Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

geçmiş olsun lynn cim..darısı başımıza..ben sadece sigaradan korkuyorum bir türlü bırakamadım.. kesinlikle bırakın dyolar..

birde doktor araştırması yapıcam..birine gittim çok tatmin olmadım açıkçası..ne bileyim keşke doktor doktor gezmesek..sadece biri işini çok iyi yapan dini imanı para olmayan bi doktor çıkar karşımıza inşallah..
şebnem abla hemen karar verdi olucak sayılı günü kaldı ne güzel..ben ikna olamıyorum bi türlü en güzeli olucakmı..fiyatı uyacakmı..offff
inşallah bir gün buraya "ameliyatım sorunsuz geçti izlerim normal şekilde iyileşti komplikasyon yaşamadım..ağrım sızım olmadı...şimdi süperim göğüslerim bir modelinki gibi hatta taş basar..herkese tavsiye ediyorum " diye yazarım..

Arkadasim gecmis olsun

Biraz bilgi verirsen sevinirim hangi hastanede oldun, Doktorun kimdi,Eve tek basinami geldin yaninda refakatcin varmiydi,ameliyatdan kac saat sonra ayaga kalktin kusura bakma biraz fazla oldu sorularim ama bende meme diklestirme ameliyati olucam Türkiyede degilim korkudan da ölüyorum nasil yapicam nasil gecicek diye,vaktin olurda cevaplarsan sevinirim...

tekrar gecmis olsun..

Çok teşekkür ederim canım. Ben Tuğrul Turan da oldum. Ben sigara kullanmıyorm ama içiyorsan içebilirsin dedi ameliyat olmadan 1 gün önce bile. Ama tabi narkozu atman daha zor olabilir. Canım ben Tuğrul Beyle mutlaka görüş derim fiyatta gerçekten yardımcı oluyor ve çok aydınlatıyor çok da ilgili. Bugun 3. günüm ve çok rahat hareket edebiliyrm ağrı kesici içmeye bile ihtiyacım olmadı. Darısı başına diyorum. Gerçekten çok rahat ediceksin ben iğne olmaktan bile korkardım ama cesaret ettim ve oldum hiç de pişman değilim....

Canım inan korkulacak hiçbirşey yok. Benim koluma ameliyattan önce katater denen birşey taktılar ve kan alındı ordan. Tahlilkerim yapıldı.Sonra doktorum geldi. Çizimlerim yapıldı ve sedyeye yatırdılar sakinleştrici yapıcaz dediler ve sadece asansöre binişimi hatırlıyorum o kadar gerisi yok.Sonra gözümü açtığımda odadaydım.. Biraz sızlıyordu o kadar. Ben annem,ablam ve bi arkadaşımla gttim hastaneye. Yanında mutlaka 1 kişi refakatçi olması gerekiyor çünkü ilk gün zor hareket ediyorsun. Doktorum Tuğrul Turan dı. Ben çok memnun kaldım henüz daha göğüslerim sargılı ama resimleri gördüm gayet güzel gözüküyorlardı. Dren takılmadı. Emzirmede kesinlikle sorun yaşamayacağımı söyledi.Çok da ilgili hergün arıyor.İlk gün akşama kadar yanımdaydı.Bugun 3. günüm ve hiç ağrım yok kendi kendime hareket edebiliyorum. Kesinlikle korkma inan çok kolay geçiyo. İğne acısı bile hissetmiyorsun çünkü tüm iğneleri kataterden yapıyorlar. Doktoruna güven sadece o kadar. Başka korkulcak bişey yok....

Cevabin icin tesekkür ederim.

Bu site bana baya bir kuvvet verdi zaten kim ne yazmis hepsini okudum.

Benim ameliyat günüm 20 Aralikda bir aksilik cikmazsa insallah gecen sene de biletleri almisken vazgecmistim ama bu sefer vazgecmiycem insallah..

Tugrul Turan nin internet sitesi yok googleden bulamadim burdan bir arkadas Mail adresini verdi bana yazdim henüz bir cevap gelmedi ..

Benim maille görüstügüm cok doktor oldu ücretler havada ucuyor kimi 11 milyar diyor kimi 8 milyar kimi 5 milyar diyor fiyatlar neden bu kadar degisik anlamadim.. Sen ne kadar ödedin benim Türkiye gelince doktor doktor gezme sansim yok 1 hafta kalicam karar verdigim bir doktorum var aslinda Fatih Dagdelene olucam .Yinede acaba diyorum ..

neyse sana tekrar gecmis olsun canim ..

canım gecmış olsun bende istıyorum tuğrul bey hangi hastanede ve kaça oldun iz kaldımı.bıde nebılım bı farklılık hıssettın mı.benımde buyuk baya sankı yuk var.omuzlarımda .baıları memnun olmuo kuçulme konusunda.bıde fakülte hastasınde olan var mı yada senın bı arastrman varmı

ya şebnem ameliyat oldumu acabaa...inşallah olmuştur ve şimdi fazla ağrısı yoktur...bugün yalnızca 1 sigara içtim..gün boyu hiç içmedim..o tek sigarayıda çok fena yemek yiyeceğimi anladığım vakit içmek zorunda kaldım ..ameliyat öncesi kilo alırsam çok fena..yinede tamamen bırakacağıma inanıyorum..düşünün yani günde bi paket içen ben sadece 1 tane içtim az önce..azıcık bişey yedim..birazdan uyuyacağım..heyecanla sıradaki doktorla görüşeceğim günü bekliyorum..emnim HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK..

şebnemci ameliyat olduysan çok geçmiş olsun..Allah yardımcın olsun diyorum..öpüyorum seni..
darısı başımıza..bu arada ank da doktor tavsiye edecek olan varsa lütfen yazsın ismini..ben sadece bir doktorla görüşebildim oda ıııhııh..pek tatmin etmedi..bilhassa ameliyat olmuşlar yazarsa sevinirim..

ya kızlar benim kafam karıştı

kim ne oldu

şebnem ameliyat oldu
başka kim oldu
asyacım sen de ol inşallah hayırlısıyla bi an önce

ben bomba gibiyim walla da kötü bi haberim var

göğüs kısmı kilolarım göbeğimde toplandı

kafam karışık nekahat dönemim de bitti
bir an önce spora başlamam lazım sanırım

hadi iyi haberlerinizi bekliyorum
allahım sanki bir asır olmuş ben ameliyat olalı gibiyim :)))

kızlarr bugün bir doktorla daha görüştüm ama..telde randevu için bilgi alacaktım..adı Sühan ayhan..fakat o kadar acelesi vardıki telde konuşurken beni kekeletti resmen..sekreterine yönlendirdi..sekreterde uyuz..insan bağlamadan sorar ne için aradınız diye gerçi sorduda madem sekretere yönlendirecekti niye bağlattı..allahh allah Baştan kaybetti yani Doktor Sühan..malesef ..
şöyle düşündüm,yani yarın öbürgün ben bu doktora ameliyat olursam .evde nekahat dönemimde bi sorun yaşarsam bu adamı aradığımı düşünün ..sekretere yönlendirse ya da böyle acele acele konuşsa ee bir an önce söyle ne var?? der gibi..ooohh olmazz..baştan iletişim kopukluğu yaşadım kendisiyle..üstelik muayeneside 140 ytl..çüşünüz dimi..ben göğüslerimi açıcam o bakıcak bide üstüne 140 ytl bayıcam..hiççç etik gelmedi..muayene dediğim öyle derin detaylı değilkiii...bakıcak ve gerekli tetkikleri istiycek yada ne yapacağını söylicek..yani bunun içinde 140 ytl veremem..hiç bu parayı almayan doktor var..muayene ücreti yani sonuçta bu bi bakıma danışma sayılır ...görende tam bir hasta muayenesi yapacak sanır..taş atıyorda kolumu yoruluyor..dini imanı para olan Doktorlarımızdan ALLAHH biz masum hastaları korusun..hem paramızdan hem sağlığımzdan olmayalım değilmi..

yani kızlar ben yanlışmı düşünüyorum biri cevap versin ..doktoru aradığımda aldığım cevaplar kendisine az bişe anlattım muayene ücretlimi dedim..sonuçta göğüs ameliyatı için danışacağımı söyledim..ücret konusunda sekretere yönlendirdi ..yani ücretsiz demedi..yani burdan ( - 0 ) Puan aldı benden ..
sırada Ruşen bey var..Ruşen kapusuz..ondan sonra Nebil bozdoğan..sanırım Nebil bozdoğan olacak çünkü mailime bile hemen cevap yazmıştı..eehh hasta psikolojisi ilgi istiyoruz..baştan savulmak değillll!!!

burdan tüm paragöz doktorlara sesleniyorum..Herşey para değil..bu dünya bizler için bittiğinde ahiret hayatı başlayacak..Hellallik almadan gitmek var Allah korusun..o okuduğunuz 6 yılllık tıp fakültesi sonunda o herkesin gözününü içine baka baka yemin ettiğiniz Hipokrat sizi çarpar...(Allahın yinede size acır..bu işi hipokrata devreder ki o çok merhametlidir....)
önce İnsan sonra Para..zaten para konusunda darlık çektiğiniz yok..artık İNSANLIK lütfen sayın Doktorlar....

Canım haklısın bencede bu doktor hiç güvenilir değil. Ben 3 tane doktrla görüşmüştüm ameliyattan önce 3 ü de tek kuruş para almadılar görüşmede ve en az yarım saat sürdü görüşmem. Tuğrul Bey 2 saat ayırdı bana ve hiç para almadı.Herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmıştı. O yüzden de bana çok güven verdi. Sen de güvenebileceğin bir doktor seç kendine. Ameliyat sonrasın da da çünkü heran doktoruna ulaşman lazım. Ben gece bile olsa gönül rahatlığıyla doktorumu arayabileceğimi biliyorum ve en ufak sıkıntımda arıyorum hiç de cevapsız kalmadım.Sende gönül rahatlığı ile ameliyat olabileceğim bir doktor bulursun inş. en kısa sürede....

sağol lynn cim rahatladım bi an benmi abarttım acaba dedim...hastalık dönemimde yakın fazlamı duygusal tepki verdim dedim ama..cidden olmaz bu ciddi bi operasyon hertürlü sorunum da arayabileceğim bi doktor olmalı..üstelik iyi sevecen biri olmalı..bunu yalandanda olsa yapsın dimi ya..bari rol yapsın..
neyse.sanırım şebnemcim ameliyat oldu..nekahat döneminde inşallah herşey yolundadır..bende aynı doktoru düşünüyorum çünkü..:) bugün aradım randevu için..içime çok sindi..

kızlar bugünde yalnız 1 sigara içtim....:) ameliyata kadar tamamen bırakmış olucam..sırf iyileşmem sorunlu olmasın diye..Allah büyüktür...hepinize sağlıklı günler diliyorum...
bunebu öptüm canım..inşallah herşey yolundadır...en son asimetriden bahsediyordun..ee sen oldun,şebnem oldu ...sıra bende...

haydi hayırlısı....

fuf fufluorm nie çümküm benimde göğüslerim büük ve 22 yaşıma daa girmedim gireçem
95-100 arası bişe benimkiler ama çok rahatsızım bu işten ben ya forumda dolaşırken bu başlığı gördüm ne zamandır okuorumda yorum yapmadım hatta bi ara acaba bendemi? yaptırabilirmiyim die düşündüm sonram okudum okudum sayfalar geçtikçe cesaretlendim:) sonram anneme bahsettim bu işden annüş şöle şöle yabılıomuş amaeliyat olanlar far izi kalıomuş ama acısı fazla diil filan...
açıkçası annem pek önemsemedi bu durumu yarın çocuğun olursa memelerin şişer dikişlerin patlar yine büyürler dio düşünüosan çocuktan sonram belki dio bende yazdıklarınızı hem okudum hem ağladım. fiyat olarakta az bişi değil .emekli sandığı karşılıyor mu bunu?? her göğüsten 300 gr şartı var okuduklarıma göre yanlış deilsem?? benim canım pek tatlıdır.annem cesaret vermeyince didim napıım amann hem acımaz didim bide yara izine alışabilicekmiyim bunu bimiorm ağrısına dayanmak off kiminde ağrı olmamış ama bende olabilir. herkeste bir değil yaffs keşekme acısız olsa ya görüntü bi yana altım zayıf üsütm şişman giibm oluo üste illa büyük beden giymek şart buda bi genç kız için hiç hoş bi durum olmuo bubyaşta bu kadar büyüklük anlamıorum kiloyla alakası fazla yok ama 3-5 kilo verirsem ecük zayıflıolar oda bişe deil tabii ameliyat olanlar için geçmiş olsun olmaya aday olanlar için ise allah yardımcınız olsun herşey gönlünüzce olsun diorum. bide benimkilere bi çözüm olsaydı.

canım sanırım sen daha bu işin ilk aşamalarındasın..bende uzun zaman düşünmedim anneme söylediğimde çocuk olsun sonra dedi..ama hala bekarım...üstelik bu göğüslerle pek koca bulacaüımı sanmıyorum çünkü incecik bacaklar zayıf bi surat çıta kollarda oldukça biçimsiz duruyolar..çilek gibi bi vücut..

neyse gel zaman git zaman artık psikolojim bozuldu..siyahtan başka renk giymez ne bulursam giyer olmuştum..en son bi elbise göndermişti yengem onu sevine sevine denedimki giymemle çıkarmam bir oldu ..annemde bu durumuma acımış olmalıki sigarayı bırak amelyat ol dedi..o an acayip ürktüm..acısı sancısı..ağrısı..geri adım attım..sonra nete girdim bu siteyi tesadüfen gördüm..yazılanları okudukça cesaretim kat kat arttı..yinee biliyorum ki acım olacak belkide bazı arkadaşlarınki gibi hiç olmayacak..inşallahh..ama ben kararımı verdim..ocakta olucam..kesin..doktor bulur bulmaz..
annenin söylediklerine gelince..hamilelik döneminde büyüyüp dikişlerinin patlayacağını söylemiş sanırım:))) böyle birşey tıbben imkansız..dikişler 15, günde alınmış oluyor..gerisi dikkat ediceksin ve sigara varsa bırakacaksın benim gibi :)) çabuk iyileşmesini istiyosan ..hamilelik döneminde evet biraz büyüyecek ama hiç birr zamann bu hali kadar büyümeyecek....
maddi konuya gelince bilmiyorum bağkuru ssk yı ama 1 kilomu 500 gr mı alınca ücret baya düşüyormuş..ssk yada bağkurda sanırım ..iyi araştır...
hadi iyi günler canım

Kızlar selammmmmmmmmm.

Evet bittii :) Özetle mutluyum.

Çok mu kolaydı ? hayır..

Çok mu zor du? hayır..

Pazar günü 11 de girdim. Eşim ve kız kardeşimle gittim. Çocuklarımdan ayrılmak zor oldu. hanii bir daha göremezsem ihtimali

Allaha çok şükür şimdi daha mutlu bir anneleri var.

Gelelim detaylara..

Dr.um nebil bey bir başka cerrahla geldiler. Ölçümler çizimler yapıldı. Damar yolu açıldı sedye ile tam odadan çıkarken hemşire sakinleştirici yapacağım dedi, bende sakinim ben gerek yok dedim, olsun yapalım dedi :) meğer anesteziymiş. :) Odada çıktığımı ve odada kardeşimin benimle dalga geçtiğini hatırlıyorum. abla iş yerinde kimden nefret ediyosun diyo, bende saşmalama selda dedim:) Bune biçim anestezi hiç dökülmedi bu dedi:) Ama sonraki 2-3 saatide pek hatırlamıyorum sadece epey üşüdüm. ,Ayılırken 2 çocuğumun adlarını sayıklamışım. Kendime geldikten sonra gerçekten ağrı sızı pek hissetmedim. Sadsece çok halsizdim. Tansiyon problemimden (benimle ilgili) dolayı ilk gün ayağa kalkamadım. Ertesi gün kalktım. Hastanede 1 yerine 2 gece kaldım. Yine halsizlik nedeniyle bunuda son 2 yıllık yoğun ve dinlemenden geçen yaşantıma bağlıyorum .

Göğüslerimden 1.500 gr. çıkmış.Girmeden şunu söyledim. ÇOk küçük olmasın. 85-90 arası ama 90da olmasın:) Çok ayrık olmasın:)
Çıkınca sargılardan bakınca bile küçüldüğü öyle belliydi ki. Resmen hafiflediğim sırt ağrılarımın geçtiğini daha hastanede anladım :)

Amaliyattan çıktım eşim 3-4 saat yanımdaydı. Sonra çocukları devralmaya giitti, annem geldi. 2 gün boyunca yemeklerimi annem yedirdi.Birazda naz yaptım sanki :) Dr. sonda tavsiye ederim istersen ameliyat esnasında takalım dedi, ok. dedim ve çok işime geldi. Hastaneden çıkarken hiç hissetmeden çıkardılar.

Dr.umun ilgisi anlatmakla bitmez. Hep destek ve moral oldu. Fakat beni 2. gün bir moralsizlik kapladı.Halsizlik ve yorgunluk, çocuklarımı görememek, acaba küçük mü oldu tereddütü, ayrık görünüyor galiba gibi şeyler biraz motivasyonumu düşürdü. Eve girdim küçük çocuğum bana küsmüş Seyahata gidip dönüşte kaza yaptığımı öğrenen 1 ci sınıf öğrencisi kızım bana sarılamanın verdiği üzüntü, hareket kısıtımın olması ve sargılardan dolayı ufak bir depresyon geçirdi

Dün kontrole gitttim çok rahat şekilde eşofmanlarımı giydim, saçlarımı kendim tarayıp topladım. Ofiste ameliyatıma giren diğer cerrah karşıladı beni, montumu aldı, odayı ısıtmış, tvyi açtı, valla düşünülmek çok güzel. Sargıları açtı bu en kötü hali dedi hergün daha iyi olacak dedi, fakat ben bakmak istemedim vede bakmadım. sargılardan kurtulmak iyi oldu, fakat direnlerde hala sıvı biriktiği için Nebil bey geldiğinde çıkarmayı istemedi, çıkarırsa o sıvı içerde birikip sıkıntı yaparmış bende okey dedim:) Dikiş yok zaten arkadaşlar estetik dikişle oluyor. Dikişlerin etrafı pomatladı ve bantladı. Göğsümü görebildim.
Büyüklükle ilgili endişlerimi nebil beye ilettim. Bana bıraksaydın daha küçük yapardım dedi.Gayet dolgun ve diri duruyorlar dedi, sonra tepeden bir basktım ve ilk kez mutlu oldum. Sonra ofisten bir bayanla sütyen adık dünden beri kendimi mutlu hissediyorum. Artık kıyafetlerimi kendimi giyip çıkabiliyorum. Aynabakmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı, annem seninde belin varmış dedi:) Vallahi çok inceldim, göğüslerimde istediğim gibi dolgun eskiye göre çokkkkkk küçük.

Nebil beye ne kadar teşekkür etsem azdır. Günde kaç kere aradı bilmiyorum. Bir dr. bu kadar insancıl, bu kadar işinin ehli, bu kadar ince olamaz gerçekten.

Lynn arkadaşım çok geçmiş olsun sanada. Sen daha kolay atlatmışsın sanırım. Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.

Buradan daha önce ameliyat olup tecrübeleri paylaşan tüm arkadaşlarıma (özellikle doriadora, bunebu(eda) ve Bursalı bir arkadşşım vardı ona ) teşekkür ediyorum. katkınız büyük.

Vlla bende herkese öneriyorum.Drenlerimde yarın çıkıyor.

Yine yazarım.
Asyacım oyalanmadan Nebil beyle görüş. paragöz olmadığını 1 yerine 2 gece yaatıp bir kuruş bile istememesinden anlayabilirsin. Sorun olursa yaz şeker. İnşallah darısı isteyen herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhabalar.
bende sizin gibi aylarca düşündüm araştırdım ve bir anda karar verdim. dün gazi hastanesinde reha yavuzere ameliyat oldum.meme dikleştirme ve küçültme.950 gr doku çıktı. saat 14:50 de girdim 16:10 da uyandım. şimdi evdeyim.drenlerim çıktı. gayet iyiyim.korkmayın. reha hoca bir numara...

Canım çok geçmiş olsun sana da kurtulduk :))) Ben hala göremedim göğüslerimi yarın 14.30 da çıkacak sarılarım merakla bekliyorum.Benim dren takılmadı ama kan geliyor arada ona biraz canım sıkılmıştı ki Tuğrul Bey çok normal olduğunu söyledi. Şuan bütün işlerimi kendim yapıyorum ameliyat gözünde büyütülecek birşey değilmiş göğüslerinden şikayeti olan herkes düşünmeden yaptırsın diyorum. Herkese kolaylıklar....

Şebnem ve Lynn, ikinize de geçmiş olsun. Artık daha keyifli bir hayatınız olacak. Deneyimlerinizi paylaşmanız çok güzel. Bizi de cesaretlendirdiniz.

Ücret farkı yüksek mi ikinizin doktoru arasında. Ne kadar ödediniz?Ve Nebil Bey hangi hastanede? Nasıl ulaşabiliriz kendisine?

Son düzenleme:
kızlarr bugün nebil beyin muayenehanesine gittim..
evet ve son kararımı verdim..ameliyatımı Nebil bey gerçekleştirecek..çok ama çokkkkkkkkk heyecanlıyım..kalbim sanki duracak..Nebil bey gerçekten çok ama çok ilgili herşeyi soruyor en ince detayına kadar bilgilendiriyor..her türlü olasılığı sunuyor..işinde prensip sahibi..
ben burada doktor övenlere açıkçası güvenemiyordum..gerçekten içimde hep bir korku bir acaba? vardı...ama şimdi herkese hakveriyorum demekki doktorun gerçekten iyiyse gerçekten onu yere göğe sığdıramıyorsun..

Ben şu ana kadar bu siteden arkadaşların yazdıklarından okuduğum kadarıyla 1 kişi ile görüşebimiştim..Nebil bey 2. oldu..daha fazla dolaşıp kafamı bulandırmak istemedim.. burada bukadar ilgili ve bilgili canayakın bir doktorla karşılaştığım için kendimi şanslı hissediyorum..Nebil bey ocakta yapacak ameliyatımı..çokk heyecanlıyım..bu site bana çok cesaret verdi...Allahım eve dönerken hayallere dalmıştım..tuhaftım..İnşallah herşey çok güzel olur..

ben umutluyum

ŞEBNEMCİİİMM geçmiş olsun çok dua ettim sana..cidden..ben bugün gittim görüşmeye acaaba benden önce kontrole gelen senmiydin :) seni sordum sekretere ama ismi şebnem dedim..:) yada furkan :) oda çıkaramadı belki ben heyecandan yanlış söyledim..bilmiyorum..bende nebil beye olucam canım..kendisiyle ilk konuştuğum anda ilgisi insaniyeti sevecenliği zaten yetti...detaylı muayenesi ve sen nasıl istiyorsun diye ısrarla sorması..zaten işini en iyi yapmaya çalıştığını gösterir..şebnemcim..çoğu gitti azı kaldı..çok ama çokk heyecanlıyım ve mutluyum..böyle tatlı bir doktora denk gelmem Allahın sevgili kulu olduğumu gösterir..Allahım çokk teşekkürler..

bu arada şebnemcim ismim Suzan:)) bana suzan diyebilirsin..giy bu hafta cicileri..bizim yerimize de..bekliyorum güzel haberleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…