• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

1.ay fotosu yükledim beybiler.Ben de devlette oldum normalde 4 ay sonraya gün vermişti ama 2 ay sonra aradı birinin iptal olmuş bu hafta olur Musun dedi ben de seve seve kabul ettim .hastaneden hastaneye değişir başka bi yerde de 4 ay sonraya doktor muayenesi bile alamadım yani
Benide izlermisiniz

Merhaba herkese, 4. Ayım bugün bitti. Foto koydum az önce. Bugün kantaron yağı kullanmaya başladım doktorumun da tavsiyesiyle; yağ kıvamında, emiliyo, kokusu kötü ama gün aşırı kullanıcam, şimdiden sanki etkisi var gibi geldi bakalım onla ilgili de dönüt yaparım. Kırmızılıklar alta inen çizgide bitti artık silikleşmeye başladı baya kenardakiler daha geç silikleşicek belli ki. Ödemler nerdeyse bitti düz çizginin orda azıcık kaldı gibi yumuşadı ama çok şükür üstlerden çok bi düşme olmadı hala dolgun. Doktorum meme yapısıyla da alaklı olduğunu söylemişti. Çok rahatım artık üzerine de yatıyorum hiçbi sıkıntı kalmadı çok şükür atlattım bitti. Ama hepsine değer olmak isteyen herkes kesinlikle olsun hiç zor değil sonu düşünüldüğünde.

Benide izlermisiniz resimlere bakabilirmiyiz

Ağrı konusunda şansı kesimdenim sanırım. Ama ben buradaki yorumlara göre çok hazırlamıştım kendimi; "ağrı olacak, bıçak batması gibi ani-kısa süreli acılar olacak, hepsi normal, geçecek vs vs.." diye telkin ettim kendimi.. iç dikişlerimi bazen hissediyorum. Yani sırt üstü yatıp gerinme hareketi gibi yaptığında içlerde kastıran yerler; çok nadir acıyolarlar. (aşşırı uzanma hareketlerinde falan. zorlarsam yani)

Herkese tavsiyemdir. Telkin; insan psikolojisi için çok mühim bi olay bence. İyileşmesi zor olan kişilere bile ısrarla tavsiye ediyorum. "geçecek bunlar, illa iyileşecekler; böyle kalacak halim yok.. Hatta bak iyileşmeye başladılar bile. ilk haline göre ohhooo amma düzeldiler.. biliyorum bundan sonra çok daha hızlı düzelecekler.." falan diyin sürekli kendinize. Ve bu söylediklerinize inanın. Hatta çok uçuk gelmezse memelerinizle konuşun. "inanıyorum sana, süper iyileşip mükemmel olacaksın. Herkes kıskanacak, genç kızlıktakinden de iyi görüneceksin" falan diyin kremlerinizi sürerken. :KK70:

Aklımdan şüphe edenler olmaya başlayacaktır eminim ama. Valla deli değilim. Keşke olsam ama.. :KK53:
resimlerini gorebilirmiyim izlermisin beni bende 16 günlüğüm dikişler kötü duruyo yaptıranların erken dönemdeki izlerini merak ediyorum

Merhabalar ben de Samsunda universite hastanesinde bir hocayla gorustum o istenilen olcu 25 cm cikti genis tabanli bir memen var dedi, emzirmeyi birakali 15 gun oldu, doktor 2 ay sonra olabilirsin dedi ve 6000 TL ucret verdi. Sanki pahali geldi bana.

Daha önce yazmış mıydım hatırlamadım. Ama şöyle; Üniversite hastaneleri para alıyor. Hatta devlet hastanesinde raporlu olmuyorsan, ya da sıra beklemek istemiyorsan oraya da ödüyorsun. Biraz araştırın , sizin şehirde nasıl bilmiyorum ama üniversite/araştırma hastanesinden rapor alıp, o raporla devlet hastanesinde olun. Ya da devlet hastanesinde rapor veriliyorsa oradan alın.
Ayrıca emzirmeden 2 ay sonra ameliyat falan olunmaz. Doktorun da izanlısını nasip etsin Allah. En az 5 ay doldurmanı tavsiye ederim... Izdırabını ve sabırsızlığını anlıyorum ama az daha sabret..

Sevgiler

merhaba
uzun zamandır düşündüğüm bu ameliyat için en sonunda karar verdim ve oldum iyi ki de yaptırmışım keşke daha önce olsaymışım, yıllarca ağır bir yükü taşıyarak boşuna sırt ağrısı duruş bozukluğu yaşamışım bu tür sorunları olan genç hanımlara erkenden yaptırmalarını tavsiye ederim
buradan okuduğum yorumlar ve tavsiyeler o kadar işime yaradı ki Allah hepinizden razı olsun

ameliyat olmak isteyen arkadaşlara öncelikle ameliyatın kendiniz için yaptırdığınıza inanın bu beden sizin başkalarının dediklerine olumsuz konuşan insanları dinlemeyin
ameliyat öncesi kendinize olan inancınız ve vereceğiniz moral her şeyin çok iyi gitmesini sağlıyor
ameliyat öncesi doktorunuzla sağlayacağınız görüşme ve ona olan güveniniz bu kararın verilme anı
sonra ön muayene ne kadar küçültme istediğiniz ve doktorunuzun size önereceği beden de karar verilmesi unutmayın bedeniniz size özel yaratılmış kimsenin yapısı birbirine benzemez

ameliyat öncesi meme filmi ve bazı tahliller isteniyor
sağlık anlamında sıkıntı yoksa ameliyat gününe karar veriyorsunuz
hastaneye önden açık bir gecelik götürmelisiniz kontrol muayenesi ve tuvalete gitme açısından eğilip doğrulmada kolaylık sağlıyor direnleri taşımak daha kolay

ameliyat öncesi tabiki heyecan ve endişe taşıdım ama doktorum çok tatlı ve insanı rahatlatan konuşması ile o endişede kalmıyor
ameliyatı olup odaya çıkıyorsunuz bir süre sonra kendinize geldiğinizde her şey bitti mi sorusuna aldığınız cevapla kuş gibi hafifliyorsunuz
hastanede bir gece kalmak gerekiyor yanınızda size yardımcı olacak yakınınızın olması çok iyi olur ama olmasa da hemşireler çok yardımcı oluyorlar

eve geçtiğiniz dönemde 1 hafta istirahat etmek sizi rahatlatır ama çok yoğun bir işte çalışmıyorsanız 3.günde işbaşı yapabilirsiniz
ilk ay çok fazla uzanma gerilme hareketleri yapmaktan sakınmak lazım
sonraki aylarda dikiş yerlerinin kaynaması için gereken süreçte doktorunuzun verdiği kremleri düzenli kullanmalısınız
izler için silikon bantlar çok işe yarıyor

zamanla daha da iyiye gidiyor
yaptırmayı düşünen arkadaşlara şimdiden bol şanslar diiyorum
merhaba
uzun zamandır düşündüğüm bu ameliyat için en sonunda karar verdim ve oldum iyi ki de yaptırmışım keşke daha önce olsaymışım, yıllarca ağır bir yükü taşıyarak boşuna sırt ağrısı duruş bozukluğu yaşamışım bu tür sorunları olan genç hanımlara erkenden yaptırmalarını tavsiye ederim
buradan okuduğum yorumlar ve tavsiyeler o kadar işime yaradı ki Allah hepinizden razı olsun

ameliyat olmak isteyen arkadaşlara öncelikle ameliyatın kendiniz için yaptırdığınıza inanın bu beden sizin başkalarının dediklerine olumsuz konuşan insanları dinlemeyin
ameliyat öncesi kendinize olan inancınız ve vereceğiniz moral her şeyin çok iyi gitmesini sağlıyor
ameliyat öncesi doktorunuzla sağlayacağınız görüşme ve ona olan güveniniz bu kararın verilme anı
sonra ön muayene ne kadar küçültme istediğiniz ve doktorunuzun size önereceği beden de karar verilmesi unutmayın bedeniniz size özel yaratılmış kimsenin yapısı birbirine benzemez

ameliyat öncesi meme filmi ve bazı tahliller isteniyor
sağlık anlamında sıkıntı yoksa ameliyat gününe karar veriyorsunuz
hastaneye önden açık bir gecelik götürmelisiniz kontrol muayenesi ve tuvalete gitme açısından eğilip doğrulmada kolaylık sağlıyor direnleri taşımak daha kolay

ameliyat öncesi tabiki heyecan ve endişe taşıdım ama doktorum çok tatlı ve insanı rahatlatan konuşması ile o endişede kalmıyor
ameliyatı olup odaya çıkıyorsunuz bir süre sonra kendinize geldiğinizde her şey bitti mi sorusuna aldığınız cevapla kuş gibi hafifliyorsunuz
hastanede bir gece kalmak gerekiyor yanınızda size yardımcı olacak yakınınızın olması çok iyi olur ama olmasa da hemşireler çok yardımcı oluyorlar

eve geçtiğiniz dönemde 1 hafta istirahat etmek sizi rahatlatır ama çok yoğun bir işte çalışmıyorsanız 3.günde işbaşı yapabilirsiniz
ilk ay çok fazla uzanma gerilme hareketleri yapmaktan sakınmak lazım
sonraki aylarda dikiş yerlerinin kaynaması için gereken süreçte doktorunuzun verdiği kremleri düzenli kullanmalısınız
izler için silikon bantlar çok işe yarıyor

zamanla daha da iyiye gidiyor
yaptırmayı düşünen arkadaşlara şimdiden bol şanslar diliyorum

merhaba,
ameliyatı olalı 1 yılı geçti ve o kadar memnunum ki olmayı düşünen arkadaşlar daha neyi bekliyorsunuz diyorum.
ağrı varmı evet dönem dönem bıçak saplanması gibi gelse de çektiğim sırt ağrılarının yanında hiç bir şey değil
izleri sorarsanız onlarda baya geçti biraz skarlar oluştu belki ama cilt yapısının toparlanması kişinin kendi sağlığı yara iyileşme sürecindeki hıza bağlı
kremlerime halen devam ediyorum ara vermeyin bırakmayın sürmeye devam edin
zamanla şekli yerine oturduğunda azıcık kalan izleri kafanıza takmaya değmediğini göreceksiniz
sonrasında yaşadığınız mutluluk herşeye bedel
sevgiler

merhaba,
ameliyatı olalı 1 yılı geçti ve o kadar memnunum ki olmayı düşünen arkadaşlar daha neyi bekliyorsunuz diyorum.
ağrı varmı evet dönem dönem bıçak saplanması gibi gelse de çektiğim sırt ağrılarının yanında hiç bir şey değil
izleri sorarsanız onlarda baya geçti biraz skarlar oluştu belki ama cilt yapısının toparlanması kişinin kendi sağlığı yara iyileşme sürecindeki hıza bağlı
zamanla şekli yerine oturduğunda azıcık kalan izleri kafanıza takmaya değmediğini göreceksiniz
sevgiler
Skar ızlerınız ıcın ne yaptınız . gecmıs olsun mutlu olmanıza cok sewındım.

merhaba,
sevgiler

:halay::rapci:

İşte bu 1 yıllık tecrübe.. Ameliyatı olmadan buralardan çıkmayıp, olduktan sonra terk-i diyar eyleyenlerden olmamak için uğraş veriyorum. benim de 5.5 ay oldu.
İnsanın toparlanan memelerden çok toparlanan öz güveni bile muazzam fark yaratıyor. Sıırt ağrıları da aynen siz gibiydim. Kısa boyuma o koca memeleri saklayacağım diye neredeyse hamile kıyafetleri gibi olan XL ürün giymekten, çocuğumla koşamamaktan, eğilememekten... vs daha bir sürü şeyden o kadar yılmıştım ki. Ben de her gördüğüme tavsiye ediyorum. Minnacık bile pişman değilim, yine olsa yine yaparım. Hayat kalitesine önem veren herkes yaptırmalı. Psikolojisi bile ne kadar değişiyor insanın..

Ben maalesef 3.aydan beri hiç krem sürmüyorum. İz kremlerini de 2.aydan itibaren sürmeye başlamıştım zaten. Çok tembelim o konuda. Ama izler umurumda değil. Areola ve aşağı inen çizgi belli belirsiz sayılır zaten. En alttaki düz çizgi biraz kötü, onu da ben görmüyorum nasılsa diye umursamıyorum hiç. :D

Tekrardan güle güle kullanın..
Sevgiler...
:KK31:

Kizlar hic dikisinde acilma yasamis olan yok mu acaba ?
Dikişler kullandığın kremle ilgili cildin hassas olabilir allerjik reaksiyon göstermiş olabilir doktorunla konuşup kremi değiştirmesini isteyin
Bende de allerji yaptı değiştirince tekrar toparladı

:halay::rapci:

İşte bu 1 yıllık tecrübe.. Ameliyatı olmadan buralardan çıkmayıp, olduktan sonra terk-i diyar eyleyenlerden olmamak için uğraş veriyorum. benim de 5.5 ay oldu.
İnsanın toparlanan memelerden çok toparlanan öz güveni bile muazzam fark yaratıyor. Sıırt ağrıları da aynen siz gibiydim. Kısa boyuma o koca memeleri saklayacağım diye neredeyse hamile kıyafetleri gibi olan XL ürün giymekten, çocuğumla koşamamaktan, eğilememekten... vs daha bir sürü şeyden o kadar yılmıştım ki. Ben de her gördüğüme tavsiye ediyorum. Minnacık bile pişman değilim, yine olsa yine yaparım. Hayat kalitesine önem veren herkes yaptırmalı. Psikolojisi bile ne kadar değişiyor insanın..

Ben maalesef 3.aydan beri hiç krem sürmüyorum. İz kremlerini de 2.aydan itibaren sürmeye başlamıştım zaten. Çok tembelim o konuda. Ama izler umurumda değil. Areola ve aşağı inen çizgi belli belirsiz sayılır zaten. En alttaki düz çizgi biraz kötü, onu da ben görmüyorum nasılsa diye umursamıyorum hiç. :KK70:

Tekrardan güle güle kullanın..
Sevgiler...
:KK31:
Tesekkür ederim ama kremlerinizi mutlaka sürün niye bırakasanızki onca cesareti gösterip oldunuz sonucuda mükemmel olsun değilmi

Back