• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba arkadaşlar göğüs küçültme ameliyatı olmak istiyorum yıllardır tek arzum devlet de olmayı düşünüyorum geçtiğimiz haziran da covid nedeniyle şimdi olamayacağımı söylediler ameliyat işlemleri gördüğüm kadarıyla başlamış şehir hastanesinde göğüs küçültme ameliyatı olan varmı
Şimdiden teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaşmanız benim için çok önemli

Merhaba arkadaşlar göğüs küçültme ameliyatı olmak istiyorum yıllardır tek arzum devlet de olmayı düşünüyorum geçtiğimiz haziran da covid nedeniyle şimdi olamayacağımı söylediler ameliyat işlemleri gördüğüm kadarıyla başlamış şehir hastanesinde göğüs küçültme ameliyatı olan varmı
Şimdiden teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaşmanız benim için çok önemli
Ben çarşamba günü olacağım şuan için ilk doktora gittim bi muayene ölçtü falan sonrada direk gün verdi bi gün önce gidip tahlillerimi olucam çarşambada ameliyat tüm süreci aktarırım bende çok korkuyorum ama bu çirkin görüntüdense ve psikolojim çok bozuluyor olayımda bitsin gitsin:(

Taburcu olurken doktor bana 2 ağrı kesici 1 antibiyotik yazdı. Onları evde kullanıcağın için inan öyle ağrı çekmiyorsun. Hatta gündüz hiç ağrım olmuyordu. Ama gece ilaç içemediğim için biraz ığneleme oluyordu. Sadcee hep sırtüstü yattığımız için sırt ağrıyor. Yani göğüsler de ağrı olmuyor çok.
Tüm ağrıların acıların kaç gün sonra geçiyor en çok korkum acı çekmekkk

Rica ederim. Kendim yürüdüm kimse koluma girmedi. Sadece kapıları açamadım kapatamadım yani ilk gün kollarımı hiç oynatamadım her şeyi refakatçim yaptı. Yani kola baskı uygulayamıyorrsunz direk göğse gidiyor sancı. Onun dışında gayette hastanede yürüdüm tek başına. Drenlerden kan boşalması için bol nol yürümelisin ilk gün.
Uyudum gece ama bir ara sancılanma başlayınca hemşire geldi aprı kesici yaptı 10 dk içinde bişeyim kalmadı tekrar uydum
Yani tuvalete kendiniz gidebiliyosunuz yani üstümüzü değiştirebiliyormuyuz yada saçımızı toplayabiliyormuyuz ilk gün

Yani tuvalete kendiniz gidebiliyosunuz yani üstümüzü değiştirebiliyormuyuz yada saçımızı toplayabiliyormuyuz ilk gün
Hayır hastanedeyken kolumu drenlerden dolayı hiç kaldırıp saçımı yoplayamadım kendim. Üstümü refakatçim değiştirdi.
Klazt tuvalete gidebildim. Dedpim gibi drenşer acıttığu için tek başına yapamdım ama çıkartılınca rahatladım kendim yaptım

Ortamala 11 bine denk geldi. Ama inanın yine olsa yine o parayı veririm kredi çektim öyle ödedim. Şu anda dik oturabiliyorum askısız südyen takabiliyorum askılı elbise giyebiliyorum. Ne bir dikiş izim kaldı ki bembeyaz bir tenim var ona ramen iz kalmaması kesinlikle doktorun profesyonelliğinden kaynaklanıyor. Ve inanın ameliyat akşamı hastanenin bahçesinde oturup kahve içebildim. Hatta şimdi bu ay sonunda göğüslerimi gören akrabamda bora beye ameliyat oluyor :)
Merhaba Doktorun ismini yazarsanız çok sevinirim.

İki farklı cevap oldu sanırım doktora göre değişiyor😁
Hehehe. Annemde takılmıştı, bana da takılacaktı ancak ameliyathane ye alındıgımda doktorum taktırmadı yaşım genç oldugu için tolere edebiliriz dedi. Yoksa bende takılıyormu takılırsa nasıl çıkıyor gibi soru işaretleri vardı

Geçenlerde yazmıştım ameliyatım olacak diye şimdi süreci detaylı anlatabilirim 🥰 doktorla görüşmeler VS. Derken cuma günü ameliyat tarihi belirlendi. İlkokuldan beri büyük göğüslere sahibim bizde genetik 7 yıl önce annemde oldu ve bende aynı doktora yaptırdım göğüslerimi o yüzden fazlasıyla güvenerek gittim ve Baska birini hiç araştırma gereği duymadım çünkü annemin önceki hali ve sonraki hali ortadaydı. Ameliyattan önce onaylar tahliller falan derken cuma günü sabahtan yatış yaptım ilk ameliyat benimdi, sonda takılacaktı doktor bey taktırmadı yaşım genç halledebilirim toparlarım hemen diye. Ameliyatım 4 saat sürdü sol tarafımdan 289 sağ taraftan 210 gr kadar Bi kısım alındı ve yaklaşık 2 3 cm yukarıya dikleştirme yapıldı. Çıktıgımda evet çok agrım vardı ama suan 4. Günüm yürüyüşe çıkıp kontrole kendim gidip gelebiliyorum elbette acıyor ama bünyeyle alakalı bir durum ilk gece sırt üstü yattım hep ama 3. Gece itibariyle yana dönmeye başladım yine aynı günler doğrulamak için tuvalette pijama indir kaldırı için annemden yardım alırken 3. Gün sonunda hiç birine gerk kalmadı kendim hallediyorum. Bu arada hastanede 1 gece yattım hastanede yatış da en zor şey direnler Di en çok onlar rahatsız etti beni. 4. Günümde evde duş aldım gazlı bezleri çıkardım pansumana gerek yok dendi ama cerrahi südyeni 1 ay takmam gerekiyormuş. Şimdilik bu kadar cuma günü kontrolüm var sorularınız olursa seve seve cevaplayabilirim. Araştırmanın sorunu yok ben ilkokul 4. Sınıftan 5 e geçerken 90 bedne göğüslere sahiptim ve o zamandan beri şikayrtciydim. Bu ameliyata da 1 haftada karar verdim ve herşey gerçekleşti. Umarım herkesin gönlüne göre olur memişleri 🥰

Tamamen geçmesi hiç ağrı sızı kalmamasıni bilmiyorum. Benim halen var arada sancı oluyor batma gibi ama çoğunun geçmesi 2 3 günde çoğu geçiyor
Peki ameliyata girdğimiz halimiz ile mi uyanıyoruz üstümüzdeki kıyafetleri çıkarıyolarmı ameliyat kıyafetlerini yoksa ayılınca refakatçi mi yapıyor ameliyata girerken iç çamaşı kalıyomu bide o internette anesteziden saçmalayanları görüyorum öyle olmaz demi

Peki ameliyata girdğimiz halimiz ile mi uyanıyoruz üstümüzdeki kıyafetleri çıkarıyolarmı ameliyat kıyafetlerini yoksa ayılınca refakatçi mi yapıyor ameliyata girerken iç çamaşı kalıyomu bide o internette anesteziden saçmalayanları görüyorum öyle olmaz demi
Anesteziden saçmalamamışım hatta bir kelime bile etmedim ben uyandıpımdan odaya alana kadar her şeyi hatırlıyorum bana pek uan etki yapmadı herkeste farklı oluyor.
Ameliyat önlüğü ile ameliyata girdim içimde sadece iç çamaşırı vardı onun dışında bir şey giyilmiyor.
Hastayı uyutur uyutmaz önlüğü çıkartıyorlar uyanıkken bir utanma olmuyor o yüzden 😂
Uyandıpımda üstümde korse sütyen vardı altımda iç çamaşırım vardı. En üstte de örtüm vardı o şekilde 2 saat durdum. Sonra kendime gelip anestezi etkisi geçince eşofmanımı giydim ama üstümü yaklaşık 6 saat sonra giydim. Üst olarakda sadece fermuarlı bir şey giydim rahat olsun kolumu zorlamayayım diye.

Anesteziden saçmalamamışım hatta bir kelime bile etmedim ben uyandıpımdan odaya alana kadar her şeyi hatırlıyorum bana pek uan etki yapmadı herkeste farklı oluyor.
Ameliyat önlüğü ile ameliyata girdim içimde sadece iç çamaşırı vardı onun dışında bir şey giyilmiyor.
Hastayı uyutur uyutmaz önlüğü çıkartıyorlar uyanıkken bir utanma olmuyor o yüzden 😂
Uyandıpımda üstümde korse sütyen vardı altımda iç çamaşırım vardı. En üstte de örtüm vardı o şekilde 2 saat durdum. Sonra kendime gelip anestezi etkisi geçince eşofmanımı giydim ama üstümü yaklaşık 6 saat sonra giydim. Üst olarakda sadece fermuarlı bir şey giydim rahat olsun kolumu zorlamayayım diye.
Uyandığında üstünden yük kalkmış gibi hissettin mi😁 ve sonuca değdimi

Ameliyata girdiğin saçınla çıkınca saçın aynımıydı yoksa savaştan çıkmış gibimi oldun😁

herkese merhaba. bir konuda danışmak istiyorum. tam 2 ay önce protezsiz dikleştirme ameliyatı oldum. şu an sadece sağ göğsümde dikiş izlerinin kesiştiği yerin altında bariz ele gelen acısız yumrular var. deri üstündeyse çok hafif renk değişimleri görünüyor. doktorum koronadan dolayı 3. kontrolü erteledi. biraz pimpirikli bir insanım. doktora görüşme konusında ısrarcı olmalı mıyım bilemedim. benzer bir durum tecrübe eden oldu mu acaba?
geçmiş olsun aynı sıkıntı bende de var sağ memede özellikle yumrular ve sertlik doktora gittim ultrason çekildim kist olduğunu söyledi doktor ameliyat sonrası oluşabiliyor Muş 6 ayda bir kontrol lendi şu an siz nasılsınız merak ettim

Ameliyatının 6 ayı içerisinde biri olarak bende cevap yazayım belki içiniz rahatlar.
-Maşa başı bir işiniz var ise, 3 gün sonra bile gidebilirsiniz
-Duşu ben 1 hafta sonra aldım. Duşa girmede problem olmadı hiç.
-Kol kaldırılıyor ama ben tam iyileşme olmadan yapmayın derim, daha çabuk iyilesirsiniz.
-Sırt çantası, kol çantası taşıdım ben 3 gün dinlenme sonunda. Araba bile kullanabilirsiniz :KK66:
-Ben ağır kapı 1-2 hafta sizi zorlayabili Merhaba doktorunuzun sözlerinden asla çıkmayın ne derse yapın benim şahsi fikrim ayrıca benim sağ meme büyük sol meme küçük sağ memede hematom oluştu kist olduğu da söyleniyor aynı zamanda benim de ameliyatımın üzerinden 7 ay geçti meme küçültme ve toparlama oldum

Ameliyata girdiğin saçınla çıkınca saçın aynımıydı yoksa savaştan çıkmış gibimi oldun😁
Bonemi güzelce takmışlar hatta her yerimi örtü ile sarmışlardı çok titriyordum bildiğinz çenemden ses çıkıyordu istemsizce. Hemen ısıtıcı koydular örtü altına 5 dk ısındım.

Uyandığında üstünden yük kalkmış gibi hissettin mi😁 ve sonuca değdimi
Evet elimi hemen göğüslerime attım çok şükür ddim yarısı gitmiş. Ama ilk tuvalete kalkınca aynadan anladım ne kadar küçüldüğünü. Daha çok drenlerim çıkınca eve taburcu olunca anladım hafiflediğimi. Drenler çok baskı ve ağrı yaptığı için onları taşımakla uğraştım 1 gün😂

Kızlar merhaba,

Ben 6 şubat'ta ameliyat olmuştum. 18. günüm oluyor yaklaşık. Dikişlerimin bir kısmı kurudu, dökülüyor, soyuluyor. Bir kısmı ise duruyor.

Üzgün olduğum 2 konu var,

1. Dikişlerimin birleşim noktaları yara oldu. Bazen kanıyor da, inanılmaz üzgünüm. Her şey güzel gidiyor diyodum tam da, bugün bir baktım birleşim yerleri açılmış gibi. Hemen doktora yazıcam yarın.
2. Sağ meme ucum nedense garip duruyor. Meme ucumun yuvarlaklığını tam ayarlayamışlar. Biraz düzeldi diyodum ama, düzelmiyor sanırım.

Aşırı üzülüyorum ne zaman bu yaralar tamamen dökülecek? Bu izler ne zaman hafifleyecek kızlar? Ne zaman renkleri soluklaşacak?? Lütfen içimin rahatlaması için yorum yapar mısınız? Çok üzgünüm.

Back