Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

tenim esmer değil.aksine bembeyaz akça pakça bi kızım ben:) ama bu konuda biraz şanssızım sanıyorum.
ameliyat sonrasını ben sana anlatayım.sakın korkma.ameliyat sonrası sanıldığı kadar ürkütücü değil.yani öyle büyük acılar falan çekmiyorsunuz.ben geçen hafta 20'lik dişimi çektirdim daha fazla ağrım oldu:) bikaç gün bi parça zor geçiyor anestezinin etkisi geçinceye kadar.yani pek bişi yiyemiyorsunuz falan.bide bi süre hareketleriniz kısıtlı oluyor tabi.sırtüstü yatamıyosunuz.bunların dışında çok ağrı,acı olmuyor.yani ameliyattan vazgeçmeyi gerektirecek yada korkacak bi durum yok.yardımcı olabildiysem ne mutlu.

canım benim ben dilek..verdiğin bilgiler için çokk sağol..ara sıra korkar gibi olsamda diyorumki 29 yıl çektiğimin yanında bi kaç ay vız gelir hele bide yazı düşündükçe tiril tiril gezicem..ara sıra iç çamaşır mağzalarına bakıyorum..sonrada şişşt dur diyorum heyecanlanma..zamanın var bu heyecan beni öldürmese iyi ..demek fazla ağrın olmadı ne güzel..bunları okudukça seviniyorum..bugüne kadar evlenirim diye erteledim ama..artık benimle bu yükü taşıyacak:)) bi babayiğitte bulamadım:)ee verdiği psikoloji giydiğine yansıyor duruşuna ,,herşeyine ..

BELKİ SARI BİLE GİYERİMM..inşalah istediğim oranda ve şekilde olur..inşallah allahım ..seninkiler nasıl istediğin gibi duruyormu?

arkadaşlar merhaba:)
hemen sizi aydınlatmaya başlıyim.
sinagame öncelikle senin sorularını cevaplıyim.canım baya bi büyüktü göğüslerim.çok da hatırlamıyorum ama hayatımı çok kısıtlıyordu.insan yenisine o kadar çabuk alışıyor ki eskisini hiç hatırlamıyorsun:) artık bıkmıştım çamaşıra 80 milyon vermekten.çünkü büyük olunca heryerde bulamıyosunuz.boyutuna genelde doktor karar veriyor.yani sana uygun olanı yapıyor.bana çok küçük yapmıcam merak etme demişti.benim 80 bedene düştü.ben boyutundan memnunum ve artık çamaşır almak o kadar kolay ki.pazardan bile 80 beden diyip alabiliyosunuz:) ve tabi ki ne istersem giyebiliyorum.yani gerçekten hayat kolaylaşıyor.

dilekcim canım bu yazdıklarım sana:) gerçekten korkacak bi durum yok.seni anlıyorum kaygıların var.kaygıların olması normal ama korkmanı gerektirecek bi durum yok.ağrı olmuyor belki birazcık acı olabilir.hani elini kesersin de bikaç gün acır ya kapanana kadar.onun gibi sadece daha büyük dikişlerin olacak.onlarda 1 hafta sonra büyük ölçüde kaynamış oluyor.
ve elbetteki heyecanlanmalısın.ama bu heyecanın ameliyat için değil ameliyat sonrası giyeceklerini düşününce olmalı.çünkü gerçekten çok keyifli olacak istediklerini giyebilmek.

şimdi genel olarak bişeyler söylemek istiyorum izler için.doktorunuzla çok detaylı konuşun özellikle göğüs arasındaki ve koltuk altına doğru olan izler için.çünkü dekolte yada bikiniden görülebiliyor bazı durumlarda.mesela benim bi parça görünüyor.o yüzden uygun bikini alıyorum.tabi bazı durumlarda doktorun yapabileceği bişey yok çünkü kimisinde büyüklük yada sarkıklık fazla oluyor.o yüzden kesiyi büyük açmak zorunda kalıyorlar.bazılarında da hani tuğrul bey uyguluyormuş ya barbie tekniği diye bişey kesik fazla olmuyormuş.doktorunuzla herşeyi açık açık konuşun.birde doktorlar için o kadar kolay ki ameliyat çünkü işleri bu.sürekli yapıyorlar.yani bizim için ameliyata karar vermek ne kadar zor olan bi durum , onlar için daha kolay.birde ameliyattan hemen sonra ki bikaç aylık dönemde göğüsler çok gergin oluyor bu çok normal.ama bi süre sonra hafif sarkarak olması gereken duruma geliyor.yani bi parça sarkma oluyor çünkü deri çok esnek bir yapıda ve üstlerinde hafif boşalma oluyor.bunlar çok normal şeyler.yani öle protez takılmış gibi bi görüntü beklememek lazım.
şimdilik bu kadar.çok uzun oldu yine:)

hermonie82 sana sormak istiyorum bende ameliyat oldum yaklaşık 1sene oldu benim üstler çok boşaldı ama gögüs uçları yukarıda kaldı normalden biraz üstte ilk zaman böyle degildi zaman geçtikçe oldu acaba normalmi yokasa doktora tekrar gideyimmi cevap verirsen memnun olurum ama diger herşeyden memnunum özellikle kıyafet konusunda

furkanca merhaba canım.bana normal süreç gibi geldi.üst kısımlar boşalınca göğüs ucunun biraz yukarıda kalması normal bi durum.benimkide öyle.ama yinede kontrollerini ihmal etme.doktorunla irtibatını kesme.nacizane görüşüm bu canım.yardımcı olabildiysem ne mutlu.

arkadaşlar merhaba:)
hemen sizi aydınlatmaya başlıyim.
sinagame öncelikle senin sorularını cevaplıyim.canım baya bi büyüktü göğüslerim.çok da hatırlamıyorum ama hayatımı çok kısıtlıyordu.insan yenisine o kadar çabuk alışıyor ki eskisini hiç hatırlamıyorsun:) artık bıkmıştım çamaşıra 80 milyon vermekten.çünkü büyük olunca heryerde bulamıyosunuz.boyutuna genelde doktor karar veriyor.yani sana uygun olanı yapıyor.bana çok küçük yapmıcam merak etme demişti.benim 80 bedene düştü.ben boyutundan memnunum ve artık çamaşır almak o kadar kolay ki.pazardan bile 80 beden diyip alabiliyosunuz:) ve tabi ki ne istersem giyebiliyorum.yani gerçekten hayat kolaylaşıyor.
........................................................

canım sağol verdiğin bilgiler için...çok açıklayıcı ve güzel yazmışsın..ama bi sorum olucak bu üstlerden boş kaldı üstten azaldı gibi bişeyler yazmışsınız yaaa o neeee??

benim göğüsler çok sarkık ..büyüklüğüde aşşağı doğru genişliyor..yani kolaltı kısmıda baya genişş:KK43:( bendede o izler geniş mi olurr...birdee doktorun kimdi??

birde açıkçası ben göğsümün özellikle kenarlarından şikayetçiyim..çünkü çok geniş...istediğim şekil ise böyle damla gibi ideal ve normal boyutlarda...ya doktorumu el becerisi olmalı ve işinini ehli olmalı..korkuyorum iyi bi doktor denk gelir umarım..bedenim zayıf öyle göbek kalça yok..buna göre güzel şekilli bi göğsüm olurmu:KK43: endişem doktor seçimi konusu...gerçi aralıkta gidicez doktor araştırmaya..şuan 95-100 filan takıyorumdur bilmiyorum artık ne bulursam takıyorum sütyen olarak hiçbir zaman kaç numara diye sormadımki en büyüğünü giydim hep..ama pazarda satılan sütyenler varya bez olan onlardan 95 takıyorum galiba..cevap yazarsan çook sevinirimm

HAYATIMDA HİÇ BU KADAR HEYECANLI OLMAMIŞTIMM...

sevgili suzanA, artık yazmıyorum ama ara sıra forumu okuyorum. göğsün geniş, sarkık ve anlattığın gibi yanlarda da sarkma varsa tuğrul beyle görüşmeni öneririm cnm. Birde, kimdi yazan hatırlayamadım ama biri "silikon güzelliğinde beklemeyin arkadaşlar" demiş.. ama tuğrul beyle görüşen herkes silikon güzelliğinde bekleyebileceğini bilir. Yukarıda bir yerde resmim olacak anlattıklarından sonra aklındaki sorduğun birçok soru yanıtlanır sanırım. onu incele istersen suzanA.

merhabalar,suzanA;asya dilek sensin değilmi? valla anlattıklarını okudukca kendimi görüyorum yaa..inşallah istediğimiz gibi hayırlısıyla kurtuluruz.benim göğüs ölçüm 105cm yani ben mezureyle ölçtüm okadarmış.benimde aynı dediğin gibi koltuk altına doğru geniş.sağ göğsüm diğerinden farkedilir dercede birazcık daha büyük.artık boynum ve sol koluma çok vuruyor ağrıları:KK43:( acaba istediğimiz kadar kçülürmü? şöyle hafifcecik hissedebilcekmiyiz kendimizi? benimde göbek ve kalça sıfır yani hiç yok, sadece göğüsler balon gibi:)) ben doktorumu seçtim eser mik aydoğdu hanımla görüştüm(ben istanbuldayım) aslında tuğrul beye ameliyat olupda resmini ekleyen arkadaşın operasyon resmini gördüm ewet gerçekden çok iyi iş çıkarmış doktor bey ama benim okadar param yok,olsa verirdim ama yok:KK43: biriktirmem içinde uzun zaman geçer bende bu ağırlıklarla ozamanı bekleyebilirmiyim valla hiç sanmıyorum.ben yazınki ameliyatı bile ertelediğime pişmanım.bende zaman zaman korkular oluyor ama helede senin heyecanını okudukça bende acayip heycanlanıyorum ve ikimiz içinde namazlarımda dua ediyorum.bende oğlumun karne tatilini bekliyorum operasyon için yani ocak ayında olucam nasipse,allah hepimize kolaylık ve şifa versin......

merhabalar,suzanA;asya dilek sensin değilmi? valla anlattıklarını okudukca kendimi görüyorum yaa..inşallah istediğimiz gibi hayırlısıyla kurtuluruz.benim göğüs ölçüm 105cm yani ben mezureyle ölçtüm okadarmış.benimde aynı dediğin gibi koltuk altına doğru geniş.sağ göğsüm diğerinden farkedilir dercede birazcık daha büyük.artık boynum ve sol koluma çok vuruyor ağrıları:KK43:( acaba istediğimiz kadar kçülürmü? şöyle hafifcecik hissedebilcekmiyiz kendimizi? benimde göbek ve kalça sıfır yani hiç yok, sadece göğüsler balon gibi:)) ben doktorumu seçtim eser mik aydoğdu hanımla görüştüm(ben istanbuldayım) aslında tuğrul beye ameliyat olupda resmini ekleyen arkadaşın operasyon resmini gördüm ewet gerçekden çok iyi iş çıkarmış doktor bey ama benim okadar param yok,olsa verirdim ama yok:KK43: biriktirmem içinde uzun zaman geçer bende bu ağırlıklarla ozamanı bekleyebilirmiyim valla hiç sanmıyorum.ben yazınki ameliyatı bile ertelediğime pişmanım.bende zaman zaman korkular oluyor ama helede senin heyecanını okudukça bende acayip heycanlanıyorum ve ikimiz içinde namazlarımda dua ediyorum.bende oğlumun karne tatilini bekliyorum operasyon için yani ocak ayında olucam nasipse,allah hepimize kolaylık ve şifa versin......

canım çok sağol..evet benimm..inan gerçekten heyecanlıyım..evde giyemediğim içimin gittiği giysileri gördükçe heyecanım kat kat artıyor..sevinçten geziniyorum evde ..gardiana döndüm inan..anneme anlatıyorum..sevincimi..ve zamanım az kaldı aralıktan itibaren doktor gezicez annemle ocakta kesin ameliyat olucam..tek isteğim istediğim gibi şekilde ve sağlıklı olması..acı sızı elbette olucak ama bu güne kadar çektiğim sıkıntıları düşündükçe acım hafifliyecek eminim ameliyattan sonra ilk düşüneceğim şey acım olsada giyeceğim giysileri düşünmek olucak..bu acımı dindirir..inan hiç korkmuyorum ağrıdan sızıdan..tek korkum istediğim gibi olmaması..tek dileğimde buna karar vermişim en güzeli olsun...
zaten sırt ve omuz ağrılarım o biçim..belim ara sıra kitleniyor bu ağrılardan..sağ koluma vuruyor ağrısı..boynumu bükmekten kireçlenme başlangıcı ve boyunda düzleşme başlangıcı var..bu güne kadar bekledim..Allah biliyor ya hiç düşünmedim..yani çocuk için..ama sağlığım ve psikolojim kaldıramıyo artık..bende tiril tiril giyinip salına salına boynum dik gezmek istiyorum..vitrinlerin önünde dikilmek değil içeri girip bişey almak ve bedenime olmadığı için değil sadece beğenmediğim için almamak istiyorum.....

Bende bana hava atıp duran bi kaç arkadaşıma!!!! tabiri caizse hava atmak istiyorum:)

bi arkadaşım vardı fiziği güzeldi..istediği herşeyi alır giyer ve süper yakışırdı bende onu izlerdim...artık o beni izlesin dimi:) ben kendime giysi bile bakmazdım denemeye bile kalkmazdım...hani "haddimemi düşmüş" gibi..burada ameliyat olduğum güne kadar yazıcam..nekahat dönemim bittiğindede yaşadıklarımı anlatıcam tek tek..yaptırmak isteyennlere..umarım güzel tavsiyelerde bulunurum..güzel şeyler yaşayıp...

kiraaz cım birisi ameliyat resmini koymuştu evet gerçekten süperdi içim gitti bayıldım..ancak bukadar güzel cici durur dedim..hemde ameliyat masası resmiiydi..adam işinin ehli belli..ama ben hem ankaradyım hemde inan o kadar param yok..olsa koşardım..ama malesef..beni bedava ameilay ederse belki:))

yani şaka en azından diğerleri gibi olsa ki henüz araştırmadım ama 11 milyarı ilk defa duyuyorum..olanlara sordum 11 milyar çok dediler işinin ehliyse tabi başka ama..yapacak bişey yok.çünkü okadar param yok:KK43:(.

şebnemcimm bekliyoruzzzzz....heyecanla helede ben ankarada olduğum için çok merak ediyorum ne olucak...bak bakalım kataloğuna iyimi..ayrıca isteklerini çok iyi dile getir..iletişiminiz çok iyi olsun..baştan savma yapma ..doktorlar genelde tııbi terimlerle insanın başını döndürür..bide bakmışsınki ameliyat masasındasın..birden fazla doktorla görüş..tek doktorla olmaz..ama içine çok sinerse oda normal ..Allahtan hayırlısını dileyelim..şebnemmmm senin kadar heyecanlandım inaann ..gelişmeleri heyecanla bekliyorum sırada BEN varımm biliyosun..gözümü karartım bu iş için..

sakın erteleme haaa...bak bi sene daha beklersin..
Paylaş bizimle..ne oldu doktor ne dedi..nasıl bi göğüs şeklin var nasıl istiyosun? kilon nasıl doktor nasıl yaparım diyor hepsini tekk tekk anlat canımcımm..

DUALARIM SENİNLE......

şebnemciimm ne oldu yaa...görüştünmü ne dedii?? nasıl geçti anlatsana yaa:KK43:(
kötü bişey yoktur umarımm..haa bide fiyatta ne dedi:)

Geldimmmm

Mutlu ve heyecanlıyım.

1 Aralıkta günümü aldım ve ameliyat oluyorum. Başka dr.la görüşmeye gerek görmedim. Önce şikayetlerimi dinledi.
Sonra muayeneye geçtik. Rahatsızlık duyacak bir davranışı olması. Kardeşimde yanımdaydı.
Sezeryanolduğum için onunla kıyaslamasını istedim, Sezeryanda kaslar kesildiği için iyileşmesi çokk daha zordur dedi. Bu vucudun dışında bir organ dedi.
Kilomu sordum sıkıntı verecek bir durum yok dedi, hamile kaldığım kiloma 2 kg. kaldı onu ameliyata kadar vereceğim inşallah, benden de 2. kg. kadar gidemiş :)

Kaç beden istiyorsun dedi, bende 85 dedim, uygun mu dedim, evet dedi. Göğüsle ilgili ölçümler yaptı.

Dün hiç uyuyamadım.

Çağ Hastanesinde olacağım.

Aklıma geldikçe yazarım.

ÇOKKKKKK GÜZELL YAAAA.....BENDE ÇOK HEYECANLANDIM ŞİMDİ..ÖYLE Bİ YAZMIŞSINKİ..HERŞEY TAMAM HALLOLMUŞ GİBİ..BENDE O DOKTORLA GÖRÜŞÜCEM AMA İLK SIRAYA ONU KOYMADIM..ÇÜNKÜ EN İYİLERİNDEN BİRİ OLDUĞUNU DUYMUŞTUM..
DİĞER HEKİMLERLE GÖRÜŞÜTÜKTEN SONRA EN SON ONUNLA GÖRÜŞÜCEM..BAKALIM NE OLUCAK..

ŞEBNEMM ...SEN ARALIK BEN OCAK ..HAYIRLISI BAKALIM..
ÇOK HEYECANLI DOĞRUSU AZ KALDI...SAKIN KORKMA DUALARIM SENİNLE..
fiyatta ne dediii?? alıştıra alıştıra yazz canımcımm

4.000 YTL nakit canım.
İnşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur canım. Şimdi tahlil yaptıracağım .Ama biraz pürüz var.

İşyerine söyleyemeyeceğim için o tahlilileri yapacak bölüm veona göre sevk almam lazım. Kendim yaptırsam 200 YTl imiş. (

şebnem yazdıklarını okudum,inşallah hayırlısıyla olup biter.....ameliyat oldukdan sonra kendini iyi hissettiğin zaman neler olduğunu anlatırsan sevinirim.benimde planlarım değişti normalde oğlumun karne tatilini bekliyordum ama şimdi nasipse kurban bayramı dönüşü olucam bende biran evvel sağ salim kurtulmak istiyorum.doktorun sana kaç beden istediğini sormuş ya orası aklıma takıldı;hastanın tercihine göremi oluyor? benim doktorum bana ''omuz yapına vücut şekline göre en orantılı olanı yapıyoruz'' demişdi,sanada öyle bişeylermi dedi,yoksa genelmi konuştu? müsait olduğunda cevaplarsan çok sevinirim. kendinize iyi bakın ...a.s.....

şebnem yazdıklarını okudum,inşallah hayırlısıyla olup biter.....ameliyat oldukdan sonra kendini iyi hissettiğin zaman neler olduğunu anlatırsan sevinirim.benimde planlarım değişti normalde oğlumun karne tatilini bekliyordum ama şimdi nasipse kurban bayramı dönüşü olucam bende biran evvel sağ salim kurtulmak istiyorum.doktorun sana kaç beden istediğini sormuş ya orası aklıma takıldı;hastanın tercihine göremi oluyor? benim doktorum bana ''omuz yapına vücut şekline göre en orantılı olanı yapıyoruz'' demişdi,sanada öyle bişeylermi dedi,yoksa genelmi konuştu? müsait olduğunda cevaplarsan çok sevinirim. kendinize iyi bakın ...a.s.....

Canım inşallah saol. Bencede öne alman iyi olmuş boşuna strea ve yük çekmenin anlamı yok. Zaten yılbaşında tarifeler zamlanıyormuş.

Bana sordu, bende uygun mu dedim, zaten benimde kemiklerim iri daha küçüğü uygun olmazdı, dr. a uygun mu dedim evet dedi, ben 80 deseydim sanırım olmaz derdi.

Tabiki iyi hissettiğim ilk anda sizlerle paylaşacağım.

Arkadaşlar selam. Tam bir haftam kaldı.29 kasım da ameliyat oluyorum. Ben 3 doktorla görüştüm bunlardan biride Tuğrul bey ve hiç kimse bana onun kadar güven vermedi. Çok düşündükten sonra Tuğrul Beyde olmaya karar verim. Çok heycanlıyım umarım herşey yolunda gider. Daha ameliyat olmadım sonuç ne olacak bilmiyorum ama imkanı olanın gidip Tuğrul Beyle en azından bir görüşme yapmasını tavsiyee ederim.Gerçekten çok aydınlatıyor.Biraz pahallı olsada ben görüşmeye değer diyorum.Ameliyat olduktan sonrada umarım güzel şeyler yazarım...

Arkadaşlar selam. Tam bir haftam kaldı.29 kasım da ameliyat oluyorum. Ben 3 doktorla görüştüm bunlardan biride Tuğrul bey ve hiç kimse bana onun kadar güven vermedi. Çok düşündükten sonra Tuğrul Beyde olmaya karar verim. Çok heycanlıyım umarım herşey yolunda gider. Daha ameliyat olmadım sonuç ne olacak bilmiyorum ama imkanı olanın gidip Tuğrul Beyle en azından bir görüşme yapmasını tavsiyee ederim.Gerçekten çok aydınlatıyor.Biraz pahallı olsada ben görüşmeye değer diyorum.Ameliyat olduktan sonrada umarım güzel şeyler yazarım...

Geçmiş olsun canım..ameliyat sonrası güzel şeyler yazacağına eminim..Tuğrul bey izlerin bile garantisini veren bir doktor !! olduğuna göre..eminim iyi geçecektir..

Canım inşallah saol. Bencede öne alman iyi olmuş boşuna strea ve yük çekmenin anlamı yok. Zaten yılbaşında tarifeler zamlanıyormuş.

Bana sordu, bende uygun mu dedim, zaten benimde kemiklerim iri daha küçüğü uygun olmazdı, dr. a uygun mu dedim evet dedi, ben 80 deseydim sanırım olmaz derdi.

Tabiki iyi hissettiğim ilk anda sizlerle paylaşacağım.

şebnemm :) canın acırsa yazma bak:) biliyosun benimkide yakın olumsuz gelişmeleri yazma :))korkuyom..fiyat iyi geldi bana..çok uçuk değil gibi..Allah yardımcın olsun..kimseye söylememen iyi..döndüğünde sen bayaaa zayıflamışsın dediklerindee evet dersin:))

harika bir duygu olacak eminim......şimdi ..NEXT.....:))

X