-
- Konu Sahibi ---Lily---
Lynn senin şu anki ölçülerin ne ve ne kadar olacak?
Arkadaşlar selam. Ben dün ameliyat oldum. İnanın korkulacak hiçbirşey yok.Hiç bişey hissetmiyorsunuz. Ameliyattan 4 saatte çıktım ama bunun için de ayılması falan da var. İlk gecem biraz zor geçti ama dayanılmayacak bir ağrısı olmuyor.Şuan sargılar var onlar biraz sıkıntı veriyor ama gayet iyiyim. Herkese tavsiye ediyorum...
geçmiş olsun lynn cim..darısı başımıza..ben sadece sigaradan korkuyorum bir türlü bırakamadım..kesinlikle bırakın dyolar..
birde doktor araştırması yapıcam..birine gittim çok tatmin olmadım açıkçası..ne bileyim keşke doktor doktor gezmesek..sadece biri işini çok iyi yapan dini imanı para olmayan bi doktor çıkar karşımıza inşallah..
şebnem abla hemen karar verdi olucak sayılı günü kaldı ne güzel..ben ikna olamıyorum bi türlü en güzeli olucakmı..fiyatı uyacakmı..offff
inşallah bir gün buraya "ameliyatım sorunsuz geçti izlerim normal şekilde iyileşti komplikasyon yaşamadım..ağrım sızım olmadı...şimdi süperim göğüslerim bir modelinki gibi hatta taş basar..herkese tavsiye ediyorum " diye yazarım..
Arkadasim gecmis olsun
Biraz bilgi verirsen sevinirim hangi hastanede oldun, Doktorun kimdi,Eve tek basinami geldin yaninda refakatcin varmiydi,ameliyatdan kac saat sonra ayaga kalktin kusura bakma biraz fazla oldu sorularim ama bende meme diklestirme ameliyati olucam Türkiyede degilim korkudan da ölüyorum nasil yapicam nasil gecicek diye,vaktin olurda cevaplarsan sevinirim...
tekrar gecmis olsun..
canım gecmış olsun bende istıyorum tuğrul bey hangi hastanede ve kaça oldun iz kaldımı.bıde nebılım bı farklılık hıssettın mı.benımde buyuk baya sankı yuk var.omuzlarımda .baıları memnun olmuo kuçulme konusunda.bıde fakülte hastasınde olan var mı yada senın bı arastrman varmıCanım inan korkulacak hiçbirşey yok. Benim koluma ameliyattan önce katater denen birşey taktılar ve kan alındı ordan. Tahlilkerim yapıldı.Sonra doktorum geldi. Çizimlerim yapıldı ve sedyeye yatırdılar sakinleştrici yapıcaz dediler ve sadece asansöre binişimi hatırlıyorum o kadar gerisi yok.Sonra gözümü açtığımda odadaydım.. Biraz sızlıyordu o kadar. Ben annem,ablam ve bi arkadaşımla gttim hastaneye. Yanında mutlaka 1 kişi refakatçi olması gerekiyor çünkü ilk gün zor hareket ediyorsun. Doktorum Tuğrul Turan dı. Ben çok memnun kaldım henüz daha göğüslerim sargılı ama resimleri gördüm gayet güzel gözüküyorlardı. Dren takılmadı. Emzirmede kesinlikle sorun yaşamayacağımı söyledi.Çok da ilgili hergün arıyor.İlk gün akşama kadar yanımdaydı.Bugun 3. günüm ve hiç ağrım yok kendi kendime hareket edebiliyorum. Kesinlikle korkma inan çok kolay geçiyo. İğne acısı bile hissetmiyorsun çünkü tüm iğneleri kataterden yapıyorlar. Doktoruna güven sadece o kadar. Başka korkulcak bişey yok....
kızlarr bugün bir doktorla daha görüştüm ama..telde randevu için bilgi alacaktım..adı Sühan ayhan..fakat o kadar acelesi vardıki telde konuşurken beni kekeletti resmen..sekreterine yönlendirdi..sekreterde uyuz..insan bağlamadan sorar ne için aradınız diye gerçi sorduda madem sekretere yönlendirecekti niye bağlattı..allahh allah Baştan kaybetti yani Doktor Sühan..malesef ..
şöyle düşündüm,yani yarın öbürgün ben bu doktora ameliyat olursam .evde nekahat dönemimde bi sorun yaşarsam bu adamı aradığımı düşünün ..sekretere yönlendirse ya da böyle acele acele konuşsa ee bir an önce söyle ne var?? der gibi..ooohh olmazz..baştan iletişim kopukluğu yaşadım kendisiyle..üstelik muayeneside 140 ytl..çüşünüz dimi..ben göğüslerimi açıcam o bakıcak bide üstüne 140 ytl bayıcam..hiççç etik gelmedi..muayene dediğim öyle derin detaylı değilkiii...bakıcak ve gerekli tetkikleri istiycek yada ne yapacağını söylicek..yani bunun içinde 140 ytl veremem..hiç bu parayı almayan doktor var..muayene ücreti yani sonuçta bu bi bakıma danışma sayılır ...görende tam bir hasta muayenesi yapacak sanır..taş atıyorda kolumu yoruluyor..dini imanı para olan Doktorlarımızdan ALLAHH biz masum hastaları korusun..hem paramızdan hem sağlığımzdan olmayalım değilmi..
yani kızlar ben yanlışmı düşünüyorum biri cevap versin ..doktoru aradığımda aldığım cevaplar kendisine az bişe anlattım muayene ücretlimi dedim..sonuçta göğüs ameliyatı için danışacağımı söyledim..ücret konusunda sekretere yönlendirdi ..yani ücretsiz demedi..yani burdan ( - 0 ) Puan aldı benden ..
sırada Ruşen bey var..Ruşen kapusuz..ondan sonra Nebil bozdoğan..sanırım Nebil bozdoğan olacak çünkü mailime bile hemen cevap yazmıştı..eehh hasta psikolojisi ilgi istiyoruz..baştan savulmak değillll!!!
burdan tüm paragöz doktorlara sesleniyorum..Herşey para değil..bu dünya bizler için bittiğinde ahiret hayatı başlayacak..Hellallik almadan gitmek var Allah korusun..o okuduğunuz 6 yılllık tıp fakültesi sonunda o herkesin gözününü içine baka baka yemin ettiğiniz Hipokrat sizi çarpar...(Allahın yinede size acır..bu işi hipokrata devreder ki o çok merhametlidir....)
önce İnsan sonra Para..zaten para konusunda darlık çektiğiniz yok..artık İNSANLIK lütfen sayın Doktorlar....
fuf fufluorm nie çümküm benimde göğüslerim büükve 22 yaşıma daa girmedim gireçem
95-100 arası bişe benimkiler ama çok rahatsızım bu işten ben yaforumda dolaşırken bu başlığı gördüm ne zamandır okuorumda yorum yapmadım hatta bi ara acaba bendemi? yaptırabilirmiyim die düşündüm sonram okudum okudum sayfalar geçtikçe cesaretlendim:) sonram anneme bahsettim bu işden annüş şöle şöle yabılıomuş amaeliyat olanlar far izi kalıomuş ama acısı fazla diil filan...
açıkçası annem pek önemsemedi bu durumu yarın çocuğun olursa memelerin şişer dikişlerin patlar yine büyürler dio düşünüosan çocuktan sonram belki dio bende yazdıklarınızı hem okudum hem ağladım. fiyat olarakta az bişi değil .emekli sandığı karşılıyor mu bunu?? her göğüsten 300 gr şartı var okuduklarıma göre yanlış deilsem?? benim canım pek tatlıdır.annem cesaret vermeyince didim napıım amann hem acımaz didim bide yara izine alışabilicekmiyim bunu bimiorm ağrısına dayanmak off kiminde ağrı olmamış ama bende olabilir. herkeste bir değil yaffs keşekme acısız olsa ya görüntü bi yana altım zayıf üsütm şişman giibm oluo üste illa büyük beden giymek şart buda bi genç kız için hiç hoş bi durum olmuo bubyaşta bu kadar büyüklük anlamıorum kiloyla alakası fazla yok ama 3-5 kilo verirsem ecük zayıflıolaroda bişe deil tabii ameliyat olanlar için geçmiş olsun olmaya aday olanlar için ise allah yardımcınız olsun herşey gönlünüzce olsun diorum. bide benimkilere bi çözüm olsaydı.
Nebil beye ne kadar teşekkür etsem azdır. Günde kaç kere aradı bilmiyorum. Bir dr. bu kadar insancıl, bu kadar işinin ehli, bu kadar ince olamaz gerçekten.
Lynn arkadaşım çok geçmiş olsun sanada. Sen daha kolay atlatmışsın sanırım. Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.
Buradan daha önce ameliyat olup tecrübeleri paylaşan tüm arkadaşlarıma (özellikle doriadora, bunebu(eda) ve Bursalı bir arkadşşım vardı ona ) teşekkür ediyorum. katkınız büyük.
Vlla bende herkese öneriyorum.Drenlerimde yarın çıkıyor.
Yine yazarım.
Asyacım oyalanmadan Nebil beyle görüş. paragöz olmadığını 1 yerine 2 gece yaatıp bir kuruş bile istememesinden anlayabilirsin. Sorun olursa yaz şeker. İnşallah darısı isteyen herkese.
Kızlar selammmmmmmmmm.
Evet bittii :) Özetle mutluyum.
Çok mu kolaydı ? hayır..
Çok mu zor du? hayır..
Pazar günü 11 de girdim. Eşim ve kız kardeşimle gittim. Çocuklarımdan ayrılmak zor oldu. hanii bir daha göremezsem ihtimali
Allaha çok şükür şimdi daha mutlu bir anneleri var.
Gelelim detaylara..
Dr.um nebil bey bir başka cerrahla geldiler. Ölçümler çizimler yapıldı. Damar yolu açıldı sedye ile tam odadan çıkarken hemşire sakinleştirici yapacağım dedi, bende sakinim ben gerek yok dedim, olsun yapalım dedi :) meğer anesteziymiş. :) Odada çıktığımı ve odada kardeşimin benimle dalga geçtiğini hatırlıyorum. abla iş yerinde kimden nefret ediyosun diyo, bende saşmalama selda dedim:) Bune biçim anestezi hiç dökülmedi bu dedi:) Ama sonraki 2-3 saatide pek hatırlamıyorum sadece epey üşüdüm. ,Ayılırken 2 çocuğumun adlarını sayıklamışım. Kendime geldikten sonra gerçekten ağrı sızı pek hissetmedim. Sadsece çok halsizdim. Tansiyon problemimden (benimle ilgili) dolayı ilk gün ayağa kalkamadım. Ertesi gün kalktım. Hastanede 1 yerine 2 gece kaldım. Yine halsizlik nedeniyle bunuda son 2 yıllık yoğun ve dinlemenden geçen yaşantıma bağlıyorum .
Göğüslerimden 1.500 gr. çıkmış.Girmeden şunu söyledim. ÇOk küçük olmasın. 85-90 arası ama 90da olmasın:) Çok ayrık olmasın:)
Çıkınca sargılardan bakınca bile küçüldüğü öyle belliydi ki. Resmen hafiflediğim sırt ağrılarımın geçtiğini daha hastanede anladım :)
Amaliyattan çıktım eşim 3-4 saat yanımdaydı. Sonra çocukları devralmaya giitti, annem geldi. 2 gün boyunca yemeklerimi annem yedirdi.Birazda naz yaptım sanki :) Dr. sonda tavsiye ederim istersen ameliyat esnasında takalım dedi, ok. dedim ve çok işime geldi. Hastaneden çıkarken hiç hissetmeden çıkardılar.
Dr.umun ilgisi anlatmakla bitmez. Hep destek ve moral oldu. Fakat beni 2. gün bir moralsizlik kapladı.Halsizlik ve yorgunluk, çocuklarımı görememek, acaba küçük mü oldu tereddütü, ayrık görünüyor galiba gibi şeyler biraz motivasyonumu düşürdü. Eve girdim küçük çocuğum bana küsmüşSeyahata gidip dönüşte kaza yaptığımı öğrenen 1 ci sınıf öğrencisi kızım bana sarılamanın verdiği üzüntü, hareket kısıtımın olması ve sargılardan dolayı ufak bir depresyon geçirdi
Dün kontrole gitttim çok rahat şekilde eşofmanlarımı giydim, saçlarımı kendim tarayıp topladım. Ofiste ameliyatıma giren diğer cerrah karşıladı beni, montumu aldı, odayı ısıtmış, tvyi açtı, valla düşünülmek çok güzel. Sargıları açtı bu en kötü hali dedi hergün daha iyi olacak dedi, fakat ben bakmak istemedim vede bakmadım. sargılardan kurtulmak iyi oldu, fakat direnlerde hala sıvı biriktiği için Nebil bey geldiğinde çıkarmayı istemedi, çıkarırsa o sıvı içerde birikip sıkıntı yaparmış bende okey dedim:) Dikiş yok zaten arkadaşlar estetik dikişle oluyor. Dikişlerin etrafı pomatladı ve bantladı. Göğsümü görebildim.
Büyüklükle ilgili endişlerimi nebil beye ilettim. Bana bıraksaydın daha küçük yapardım dedi.Gayet dolgun ve diri duruyorlar dedi, sonra tepeden bir basktım ve ilk kez mutlu oldum. Sonra ofisten bir bayanla sütyen adık dünden beri kendimi mutlu hissediyorum. Artık kıyafetlerimi kendimi giyip çıkabiliyorum. Aynabakmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı, annem seninde belin varmış dedi:) Vallahi çok inceldim, göğüslerimde istediğim gibi dolgun eskiye göre çokkkkkk küçük.
Nebil beye ne kadar teşekkür etsem azdır. Günde kaç kere aradı bilmiyorum. Bir dr. bu kadar insancıl, bu kadar işinin ehli, bu kadar ince olamaz gerçekten.
Lynn arkadaşım çok geçmiş olsun sanada. Sen daha kolay atlatmışsın sanırım. Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.
Buradan daha önce ameliyat olup tecrübeleri paylaşan tüm arkadaşlarıma (özellikle doriadora, bunebu(eda) ve Bursalı bir arkadşşım vardı ona ) teşekkür ediyorum. katkınız büyük.
Vlla bende herkese öneriyorum.Drenlerimde yarın çıkıyor.
Yine yazarım.
oyalanmadan Nebil beyle görüş. paragöz olmadığını 1 yerine 2 gece yaatıp bir kuruş bile istememesinden anlayabilirsin. Sorun olursa yaz şeker. İnşallah darısı isteyen herkese.