- 10 Haziran 2020
- 1
- 0
- 1
- 35
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #37.681
Ben çarşamba günü olacağım şuan için ilk doktora gittim bi muayene ölçtü falan sonrada direk gün verdi bi gün önce gidip tahlillerimi olucam çarşambada ameliyat tüm süreci aktarırım bende çok korkuyorum ama bu çirkin görüntüdense ve psikolojim çok bozuluyor olayımda bitsin gitsinMerhaba arkadaşlar göğüs küçültme ameliyatı olmak istiyorum yıllardır tek arzum devlet de olmayı düşünüyorum geçtiğimiz haziran da covid nedeniyle şimdi olamayacağımı söylediler ameliyat işlemleri gördüğüm kadarıyla başlamış şehir hastanesinde göğüs küçültme ameliyatı olan varmı
Şimdiden teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaşmanız benim için çok önemli
Tüm ağrıların acıların kaç gün sonra geçiyor en çok korkum acı çekmekkkTaburcu olurken doktor bana 2 ağrı kesici 1 antibiyotik yazdı. Onları evde kullanıcağın için inan öyle ağrı çekmiyorsun. Hatta gündüz hiç ağrım olmuyordu. Ama gece ilaç içemediğim için biraz ığneleme oluyordu. Sadcee hep sırtüstü yattığımız için sırt ağrıyor. Yani göğüsler de ağrı olmuyor çok.
Yani tuvalete kendiniz gidebiliyosunuz yani üstümüzü değiştirebiliyormuyuz yada saçımızı toplayabiliyormuyuz ilk günRica ederim. Kendim yürüdüm kimse koluma girmedi. Sadece kapıları açamadım kapatamadım yani ilk gün kollarımı hiç oynatamadım her şeyi refakatçim yaptı. Yani kola baskı uygulayamıyorrsunz direk göğse gidiyor sancı. Onun dışında gayette hastanede yürüdüm tek başına. Drenlerden kan boşalması için bol nol yürümelisin ilk gün.
Uyudum gece ama bir ara sancılanma başlayınca hemşire geldi aprı kesici yaptı 10 dk içinde bişeyim kalmadı tekrar uydum
VALLa ben direk kendi şehrimde bulunan estetik cerrahlarına baktım hangisine kanım ısındıysa ona gittim internette şikayet varmı acaba diye de çok araştırdım hiç bi şikayette görmedim bence sizde öyle yapınMerhaba ameliyati hangi doktora oldunuz
Hayır hastanedeyken kolumu drenlerden dolayı hiç kaldırıp saçımı yoplayamadım kendim. Üstümü refakatçim değiştirdi.Yani tuvalete kendiniz gidebiliyosunuz yani üstümüzü değiştirebiliyormuyuz yada saçımızı toplayabiliyormuyuz ilk gün
Tamamen geçmesi hiç ağrı sızı kalmamasıni bilmiyorum. Benim halen var arada sancı oluyor batma gibi ama çoğunun geçmesi 2 3 günde çoğu geçiyorTüm ağrıların acıların kaç gün sonra geçiyor en çok korkum acı çekmekkk
Merhaba Doktorun ismini yazarsanız çok sevinirim.Ortamala 11 bine denk geldi. Ama inanın yine olsa yine o parayı veririm kredi çektim öyle ödedim. Şu anda dik oturabiliyorum askısız südyen takabiliyorum askılı elbise giyebiliyorum. Ne bir dikiş izim kaldı ki bembeyaz bir tenim var ona ramen iz kalmaması kesinlikle doktorun profesyonelliğinden kaynaklanıyor. Ve inanın ameliyat akşamı hastanenin bahçesinde oturup kahve içebildim. Hatta şimdi bu ay sonunda göğüslerimi gören akrabamda bora beye ameliyat oluyor :)
Hehehe. Annemde takılmıştı, bana da takılacaktı ancak ameliyathane ye alındıgımda doktorum taktırmadı yaşım genç oldugu için tolere edebiliriz dedi. Yoksa bende takılıyormu takılırsa nasıl çıkıyor gibi soru işaretleri vardıİki farklı cevap oldu sanırım doktora göre değişiyor
Peki ameliyata girdğimiz halimiz ile mi uyanıyoruz üstümüzdeki kıyafetleri çıkarıyolarmı ameliyat kıyafetlerini yoksa ayılınca refakatçi mi yapıyor ameliyata girerken iç çamaşı kalıyomu bide o internette anesteziden saçmalayanları görüyorum öyle olmaz demiTamamen geçmesi hiç ağrı sızı kalmamasıni bilmiyorum. Benim halen var arada sancı oluyor batma gibi ama çoğunun geçmesi 2 3 günde çoğu geçiyor
Anesteziden saçmalamamışım hatta bir kelime bile etmedim ben uyandıpımdan odaya alana kadar her şeyi hatırlıyorum bana pek uan etki yapmadı herkeste farklı oluyor.Peki ameliyata girdğimiz halimiz ile mi uyanıyoruz üstümüzdeki kıyafetleri çıkarıyolarmı ameliyat kıyafetlerini yoksa ayılınca refakatçi mi yapıyor ameliyata girerken iç çamaşı kalıyomu bide o internette anesteziden saçmalayanları görüyorum öyle olmaz demi
Merhaba emzirme problemi yaşadınız miAnkara Cebeci Hastahanesinde yaptırdım. Prof. Dr. Savaş Serel meme küçültme ameliyatımı gerçekleştirdi. Ve çok memnunum . Alanında 1 numara bir doktor . Kessinlikle tavsiye ederim.
Uyandığında üstünden yük kalkmış gibi hissettin miAnesteziden saçmalamamışım hatta bir kelime bile etmedim ben uyandıpımdan odaya alana kadar her şeyi hatırlıyorum bana pek uan etki yapmadı herkeste farklı oluyor.
Ameliyat önlüğü ile ameliyata girdim içimde sadece iç çamaşırı vardı onun dışında bir şey giyilmiyor.
Hastayı uyutur uyutmaz önlüğü çıkartıyorlar uyanıkken bir utanma olmuyor o yüzden
Uyandıpımda üstümde korse sütyen vardı altımda iç çamaşırım vardı. En üstte de örtüm vardı o şekilde 2 saat durdum. Sonra kendime gelip anestezi etkisi geçince eşofmanımı giydim ama üstümü yaklaşık 6 saat sonra giydim. Üst olarakda sadece fermuarlı bir şey giydim rahat olsun kolumu zorlamayayım diye.
Ameliyata girdiğin saçınla çıkınca saçın aynımıydı yoksa savaştan çıkmış gibimi oldunAnesteziden saçmalamamışım hatta bir kelime bile etmedim ben uyandıpımdan odaya alana kadar her şeyi hatırlıyorum bana pek uan etki yapmadı herkeste farklı oluyor.
Ameliyat önlüğü ile ameliyata girdim içimde sadece iç çamaşırı vardı onun dışında bir şey giyilmiyor.
Hastayı uyutur uyutmaz önlüğü çıkartıyorlar uyanıkken bir utanma olmuyor o yüzden
Uyandıpımda üstümde korse sütyen vardı altımda iç çamaşırım vardı. En üstte de örtüm vardı o şekilde 2 saat durdum. Sonra kendime gelip anestezi etkisi geçince eşofmanımı giydim ama üstümü yaklaşık 6 saat sonra giydim. Üst olarakda sadece fermuarlı bir şey giydim rahat olsun kolumu zorlamayayım diye.
geçmiş olsun aynı sıkıntı bende de var sağ memede özellikle yumrular ve sertlik doktora gittim ultrason çekildim kist olduğunu söyledi doktor ameliyat sonrası oluşabiliyor Muş 6 ayda bir kontrol lendi şu an siz nasılsınız merak ettimherkese merhaba. bir konuda danışmak istiyorum. tam 2 ay önce protezsiz dikleştirme ameliyatı oldum. şu an sadece sağ göğsümde dikiş izlerinin kesiştiği yerin altında bariz ele gelen acısız yumrular var. deri üstündeyse çok hafif renk değişimleri görünüyor. doktorum koronadan dolayı 3. kontrolü erteledi. biraz pimpirikli bir insanım. doktora görüşme konusında ısrarcı olmalı mıyım bilemedim. benzer bir durum tecrübe eden oldu mu acaba?
Ameliyatının 6 ayı içerisinde biri olarak bende cevap yazayım belki içiniz rahatlar.
-Maşa başı bir işiniz var ise, 3 gün sonra bile gidebilirsiniz
-Duşu ben 1 hafta sonra aldım. Duşa girmede problem olmadı hiç.
-Kol kaldırılıyor ama ben tam iyileşme olmadan yapmayın derim, daha çabuk iyilesirsiniz.
-Sırt çantası, kol çantası taşıdım ben 3 gün dinlenme sonunda. Araba bile kullanabilirsiniz
-Ben ağır kapı 1-2 hafta sizi zorlayabili Merhaba doktorunuzun sözlerinden asla çıkmayın ne derse yapın benim şahsi fikrim ayrıca benim sağ meme büyük sol meme küçük sağ memede hematom oluştu kist olduğu da söyleniyor aynı zamanda benim de ameliyatımın üzerinden 7 ay geçti meme küçültme ve toparlama oldum
Bonemi güzelce takmışlar hatta her yerimi örtü ile sarmışlardı çok titriyordum bildiğinz çenemden ses çıkıyordu istemsizce. Hemen ısıtıcı koydular örtü altına 5 dk ısındım.Ameliyata girdiğin saçınla çıkınca saçın aynımıydı yoksa savaştan çıkmış gibimi oldun
Evet elimi hemen göğüslerime attım çok şükür ddim yarısı gitmiş. Ama ilk tuvalete kalkınca aynadan anladım ne kadar küçüldüğünü. Daha çok drenlerim çıkınca eve taburcu olunca anladım hafiflediğimi. Drenler çok baskı ve ağrı yaptığı için onları taşımakla uğraştım 1 günUyandığında üstünden yük kalkmış gibi hissettin mive sonuca değdimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?