• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba kizariklik ne zaman gecti kacinci ayda normal sutyene ne zaman gectiniz skar oldumu
Merhaba kızarıklık en az 1 ay devam etti. Korseyi de 2 ay taktım 2 ay bitiminde doktorum normal sütyene geçebilirsin dedi ama korse rahatlığıyla bi süre daha devam etmek istedim 3.ay geçtim sütyene kendi isteğimle. İzler %100 geçmez sonuçta bıçak altına yatıyoruz. Ama tamamen cilt kalitesiyle yapısıyla alakalı bir durum bu izlerim cok cok yakından bakınca belli oluyor geçen hafta kontrolüm vardı doktorum izlerin %5 kalmış dedi bazılarında %90 bile kalabiliyor beslenmeye de dikkat etmek lazım bu durumda kremi aksatmamak lazım

Merhaba istanbul için uzerine 10 ekleyelim :) derim. Sizin etrafinizda bu ameliyati olan var mi.bir de sizin cocuk sahibi olduktan sonra mi olcunuz buyudu evvelinde nasildi
Etrafımda olan yok. Benim hep büyüktü. Doğumda pek büyümedi aslında. Küçüldü bile diyebilirim. Doğum öncesine göre daha zayıfım çünkü. Ama yine de fazlalık hep var :)

merhaba arkadaşlar ameliyatımın üzerinden 7 ay geçti ankara gazi hastanesinde oldum sorusu olan varsa seve seve yanıtlarım, hepinize geçmiş olsun :)
Merhaba. Tam şeklini 6.aydan itibaren almaya başlıyor diyorlar bu doğru mu ? Sizin beden ölçünüz önceden neydi şimdi ne oldu öğrenebilir miyim?

Merhaba arkadaslar yillardir istedigim ameliyati en sonunda pazartesi oldum olsammi olmasammi diye diye :) en buyuk korkum anesteziydi ya uyanamazsam bisey olursa diye hatta ameliyathaneye indigimde masaya yattim dedim durun ben vazgectim olmicam🤣🤣uzmanda sagolsun tamam ben sana bi saninlestirici yapayim rahatlarsin dedi ve ben gittim o an🤪😇hic acip bakamadim cok korkuyorum en buyuk sıkıntim sirt ustu yatmak boyun agrisindan mafoldum

Merhaba arkadaslar yillardir istedigim ameliyati en sonunda pazartesi oldum olsammi olmasammi diye diye :) en buyuk korkum anesteziydi ya uyanamazsam bisey olursa diye hatta ameliyathaneye indigimde masaya yattim dedim durun ben vazgectim olmicam🤣🤣uzmanda sagolsun tamam ben sana bi saninlestirici yapayim rahatlarsin dedi ve ben gittim o an🤪😇hic acip bakamadim cok korkuyorum en buyuk sıkıntim sirt ustu yatmak boyun agrisindan mafoldum
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Umarım bu süreci çok iyi ve hızlı atlatırsınız . Çocuk sahibi misiniz yani çocuk işi bittikten sonra mı oldunuz ameliyatı. Bende istiyorum ama 1 çocuk daha düşünüyorum ilerde . Kararsızım

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Umarım bu süreci çok iyi ve hızlı atlatırsınız . Çocuk sahibi misiniz yani çocuk işi bittikten sonra mı oldunuz ameliyatı. Bende istiyorum ama 1 çocuk daha düşünüyorum ilerde . Kararsızım
Cok tesekkur ederim insallah.evet 2tane çocugum var dusunmuyorum yani ama benim kiziminda gogusleri cok buyuk 19yasinda doktor yapilabilir dedi sut kanallarina zarar vermeden ama bilemiyorum tabi

Merhaba. Tam şeklini 6.aydan itibaren almaya başlıyor diyorlar bu doğru mu ? Sizin beden ölçünüz önceden neydi şimdi ne oldu öğrenebilir miyim?
Merhaba evet tam şeklini almış durumda şu an şişlik tamamen indi. 85c kullanıyordum 1 beden küçülttü ama son halini tam ölçme fırsatım olmadı ilk ameliyat zamanıyla şimdiki hali farklı tabii şu an daha kücük

Merhaba kızarıklık en az 1 ay devam etti. Korseyi de 2 ay taktım 2 ay bitiminde doktorum normal sütyene geçebilirsin dedi ama korse rahatlığıyla bi süre daha devam etmek istedim 3.ay geçtim sütyene kendi isteğimle. İzler %100 geçmez sonuçta bıçak altına yatıyoruz. Ama tamamen cilt kalitesiyle yapısıyla alakalı bir durum bu izlerim cok cok yakından bakınca belli oluyor geçen hafta kontrolüm vardı doktorum izlerin %5 kalmış dedi bazılarında %90 bile kalabiliyor beslenmeye de dikkat etmek lazım bu durumda kremi aksatmamak lazım
Izler hic sorun degil aslinda benim icin kizarikligi kabarikligi gecse yeter iki ay oldu gecmedi kasintida hala var bant takiyorum yinede sonmedi kasintiyi aliyo ama bakalim bir aya kadar insallah gecer rahatsiz ediyo artik normal sutyen mumkun degil tqkamam

Izler hic sorun degil aslinda benim icin kizarikligi kabarikligi gecse yeter iki ay oldu gecmedi kasintida hala var bant takiyorum yinede sonmedi kasintiyi aliyo ama bakalim bir aya kadar insallah gecer rahatsiz ediyo artik normal sutyen mumkun degil tqkamam
Geçiyor o kabarıklık hiç dert etmeyin zamana bırakın zamanla iyi ki yaptırmışım diyorsunuz :) kaşıntı da bir süre devam eder daha yenisiniz bu süreç uzun bi süreç sabır lazım kolau bir ameliyat olmadık

Cok tesekkur ederim insallah.evet 2tane çocugum var dusunmuyorum yani ama benim kiziminda gogusleri cok buyuk 19yasinda doktor yapilabilir dedi sut kanallarina zarar vermeden ama bilemiyorum tabi
Merhaba ben de 17 sinde dikleştirme olacağım. Surec nasil sizin paylasir misiniz bizimle

Herkese merhaba. Kızlar fikir istiyorım .lütfen cvp verin nolur. 30 yaşındayım bi çocuk annesiyim. Beden ölçüm 75d 75e . Çok fazla sırt ağrım var. Doktor göğüslerin aşırı büyük değil ama dikleştirme yaparken biraz da küçültürüz dedi. Yani aslında çok gerek de görmedi. Ben ilerde bi çocuk daha düşünüyorum ve emzirme ne olur kafama takıyorum. Sizce bu ölçüde çok gerek var mı ameliyata. Yoksa 2. Çocuktan sonraya kadar sırt ağrısına dayanmalı mıyım:KK43:(
Benim ölçümde aynıydı çok büyük değil ama sarkıktı ve kötü görünüyordu o yüzden kesinlikle ameliyat olurken bir miktar da küçültmesi çok daha iyi olur öyle daha dik duruyor güzsl duruyor. Diğer türlü zaten büyük ve ağır olursa yine sarkma ihtimali olur. 2.çocuk için de henüz daha ortada olmayan çocuk için o derde düşme ne olacağı belli olmaz ameliyat ol kurtul. O kadar rahatlayacaksın özgüvenin o kadar yerine gelecek ki inanamazsın

Ameliyattan önce çizim yapıldı daha sonra ameliyata girdim 3 saat sürmüş 1 gece hastanede yattım. 3.gün drenlerim çekildi ondan sonra çok rahatladım zaten sürekli Ağrı kesici ve antibiyotik verdikleri için pek ağrım olmadı. Sürekli kontrole gittim doktorum özel olduğu için. Dikişler eriyen dikiş o yüzden almıyorlar. 10.gün bende Hematom gelişti ne yazık ki eliyle sıkarak boşalttı o çok korkunçtu ama herkes de olmuyor o yüzden gözün korkmasın olmaya çok değer. Param olmasa kredi çeker az az öder yine de ameliyat olurdum muazzam bir duygu

Evet 1.ayın sonunda contractubex ya da Dermatix önerdi başka bir plastik cerrah. Hangisi daha iyi olur bilemedim ama Dermatix çok küçükmüş
O kiremlerle basa cikilmiyor dermatix kullandim bitane bir hafta bile gitmedi hic bi etkide gormedim bosa para bepanthol al baya uzun gider kantoron yagida kullanabilirsin para durumun iyise kullanabilirsin uzun bir surec oyle bir iki taneyle hallolmuyor ben hepsinide kullandim kantoron ve bepanthol kullaniyorum simdi bant birde donusumlu kullaniyorum

Benim dikişlerimin son düğümü 5-6. Haftalardan birinde düşmüştü, merak etmeyin. Ben de dikiş hatası olduğunu düşündüğüm yerleri çok kafama takıyordum ama zamanla düzeldi bir kaç ay sonra tamamen bu kaygılar bitmiş olacaktır diye düşünüyorum. Evet ödemler geçtikçe daha da küçülüyor, öyle inanılmaz bir küçülmeden söz etmiyorum tabi ama bana ameliyat sırasında takılan medikal sütyenle ilk haftalarda neredeyse nefes alamazken şu an bir beden büyük gibi bol geliyor 😇 ik haftadır sporcu sütyeni kullanmaya başladım daha iyi kavrıyorlar artık. Sporcu sütyeni konusunda da alacağınız vakit için aklınızda bulunsun önden fermuarlı veya bulabilirseniz yine önden kopçalı sütyenleri tercih edin. Böylesi çok daha rahat ettiriyor. Ve deneyerek alın, güzel olduğu için sütyen almayın benim pentiden aldığım sporcu sütyeni inanılmaz kaşıntı yaptı kumaşı çok tahriş ediciydi 🥺
Merhaba Evesoa. Gün gelip çattı bende artık sporcu sütyenine gececekmisim bakalım 2 hafta sonra sporcu sütyeni al daha iyi toparlayacak dedi doktor. Senin aldığın modelin ismini veya modelini paylaşır mısın?

O kiremlerle basa cikilmiyor dermatix kullandim bitane bir hafta bile gitmedi hic bi etkide gormedim bosa para bepanthol al baya uzun gider kantoron yagida kullanabilirsin para durumun iyise kullanabilirsin uzun bir surec oyle bir iki taneyle hallolmuyor ben hepsinide kullandim kantoron ve bepanthol kullaniyorum simdi bant birde donusumlu kullaniyorum
Şuan ben almak için sordum ama 300 TL l dediler ve bunu 6 ay kullanmam gerekiyormuş bana da çok fazla geldi. Eğer kantoron için doktor tamam derse kantoron sürücem ama sarı kantaron mu yoksa kırmızı kantoron mu bunların arasında bir fark var mı bilemiyorum doğrusu siz hangisini kullandınız?

Şuan ben almak için sordum ama 300 TL l dediler ve bunu 6 ay kullanmam gerekiyormuş bana da çok fazla geldi. Eğer kantoron için doktor tamam derse kantoron sürücem ama sarı kantaron mu yoksa kırmızı kantoron mu bunların arasında bir fark var mı bilemiyorum doğrusu siz hangisini kullandınız?
Selam iz için sarı kantoron yağı kullanman gerekiyor canım

Merhaba Evesoa. Gün gelip çattı bende artık sporcu sütyenine gececekmisim bakalım 2 hafta sonra sporcu sütyeni al daha iyi toparlayacak dedi doktor. Senin aldığın modelin ismini veya modelini paylaşır mısın?
Merhaba, link atmak reklam mı olur bilemedim, ben https://www.decathlon.com.tr/p/ferm...20-buyuk-beden-fitness-kardiyo/_/R-p-323708bu linkteki sütyeni aldım. Çok rahat, ince değil kalıplı, daha güvende hissetiriyor bana. Kumaşı kaşıntı yapmadı ben çok severek kullanıyorum, bir de fermuarın iç kısmı da kopçalı ve 3 kademesi var zamanla en dar olana kadar getirdim hiç rahatsızlık vermedi, bunu şiddetle tavsiye ediyorum. Bulunduğun şehirde mağaza varsa gidip deneyerek bedenini bul derim. Ben deneyerek aldım, medikal sütyenim 85b idi bu sütyen l beden ama kalıpları dar bu yüzden denemek gerek

Arkadaslar yarin pansuman yapicam ilk defa ama nasil olucak cok korkuyorum daha goguslerime bile bakmadim siz nasil yaptiniz meme basina surdunuzmu benim doktorum sadece baticon sur gazli bez koyup korseni giy dedi

Back