göğüs estetiği yaptırmak istiyorum .günahmıdır??

mavi_eren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
119
0
arkadaşlar göğüslerim çok küçük..18 ay emzirdim oğlumu çok bi deformasyon olmadı...ama çok küçükler estetik düşünüyorum ama ya günahsasonuçta allahın verdiğini beğenmiyorum..çok karasızım eşim benim için sakıncası yok çok istiyorsan yaptıralım diyor......sizler neler düşünüyosunuz.fikirleriniz benim için önemlii.şimdiden teşekkürler

Peygamber Efendimiz de birtakım işlemlerde vücutta değişikliklere yönelik hareketleri tasvip etmemiştir. Buharî ve Müslim’de rivayet edilen hadislerde, güzellik için vücuda dövme yapanın, yaptıranın, dişlerini yontarak inceltip seyrekleştirenlerin, kaşının kıllarını yolarak inceltenlerin, peruk takanların, Allah’ın yarattığını değiştirenlerin İlâhî rahmetten uzak oldukları haber verilmektedir.2

Gerek bu işlemleri yapan ve yaptıranlar, gerekse bugünkü şekliyle yüz ve diğer organlarda estetik ameliyata başvuranlar, Allah tarafından kendilerine verilen şekil ve güzelliği kabul etmeyerek kadere itiraz etmekte ve ilâhî sanatı beğenmemektedir. İşte hiçbir mazeret ve ciddî-sıhhî bir sebep yokken, sırf güzellik düşüncesiyle estetik ameliyatı yaptırmak meşru görülmemektedir.

Meşru görülmemesine sebep olan ikinci husus, bedene eziyet verip, azap ve ıztıraba sokmaktır. Eskiden olduğu gibi dövme yaptıranlar, dişlerini inceltip seyrekleştirenler; şimdilerde de estetik ameliyat yaptıranlar vücutlarını eziyet ve tehlikeye sokmakta, Allah tarafından kendilerine emanet olarak verilen bedene eziyet etmektedir. Ameliyatta bıçağın altına yatan, narkoz verilerek uyuşturulan insan büyük ölçüde tehlikeyle yüz yüze gelmektedir. Halbuki Cenab-ı Hak “Kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın”3 buyurarak bu nevi işleri yasaklamaktadır.

Üçüncü husus da, bu ameliyat çok pahalıya yapıldığından büyük bir israfa yol açmasıdır. Üstelik bu israf hakikat ve öz için değil, görünüş ve şekil için yapılmıştır. Bugün birçok insan müzmin hastalıklardan kurtulmak için paratemin edip ameliyat olamazken, sırf vücudu güzelleştirmek için estetik ameliyat olanlar milyonlarca para dökmektedir. İsraf da haramdır.

Ancak meşru ve mâkul bir mazeret varsa mesele farklılık arz eder. Meselâ doğuma dayalı olarak “tavşan dudak” denilen yarık dudaklı doğanlar veya benzeri bedenî bir kusuru olanlar istisna grubuna girmektedir. Yangın, trafik kazası veya benzeri bir kaza sonunda bedeninde bir kusur olanlar da aynı şekilde mütalâa edilmektedir. Yani böyle bir kusuru olan kimse, toplum içinde psikolojik bir sıkıntı çekiyor, aşağılık duygusuna kapılıyor, şahsiyeti rencide oluyor; bu hali kendisini hakir ve çirkin gösteriyorsa; böyle bir ârızanın giderilmesi bir çeşit tedavi mahiyetini taşır.4 Dolayısıyla bu ameliyatta bir mahzur yoktur.

Çünkü Allah dinde bizim için bir zorluk kılmamıştır. Yukarıda mealini verdiğimiz hadisteki “güzellik için” kaydı meseleye açıklık getirmektedir. Yani estetik ameliyat ve vücuttaki değişiklikler önemli bir kusur ve arızayı gidermek niyeti ile değil de, güzelleşme kasdıyla yapılırsa haram olur; bir zararı ve çirkinliği gidermek niyetiyle normal hale getirmek için yapılırsa caiz olur.

1. Nisâ Sûresi, 119.
2. Müslim, Libas: 119-120; Buhârî, Libas: 82, 85.
3. Bukara Sûresi, 195.
4. Umdetü’l-Karî, 22: 63; el-Kardâvî, İslâmda Helâl ve Haram, s. 103.
Mehmed Paksu Helal – Haram

- alıntı -

Birincisi, bu işlem şeytânî bir vesveseden kaynaklanmaktadır. Nitekim Şeytan Hz. Âdem’e secde etmeyip Allah’ın rahmetinden uzaklaştırılınca şöyle demeye başladı:

“Onlara muhakkak emredeceğim de allah’ın yarattıklarını değiştirecekler... Kim Allah’ı bırakarak Şeytanı dost edinirse, şüphesiz, açıktan açığa büyük bir ziyana düşmüş demektir.”1

zina için veya ona buna göstermek için yaptırmıyorsan günah olduğunu düşünmüyorum ben.bence burda bilene bilmeyene sormak yerine sadece vicdanının sesini dinle, o sana söyleyecektir.

buraya yazmak yerine bunun için uygun düzgün fetva sitelerine sorman senin için daha yararlı olur.

buraya yazmak yerine bunun için uygun düzgün fetva sitelerine sorman senin için daha yararlı olur.

bu sitede herşeyi birbirmizle paylaşabilioruz ..konun dinle ilgili olunca başka sitelere mi sormak gerekioo..belki bilgisi olan arkadaşlar vardır die düşünerek bu soruyu sordum..cvp yazmak zorunda değil kimse

arkadaşım bende fikrimi söylemek istiyorum yukarıda yazılanlar göz önünde bulundurulursa büyük göğüs allahın yarattığı bir şey tabiiki ama yukarıda şöyle diyor toplum içinde psikolojik sıkıntı,aşağılık duygusuna kapılıyor, şahsiyeti rencide oluyor; bu hali kendisini hakir ve çirkin gösteriyorsa; böyle bir ârızanın giderilmesi bir çeşit tedavi mahiyetini taşır.bence bu cümle herşeyi çözüyor benimde göğsüm büyük ve ameliyatım çok yakın ben bu sıkıntıları her daim yaşıyordum doğumdan sonra özellikle dahada kötü oldu ve gerçekten psikolojimi bozdu bu durum ve bu nedenle günah olmadığını düşünüyorum ve yaptıracağım tabii bu benim şahsi fikrim bilir kişi değilim.....

gogus buyutmenınde gunah olcagını dusunmuyorum..hıc yoksa ve psıkoljını bozuyosa yaptırmak grekır bence..ozguvenım yerıne gewldı bundan gusel sey varmı??

teşekkürler arkadaşım.çok güzel özetlemişssin.

ay iyice sinir oldum lutfen bilen biri benim actigim konuyu okuyum bana soyledigim estetik hakkinda bilgi versin vu kararsizlik herseyden beter

bravo, sana sonuna kadar katiliyorum

mrb arkadasim bende yaptirmak istiyordum ama gunah oldugu icin vaz gectim. islamiyyetve sorular diye ste var ordan gunah oldugunu oyrendim. zaten anneyiz bu dunya yalandir onemli olan ebedi dunyaya kavusmaktir. 5gunluk omurcin deyermi picak altina yatmak.hem gunah hemde saliga cok zarar.bence arastir tabi bunlar benim fikirlerim.allahdan korkan boyle bi is yapmaz allah verdiyi en guzeli. :enbuyukkkpuyorumnanaktan

bence bu siteye girmiş olman da günah o zaman,silikon taktıranın allah inancını bu sekilde nasıl ifade edebiliyosunuz aklım almıyor!

bence bu siteye girmiş olman da günah o zaman,silikon taktıranın allah inancını bu sekilde nasıl ifade edebiliyosunuz aklım almıyor!

ben hangi steye gireceyimi sanami sorcam. sadece fikirlerimi yazdim arkadasa bu seni ilgilendirmez. sen kendi isine bak ok. ben kimsenin allaha inancini ifade etmedim. her koyun kendi ayagindan asilir guzelim.gunahdir ben soylemiyorum allah soyluyor zaten allaha inanan onun kurallarindan cikmaz soyledim yani umarim anlamissindir yalnis anlasilmasin.a.s.

valla bende düşünüyorum küçük göğüslü olmak dişi bi çekicilik katmıyor.yani güzel tek bi yanı olabilir o da dekolte gıyerken ne kadar abartsanda fazla göze batmaması.ama aşırı olmasada güzel ve ortalama büyüklükte bir göğüse sahip olmak gerçekten gurur okşayıcı bir duygu olsa gerek.burda aslında allah ın yarattıgı degil kilo alıp veren insanlarında göğüslerinde buyuk değişiklikler oluyor.bu daha sonra gerçekleşen bir değişim bence.en başta yaratılmış şeklimizle ilgili degil.kilo almış olabiliriz yada kilolu olabiliriz sonra zayıflamışız olabılırız ve bu şekilde küçülmüş olabilir.bunun yaratılışla bir alakasının oldugunu düşünmüyorum.ben 68 kiloydum göğüslerim normal boyutlardaydı fakat şimdi 56 kiloyum boyumda 178 yani göğüslerimin küçüklüğünü düşünün.ben şimdi ya şişman kalıcam göğüslerim için, veya kilo alıp göğüslerim büyücek ve daha sonra o kiloları liposuction ile aldırıcam sadece göğüslerim için... ne olursa olsun kendimi iyi hissetmem için birşeylere başvurmam gerekli.yinede kişilikle alakalı,kiloları ile mutlu olan bir sürü insan tanıyorum ama ben bu şekilde mutlu olabilcegimi düşünmüyorum.o yuzden herkes gerçekten düşünsün göğüs ameliyatı oldugumda gerçekten benı ruhen iyileştiricekmi,özgüvenim yerine gelicekmi diye.sorunun cevabı evetse kimseyi dinlemeyin gidin yaptırın derim ben.ayrıca bunun şeytanlıkla alakasının olması için göğüslerini şeytanlıkla ılgılı olan konular için yaptırmayı düşünmen lazım.erkekleri elde etmek için mesela.ama burdakı arkadaşımının kesinlikle kendini iyi hissetmesi için yaptırcagını düşündüğüm için.lütfen araya şeytan lafını karıştırmayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…