- Konu Sahibi ---Lily---
- #40.561
Arkadaşlar merhaba. Doktora geldim bugün. Benim memem özel bir memeymiş. Dünyada nadir olarak görülen gigantomasti (dev meme). Sebebi bilinmiyor neden büyüdüğünün ama doktor hormonlarınla ilgili dedi. Yani meme hormonları aşırı östrojen salgılamış ergenlik döneminde ve sonrasında hem büyüme ve yer çekimine bağlı olarak sarkma olmuş. Yağlı değil yani meme dokusunun aşırı büyümesi dedi doktor. Şeye benzetti bir meyvenin aşırı hormonla hacminin artması dedi. Sol memede sarkma oranı 26 sağda 30 cm dedi. Sağdan bir kiloya yakın doku sağdan da tam gram söylemedi. (Evde yanlış ölçüyormuşuz biz sarkma olayını.) ameliyat olursam süt verme olayında zorlanırmışım çünkü çok fazla doku almam lazım dedi. Devleşmiş memeleri B cup yapacağını söyledi. Meme ucunda birinde kayıp olabilir dedi ama bekar olduğum için koruma tekniği kullanacağım dedi ama o memeden umudunu emzirme anlamında kes dedi. Sol memeden de emzirme garantisi veremem dedi. Süt dokularını koruma diye bir teknik yok estetik cerrahide dedi. Meme başını koruma tekniği var dedi ama zayıf beslenir dedi. Özellikle sağ meme için. Memeyi de sarkmayı azaltıp 17 veya 15e indirecekmiş. Zayıf olduğum ve sırtım dar olduğu için. Ameliyat olmak için neden bu yaşı beklediğimi sordu keşke 18 19 yaşında olup konforlu yaşama geçseydin dedi. Söyledikleri beni çok duygusal anlamda yıpratmadı hatta dürüst buldum. Ben saten daha önce foto attığım bir doktordan aynı yorumları duymuştum. Meme başını da koruyacağını söyledi. Pazartesi için gün aldık. Ben bir sorun çıkmazsa %95 olmayı düşünüyorum. İyileşme sonrası için de bayağı bilgi verdi. Ameliyat sürecini uzun uzun anlattı. Muayeneyi de detaylıca ölçüp ameliyatta yapacaklarını da söyledi. Sonrası kontrollere kadar konuştuk. Senin sağlığın her şeyden önce gelir bu kiloyla bir de hamile kalırsan doğrulamazsın bir daha dedi. Bikinileri hayal et dedi giyeceğin elbiseleri ve rahatını düşün dedi. Bu gidişle omuz kamburu olursun dedi.
Tavsiyem: 18 19 veya 20 yaşındaki kızkardeşlerim bunu okuyorsa hemen gidip bir doktora muayene olsun. Benim gibi yıllarca bu acıyla yaşamayın elinde sonunda olacaksınız.
Tavsiyem: 18 19 veya 20 yaşındaki kızkardeşlerim bunu okuyorsa hemen gidip bir doktora muayene olsun. Benim gibi yıllarca bu acıyla yaşamayın elinde sonunda olacaksınız.