- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #29.221
Ya bende önümüzdeki ay olucam süreç beni çok korkutuyor acıya hiç dayanamıyorum sezeryanda mahvolmustum ilk 3 gün.Bugün 13. Günüm ve dr kontrolüm var hala omuzlarimi kasiyorum bu da beni cok yoruyor sabahlari kalktigimda meme altindaki dikislerim sizliyor ve geriliyor otobüse metroya binmeye basladim bugün itibariyle önceden korkuyordum biri carpar eder diye artik esimin isyerine gelmeye basladim yazin isyerinde esime yardima gideriz tam mesai
Bu hastahanede takılan medikal sütyen ne kadar kullanılıyor 2-3 ay onu kullanılacak diye düşünüyordum ben2 hafta sonra sporcu sütyenine gecicem kom ve magic forma baktim pamuklu iyu bi sporcu sütyeni icin ha bir de decathlonda ucuz ama pamuklu degildir naylondur buyuk ihtimalle 20 lira gibi bi fiyati var cunku tabiki internetten baktim hepsine
Bugün 13. Günüm ve dr kontrolüm var hala omuzlarimi kasiyorum bu da beni cok yoruyor sabahlari kalktigimda meme altindaki dikislerim sizliyor ve geriliyor otobüse metroya binmeye basladim bugün itibariyle önceden korkuyordum biri carpar eder diye artik esimin isyerine gelmeye basladim yazin isyerinde esime yardima gideriz tam mesai
Acisi o kadar agir degil ama görüntü pek hos degil acikcaai buna tahammul ederim diyorsan ameliyat ol bence ben takmam dersen ol bunun iyilesme süresi sezeryandan daha fazla birsüre daha fazla dikis ama sabirla gecicek insaallahYa bende önümüzdeki ay olucam süreç beni çok korkutuyor acıya hiç dayanamıyorum sezeryanda mahvolmustum ilk 3 gün.
Onu kullanabilirsin tabiki bende onu kullaniyorum su an ama alt lastijkeri beni baya sıktı ayrica bunu yikayinca baska düzgün sütyen hatta su an ki gögüslerime olacak sütyenim olmadigi icin bi tane daha pamuklu sporcu sütyen alicam degistirir giyerim malum yaz terliyor insanBu hastahanede takılan medikal sütyen ne kadar kullanılıyor 2-3 ay onu kullanılacak diye düşünüyordum ben
Tabi paylasirim benim gecen cuma günü cikti bandajlarim 4 gündür bu sekildeyim bogazindaki sislik gectimi benim enfeksiyon olmustu yavas yavas gecti bogaz spreyi kullandim paatil kullandim tabikigicik tamamen gecmedi amaBenimde 12. günüm dün kontrolüm vardı. Doktorum bandajlarımı çıkardı artık kapatmicaz dedi. Sadece alt tarafa dikişlerin daha çok olduğu yere bant yapıştır dedi. Onun dışında dikişlerim açık doktorun verdiği sütyeni direk giyiyorum. Sizin doktorunuz ne yapıcak burada paylaşır mısınız?
Ya bende önümüzdeki ay olucam süreç beni çok korkutuyor acıya hiç dayanamıyorum sezeryanda mahvolmustum ilk 3 gün.
Tabi paylasirim benim gecen cuma günü cikti bandajlarim 4 gündür bu sekildeyim bogazindaki sislik gectimi benim enfeksiyon olmustu yavas yavas gecti bogaz spreyi kullandim paatil kullandim tabikigicik tamamen gecmedi ama
Kaç bedene düştünüz??Fotolar için yazıyorum. Sol taraftaki foto; sağ göğsüm. Sağdaki foto Sol göğsüm. Sol göğsümde aşağı doğru inen çizginin üst kısmı hafif yok olmaya başladı bile görüyorsunuz. en üstteki alt kısımdaki minik kırmızı noktamsı yerler derin kabuklardı. dikiş ile özdeşleşen. onları kaldırdıkları için öyleler. sağ göğsümde 3 kımın birleşim yeri olan yerde de toplu iğne başı kadar bir yer var. oraya özenle kremleyip kapanmasına gün sayıyorum dediğim. Daha hiç iz kremine geçmedim yani.
bir hafta kadar sadece fito süreceğim. sonra Noskar'a geçeceğim. Bayağı bayağı yumuşamaya başladılar. ilk günlerdeki taş gibi doluluk, sertlik rahatsızlık yok hiç.
Demek şu ki; Tünelin ucu ışık dolu canlar, sabırla gelin.. Burası şimdiden güzel...
Kafanıza takıp kurmayın yeter. (ben de yapmıştım. fırçalamıştı doktorum; ("evde yata yata çok dinliyosun sen kendini" diye..)
Ben almıştım 100 liraya epiderm marka 10*10 ölçülerindeydi kesip kesip kullanabiliyorsunBende simdi geldim dr dan iyilesme iyiye gidiyir dedi artik 3 hafta sonra gidecegim kontrole sol mememde alt ucgen birlesim yerinde kan pihtilari vardi onun icin yine krem surmeye devam edicem en az on gun sonra silikon bant önerdi ama cok cok cok pahali ters t 86 dolar meme basi icin 44 dolar dediyaklasik600 lira ediyor medikalci dedi tabi bunu burada bir arkadas kullaniyordu acaba kaca almisti iz kremine gerek yok o silikonu al yeter dedi ama ben alamadim cok pahali
Selam geçmiş olsun. Meme başı etrafındaki dikişlerin nasıl tam görünmemiş ama yayıldımı dikişler sanki? Ve dikiş izlerin sedefli gibi parlıyormu baktığında. Aerola etrafındaki dikişlerinide paylaşabilirmisin lütfenBugün tam 5. haftam. Sabah fark ettim ki; hafif yüzüstü yatıyorum.düzeldim hemen. Ama asıl şaşırtıcı olan yatabiliyor olmam. Çünkü meme uçlarında hassasiyet çoktu. Ama cuma günü dikişlerin tamamı toplandı (erimeyen, kalan 8-10 tane bişey) demek ki onlar rahatsız ediyormuş.
Simran_ en hala kremlerimi sürüp meme ucuna gelecek şekilde gazlı bez koyuyorum. Çünkü sürülen tüm krem iç çamaşırına bulaşınca ne anlamı kalır.
Benim sürecim şı şekilde oldu: Salı günü ameliyat oldum. 11:00de girdim 15:00 te çıktım. Totalde iki memeden 1300gr alındı. O gün bandajlı geçirdim. Çarşamba sabahı geldi drenlerimi çekti. Batikon, gazlı bez ve bant 3lüsü ile pansuman yaptı. Öğlen medikal sütyenim takıldı. Çıkartıcam seni dedi. Ben istemedim. Hem küçük çocuğum var hem de olası bi komplikasyona falan olur vs diye yatmak istedim.
Perşembe günü öğlen pansumanımı yaptı. çıkışımı verdi. dikkat edeceklerimi söyledi. (Aşırı yukarı doğru uzanmak, yerden eğilirek veya yukarı uzanarak eşya kaldırmak ve yüzüstü yatmak, ağır kaldırmak..) Zaten perşembe günü saçımı tepeden toplayıp her işimi (wc vs) yapıyordum. Ptesi gel dedi.
Ptesi gittim. Meme ucu çevresindeki bantları (ince şerit bantlar) çıkardı. alt kısımdaki bantlar dursun dedi. 2 adet merhem verdi. (balaban ve fucitec) meme ucu çevresine sür bunları, çarşamba gel. o zamana kadar banyo yok dedi.
Çarşamba gittim. meme altındaki bantları da çıkardı. Artık yıkanabilirsin kremlerini sürüp gazlalı bezle kapat, bantlamana gerek yok. ilk 1 ay başka sütyen takma (sporcu bile) ptesi gel yine dedi.
Ptesi gittim. (ameliyatın 13.günü) gayet güzel iyileşiyorsun. Artık kısıtlama hayatını sınırlarını aşmadan yapabildiğin her şeyi yapabilirsin; yanlız yüzüstü yatmak yok dedi.
ertesi gün arkadaşlarla isftar yapmak için buluştuk. Biraz gezdim ve çok az (1-1,5kg) poşet taşıdım. Ertesi gün sol memenin alt kısmında hafif renk değişmesi farkettim. ayrıca sertleşmişti de. çarşamba günü foto çekip yolladım. Merak etme normal. sol memen daha çok uğraştırdı bizi normal. ama için kalmasın ptes gel yine dedi.
ptesi gittim (20.gün) o zamana kadar azalmıştı tabi morumsu-yeşilimsi yer. Normal ama yinede dedi. kremlerimi değiştirdi (fucidin ve Fito ve Noskar -iz kremi-) fucidin antibiyotikli krem zaten. Noskar en son kullanılacak dedi. Ayın !inde gel kalan dikişlerini alayım dedi. İş yoğunluğu sebebi ile gidemedim. 8 Haziranda Hem 1 aylık kontorle hem de dikişler için gittim.
Biraz kabuklaşıp düşmeyen, derin dikişler de toplandığı için 2-3 gün daha antibiyotikli krem sür. kabukları kaldırdık çünkü daha hızlı iyileşsin diye dedi. Zaten o gün o yerlerden hafif akıntı oldu. Bugün son kez antibiyotiklimerhem sürdüm. Yarından itibaren Fito ya geçeceğim.
10.günden foto koymuştum. Bunlar da bugünden. Ama fotolar flaşlı. Yanıltmasın. Normal ışıkta izler bu kadar koyu renk değil.
Ben Sezaryende 2 büklüm kalmıştım. insanın ağırlık merkezi kesiliyor. öksürmek, gülmek, hapşırmak haram. yatsan yatamazsın kalksan kalamazsın. ilk hafta kabustu. ondan sonra düzelmeye başlamıştım. Bu ameliyat ile kıyasla desen sezaryen 10 ise bu ameliyat 4tür. Yarısı bile değil inan. Zaten hayatımda operasyon olarak bu 2sini geçirdim sadece. Kırığım bile yoktur vücudumda. Çok aşırı kıymetli değildir canım. ama süper metanetli de değilim yani. ortalama diyeyim. inan kolay bi ameliyat.
Ben pimpirik yapım gereği enfeksiyon, hematom, nekroz gibi olasılıklardan deli gibi korkuyordum. Araştırırken kötülere de bakıyordum ki; hazırlıklı olayım diye. (kabul:manyağım o konuda) İzleri zaten baştan kabul etmen lazım. Yani bu izli bir ameliyat. Ama izlerin daha zor iyileşen (ya da daha çok belirgin kalan diyeyim) kısmı meme altında kalıyor. Ayaktayken bakıldığında hiç gözükmeyen bir bölge.
Sezaryeni spinal olmuştum bu arada. Bu ameliyat ilk full narkozlu ameliyatımdı.
Bugün tam 5. haftam. Sabah fark ettim ki; hafif yüzüstü yatıyorum.düzeldim hemen. Ama asıl şaşırtıcı olan yatabiliyor olmam. Çünkü meme uçlarında hassasiyet çoktu. Ama cuma günü dikişlerin tamamı toplandı (erimeyen, kalan 8-10 tane bişey) demek ki onlar rahatsız ediyormuş.
Simran_ en hala kremlerimi sürüp meme ucuna gelecek şekilde gazlı bez koyuyorum. Çünkü sürülen tüm krem iç çamaşırına bulaşınca ne anlamı kalır.
Benim sürecim şı şekilde oldu: Salı günü ameliyat oldum. 11:00de girdim 15:00 te çıktım. Totalde iki memeden 1300gr alındı. O gün bandajlı geçirdim. Çarşamba sabahı geldi drenlerimi çekti. Batikon, gazlı bez ve bant 3lüsü ile pansuman yaptı. Öğlen medikal sütyenim takıldı. Çıkartıcam seni dedi. Ben istemedim. Hem küçük çocuğum var hem de olası bi komplikasyona falan olur vs diye yatmak istedim.
Perşembe günü öğlen pansumanımı yaptı. çıkışımı verdi. dikkat edeceklerimi söyledi. (Aşırı yukarı doğru uzanmak, yerden eğilirek veya yukarı uzanarak eşya kaldırmak ve yüzüstü yatmak, ağır kaldırmak..) Zaten perşembe günü saçımı tepeden toplayıp her işimi (wc vs) yapıyordum. Ptesi gel dedi.
Ptesi gittim. Meme ucu çevresindeki bantları (ince şerit bantlar) çıkardı. alt kısımdaki bantlar dursun dedi. 2 adet merhem verdi. (balaban ve fucitec) meme ucu çevresine sür bunları, çarşamba gel. o zamana kadar banyo yok dedi.
Çarşamba gittim. meme altındaki bantları da çıkardı. Artık yıkanabilirsin kremlerini sürüp gazlalı bezle kapat, bantlamana gerek yok. ilk 1 ay başka sütyen takma (sporcu bile) ptesi gel yine dedi.
Ptesi gittim. (ameliyatın 13.günü) gayet güzel iyileşiyorsun. Artık kısıtlama hayatını sınırlarını aşmadan yapabildiğin her şeyi yapabilirsin; yanlız yüzüstü yatmak yok dedi.
ertesi gün arkadaşlarla isftar yapmak için buluştuk. Biraz gezdim ve çok az (1-1,5kg) poşet taşıdım. Ertesi gün sol memenin alt kısmında hafif renk değişmesi farkettim. ayrıca sertleşmişti de. çarşamba günü foto çekip yolladım. Merak etme normal. sol memen daha çok uğraştırdı bizi normal. ama için kalmasın ptes gel yine dedi.
ptesi gittim (20.gün) o zamana kadar azalmıştı tabi morumsu-yeşilimsi yer. Normal ama yinede dedi. kremlerimi değiştirdi (fucidin ve Fito ve Noskar -iz kremi-) fucidin antibiyotikli krem zaten. Noskar en son kullanılacak dedi. Ayın !inde gel kalan dikişlerini alayım dedi. İş yoğunluğu sebebi ile gidemedim. 8 Haziranda Hem 1 aylık kontorle hem de dikişler için gittim.
Biraz kabuklaşıp düşmeyen, derin dikişler de toplandığı için 2-3 gün daha antibiyotikli krem sür. kabukları kaldırdık çünkü daha hızlı iyileşsin diye dedi. Zaten o gün o yerlerden hafif akıntı oldu. Bugün son kez antibiyotiklimerhem sürdüm. Yarından itibaren Fito ya geçeceğim.
10.günden foto koymuştum. Bunlar da bugünden. Ama fotolar flaşlı. Yanıltmasın. Normal ışıkta izler bu kadar koyu renk değil.
Açıkçası bana meme altından ortaya doğru gelen iz çok uzun göründü. Benim iki göğsüm arasında iz yok oraya kdr uzamıyor yani. Gerçi benim dikişlerim sorunlu iyileşiyor o da ayrı mesele :)Bana tam aksine sezeryan cok kolay bu cok zor geldi. Sezeryanla kıyaslayamam bile :) 2 tane oldum hem de, bu ameliyat 10 sa sezeryan 3 yani oyle diyim.
Bu arada iz fotolari icin cok tesekkur benimde aynen boyle ve ben ben de cok mu oldu acaba diye endiseleniyordum. Ayni sekilde ozellikle altta ayni yerlere kadar iz var bende.
O zaman soru şu:
Herkesin boyle mi ?
Peki faydasi oldu mu iz icin senin su an kac hafta oldu ameliyat olali birde bana dr iki ay kullanicaksin dedi ama kullanma klavuzunda benim alacagim silikonlar 2 haftada degistirin diyor almasam daha iyi 600 lira diyor ya az para degil yani alti üstü silikon yaniBen almıştım 100 liraya epiderm marka 10*10 ölçülerindeydi kesip kesip kullanabiliyorsun
Onları tekrar tekrar ılık su ve sabunla yıkayıp kullanabiliyorsun tekrar yapışabiliyor. Ama ben kullanamadım çok zahmetli geldi tak çıkar yıka kurut falan.. birde yapıştır kaldır derken dikişlerimi bi yerinden iltihap kaptırdım . Toplamda bi hf kullanmamışımdır yani..Peki faydasi oldu mu iz icin senin su an kac hafta oldu ameliyat olali birde bana dr iki ay kullanicaksin dedi ama kullanma klavuzunda benim alacagim silikonlar 2 haftada degistirin diyor almasam daha iyi 600 lira diyor ya az para degil yani alti üstü silikon yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?