• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Ameliyat sonrası 4 gün varis çorabı giydirdi doktorum siz giymediniz mi?
Giydim. Ama 3. Gün hemsire drenleri boşaltırken ayaklarima bulaşti, tamda çikişim esnası. Otele gelip çiardim hijenik olmadigindan, 2 gündür eczanelerden esim ariyor dün buldu çok şükür. Giyecegim yarin sabah yola çikmadan

Giydim. Ama 3. Gün hemsire drenleri boşaltırken ayaklarima bulaşti, tamda çikişim esnası. Otele gelip çiardim hijenik olmadigindan, 2 gündür eczanelerden esim ariyor dün buldu çok şükür. Giyecegim yarin sabah yola çikmadan
O yüzden şişmiştir muhtemelen geçmiş olsun bu arada

Drenlerim 4. gün çiktiğindan beri sizi hissetiyorum 5. Günde. Drenler çekilirken hiç hissetmedim, ama bugün sişme oldu. Hatta ağrı keisici alacağim.
Sizlerde nasil oldu hanimlar?

izler için silikon bant kullan var mı? bugün 2ay kontrolüne gittim dr silikon bant önerdi ama bilemedim?? kullanan varsa işe yarıyor mu acaba ?

Merhaba, bende istanbulda 5 gün önce küçültme dikleştirme ve liposuction ameliyati oldum. 2 gece hastanede yattim. 3 gündür oteldeyim, yarın evime dönüyorum - ucakla Almanyaya.
benimde şişlik var. Ayaklarim cok şiş, ayakkabı giyemiyorum. Agrim fazla yok.

Geçmiş olsun. 2 gece çok az değil mi kombin ameliyat olmuşsunuz bir de direnler bile 3 5 gün kalıyor. Direnler çıkınca cikartiyorlar yani bizim burdaki hastane öyle. Ben perşembe günü ameliyat oldum 6 Şubat. Pazartesi çıktım hastaneden. 4 gün kaldım ameliyat sonrası. Bi gün de öncesinden yattım toplam 5 gün ama sonrasında hic bir sorun yasamadım ne cok şişlik ne morluk o direnlerin uzun süre kalması çok iyi oluyor. Kan tamamen boşalmazsa sıkıntı oluyor sonradan. Varıs çorabıni ben 2.gun cikarttim izin verdiler ona. Ama sizin dediğim gibi kombin ameliyat daha uzun kalabilir. Benim sadece kucultme ve diklestirmeydi

izler için silikon bant kullan var mı? bugün 2ay kontrolüne gittim dr silikon bant önerdi ama bilemedim?? kullanan varsa işe yarıyor mu acaba ?
Ben kullanıyorum açıkçası çok fark var mı bilemiyorum. 6 hafta oldu meme başı çevresinde pembelik var sadece iz gibi değil. Sadece dikiş birleşim yerlerinde biraz daha iz var diğer yerler ip gibi.

Geçmiş olsun doktorunuzun söylediklerinin dışına çıkmayın. Sorunlarınızı paylaşın yardımcı oluruz
Öncelikle tesekkur ediyorum..Bu meme başındaki içe çöküklük düzeliyor mu.. Yarın ilk kez duş alcam çok korkuyorum acır diye.. Şimdiye kadar şükür hiç ağrım olmadi. Sadce hafif sızlamazlar var normal diye düşünüyorum.

Öncelikle tesekkur ediyorum..Bu meme başındaki içe çöküklük düzeliyor mu.. Yarın ilk kez duş alcam çok korkuyorum acır diye.. Şimdiye kadar şükür hiç ağrım olmadi. Sadce hafif sızlamazlar var normal diye düşünüyorum.

Normal duzeliyor.gecmis olsun...ben 12. Gün üzerine ilk banyomu yaptım. Çok sıcak yapmayın soguga yakın olsun.ben hala sabun sampuan degdirmiyorum.1 ay oldu benimde. Kuru tutun o bölgeleri. Batikon pansuman yapın her gün. Ağır kaldırmayın. Uzanmayın. Bol bol dinlenin. Sizlamalar normal.benim de hiç ağrım olmadı ama 3.hafta acımaya başladı his geldi gogsume ucuna vs onunla beraber acı hissetmeye başladım. Ama dayanilmayack acılar ağrılar değil sonuca değer :)

Normal duzeliyor.gecmis olsun...ben 12. Gün üzerine ilk banyomu yaptım. Çok sıcak yapmayın soguga yakın olsun.ben hala sabun sampuan degdirmiyorum.1 ay oldu benimde. Kuru tutun o bölgeleri. Batikon pansuman yapın her gün. Ağır kaldırmayın. Uzanmayın. Bol bol dinlenin. Sizlamalar normal.benim de hiç ağrım olmadı ama 3.hafta acımaya başladı his geldi gogsume ucuna vs onunla beraber acı hissetmeye başladım. Ama dayanilmayack acılar ağrılar değil sonuca değer :)
Evet kesinlikle degiyor.. Ben çok daha yeniyim bi hafta oldu ama omuz ağrılarım gitti olmayan kıyafetlerim oluyor çok güzel bi his. Öz-güven yerine geldi.. Annem yanımda o yardımcı oluyor bana da. Henüz tamamına bakamadım bantlar var. Meme ucu gözüküyor sadece. O da içe çökmüş büzükler var. Insallah gececek oda :)

Evet kesinlikle degiyor.. Ben çok daha yeniyim bi hafta oldu ama omuz ağrılarım gitti olmayan kıyafetlerim oluyor çok güzel bi his. Öz-güven yerine geldi.. Annem yanımda o yardımcı oluyor bana da. Henüz tamamına bakamadım bantlar var. Meme ucu gözüküyor sadece. O da içe çökmüş büzükler var. Insallah gececek oda :)

Aynen inşallah. Boyumun çektiğini düşünüyordum 2 çocuktan sonra böyle oldum heralde boyumda kisaldi diyordum. Meğerse nasıl kamburlastirdiysa ameliyattan sonra boyum eski haline döndü uzadım sanki dik durmak önünde seni çeken yuklerin olmaması nasıl güzel bir de ilk alisverise çıkınca onun da mutluluğunu yasiycaksin :)

Banyodan korkmayın. Su geçirmez bant yapmıştır doktorunuz. Banyo yapabilirsiniz. Ben iki günde bir yapıyordum ilk iki banyom su geçirmez bantlarlaydı sonra normale döndüm. Dikişlerin nemli kalması çok önemli bir buçuk ay. Hiç merak etmeyin gördüğünüz tüm anormallikler düzeliyor. Meme başı biraz zaman istiyor sadece

Aynen inşallah. Boyumun çektiğini düşünüyordum 2 çocuktan sonra böyle oldum heralde boyumda kisaldi diyordum. Meğerse nasıl kamburlastirdiysa ameliyattan sonra boyum eski haline döndü uzadım sanki dik durmak önünde seni çeken yuklerin olmaması nasıl güzel bir de ilk alisverise çıkınca onun da mutluluğunu yasiycaksin :)
[/QUOTE
Kaç ay oldu sizin ameliyat olalı.. 25 yaşındayım 1 yıllık evliyim o babanne sutyenlerini takarken utanıyordum eşimden. Daha şimdiden netten bakıyorum çamaşır bunları giyebileceğim diye mutlu oluyorum, o bile yetiyor düşünün :)

Back