- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #40.561
Söylediklerini ben yaşadım işte göğüs ucunu kaybetme tehlikem vardı sağ göğüs ucumu koruma yapmış. Sağ göğsüm bu nedenle geç iyileşiyor hala sıkıntım var. İlk görüntüsü de çok kötüydü morarmıştı göğsüm ve ucu kabuk bağlamıştı moralim bozuldu nolacak diye. Ama zamanla görüntüsü her şeyi düzeldi yani ilk görüntü seni yanıltıp üzmesin.Arkadaşlar merhaba. Doktora geldim bugün. Benim memem özel bir memeymiş. Dünyada nadir olarak görülen gigantomasti (dev meme). Sebebi bilinmiyor neden büyüdüğünün ama doktor hormonlarınla ilgili dedi. Yani meme hormonları aşırı östrojen salgılamış ergenlik döneminde ve sonrasında hem büyüme ve yer çekimine bağlı olarak sarkma olmuş. Yağlı değil yani meme dokusunun aşırı büyümesi dedi doktor. Şeye benzetti bir meyvenin aşırı hormonla hacminin artması dedi. Sol memede sarkma oranı 26 sağda 30 cm dedi. Sağdan bir kiloya yakın doku sağdan da tam gram söylemedi. (Evde yanlış ölçüyormuşuz biz sarkma olayını.) ameliyat olursam süt verme olayında zorlanırmışım çünkü çok fazla doku almam lazım dedi. Devleşmiş memeleri B cup yapacağını söyledi. Meme ucunda birinde kayıp olabilir dedi ama bekar olduğum için koruma tekniği kullanacağım dedi ama o memeden umudunu emzirme anlamında kes dedi. Sol memeden de emzirme garantisi veremem dedi. Süt dokularını koruma diye bir teknik yok estetik cerrahide dedi. Meme başını koruma tekniği var dedi ama zayıf beslenir dedi. Özellikle sağ meme için. Memeyi de sarkmayı azaltıp 17 veya 15e indirecekmiş. Zayıf olduğum ve sırtım dar olduğu için. Ameliyat olmak için neden bu yaşı beklediğimi sordu keşke 18 19 yaşında olup konforlu yaşama geçseydin dedi. Söyledikleri beni çok duygusal anlamda yıpratmadı hatta dürüst buldum. Ben saten daha önce foto attığım bir doktordan aynı yorumları duymuştum. Meme başını da koruyacağını söyledi. Pazartesi için gün aldık. Ben bir sorun çıkmazsa %95 olmayı düşünüyorum. İyileşme sonrası için de bayağı bilgi verdi. Ameliyat sürecini uzun uzun anlattı. Muayeneyi de detaylıca ölçüp ameliyatta yapacaklarını da söyledi. Sonrası kontrollere kadar konuştuk. Senin sağlığın her şeyden önce gelir bu kiloyla bir de hamile kalırsan doğrulamazsın bir daha dedi. Bikinileri hayal et dedi giyeceğin elbiseleri ve rahatını düşün dedi. Bu gidişle omuz kamburu olursun dedi.
Tavsiyem: 18 19 veya 20 yaşındaki kızkardeşlerim bunu okuyorsa hemen gidip bir doktora muayene olsun. Benim gibi yıllarca bu acıyla yaşamayın elinde sonunda olacaksınız.
Ben de çok sorun etmiyorum ameliyat öncesinde olası riskler düşünülmemeli. Aksi halde insan domates doğradığında bile parmağı kopabilirSöylediklerini ben yaşadım işte göğüs ucunu kaybetme tehlikem vardı sağ göğüs ucumu koruma yapmış. Sağ göğsüm bu nedenle geç iyileşiyor hala sıkıntım var. İlk görüntüsü de çok kötüydü morarmıştı göğsüm ve ucu kabuk bağlamıştı moralim bozuldu nolacak diye. Ama zamanla görüntüsü her şeyi düzeldi yani ilk görüntü seni yanıltıp üzmesin.
Geçmiş olsun zeynsi şimdiden hiç korkma okadar korkulacak bir şey değil uyuyup dinleneceksin öyle düşün ili sezeryan yapmış biri olarak bu ameliyat hiçbir şey inşallah istediğin gibi olurKızlar neredesiniz? Ameliyatım yarın bana şans dileyin. İlk ameliyat olduğu için garip hisler içindeyim. Anestezi korkum falan yok da meme güzel olur mu olmaz mı onu merak ediyorum. Heyecanlı ve merak doluyum. Uyanınca ne hissedeceğimi doktorun iyi iş çıkarıp çıkarmayacağını her şey aşırı merak konusu.normal meme büyüklüğü olsa bu kadar endişe duymazdım ama benim meme büyük zorlu bir ameliyat olacak gibi. Hepimiz için en güzeli olsun.
Nasılsınızz nasıl geçti ameliyatınızSabırsızlıkla bekliyorum ben de pazartesi derim iyiki diyebenim ameliyatım 9.00da olacak
Merhaba iyiyim şuan. Sen de oldun mu?Nasılsınızz nasıl geçti ameliyatınız
Çoook geçmiş olsun en zorunu atlattın çok şükür baya doku alınmış ne güzel silikonlu gibi oluyor ilk zamanlar evetMerhaba iyiyim şuan. Sen de oldun mu?
Arkadaşlar bu arada burda yazılan her şey doğru. Herkese teşekkür ederim. Şuan korse acayip sıkıyor. Çok telefonu elime alamıyorum. Biraz fazla doku çıktığı için aşırı sızlama var içten. Ama hiç pişman değilim evet keşke 18 yaşında olsaydım. Geçmiş aklıma gelince ağladım o kadar sene o kadar ağırlık. Kendinizi sevin arkadaşlar ve gerçekten de büyük memelisiniz bunu kabul edin. Ben son üç yıldır erteliyorum. Eskiden böyle ameliyatların olduğunu da bilmiyordum zaten. Velhasıl iyiki oldum. Şuan biraz şişlik var hatta meme silikonlu gibi çok şiş.
Not: çıkarılan doku miktarı 2950gr. Sağdan 1950 gr alındı.
Beni korse mahvetti o kadar sıkıyor ki drenler de öyle yerleri sızlıyorÇoook geçmiş olsun en zorunu atlattın çok şükür baya doku alınmış ne güzel silikonlu gibi oluyor ilk zamanlar evetbenim yarın bir hafta olacak almıştım sanki gözüme öyle çok şiş gelmemeye başladı sen de alışırsın bugün kontrolüm vardı doktorum 6 ayda şekilleneceğini hatta 1 yok sonra tamamen oturacağını söyledi acele etme dedi yavaş yavaş şekil alacak dedi ctesi tekrar kontrolüm var bakalım inşallah bu geceyi de kolay atlatırsın çok sevindim kurtulmana
Korse değilde medikal toparlayıcı sütyen takmışlardı bana sargıların üstündeydi okadar o an sıkma hissetmedim de sertlik şişlik vardı sadece dren yerlerinde de ağrı olmamıştı benim yada ağrı kesici verdiklerinden anlamamıştımBeni korse mahvetti o kadar sıkıyor ki drenler de öyle yerleri sızlıyor
Benim de dren yerleri acayip sızlıyor. Korse mi sütyen mi bilmiyorum ama göğüs çevreme o kadar baskı yapmıyor ki dayanılacak gibi değil almıştım ama. Ağrı kesiciler varken böyleyse yarin nasıl olur taburcu olurum hiç bilmiyorum. Ben acaba başka ameliyat mı oldum bilmiyorum canım yanıyor epey.Korse değilde medikal toparlayıcı sütyen takmışlardı bana sargıların üstündeydi okadar o an sıkma hissetmedim de sertlik şişlik vardı sadece dren yerlerinde de ağrı olmamıştı benim yada ağrı kesici verdiklerinden anlamamıştım
Sizde çok fazla olmuş ben 18 yaşındayım şuan ve nerdeyse hiçMerhaba iyiyim şuan. Sen de oldun mu?
Arkadaşlar bu arada burda yazılan her şey doğru. Herkese teşekkür ederim. Şuan korse acayip sıkıyor. Çok telefonu elime alamıyorum. Biraz fazla doku çıktığı için aşırı sızlama var içten. Ama hiç pişman değilim evet keşke 18 yaşında olsaydım. Geçmiş aklıma gelince ağladım o kadar sene o kadar ağırlık. Kendinizi sevin arkadaşlar ve gerçekten de büyük memelisiniz bunu kabul edin. Ben son üç yıldır erteliyorum. Eskiden böyle ameliyatların olduğunu da bilmiyordum zaten. Velhasıl iyiki oldum. Şuan biraz şişlik var hatta meme silikonlu gibi çok şiş.
Canım doku çok fazla çıkarıldı ya ondandır bu geceyi atlat rahatlayacaksın daha da
Çok teşekkür ederim. Bugün daha iyiyim korse çok fazla sıkıyor. Drenler de duruyor hala. Onları çıksrınca rahatlarım diye düşünüyorum. Ağrı kesici kullanmadım bugün hala. Gece iyi uyudum. Bugün çıkış yapacağım bakalım çıkabilirsem tabiSizde çok fazla olmuş ben 18 yaşındayım şuan ve nerdeyse hiç
Ağrım sızım yok diyilicek kadar iyiyim kollarımıda kaldırabiliyorum sadece ameliyat çıkışımdan sonra ağrım var dedim dikloron iğne yaptılar daha sonrası hep paroldu ben iyiyim umarım. Bi an önce toparlanırsınız çok geçmiş olsun
Zeynsi coook geçmiş olsun okurken rahatladım valla 3 kilo doku ne demek nasıl bir yükten kurtulmuşsun çok sevindim senin adınaMerhaba iyiyim şuan. Sen de oldun mu?
Teşekkür ederim korse sıkıyor biraz onun dışında sorunsuz gibii. Az önce aynadan baktım o kadar mutlu oldum ki . Dünden beri ara ara ağlıyorum onca taşıdğım yük için. Ne kadar zorlanmışımdır bugüne kadar yazık onca seneye. Kıyafet vs umrumda değil de bu yükten kurtulmak bana yetti gerçektenZeynsi coook geçmiş olsun okurken rahatladım valla 3 kilo doku ne demek nasıl bir yükten kurtulmuşsun çok sevindim senin adına
Kesinlikle hastane yatağı rahat ama eve de alışmak lazım bir an önceBugün taburcu oldum. İyi hissediyorum. Ayağa kalkmamaya çalışıyorum. Doktor 2 gün daha yat dedi tam otursun dikişlerin. Kanama da olmasın diye sanırım. Ananas suyu ve bol su içiyorum. Ayağa kalkıp geziyorum arada. Yatak rahat değil hastane iyiydi. Keşke iyileşene kadar orda kalsaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?