Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle ameliyat olan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum..
Bende kasımın ikincisi haftası İstanbul da üniversite hastanesinde ameliyatımı oldum, iyiki de olmuşum diyenlerdenim. Yıllardır bu konuda çektiğim tüm sıkıntılarım yok oldu, tabiri caizse psikolojik olarak da kendime olan güvenim yerine geldi. Ameliyatıma uzman doktorların yanında iki tane prof. girdi ve çok başarılı bir ameliyat olduğu söylendi. Gerçekten de ameliyattan sonra öyle abartacak bir ağrım olmadı hiç, ya bir ya iki kere ağrıkesici kullandım. Tek sıkıntım yüzükoyun yatmaya alışmış ben için sırt üstü yatmaktı, hala da sıkıntısını çekiyorum hani ameliyat oldum neredeyse sıfır ağrısız ama sırt ağrısı on ameliyata bedeldi :) Bugün ameliyat olalı 18. günüm tabii şişlikler hala var, altı ay ile bir senede anca normal halini alırmış. Hergün duş süngeriyle normal sabun kullanarak köpürtüp ılık suyla yıkıyorum. Doktorum söyledi hem kapuklanmanın gitmesi, hem enfeksiyon kapmaması hemde rahatlaması için gerekliymiş. Günde üç kere de iz kalmaması için bir krem verdiler onu kullanıyorum. Şuanda çok şükür herşey yolunda öyle akma,yara vs. gibi birşeyim olmadı hiç. Önden fermuarlı bir sütyen giyidirmişlerdi bana ameliyattan sonra ilk iki üç ay takmak zorundaymışım gece gündüz hiç çıkarmadan, birde bundan sonra sürekli sütyenli ol dediler gece gündüz çıkarmadan. Şuan sadece ara ara kaşınmalar ve saniyelik sızılar oluyor o kadar onun dışında iyileşme sürecimde gayet iyi gibi geçiyor maşallah :) Benimle aynı gün özelde olan kuzenim vardı onun şikayetleri benden çok hala bile. Önemli olan iyi doktorlara denk gelmek bütün ameliyatlar için geçerli bir durum bu...
Şimdi sizlerin engin tecrübesinden yararlanarak sormak istediğim bir kaç nokta var.
1. Şişlikleriniz ne kadar sürede geçti ?
2. Ara ara sızlama, kaşınma gibi sıkıntılarınız varmıdır ?
3. Sizlerde ameliyat sonrasında yara izi için her hangi birşey kullandınız mı ? Kullandıysanız isim vermek yasak mıdır bilmiyorum ama yasak değilse verebilir misiniz birde ameliyattan ne kadar sonra kullnmaya başladınız ?
Şimdiden teşekkür ederim....