• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Tekrar selam emilyano. diğer yazdıklarını sonradan okudum.
Benim doktorum ilk konuşmamızda ve ameliyata karar verdikten şunları dedi. sana yardımcı olabilir.
1. öncelikle silikon büyüklüğü vücut yapısına bağlıdır. boy, kilo, kemik yapısı,... hepsi etkiler. Bundan başka doktorum bana silikon yaptırıldıktan sonra insanların tepkilerinin nasıl olmasını istediğimi sordu. farketmesinler mi? dikkat edince mi farketsinler? hemen mi farketsinler?
2. silikonun şekli damla veya yuvarlak olması senin isteğine bağlıdır. damla şekli daha doğal görünür. yuvarlak ise dekoltelerde güzel durur.
3. silikonlar sadece damla ve yuvarlak olarak ayrılmaz. onların da çeşitleri vardır. ben damla yaptırdığım için onun için dedikleri aklımda kaldı. silikonun onden kesitine göre dikey ve yatay çaplarına göre 3 e ayrılır. ayrıca silikonun yüksekliği de ayrı bir kriterdir. ben mesela ameliyat öncesi doktorun uygun olduğunu ve ameliyatta denemeyi düşündüğü 2 silikon paketini gördüm. biri high profil 260 cc idi. diğeri ise medium profil 330 cc. görünüşte ikisi de aynı idi. ama aralarında 70 cc fark varmış meğer.
4. ameliyata karar verdikten sonra doktor daha detaylı konuşuyor. daha doğrusu inceliyor. önce fotoğraflarım çekildi benim. fotoğraflar üzerinden konuştuk. kesi yerlerinin avantaj ve dezavantajlarını söylüyor. hangisine uygun olduğuna karar veriliyor. silikonun nereye yerleştirileceğine ise göğsüne dokunarak karar veriyor doktor. Göğüs kasını kontrol ediyor aslında. O yüzden karar veriliyor. buna karar verirken fotoğrafların çekiliyor.

Bu kadar şey dedikten sonra demem o ki silikonun kaç cc olduğu önemli değil. çünkü senin vücut yapın, istediğin göğüs görüntüsü, ve kullanılacak silikonun şekli, türü etkiliyor bu cc olayını.

ve silikonlanmak için sakın psikolojini bozma. inan sonunda iyi ki yaptırmışım diyeceksin. ben diyorum mesela :dance:

benim ameliyatın üzerinden tam 1,5 ay geçti.son 10 gündür göüsümün birinde parmakla falan bastırınca bölgesel acı oluyor.acaba şu kapsüllenme olayı mı oldu?ben bu kapsüllenme olayını tam anlayamadım çyani kapsüllenme olduğu takdirede ne hissedeceğiz,nasıl bir şey oluyor.belirtisini biliyormusunuz.vaktim olmadığı için ancak haftasonu gidebileceğim doktora.
aranızda bu tip acı hisseden oldu mu?göğüsün iç kısımında acı hissediyorum,baskı yaptığımda...sizde de öyle oluyor muydu?

selam.
öncelikle herkese mutlu yıllar....

kapsülle ilgili bir sayfada aşağıdaki yazıyı buldum :

Ameliyat sonrası devrede oluşacak kapsülün ince ve yumuşak olması için masajlara başlanmalıdır. Kapsül her protez uygulamasında oluşmaktadır. İdeal kapsül ise, ince, yumuşak ve proteze göre hafif bol olandır. Kapsülün kalın ve sert olması durumunda hasta ameliyattan aylar sonra dahi ağrı sızı hissedebilir. Ayrıca diğer önemli sonucu kapsül kontraktürü denilen sert ve sıkı kapsülün protezi sıkıştırarak küresel bir şekil almasıdır. Bu durumda göğüslerin doğal görüntüsü bozulur, tabanı daha dar bir küre şeklini alır. Ayrıca göğüslerin üst sınırı göğüs ön duvarı ile açı yapar ve istenmeyen bir görüntü oluşturur.

benim de sağ göğsümde iç tarafında şişlik var. dokunca acıyordu. ve tenim iyice geriliyordu. doktora sordum bu normal dedi. ameliyat sonrası olabilirmiş şişlikler. masaja devam ettim. şimdi azaldı ama bazen çok az acıyor gibi geliyor.

sendeki acının nasıl olduğunu bilmiyorum ama doktorum kapsül oluşacaktır demişti. önemli olan masajla silikon çevresinde oluşan bağ dokusunu tam güçlenmeden bozmak.

selam.
öncelikle herkese mutlu yıllar....

kapsülle ilgili bir sayfada aşağıdaki yazıyı buldum :

Ameliyat sonrası devrede oluşacak kapsülün ince ve yumuşak olması için masajlara başlanmalıdır. Kapsül her protez uygulamasında oluşmaktadır. İdeal kapsül ise, ince, yumuşak ve proteze göre hafif bol olandır. Kapsülün kalın ve sert olması durumunda hasta ameliyattan aylar sonra dahi ağrı sızı hissedebilir. Ayrıca diğer önemli sonucu kapsül kontraktürü denilen sert ve sıkı kapsülün protezi sıkıştırarak küresel bir şekil almasıdır. Bu durumda göğüslerin doğal görüntüsü bozulur, tabanı daha dar bir küre şeklini alır. Ayrıca göğüslerin üst sınırı göğüs ön duvarı ile açı yapar ve istenmeyen bir görüntü oluşturur.

benim de sağ göğsümde iç tarafında şişlik var. dokunca acıyordu. ve tenim iyice geriliyordu. doktora sordum bu normal dedi. ameliyat sonrası olabilirmiş şişlikler. masaja devam ettim. şimdi azaldı ama bazen çok az acıyor gibi geliyor.

sendeki acının nasıl olduğunu bilmiyorum ama doktorum kapsül oluşacaktır demişti. önemli olan masajla silikon çevresinde oluşan bağ dokusunu tam güçlenmeden bozmak.
göğüs içinde olduğu için göremiyoruz elbett kapsül olayını.umarım geçici bir acıdır....sen nsıl bir masaj yapıyorsun göğüslere mesela?var olan kapsüle faydası mı var ki?hafta sonu doktora da soracağım ,,bakalım ne der?

demeterer mutlu yıllar öncelikle yılın başlangıcını silikonlanarak çok güzel bir şekilde yakaladığını düşünüyorum.:nazar:yazdıkların ve açıklayıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim.hepsini kağıda not ettim doktorla konuştuğumda inanılmaz işime yarayacak.bende high profil ve göğüsü daha fazla ön plana çıkartandan istiyorum.acaba doktorların hangi silikonu kullanacağı en azından marka olarak hasta isteğinemi bağlıdır yoksa anlaşmalı olduğu bir marka var mıdır.tabiiki kaç tane marka olduğunu bilmiyorum fakat gördüğüm kadarıyla çeşit çeşit.

yok canım sütyen aslaaaa dedi. Göğüs ucu bantı takıyorum, süper duruyorlar. Eğer olur da takmak dumunda kaldığın zamanlarda da balensiz ama eve gelir gelmez çıkaracaksın o da arada bir olsun dedi. Benim duyduğum da başkalarından şu dönemde tam şekillenme dönemi olduğu için sütyen şekil bozukluğuna sebep olabilirmiş. Kontrole giitiğim gün çıkarttı attı hatta sütyeni.

benim doktorum sütyen takmama izin veriyor. Hatta nasıl istersen öyle takabilirsin dedi sadece çok bastıran ve dolgulu sütyen istemiyor o kadar. Bu arada masaj nasıl gidiyor sizde kızlar?? benim doktorum çok önem veriyor bu masaj işine 3 ay hatta 6 ay bile yapabilirsin dedi. Şekillerinin oturması ve kapsül engellenmesi için çok önemliymiş ama epey sert bi masaj. Masajdan sonra gerçekten yumuşama hissediyorum ama ertesi gün yine hafif sertlik oluyor. Bu arada hepinize bütün dileklerinizin gerçekleşeceği bir yeni yıl dilerim...

selam kızlar. emilyano eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) marka demişsin ya. valla bendekiler ne marka bilmiyorum. doktorla zaten marka konusunda hiç konuşmadık biz.
sbilgin sütyensiz olmana şaşırdım. bana doktor balensiz sütyen kullan demişti.yarın kontrolüm var. doktora ilk iş bunu soracağım. sütyensiz dolaşmak nasıl bişeymiş bakalım :))
mia ben de masaja devam ediyorum. benimki de sert bir masaj. resmen hamur gibi yoğuruyor gibiyim. önceleri zor geliyordu. ama şimdi yumuşamaya başladı benimkiler de. En azından artık masaj yaparken acımıyo.

önce geçmişolsun canım bende küçülttüm ama cok canım acıdı 2 ay oldu ama hala yüzmeye gidemiyorum ve kızarıklıklarvar iz kapatıcı kıremler kullanıyorum.

selam kızlar. emilyano eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) marka demişsin ya. valla bendekiler ne marka bilmiyorum. doktorla zaten marka konusunda hiç konuşmadık biz.
sbilgin sütyensiz olmana şaşırdım. bana doktor balensiz sütyen kullan demişti.yarın kontrolüm var. doktora ilk iş bunu soracağım. sütyensiz dolaşmak nasıl bişeymiş bakalım :))
mia ben de masaja devam ediyorum. benimki de sert bir masaj. resmen hamur gibi yoğuruyor gibiyim. önceleri zor geliyordu. ama şimdi yumuşamaya başladı benimkiler de. En azından artık masaj yaparken acımıyo.

demeterer, sütyensiz asla ben gezemezdim ama şu anda alıştım ve zaten kış olduğu için sorun olmuyor tabiki yaz olsa problem olabilirdi. Ama dokturuma güveniyorum ve o yüzden katlanıyorum. 2 ay dayanıcaz artık.

Masaj bana da inanılmaz iyi geliyor. Günden güne daha da oturuyor sanki, artık eğreti durmuyor, sanki yıllardır benimler...

Silikonun markasına gelince, genelde MENTOR kullanıyorlar FDA onaylı, bende de o kullanıldı.

Miacım her doktorun yöntemi tarzı farklı tabiki, biri birşeye doğru derken diğeri yanlış diyor, yapacağımız tek şey onlara güvenmek... Çok ilginç aslında sütyen takmak zararlı mı değil mi acaba? diyorum ya ben kontrole gittiğimde orada çıkarttırdı. 2 ay bunu unut dedi. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi varmış misali her doktor da farklı tedavi uygulayabiliyor. O yüzden hangisi doğru hangisi yanlış araştırmıyorum ben artık, biliyorum ki hiçbirimize hiçbir dr yanlış birşey yaptırmaz. öptüm canım...

selam sbilgin. geçen cuma kontrole gittim. sütyen konusunu sordum doktora. takmasan olur dedi. özellikle kullan demiyorum. sen nasıl rahat edersen dedi.
doktorum hastanın durumuna göre tavsiyelerinin değiştiğini söyledi. bazı hastaların göğüsleri sarkmaya meyilli olunca takmaları gerekiyormuş. ya da onun gibi birşey :)) ama sütyen zarralı değil arkadaşlar. ama balensiz kullanın. malum benim gişbi kesi yeriniz meme altı ise balen olmamalı zaten.

ben de senin gibi doğru yanlış araştırmıyorum sbilgin. dediğin gibi doktor yanlış birşey yaptırmaz. :D

MUKO98 merhaba sen gogus kucultme ameliyati olmussun iki ay once kadar nasil memnunmusun Ameliyat sonrasi cok zorluk cektinmi?Izler ne durumda yani cokmu gozune batiyor.Kime oldun ameliyatini ve ne kadar odedin biliyorum cok soru sordum ama bende olacagim iste tedirginlik var

ivycan gerçekten çok geçmiş olsun...okurken bile içim dayanmadı :( ben de ameliyat oldum geçtiğimiz mayıs ayında ve şu anda gidip dr.umun boynuna sarılmak istiyorum ! umarım sonuçtan mutlu olursun ve çektiğin acıya değer...

Fiyatlar ne kadar arkadaşlar? fiyat bilgisi bulamadım. birde ameliyattan sonraki kontorllerde de ayriyetten ücret ödeniyor mu?

Merhaba arkadaşlar bugün doktorla görüşmem vardı.Sanki hemen ameliyat olacakmışım gibi heyecanlandım. Yazdıklarınızı not etmiştim ve hepsini teker teker sordum.Doktor çok hazırlıklı gelmişin dedi. Bende evet o kadar hazırlıklıyım ve o kadar çok bu konuyu araştırdım ki;nerdeyse ben birini ameliyat edecek duruma geldim dedim. Doktor muayene etti.bana detayları anlattı high profil kullanılacağını 275 ccnin veya 300 cc nin güzel durabileceğini ameliyat esnasında deneyebileceğini ve ondan sonra karar verileceğini meme altından kesileceğini, durumdan çok memnun kalabileceğimi anlattı.Yuvarlak silikon yapacakmış. Tek kafama takılan sorun şu olduki ben daha önce yaptığı estetik görüntülerini görmek istedim ama bu yasaklandı gösteremiyoruz artık dedi.Gerçekten öyle mi arkadaşlar?doktorun daha önceki estetklerini görmem bana yarar sağlamaz mı?sonuçta doktor seçimi çok önemli sevgiler...

emilyano merhabalar... bence doktorunun yaptığı ameliyatları görmen kararında çok çok önemli olacaktır. Ben Barış Çakır'dan mail atmasını istemiştim örnek resimleri, göndermemişti çünkü yasak olan öyle maille veya web sayfasından teşhir etmek. Doktorun kim bilmiyorum ama ben ameliyattan önce Barış bey'in muayenehanesinde gösterdiği önceki hastalarının resimlerine bakarak ameliyata karar verdim. Yasak olan sadece internette yayınlanması. Muayenehanede tabiki görebilirsin resimleri. Bence aman örnek resim görmeden karar verme. Göstermiyor olması da ayrıca kendi ameliyatlarından emin olmadığı izlenimi yarattı bende ama yinede karar verecek olan sensin canım. İnşallah gönlüne göre olur herşey. Sevgiler...

selam emilyano. ben de doktorla olan yüzyüze görüşmemde önceki hastalerına dair fotoğraflarını gördüm. hatta ben talep etmeden. hem fotoğraflarda değişik kesi yerlerinden olan durumları da gösterdi. yuvarlak ve damla şekillerini de görebildim böylelikle. bence de önceki hasta fotoğraflarını gör. bu çok önemli. mesela benden sonra doktorla görüşecek olanlar benim fotoğraflarımı bile görebilir. çünkü ameliyat öncesi ve her kontrolde benim de fotoğraflarım çekiliyor. nerden nereye hesabı :))

Mia.ve.Demeterercim.haklısınız.aslında.doktor.banada.bu.konuda.iyi.bir.itiba.vermedi.sonuçta.gösterin.dediğim.resim.kendi.yaptığı.estetikler.ben.dün.yazınızı.okuduktan.sonra.tekrar.telefon.açtım.ve.konuştuk.resimleri.göstermemesinin.anlamsız.olduğunu.söyledim.Oda.bana.eskiden.slayt.gösterisiyle.gösterirdik.fakat.şimdi.bu.uygulamanın.yalnış.olduğunu.düşünüyoruz.gibisinden.bişeyler.söyledi.yine.aklıma.yatmadı.kendisi.Doç.Dr.sanırım.bir.bildiği.vardır.diye.düşünüyorum.kafamı.karıştırdı.ameliyat.olmaya.hazırım.fakat.doktor.seçimi.çıktı.karşıma..doktorun.ameliyatına.girersem.körü.körüne.girmiş.olacağım.sanırım.sonucunu.bile.tahmin.edemeden.gözü.kapalımı.girmeliyim.yoksa.araştırmalımıyım?siz.ne.güzel.oldunuz.şu.anda.sefasını.bile.sürmeye.başladınız.psikolojik.olarak.şu.anda.düşünme.aşamasındayım.belki.burda.arkadaşların.ameliyatınıda.yapan.bir.iki.doktorlada.görüşebilirim.ama.şunuda.biliyorumki.ne.kadar.irdelersem.okadar.kötü.sonuçlar.alabilirim.bilgileriniz.için.tekrar.teşekkür.ederim.sizi.gelişmelerden.haberdar.ederim.yorumlarınıza.ihtiyacım.var.tabii.isterimki.gün.gelsin.ve.ustalar.kuşağında.konuşalım.ben.silikonlu.siz.silikonlu.sevgiler...ayrıca.yazı.içinözür.dilerim..space.tuşum.iflas.etmiş.durumda

Back