye, aml.sonrası özenli bakım yapılıp yapılmadığı vs.) değişebilmekte..
BU YAZIYI ÖZELLİKLE SİGARA KULLANAN VE AML.OLMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARI AYDINLATMAK VE OLASI KOMPLİKASYONLARIN RİSK YÜZDESİNİ BELİRTMEK AMACIYLA KOPYALADIM...