• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Ameliyatımın 32. günü. O başlardaki siyahımsı morarma su toplar şekilde oldu ve patlamaya iltihap akıtmaya açık yaraya dönüşmeye başladı. İyileşme olmuyor. Doktoruma resim attım pansuman yapmaya devam et kuru tut vitamin al özellikle d vitamini ilacını aksatma dedi. Dün başka bir genel cerraha gittim korkacak bişey yok gerilmeden şişlikten dolayı açılma olmuş pansuman yap kapalı tut geçer dedi. Geçmiyor arkadaş deliricem. Birde delik açıldı üstüne. Ben sıkıntılı bir süreç yaşıyorum anlayacağınız hemde ne sıkıntı :(

Eklentiler

• 20180702_041027.webp
    20180702_041027.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 263
Buarada sorunlu olan sağ göğsümde meme başında hissizlik var. Plastik bi parçaya dokunur gibi oluyorum. Ilginc yani. His kaybı yaşayan ve sonradan düzelen var mı?
Hissizlik normal benim de vardı düzeldi sol mememde. Sağ kabuk olup soyulduğu için henüz orası geri gelmedi ama gelir merak etme.

Ameliyatımın 32. günü. O başlardaki siyahımsı morarma su toplar şekilde oldu ve patlamaya iltihap akıtmaya açık yaraya dönüşmeye başladı. İyileşme olmuyor. Doktoruma resim attım pansuman yapmaya devam et kuru tut vitamin al özellikle d vitamini ilacını aksatma dedi. Dün başka bir genel cerraha gittim korkacak bişey yok gerilmeden şişlikten dolayı açılma olmuş pansuman yap kapalı tut geçer dedi. Geçmiyor arkadaş deliricem. Birde delik açıldı üstüne. Ben sıkıntılı bir süreç yaşıyorum anlayacağınız hemde ne sıkıntı :KK43:

Merhaba. Evet siz "zor iyileşen" kesimdensiniz sanırım. Ama sıkmayın canınızı. Ne açılmalar, ne yaralar gördüm ben "realself" sitesinde. hayret ediyor insan. Evet iyileşme sürecinde zaman geçmiyor bir türlü. Anlayabiliyorum sizi. Ben de ilk 2 hafta çok sıkılmıştım. Doktorum bana 1 hafta kullan dediği antibiyotiği 2-3 hafta kullandım. Tüm kabuklarım düşmeden kesmedim antibiyotikli kremi. hatta normal fito ve noskara geçtikten 10 gün sonra dikiş alındığında (kalan 8-10 tanesi) biraz kanayıp, hafif akıntılar oludu "1-2 gün sür" dediler ben yine 1 hafta sürdüm.
Çok şükür, akıntı, açılma, enf.. vs olmadı. Ama benim Ters T idi ve alt üçgen birleşim yerleri en son iyileşti diyebilirim. Lütfen eski yüklediğim fotolara bak. Pazar günü 2.ayım bitiyor. Yeni foto koyacağım.

(benim de canımın sıkıldığı noktalar var tabi. Misal sol meme ve areola (kahverengisi) sağ memeye göre büyük. En başından beri öyleydi. Eşitlenecek dedi doktor ama artık hiç ümidim yok. Evet ilk günlere göre dehşet bir değişim söz konusu. Yerine oturdu, doğal duruyor, yumuşadı, hisler artmaya başladı falan ama. Çok bariz değilse de ben farkediyorum. Özellikle kahverengiler. Sağ meme ucu çapı 4,2cm Sol meme başı 5cm. Neredeyse 1cm fark var.. bir de alttaki kesilerin sırta uzanan kısımların en ucu havada. Dediğim gibi foto yükleyip göstermeye çalışacağım..)

Demem o ki, elbet iyileşeceksin. Ama lütfen biraz rahat bırak kendini. Bak göreceksin o zaman daha hızlı iyileşeceksin. Herkesin vücudu ve tepkileri farklı. Kıyas olayına girme lütfen..

Sevgiler..

Merhaba. Evet siz "zor iyileşen" kesimdensiniz sanırım. Ama sıkmayın canınızı. Ne açılmalar, ne yaralar gördüm ben "realself" sitesinde. hayret ediyor insan. Evet iyileşme sürecinde zaman geçmiyor bir türlü. Anlayabiliyorum sizi. Ben de ilk 2 hafta çok sıkılmıştım. Doktorum bana 1 hafta kullan dediği antibiyotiği 2-3 hafta kullandım. Tüm kabuklarım düşmeden kesmedim antibiyotikli kremi. hatta normal fito ve noskara geçtikten 10 gün sonra dikiş alındığında (kalan 8-10 tanesi) biraz kanayıp, hafif akıntılar oludu "1-2 gün sür" dediler ben yine 1 hafta sürdüm.
Çok şükür, akıntı, açılma, enf.. vs olmadı. Ama benim Ters T idi ve alt üçgen birleşim yerleri en son iyileşti diyebilirim. Lütfen eski yüklediğim fotolara bak. Pazar günü 2.ayım bitiyor. Yeni foto koyacağım.

(benim de canımın sıkıldığı noktalar var tabi. Misal sol meme ve areola (kahverengisi) sağ memeye göre büyük. En başından beri öyleydi. Eşitlenecek dedi doktor ama artık hiç ümidim yok. Evet ilk günlere göre dehşet bir değişim söz konusu. Yerine oturdu, doğal duruyor, yumuşadı, hisler artmaya başladı falan ama. Çok bariz değilse de ben farkediyorum. Özellikle kahverengiler. Sağ meme ucu çapı 4,2cm Sol meme başı 5cm. Neredeyse 1cm fark var.. bir de alttaki kesilerin sırta uzanan kısımların en ucu havada. Dediğim gibi foto yükleyip göstermeye çalışacağım..)

Demem o ki, elbet iyileşeceksin. Ama lütfen biraz rahat bırak kendini. Bak göreceksin o zaman daha hızlı iyileşeceksin. Herkesin vücudu ve tepkileri farklı. Kıyas olayına girme lütfen..

Sevgiler..

Merhaba, çok teşekkür ederim yazdıklarınız moral oldu.. git gelli ruh halindeyim. Pansuman yapılana kadar herşey yolunda pansuman yapılırken yaramı gördüğüm an dünya başıma yıkılıyor :) meme başlarında ki orantısızlık bende de var. Ve alt dikişimde baya potluk var. Doktorum düzelecek dedi. Ne zaman düzelecek bilmiyorum. Sabır çeke çeken sabır taşına döndüm. Yine de bin şükür. Allah yardım etsin hepimize.

Çok çok teşekkür ederim. Benden de kocaman sevgiler ♥

Protez yoksa ilk hali sıkıştırma ve ödemden öyle oluyo düşmesi normal sarkıklık köprücük kemiği çukurundan itibaren meme ucuna 21 cm i aşmıyosa sıkıntı yoktur. Ödemler indikçe yumuşama normal. Zaten silikonsuz küçültmelerde söylemiş olması lazım doktorun üst taraftaki dolgunluk çok olmuyo damla gibi olur daha çok diye.
Çok teşekkürler içim rahatladı biraz

Fotograf nasıl yüklüyorum telefondan denedim ama yapamadım fotosu olanlar beni takip edebilirler en azından fikrimiz olur

Sevgiler..
O siteye baktım bugün ilk defa nekadar kocaman göğüslü kadın varmış yaaa şaşırdım ama sonuçlar hep çoğunluk harikaaaa

Cevap veren arkadasa tesekkur ederim.anneme gore buyuk olan gogsum hafif daha inmis.ama ben uzulmeyim diye mi soyluyor bilmiyorum.bugun 13. Gunum.iki gogus ucumu da hissetmeye basladim.kizlar nolur moral verin.ayni durumla karsilasaan var mi? Ameliyat sonrasi iki gogsu esit olmayip sonra esitlenen var mii.lutfen benim icin cok onemli.baska hicbir sorunum yok.

Selamlar kimseler yazmiyor kac gundur nasilsiniz iyilestiniz mi seyma nasil oldun benim dunden beri sag memenin alt ucgen birlesim yerinde baa meydana geliyor neden bilmiyorum her gun yeni bir komplikasyon ya hareket edince batiyor nedense ve bastirincada hafif ayni sekilde boyle olan varmi hic hani gerilme gibi gibi batma anlatabildim mi

Selamlar kimseler yazmiyor kac gundur nasilsiniz iyilestiniz mi seyma nasil oldun benim dunden beri sag memenin alt ucgen birlesim yerinde baa meydana geliyor neden bilmiyorum her gun yeni bir komplikasyon ya hareket edince batiyor nedense ve bastirincada hafif ayni sekilde boyle olan varmi hic hani gerilme gibi gibi batma anlatabildim mi
Dediğini tam anlayamadım ama ben şu an kabuklanma evresindeyim hafiften bazı yerler düştü, kızarma var. Yattığım yerden kalktığımda ağrı oluyo benim anlık bi o var şu an.

Kızlar ben daha ameliyat olmadım da şeyi merak ediyorum,ameliyattan çıkınca hemen eskisinden farklı olduğu belli oluyor mu hani ödem vs oluyor ya ve böyle dimdik mi duruyor,haftadan haftaya değişim nasıl :)

Kızlar ben daha ameliyat olmadım da şeyi merak ediyorum,ameliyattan çıkınca hemen eskisinden farklı olduğu belli oluyor mu hani ödem vs oluyor ya ve böyle dimdik mi duruyor,haftadan haftaya değişim nasıl :)
Hemen belli oluyo tabii, ben göz alışkanlığından çok küçük yaa falan demiştim benim c cup oldu ama yumuşayınca hem de ödemi azalınca şu an çok iyi. Ödem dediğimiz öyle çok ciddi oranda bi şişlik değil sadece sert oluyo aşırı bi şişlik olmadı bende ödem sadece sertlik oldu. Evet dimdik oluyo hemen sonrasında ve öyle de kalıyo yani belki 1 2 cm falan düşmüştür, doğallaşıyo yavaştan ama hala dik ve öyle de kalır yıllarca en güzeli zaten bence, küçüklüğünden çok dik olması benim de en istediğim şeydi :)

Hemen belli oluyo tabii, ben göz alışkanlığından çok küçük yaa falan demiştim benim c cup oldu ama yumuşayınca hem de ödemi azalınca şu an çok iyi. Ödem dediğimiz öyle çok ciddi oranda bi şişlik değil sadece sert oluyo aşırı bi şişlik olmadı bende ödem sadece sertlik oldu. Evet dimdik oluyo hemen sonrasında ve öyle de kalıyo yani belki 1 2 cm falan düşmüştür, doğallaşıyo yavaştan ama hala dik ve öyle de kalır yıllarca en güzeli zaten bence, küçüklüğünden çok dik olması benim de en istediğim şeydi :)
İyileşme süreci çok zor diyorlar sizce

İyileşme süreci çok zor diyorlar sizce
Benim 21. Günüm bugün. 1 ay olduğunda 2 haftalık ve 1 aylık fotoları paylaşıcam. Benim memelerim baya sarkıktı ve öyle memelerde meme ucu kaybı riski çok nadiren de olsa olur. Bunu yaşamaktan korktum en çok. 4. Gün kontrolümde sağ meme ucumun alt yarısının morardığını gördük o beni biraz korkuttu. İlk 10 gün onun endişesini yaşadım, doktorum yine de riskin minimum olduğunu iyileşiceni söylese de ben biraz kafaya taktım onu. Sonrada kabuk bağlamaya ve soyulup kanamaya başlayınca çok sevindim dedim tamam hayat var :) yani şu an o biraz yavaş toparlıyo ama ona rağmen çok şükür ben çok rahat bir iyileşme süreci geçiriyorum. Bugün 4. kontrolüme gidicem. Dediğim gibi şu an dikişler kabuklu ve düşüyolar. Çok sorunlu da geçebilirdi ama bunu da düşünmek lazım. Morali yüksek tutmak ve pozitif kalmak, iyi beslenmek ve hareket etmek önemli bence bu süreçte. Kesinlikle de sabır. Çünkü iyi de geçse en hızlı toparlanma dikiş kapanması vs. minimum 1, 1,5 ayda olur. Ama şunu söylim meme ucumu kaybetmedim çok şükür, kaybetseydim bile üzülürdüm tabii ki sonuçta kayıp ama yine de keşke yaptırmasaydım demezdim çünkü aldığım en iyi kararlardan biri oldu her açıdan.

Back
X