• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Arkadaşlar nihayet bende yaptırdım.Beden 75bile değildi.280cc damla şekli taktırdım.Bi hafta oldu yaptıralı.Ancak hareket etmeye başlayabildim.Silikonlarım kas altı yapıldığı için ameliyatım 2.5 saat sürmüş.Bu tür ameliyat daha zor ve uzun sürüyormuş.Ve ileşmesi de daha uzun sürüyor dedi doktorum bana.Ve sancısı daha fazlaymış.Gerçekten de öyle oldu bende.Arkadaşımınki sadece göğüsdoku altına konuldu ve hemen aynı gün bile eve gitmiş ve üçüncü gün işe de gitmiş.Bense iki gün hastanede kaldım ve sancılarım tarif edilemez çokdu.Hiç hareket edemiyordum.Ancak rahat hareket etmeye başlayabiliyorum.İki defa sezeryan oldum ama bukadar acı çekmemiştim.Bu yüzden kas altı tavsiye etmiyorum,göğüsdoku altına yaptırın.Tabiki doktor de onay verirse.

onceden 75 bile degildi diyosun buna orana protezlerinin boyu cok kucuk geldi bana senmi tercih ettin boyle olmasin? (bu arada ozel mesajlarini aktiflestirirmisin?)

Vallah hiç de küçük durmiyor.Sayıf bi yapım var ve göğüsler de çok doğal duruyor.Doğal durmasını istediğim için 280 cc ben seçtim.Arkadaşımın sütjenini denedim,o 85 b giyor ve bana tam oldu.Tabiki şuan daha şiş ve biraz daha inecekler ama 85in altına düşiceğini sanmiyorum.Bence bu her insanın vijut yapısına bağlı olan bi şey.Ben çok sayıf olduğum için bu boy bende çok iri durdu.Ama daha yapılı daha iri birinde bu boy böyle iri durmaz bence.Sen kaç taktırdın?Ve kaç beden sütyen takiyorsun şimdi?Özel mesajı nasıl aktifleştırebilirim,bilmiyorum .

Arkadaslar ben de bir doktorla görüstüm burdan okudugum kadariyla damla seklindeki protezler daha dogal duruyor diye bir düsünce olusmustu bende ama yuvarlak ve kasalti tavsiye etti,emzirmeyi biraktiktan sonra 6 ay beklemek gerekiyormus yani temmuza kaldi benim ameliyatim.Bir de 4 hafta spor,agir kaldirmak fln yasakmis spor fln neyse de ogluma bakmak zorundayim esim 1 hafta 10 gün kadar benimle ilgilenebilir,yaptiran arkadaslar sizce söyle 10 gün sonra fln fazla olmasa da oglumu kaldiracak durumda olurmuyum??

bu senın ağrı eşiğine baglı, ben 10 gün sonra anca araba kullanmaya başladım diyebilirim.herhangi bir seyde kaldırmamıstım...bu arada yaptıranlara soruyorum dikiş izleri ne alemde?.. paylasim olsun diye sölüyorum 300 cc gibi taktıranlar icin sölüyorum, ameliyattan sonra 90 b giydiysen, ameliyattan 3 ay sonra olsa olsa 80 b olur. en az %30 kücülme olacak..

en risksiz ameliyat heralde meme altı kesisiyle yapılan.meme ucundan olunca hissizlik ihtimali var,koltukaltı göğüslerin iyi durmaması ya da kaymaya yol açabiliyor.ve %30 luk bir küçülme oluyorsa ben en az 400 cc düşünüyorum.çünkü göğüs kafesim ve omuzlarım geniş.kendi göğüslerimden biraz daha büyük olmasın ya...bi iki beden fark olsun.emilyanonun dediği gibi yapay olsun biraz...sonra hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.vallahi ameliyat olanlara hayran kalıyorum.ameliyat olan arkadaşlar,lütfen bize yardımcı olun.

Selam arkadaşlar bende sizin gibi ameliyat olanlardanım.... 2005 yılında bir ameliyat geçirmiştim yuvarlak kas üstü 225 cc ve koltuk altından olmuştu ameliyatım... Ameliyattan sonra ağrılarım çok olmuştu...3. gün hastaneden çıkmıştım tabiki bi süre herşey yasaktı ki yasak olmasada zaten yapmak imkansız... Neysee aradan biraz zaman geçti heşey yerine oturdu derken benim göğüslerim özelliklede sağ göğüsüm yatınca koltuk altıma kaymaya başladı ve müthiş bir ağrı acı oluştu... Baştan herhalde böle oluyor diye düşündüm ama sol göğüsümde o kadar kayma yoktu...Neyse ben yine doktora çıktım beni ameliyat yapan prof.dü bu sefer onun öğrencisine yani hoca olrak adlandılan kişiye çıktım bir tanıdığın tavsiyesi üzerine oda orda doktordu çünkü neysee muayne etti yeniden ameliyat olmam gerektiğini söyledi kas yırtılması olmuş koltuk altlarımda protezi koymak için açtırırken çok fazla hasar almış ve sinirlerim zedelenmiş ve kaslar yırtılmış tabi buda ameliyatın etkisi geçince meydana çıkmış... Ben göğüserimin çok küçük olduğunu düşündüğümü söyledim onlarda tamam göğüs kafesin daha büyük bir protezi kabul ederse koyarız dediler ve 285cc meme ucuna karar verildi ... neyse 2007 ağustos ayında yeniden ameliyat oldum bu sefer çok fazla ağrım olmamıştı ameliyattan sonra onun içinde hemen eve çıkmak istedim aman allahım eve gelince benim ağrılarımda müthiş bir artma aldu ve abartısız 2 ay boyunca bunu hep çektimmm bu seferki kas altı olmuştu ve bunun acısı daha fazla ve iyileşme süreci daha uzundu....Koltukaltlarımdaki izler hiç belli olmuyor ama mem ucumdakiler hala belli ama doktor bunlarında belirgin olmicanı söylüyor ilerde ama ben korkuyorum yinede belli olur diye been size soruyorum arkadaşlar aranızda meme ucundan olan varmı ve izleri ne durumda?Ayrıca koltul altını hiç tavsiye etmiyorum böyle durumlar olabiliyor... Bu arada bana bir şey sormak isterseniz cvp verebilirim bütün hepsine görüşmek üzere....

canım 285 taktırmışsın..peki kaç bedene denk geliyor.%30 luk küçülme falan iyice aklımı karıştırdı.

minik zuzucum öncelikle gecmis olsun 2 ay boyunca cok agrin oldugunu yazmissin bu fazla uzun bir süre degil mi canim neden öyle oldu acaba ??

valla arkadaşlar 1 haftadır yoktum bayağı ameliyat olan olmuşş süperr
ee yeni ameliyat olan kıslar nasıl hissediyosunuz kendinizi???

Arkadaslar ben de bir doktorla görüstüm burdan okudugum kadariyla damla seklindeki protezler daha dogal duruyor diye bir düsünce olusmustu bende ama yuvarlak ve kasalti tavsiye etti,emzirmeyi biraktiktan sonra 6 ay beklemek gerekiyormus yani temmuza kaldi benim ameliyatim.Bir de 4 hafta spor,agir kaldirmak fln yasakmis spor fln neyse de ogluma bakmak zorundayim esim 1 hafta 10 gün kadar benimle ilgilenebilir,yaptiran arkadaslar sizce söyle 10 gün sonra fln fazla olmasa da oglumu kaldiracak durumda olurmuyum??

şimdi ağrılar kişiye göre değişiyor ben 15 günde ağır kaldırmaya başladım ama başka bi arkadaşım spor hocasıydı 3. gün işe gitti yanlız şunu söliyim kafadan 1 haftayı unut :) ayrıca dikişlerin olucağı için zaten ağırlık kaldıramassın damla protez istiyorum demişsin ben inanırmısın tam 1 sene araştırdım ve 1 ay 10 gün önce ameliyat oldum bence hiç damlayı düşünme çünkü kaymalar yapıyo yani dönebiliyo ve göğüs şeklinin bozulma ihitimali var azda olsa bence hiç riske girme ve yuvarlak yaptır

en risksiz ameliyat heralde meme altı kesisiyle yapılan.meme ucundan olunca hissizlik ihtimali var,koltukaltı göğüslerin iyi durmaması ya da kaymaya yol açabiliyor.ve %30 luk bir küçülme oluyorsa ben en az 400 cc düşünüyorum.çünkü göğüs kafesim ve omuzlarım geniş.kendi göğüslerimden biraz daha büyük olmasın ya...bi iki beden fark olsun.emilyanonun dediği gibi yapay olsun biraz...sonra hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.vallahi ameliyat olanlara hayran kalıyorum.ameliyat olan arkadaşlar,lütfen bize yardımcı olun.

kesinlikle göğüs altı yaptır hiç belli olmuyo ayrıca 400 cc çoook fazla söliyim benimki 305 cc ve tam ama tabi herkese göre değişiyo bu bide herkesde %30 küçülme olucak diye bişey yok mesela bende göğüs hiç ödem yapmadı ameliyattan nasıl çıktıysam şimdide öleyim zaten mantık olarak silikonun büyüklüğü belli nasıl küçülücek:)küçülenlerin ödemleri iniyo bence bu işi doktoruna bırak boyutunu söyle okadar cc ye karışma benden sana tavsiye çünkü bnm arkadaşım 225cc taktırdı inan kocaman oldu kıs üstüne kıyafet bulamıyo

slm kızlar ben ameliyat olalı tam 1hafta oldu..vücut olarak cok kücük bı yapım var ayrıca baya bi zayıfımda zaten göğüslerimde resmen 0 bedendi o yüzden doktor 195cc mentor damla modeli dısı pütürlü tercih etti ve kas altından koydu gercı burda yaptıran herkesden baya küçük konuldu ama o konuda bi problemim yok:)asıl problemim cok yukarda duruolar ve cok sertler:( gercı sertlık gecıcek dıyo herkes ama yukarda durusu hıc hosuma gıtmıo tabi hal böle olunca uçlarda biraz asagıda kalıo..doktorum ınecek bıraz dedı ama 1hafta olmasına ragmen hıc ınmedı eger böle kalırsa üst kısmı cok az açık bişey giysem bile görüncekler:( cok korkuorm böle kalcak die cvp yazan olursa sevinirim..

kesinlikle göğüs altı yaptır hiç belli olmuyo ayrıca 400 cc çoook fazla söliyim benimki 305 cc ve tam ama tabi herkese göre değişiyo bu bide herkesde %30 küçülme olucak diye bişey yok mesela bende göğüs hiç ödem yapmadı ameliyattan nasıl çıktıysam şimdide öleyim zaten mantık olarak silikonun büyüklüğü belli nasıl küçülücek:)küçülenlerin ödemleri iniyo bence bu işi doktoruna bırak boyutunu söyle okadar cc ye karışma benden sana tavsiye çünkü bnm arkadaşım 225cc taktırdı inan kocaman oldu kıs üstüne kıyafet bulamıyo

canım ben 90 beden falan istiyorum.göğüslerim 80b olduğu halde çevremde hep küçük diyor bayanlar.zaten takıntı oldu artık.ya büyük olacak ya büyük başka yolu yok.ilk fırsatta dra gitcem.çok yoğunum sadece fırsat bekliyorum...

Deep ocean ben de yuvarlaga karar verdim doktor da ztn digerini tavsiye etmemisti,aslinda agrilara dayanikliyimdir bakalim bunu nasil atlaticam oglum olmasa hic düsünmezdim agri sizi .
Bi de okudugum kadariyla hepiniz pütürlü koydurmussunuz görüstügüm doktor kapsül riskinin azalttiginin ispatlanmis birsey olmadigini düzü tercih ettigini ama cok istiyorsam pütürlü kullanabilecegini söyledi??

Gecmis olsun plasure senin agrilarin nasildi cok agrin oldu mu?Zamanla indigini söylüyor yaptiran arkadaslar umarim en kisa zamanda istedigin hale gelirler

saol canım yaaa..evet cok agrım oldu tabı bunda kas altından yaptırmanında etkısı büyük mesela bugun 9.gunum hala ıstedıım gıbı hareket edemıorm, gıyınemıorm, yataktan zor kalkıorm ama suan agrı durumum ii işte tek sorunum seklinin yukarda durusu o da işallah gecer cunku gecmesse bı daa ameliyat olmak zorunda kalabılırm istediim gibi olması için:(

arkadaşlar benim göğüs büyüklüğüm güzel ama genç kızlığımdan beri bir sarkma görüntüsü var daha doğrusu resmen sarkık. evlenmeden önce osikolojim bozulmuştu ya evleneceğim kişi beğenmezse beni diye. şimdi 3 yıllık veliyim eşim sağolsun beni seviyor sorun yokmuş gibi görünüyor. biraz rahatladım doğrusu. yüz olarak güzelim ama gündüz balenli südyenle kamuflaj ettiğim göğüslerim gece olunca beni utandırıyor. evimde südyensiz dekolte kıyafetle gezebilmeyi isterdirm doğrusu. bana ne tavsiye edrsiniz dostlar? :(

xxdenizxx banada pütürlü yuvarlak konuldu şöyle diyim bu ispatlanmış bişey:)çünkü silikonun çevresindeki pütürler zar oluşumunu engelliyor ama doktorunu bilyorum tabi bu esnetik çle bişeyki hangi doktora soran farkılı bişey sölüyo ve sonunda kafayı yiyiyosun ben öle oldum :)sen bence genede pütürlü yaptır ne olur ne olmas hiç olmassa takıldıktan sonra aklında soru işareti kalmaz çünkü bunun geri dönüşü yok ayrıca ne zmn olucaksınn ??bide nerde ve kime??

slm kızlar ben ameliyat olalı tam 1hafta oldu..vücut olarak cok kücük bı yapım var ayrıca baya bi zayıfımda zaten göğüslerimde resmen 0 bedendi o yüzden doktor 195cc mentor damla modeli dısı pütürlü tercih etti ve kas altından koydu gercı burda yaptıran herkesden baya küçük konuldu ama o konuda bi problemim yok:)asıl problemim cok yukarda duruolar ve cok sertler:( gercı sertlık gecıcek dıyo herkes ama yukarda durusu hıc hosuma gıtmıo tabi hal böle olunca uçlarda biraz asagıda kalıo..doktorum ınecek bıraz dedı ama 1hafta olmasına ragmen hıc ınmedı eger böle kalırsa üst kısmı cok az açık bişey giysem bile görüncekler:( cok korkuorm böle kalcak die cvp yazan olursa sevinirim..

canım hiç merak etme inicekler benim yaptıralı 1.5 ay oldu ve gitgide yerine oturuyo ve yumuşuyo yeterki masajları ihmal etme bir silikonun tamamen vucuda oturması 3 4 ay düşün yani seninki daha çok yeni bende sinir oluyodum ilk yaptırdığım zaman kazık gibilerdi:) ama gitgide iniyo yerçekimine karşı koyamıyolar:)

Canim ben önce Istanbuldaki doktorlari arastirmis bikac tanesiyle görüsmüstüm fakat sonraki kontrollerin düzenli yapilabilmesi icin burda yani Almanyada yaptirmaya karar verdim,emzirdikten sonra 6 ay beklemek gerekiyormus o yüzden kötü bir zaman ama haziran sonu temmuz basi gibi ameliyat olucam.Senin dikis izlerin nasil canim cok belli oluyor mu?cok soruyorum di mi:))

canım hiç merak etme inicekler benim yaptıralı 1.5 ay oldu ve gitgide yerine oturuyo ve yumuşuyo yeterki masajları ihmal etme bir silikonun tamamen vucuda oturması 3 4 ay düşün yani seninki daha çok yeni bende sinir oluyodum ilk yaptırdığım zaman kazık gibilerdi:) ama gitgide iniyo yerçekimine karşı koyamıyolar:)

umarım dediğin gibi olur canım ya çünkü doktor protezleri sanki fazla üste koymus gibi geliodu da bana:)..masaj işide ayrı bi dert zaten çok canım acıo yaparken bide korkuorm sanki zarar vercekmişim gibi..nese artık zamana bırakıcam sende cok saol canım yaa içimi rahatlattın yoksa düşünmekten kafayı yicektim nolur acaba die umarım zaman gectıkce değişimi farkederim bu arada senin durumun nasıl suan..

Back