Göğüs büyütme ameliyatı sonrası devam eden ağrı

Morgana1992

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
42
15
32
Arkadaşlar merhaba. Bugün göğüs büyütme ameliyatımın 8. Günü. Resmen kabus gibi geçiyor günlerim. Ameliyattan sonra doktorun reçete ettiği Muscolin, Voltaren, Lyrica gibi ilaçlar bitince ağrılarım yeniden başladı. Parol asla yetmiyor. Ben normalde hiç düz uyuyamam. İlaçlar sayesinde gece düz bir şekilde uyuyabiliyormuşum, dün gece sabaha kadar uyuyamadım Kasılmalar, silikonun ordan oraya hareket ettiği hissi, nefes almak ve öksürmedeki güçlük. Çok zorlanıyorum. Bana dren takılmadı ameliyattan sonra. İki memenin arası sarı bir renkte, yan taraflarım da morumsu sarımsı renklerde. Yataktan kalkmak büyük işkence. Yatağa yatmak da öyle. Nereye kadar sürecek bu morluklar, ağrılar, kasılamalar? Doktor sporcu sütyeninin üst tarafına göğüs bandı taktı ve kontrole kadar durmasını söyledi. Hiç rahat değil, çok pişmanım çok. Deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Az önce iz azaltıcı merhem sürmek için sütyeni çıkardım, göğüsler ağzıma kadar şiş, sanki daha da şiştiler. Damarlar belli oluyor meme üzerinde. Çok kasılıyor, patlayacakmış gibi

Protezin yaptığı baskı ve gerginlik 2 hafta devam eder. Ben 15 gün oturarak yatmıştım. 15.günden sonra sabah kalktığımdaki o kasılma/baskı geçmişti. Kolay değil en zor estetik ameliyatlarından biri. Sabırlı ol lütfen. Ben ameliyattan sonra herhangi bir sütyen takmamıştım. Sadece meme üstüne elastik bandaj sarılmıştı o da 20 gün kadar durmuştu. Dr una sor belki biraz gevşetin der

Az önce iz azaltıcı merhem sürmek için sütyeni çıkardım, göğüsler ağzıma kadar şiş, sanki daha da şiştiler. Damarlar belli oluyor meme üzerinde. Çok kasılıyor, patlayacakmış gibi
O bahsettiğin morluklar da sararmaya başlamış bu iyi birşey. Sararması /yeşermesi geçiyor anlamına geliyor.

2 hafta sonra işe başlayacağım, böyle giderse çok zorluk yaşayacağım. Yavaş yavaş hareket ediyorum robot gibi High profil benim protezler. Üst taraf boğazıma kadar şiş, elastik göğüs bandı ayrı acıtıyor, sütyen ayrı acıtıyor. Gerçekten çok zormuş, çok pişman oldum. Dümdüz ama sağlıklı halimi özlüyorum

Bana da parol yetmeyince dexday vermişti faydasını gördüm doktoruna danış istersen, bende kas altı oldum ve ağrılarım yoğundu, ameliyat sütyenini hiç takmadım zaten feci rahatsızdı doktorum takmayabilirsin demişti. Geçmiş olsun tekrar

Ama merak etme iki hafta sonra cok cok iyi olursun inşallah

Geçmiş olsun cnm ,benimde 8.ci günümdü bugün .Sürecimden bahsedeyim az .
Bana Diren takılmıştı 2gün kaldı, ameliyatta hiç kanamam olmamış bu güzel bişey ama yinede Dr Diren takmayı öneren biriymiş .Takmış ve azda olsa kan geldi ve iyiki takılmış diyorum çünkü faydalı bişey sonuçta içerdeki biriken kanı atıyo ,
Neyse cuma oldum pazar evimdeydim,
İlk 4gün yatıp kalkarkenkalkarken zorlandım eşim sırtımdan kaldırıyodu, sonrasında kendim kalkmaya başladım tabi bacağımdan asılıp destek alıyodum. Şejlong misali yarı oturur vaziyette uyuyodum arkama yastıkları dizerek., sabah gergin acılı uyanıyordum e normal. Sonrasında kayboluyordu ohis .

Güniçinde sol göğsüm çok baskı sanki içerde silikon sıkışıyo kası baskılıyo gibi feci ağrılar yaşadım bikaçgün, çünkü medical sütyen öyle sıkıyorki hele üstteki bandı çok daha fena, ama en fenası göğüs altındaki kemer kısmı ,zaten ödemden göbeğim ve belim şişti iyice sıktı, ve arada fermuarı açarsk kemeri rahatlatıyorum içteki tam orta kısım kopçasını açmıyorum. 6.cı günde sabah bi uyandım yan yatıyorum şok oldu canım yanmıyodu, ogün gün içinde koltukta yan yatmayı denedim ohhh dedim tabi baskı var ama iyiydi yinede :)
Bugünde yan yattım sırtım ağrıdıkça. Osol göğsümdeki feci ağrı dünden beri daha rahat batmıyor pek. Günden güne acılar geçiyo bunu bilerek düşünerek zamanını geçirirsen daha mutlu olursun stres yapma, şuan tek sıkıntım göbeğimin şişliğinden ötürü olsa gerek sütyen kemeri acayip sıkıyor ve günde kaçkete bilmem hep açıyorum kemeri, sütyenden kurtulıcam günü iple çekiyorum 5haftam kaldı geçicek öyle böyle, sabretmek gerek .

Benim kasaltı 300cc takıldı, ağrı kesici olarak parol vermiş sadece, ve dediki sana çok daha etkili ilaçlar vermek istemedim kanama yapabilir dedi. Bana parolda yetiyo. Aslında içmesemde aynı ağrıyı yaşıycam gibi geliyo bilmiyorum etkisi varmı ağrı azaltıyomu .
Bide antibiyotik var 2kez alıyorum. Bitince kullanmana gerek yok ağrı kesici ve antibiyotik dedi .Bide fito diye krem vermiş izlerimemi sürücem bilmiyorum, perşembe pansumanım çıktı ama ince bi bant var orda, duştan sonra takmam için bitane daha bant verdi sarımsı ince bişey ,bu ne içerden dışarı nede dışardan içeri mikrop girmesine engel oluyormuş.

Benim de kas altı 300 cc. Benim 1 ay boyunca yan yatmam yasak. Doktor kesinlikle yan yatma diye uyardı. O yüzden düz yatıyorum arkamda yastıklarla ve sırtım çok ağrıyo o yüzden. Bugün protezin baskısı biraz daha azaldı ama sütyen ve elastik bant çok sıkıyor ve sıktığı yerler çok acıyor. Koltuk altlarım kıpkırmızı olmuş elastik göğüs bandından.

Sana dren takıldığından morlukların pek olmamıştır. Sanırım ameliyat esnasında yada sonrasında iç kanama olursa morluklar artarmış. Benim yan taraflarım mor hala geçmedi, iki meme arası da sapsarı.

Umarım bu acılar ağrılar geçtikten sonra iyiki de yaptırmışız deriz. Şu an pişmanlık hissi daha baskın. Çok geçmiş olsun sana da

Bu arada Ben ameliyattan üç gün sonra yara izi üzerindeki bandı çıkarıp gazlı bez koydum. Hala gazlı bez koymaya devam ediyorum. Yara izlerim için Dermatix isimli bi merhem verdi. 1 hafta sonra başladım ve günde 2 kez onu yara izime sürüyorum. 2 ay kullanacakmışım. Küçük ama pahalı bir merhem.

İnşallah cnm ben inanıyorumki bu acıların hepsi geçicek ve o mutlu normal hayatımıza devam edicez. İnanırmısın seni öyle iyi anlıyorumki ,dediğim gibi benimde tek sıkıntım bu sütyen, yanlış bedenmi diye düşünmeden edemiyorum ilkgünden beri.
Ben normalde 80b takıyodum sütyen, dolguluydu ama sonuçta bedenim 80di ama bu medical sütyen 75d yazıyo ,cup olarak sıkıntım yok sonuçta memeleri sıkı tutması lazım ilk günler acıyordu yeni olduğu için ama göğüslerim şu 2gündür pekte rahatsız etmiyo ama alt kemeri çok sıkı 75ne yaa bide 450₺ paramızla rezil olmak bu olsa gerek resmen işkence, hele o bandı ben pekte aıkamıyorum valla en uçtan tutturuyorum ama yinede bant kısmı çok baskı hissinden ağrı başlıyor bende arada ayırıyorum bandı napiyim .Dr bant önemli dedi silikonun yukarı kaçmasını engelliycek dedi. Hatta sonki gittiğimde öyle bi sıktıki bandı Yuh dedim bu ne. Hemen eve gelince uca doğru açtırdım:))
Silikon yerleşmiş gibi zaten ne diye yuları kaçsın diyorum, ama yinede bant genelde kapalı duruyo. Foton varmı bilmiyorum ama benimkilere bak istersen sütyenlerimiz aynımı acaba ,:)

Ben göğüslerin şu anki halinden tiksindiğim için açtığım gibi kapatıyorum şu an. O yüzden daha foto çekinemedim, bir şeye benzerlerse çekerim artık. Üst kısım o kadar şiş ki, o göğüs bandını taktığımız yer. Benim hiç meme dokum yoktu, ondan mı bu kadar acı çektim bilmiyorum. Çünkü şu an patlayacak gibi gerginler, ha boyut olarak şiş hali bile küçük oldu ama acılarımdan boyutunu eleştirmeye geçemedim daha Benim sütyen de göğüs bandı da Voe marka. Önden fermuarlı.

Evet benimkide aynı marka :)
Valla Dokun yoktuysa ondandır ozaman inşallah kısa zamanda şişlşkler gider. Benim Dokum vardı azda olsa oyüzden belki ilkgünde bile görüntü iyiydi gerçi görürsün bakarsan ilk günlerde sağ göğsün biraz yamul duruyordu ama Dr normal demişti. Evet sonki fotomda görürsün nede güzel şekillenmişler ,daha şimdiden böyleyse zamanla dahada normale dönücekler demekki çok mutluyum .:) darıaı sana inşallah sıkma canını geçicek bugünler

Evet canım baktım seninkiler gayet güzel duruyor, boyut olarak da çok iyi. Benimkiler daha küçük oldu ve göğüs uçlarım füze gibi dimdik dışarı bakıyor

M Morgana1992 merhaba...cok gecmis olsun oncelikle... bende 400cc hp kas alti oldum. Mart ayinda. Meme altı 71cm idi ve sadece 3 cm dokum vardi. Ilk yedi gün anlattığın süreçleri yasadim. Hareket ettikçe agri oluyordu. 15 gün yarı oturur pozisyonda uyudum. 10.gün ise başladım. Uyku ve hareket kabiliyeti konusunda maximum 1 ay zorlanirsin oda en fazla. Günden güne daha iyi olacaksın. Ameliyat sütyeni ok'de bandajlama kısmı biraz sıkıntı olmus. Kas alti olduğu icin protezin kayma şansı yok aslinda. Benim dr'um öyle demisti. 15.günde protezlerin asagi inmesi icin sutyen kullanimini biraktirdi 2.5 ay oldu hala kullanmiyorum. amelin 7.günü itibari ile masaja başlatti ve o gün amel bantlarinida cikarttirdi. Yani dikişleri acikta biraktirdi. Daha çabuk iyilesecegini söyledi öyle de oldu. Memislere bepanthol losyon kullandirdi; hem ferahlatiyor hemde o gerginliği azaltiyor, dikislere getirmeden ama. 2.ay itibari ile hic ameliyat olmamış gibi hissedeceksin. Birazcik sabir, sonra cok mutlu olacaksin.

İnşallah öyle olur. Dün gece yine nefes almakta zorluk yaşadığımdan uyuyamadım. Öksürürken ve nefes almaya çalışırken acıyor. Bana hep ilk 3 gün ağrı çekersin sonra azalır demişlerdi, benim ağrılar acılar kronik oldu resmen.

gece yatmadan önce kas gevşetici bir ilac al, rahatlatır seni. Doku olmayanlarda biraz daha sıkıntılı bir süreç bence. Öksürdükçe batar, oda şu sebepten protez acilan ceplere tam oturmadığı icin oynuyor. Zamanla yerleşecek birde kas sıkıştırıyor. Normal bir süreç.

Arkadaşlar bugün 13. Gün. Son 3 gündür kesik kesik ve hızlı nefes almaya başladım. Yatarken çok rahatsız etmiyor ama ayağa kalkınca kesik kesik nefes aldığım için yoruluyorum ve hemen oturma ihtiyacı hissediyorum. Hiç bunu yaşayan oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…