Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Canım öncelikle çok geçmiş olsun.. Allahın izniyle herşey yoluna girecektir içini ferah tut.
Sana teselli vermek için söylemiyorum inan bana herkesin kötü giden bir sorunu, rahatsız olduğu bir detay, ufakta olsa içine sinmeyen bişeyler mutlaka vardır.
Bana ameliyat olduktan bikaç gün sonra sorsan ooo iyiki oldum bu zamana kadar aptal gibi nasıl beklemişim vs vs derdim. 6 ay sonunda bu kadar heyecanlı bahsedemiyorum bu ameliyattan. Meme başımın çevresinden yana sıkıntılıyım kızarıklıklar geçmek bilmiyor. Birde sol mememdeki meme başı çevresindeki kızarıklık meme başımdaki kahverengini aldı ve yuvarlak kısım artık yuvarlak değil. Sağ mememde ciddi sorun yaşamıştım 4 ay boyunca kapanmayan bir yarayla uğraştım. Yara geçti çok şükür ama kocaman izi hala duruyor. Memelerimde değil ama sağ mememin koltuk altına doğru direnin takıldığı kısımlarda hissizlik var. Oraya dokunduğumda yokmuş gibi tuhaf bişi hissediyorum. Yani emin ol sorun yaşayan biri olarak tek değilsin. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Dualarım seninle ♥
Fotoğraflardan gördüm sizi baaya yormuş yara. Ama sonuç gayet iyi. MedusaDejavu MedusaDejavu nun dediği gibi once- sonra halini kıyaslamak çok önemli. Hayatınıza verdiği konfor, özgürluk onları düşünün. Bir iz ya da ufak asimetriler hiç önemli değil formu çok iyi onu dusunun

Canım öncelikle çok geçmiş olsun.. Allahın izniyle herşey yoluna girecektir içini ferah tut.
Sana teselli vermek için söylemiyorum inan bana herkesin kötü giden bir sorunu, rahatsız olduğu bir detay, ufakta olsa içine sinmeyen bişeyler mutlaka vardır.
Bana ameliyat olduktan bikaç gün sonra sorsan ooo iyiki oldum bu zamana kadar aptal gibi nasıl beklemişim vs vs derdim. 6 ay sonunda bu kadar heyecanlı bahsedemiyorum bu ameliyattan. Meme başımın çevresinden yana sıkıntılıyım kızarıklıklar geçmek bilmiyor. Birde sol mememdeki meme başı çevresindeki kızarıklık meme başımdaki kahverengini aldı ve yuvarlak kısım artık yuvarlak değil. Sağ mememde ciddi sorun yaşamıştım 4 ay boyunca kapanmayan bir yarayla uğraştım. Yara geçti çok şükür ama kocaman izi hala duruyor. Memelerimde değil ama sağ mememin koltuk altına doğru direnin takıldığı kısımlarda hissizlik var. Oraya dokunduğumda yokmuş gibi tuhaf bişi hissediyorum. Yani emin ol sorun yaşayan biri olarak tek değilsin. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Dualarım seninle ♥
Cok tesekkur ederim arkadasim, ben de ilk ameliyattan ciktigimda ayni senin hissettiklerini hissettim, iyilestikce biseylerin dogru olmadigini farkederek cok uzuldum..haklisin gercekten ben de senin gibi diyorum herkesin basina farkli sey geliyor diye ama icim hic rahat etmiyor, foto yukledim istersen sen de bir bak..

Cok tesekkur ederim arkadasim, ben de ilk ameliyattan ciktigimda ayni senin hissettiklerini hissettim, iyilestikce biseylerin dogru olmadigini farkederek cok uzuldum..haklisin gercekten ben de senin gibi diyorum herkesin basina farkli sey geliyor diye ama icim hic rahat etmiyor, foto yukledim istersen sen de bir bak..

9. Günümdeyim daha iyiki diyemedim, ki neredeyse 10 kilo vermiş gibi görünüyorum dışardan, sırt ağrılarım da daha iyi. Sadece zor bir operasyonmuş, özellikle son yara da iyileşene kadar da iyiki diyemeyeceğim sanırım. Ben şekilden çok doku kaybı ve iltihaptan çekiniyorum, çok yıprandım. Kullandığım antibiyotiğin çoğu yan etkisini gösterdim. Su an aşırı şiştiğim için iki gündür sütyenime sığamıyorum ve canım yanıyor. Mikrop kapacam diye psikolojim bozuldu. Dün gece ağlayarak uyuyakaldım. Öyle işte

9. Günümdeyim daha iyiki diyemedim, ki neredeyse 10 kilo vermiş gibi görünüyorum dışardan, sırt ağrılarım da daha iyi. Sadece zor bir operasyonmuş, özellikle son yara da iyileşene kadar da iyiki diyemeyeceğim sanırım. Ben şekilden çok doku kaybı ve iltihaptan çekiniyorum, çok yıprandım. Kullandığım antibiyotiğin çoğu yan etkisini gösterdim. Su an aşırı şiştiğim için iki gündür sütyenime sığamıyorum ve canım yanıyor. Mikrop kapacam diye psikolojim bozuldu. Dün gece ağlayarak uyuyakaldım. Öyle işte
Deran senin sıkıntın daha çok psikolojik sanki ameliyat olmadan önce de yazdiklarin da genelde korku var. Zor günleri atlattın artık hızla iyileseceksin. Antibiyotik beni de çok zorladı ishal mide bulantısı zorlandim ama gecicek. Sütyen çok rahatsız ediyorsa biraz daha büyük bişey alsan rahatlarsın biraz. İyi düşün ben hep kendime yaptığım en büyük kıyak diye düşünüyorum.

Deran senin sıkıntın daha çok psikolojik sanki ameliyat olmadan önce de yazdiklarin da genelde korku var. Zor günleri atlattın artık hızla iyileseceksin. Antibiyotik beni de çok zorladı ishal mide bulantısı zorlandim ama gecicek. Sütyen çok rahatsız ediyorsa biraz daha büyük bişey alsan rahatlarsın biraz. İyi düşün ben hep kendime yaptığım en büyük kıyak diye düşünüyorum.
Antibiyotik depresyon yapıyormus kullandığım ben daha önce aksiniyet ve depresyon tedavisi oldum. Fark etmedim başta sonra antibiyotigin kağıdını okuyunca 2 ile 2yi topladım. Benim kendi ruh halim çoğu kabul ediyorum ama aksiniyet bozukluğu insana her şeyi düşündürüyor.
Sütyen yumurtlama dönemlerinde şişerim muhtemelen o yüzden sıktı. Ek olarak meme ucum morumsu ve doktor kesinlikle mor değil diyor. Fotoğraflara bakıyorum herkesin önceden meme ucu hangi renkse dikisliyken de aynıymış. Onu da çok dert ediyorum acaba kan akışı mı az diye. Bu da muhtemelen aksiniyet evet.

Antibiyotik depresyon yapıyormus kullandığım ben daha önce aksiniyet ve depresyon tedavisi oldum. Fark etmedim başta sonra antibiyotigin kağıdını okuyunca 2 ile 2yi topladım. Benim kendi ruh halim çoğu kabul ediyorum ama aksiniyet bozukluğu insana her şeyi düşündürüyor.
Sütyen yumurtlama dönemlerinde şişerim muhtemelen o yüzden sıktı. Ek olarak meme ucum morumsu ve doktor kesinlikle mor değil diyor. Fotoğraflara bakıyorum herkesin önceden meme ucu hangi renkse dikisliyken de aynıymış. Onu da çok dert ediyorum acaba kan akışı mı az diye. Bu da muhtemelen aksiniyet evet.
Benim de bi meme ucum morarıp soyulup yerine gelmişti foto koyabilirseniz görmek sizi rahatlatmak isterim ben de ilk iki hafta o sıkıntıyı yaşamıştım anlayabiliyorum. Ama geçiyo emin olun. Zaten ilk on gün düşerdi düşseydi

merhabalar bende 26 sın ameliyat olacağım . Bir arkadaşım oldu çok çabuk iyileşti. ondan cesaret aldım Silikon koymuşlardı benim sadece dikleştirme ve küçültme olacak doktorun demesine göre benim daha az ağrım olurmuş yazıları geriye doğru okudum memnun olan var olmayan var ama ben çok korkuyorum

Anladım canım ama H Hazel4 un yazdıkları içini rahatlatır belki olmadı başka bir doktora da sor kendini yemekten iyidir. İkinci bir gorus daha iyi olur belki

Benim de bi meme ucum morarıp soyulup yerine gelmişti foto koyabilirseniz görmek sizi rahatlatmak isterim ben de ilk iki hafta o sıkıntıyı yaşamıştım anlayabiliyorum. Ama geçiyo emin olun. Zaten ilk on gün düşerdi düşseydi
Mesaj attım.

Arkadaşlar dün ameliyat oldum bugün gerçekten çok iyiyim ama dün anesteziyi atana kadar çok zorlandım midem boş olduğu için bir türlü istifra edemedim sürekli az az geldi ama uyudum uyandım ve sabah cok iyiydim şimdilik durum bu şekilde

Çok geçmiş olsun :) hangi hastanede oldunuz acaba doktorunuz kimdi ?inşallah bende olmayı düşünüyorum :halay: bende o narkozdan uyanma sürecinden korkuyorum ya ameliyattan çok :KK43:

Ameliyat tarihiniz nedir tam olarak @Azraa27
Screenshot_2018-12-12-19-09-58.png
Screenshot_2018-12-12-19-09-49.png
rak

Şeyma Merhaba,

Uzun oldu biraz ara verdin. bir kaç gündür görüyorum seni burada. Benim de 7 ay oldu ameliyat olalı. 10 gün önce meme kenarlarındaki kulakları (ingilizce terim=dog ear) düzeltti doktor lokal anestezi ile. 20dk falan sürdü. Daha foto atamadım, ama atacağım. Sen de en son 3. ay güncellemesinde kalmışsın. Bi ara müsait olduğunda foto yüklersen sevinirim. Bir yerde yoldaş olduk sayılırız. =)

İlla insanın morali bozuluyor tabi; daha dik olsaydı, daha küçük olsaydı, areolalar daha yuvarlak olsaydı, asimetrik olmasaydı zart zurt.. insanoğlu neyle tatmin olmuş ki... diye sakinleştirmeye çalışıyorum kendimi. Ama söylesene; eskiye göre iyi değil mi? Yani yara izin olmasaydı, areolalar yuvarlak olsaydı ama aynı ağırlık, sarkıklık, büyüklük olsaydı daha mı iyiydi? Bu yönden bakmaya çalışıyorum..

Sevgiler

Evet canım bayadır bakamadım. Oo sevindim onların hallolmasına geçmiş olsuun. Ilk müsait anımda fotoğraf güncellemesi yapıcam inşallah. Gerçi pek değişen bişey yok ama :)

Eskiye göre elbetteki iyi lakin birçok şeyi göze alıp o ameliyata giriyorsun ya insan bu yüzden hep daha iyisini istiyor sanırım haha :) Haklısın canım tatminsizlik yapıyoruz ama aslında anlatmak istediğim insan aynaya baktığında acaba bu süreci sıkıntılı yaşayan ben miyim, acaba bir benim mi istediğim gibi olmadı vs gibi düşüncelere kapılıyor. Bende birçok kişinin bu sıkıntıları yaşadığını anlatmaya çalıştım. Benimde en büyük endişem izlerden çok ya sarkarsa yeniden diye. Yine sarkmasından çok korkuyorum.
Ahh haklısın ya iyi tarafından bakmaya çalışmak lazım. Ameliyat masasında kalırsan nolacak boşver ameliyat olma diyenlere bir dakikacık bile olsa göğüslerimi küçük ve dik göreyim bana yeter sonra ölsem de gam yemem diyen bir insanken şimdi söyleniyor olmakta pek hoş değil hakikaten :)

Sevgilerin en büyüğü benden ♥

Fotoğraflardan gördüm sizi baaya yormuş yara. Ama sonuç gayet iyi. MedusaDejavu MedusaDejavu nun dediği gibi once- sonra halini kıyaslamak çok önemli. Hayatınıza verdiği konfor, özgürluk onları düşünün. Bir iz ya da ufak asimetriler hiç önemli değil formu çok iyi onu dusunun

Ahh hemde nasıl yordu bir bilsen. Yara hiç iyileşmeyecek sanırdım 4 ay boyunca hergün pansumanımı yaparken gözyaşı döktüm. Çok şükür iyileşti. Haklısınız ilk halini düşününce şimdiki görüntüsüne şükrediyorum. Çok teşekkür ederim canım ♥

Baktım canım üzülmeni anlıyorum ama en azından çaresi var düzeltilebilir bir durum. Kişinin yapısına göre bazı sıkıntılar oluşabiliyor. Benim lolipop tekniğiyle oldu ameliyatım ve göğüs altım büzük büzük duruyor. Doktor düzelecek dedi evet biraz düzeldi ama tam olarak değil. Kabul ettim artık orası öyle kalacak. Sıkma canını Rabbim dermansız dertler vermesin inşallah. Operasyonu geçirdikten sonra mutlaka haberdar et olur mu merakta bırakma bizi.

Back