göğsüne iğne batırıyorlar gibi hisseden varmı?

moonquin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
251
7
46
40
Manisa
bebeğim 6 aylık ama şu göğüs ağrıalrından tamamıyla kurtulabilmiş değilim. zaman zaman hiç ağrı çekmezken, zaman zaman felaket ağrıyor. son 2 haftadır sol göğsüm inanılmaz ağrıyor. ucunun ağrısı ayrı, birde içerden sanki kocaman kocaman iğneleri batırıp çıkarıyorlar gibi veya bıçakla kesiyorlar gibi hissediyorum. sabah ağlaya ağlaya bir hal oldum, hatta eşim acile gidelimmi diyeısrarla sordu. gitmedim acile ne yapabilecekler ki bana? böyle iğne batıyor gibi göğsünün içinde ağrılar hisseden var mı? öyle süt olma ağrısı değil, çok felaket can yakıyor ve kaşıntı hissediyorum beraberinde..

benim de başıma gelmişti aynı şey, emzirdikten sonra daha da kötü oluyor, yerimde duramaz hale gelmiştim. anladım ki bebeğimin ağzımdan aft bulaşmış. senin de göğsün mantar olmuş sanırım. doktora gitmekten çekinme, eğer mantarsa tedavisi çok kolay. bebeklerin ağzı pamukçuk olduğunda kullanılan mikostatin diye bir damla var. onu göğsüne sürüyorsun. 1-2 gün içinde hemen rahatlamaya başlarsın.

gerçektenmi? doktor muayene ediyormu göğsü? birde hangi bölüme görünmeliyim? göğsümün ucu sert hep, sanki yeni emzirmişim gb, ama diğeri öyle değil, yumuşak. çok kötü acıyor, süt yokken daha beter ağrıyor... emzirmiyrm bu seferde bi zaman sıonra süt doluyor taş gb olutyor... delircem

Bende igne batmasi yüzeysel oluyordu ara ara da oluyor iki gögsümde kiyafetim dokundukca sürtükce sanki oraya bir$ey batiyor gibi kiyafetlerimi çikarip elimle gezdiriyordum cildimin üzerinde yine ayni duygu oluyordu tahminim ya gögüslerim $i$iyor ve bu yüzden cildimde gerilme oluyor bilmiyorum ama ben öle avuttum kendimi ve Allahtan fazla sürmedi geçti. Geçenlerde yine olmu$tu ve geçti.

Ama sizin dediginiz içerden agriyi bilmiyorum. Sadece gögüslerime ilk süt geldiginde o agri igne batma hissi ozaman olmu$tu. Sonrada kayboldu zaten.

Sizin bebeginiz büyüdügü için fazla süt felan istiyor ve bu nedenle gögüs içerisinde ki süt yapan yerler fazladan çali$maya ba$lami$ olamazmi? Bilmiyorum sadece bir tahmin yürütüyorum...

Eger çok agriniz varsa doktorunuza gidip sorabilirsiniz. Geçmi$ olsun.

ben bebeğimi kontrole götürdüğümde söylemiştim emzirdikten sonra canım yanıyor diye. uzaktan bakarak teşhis koydu, çocuk doktoru baktı sadece yani. o damlayı hem bebeğimin ağzına hem de göğsüme sürmemi söyledi. sen istersen kadın doğum doktoruna da gösterebilirsin.
mantarsa eğer göğüs ucu derisi pul pul oluyor. özellikle duşun altında daha çok belli oluyor beyazlığı...
o göğsündeki sütü sağarak bebeğine verebilirsin. ama dediğim gibi biran önce drla görüş bence, acı çektiğine değmez.
geçmiş olsun

yarın görünmeye çalışcam, kadın doğuma sanırım gitmem gerek, çok ağrıyor, yardımlarınız için teşekkürler. şuan ağlayarak yazıyorum gerçekten çok kötü...

yarın görünmeye çalışcam, kadın doğuma sanırım gitmem gerek, çok ağrıyor, yardımlarınız için teşekkürler. şuan ağlayarak yazıyorum gerçekten çok kötü...

Aglayacak durumdaysan agrin çok demekki.

Arkada$in bahsettigi mantari bende ilk kez duydum. Bu nezaman olur arkada$lar bilen varmi? Nasil önlemini alabiliriz?

Size de geçmi$ olsun moonquin umarim biran önce o acidan kurtulur ve emzirmenin tadini çikarirsiniz.

Belki de mastittir.. Bir doktorun görmesi şart... Eğer mastitsen de antibiyotik verir doktor, emzirirken kullanmanda sakınca olmayan antibiyotikler veriyor... Ben kadın doğuma gitmiştim, "olur olur, emzirdikçe geçer.." diyip sallamıştı beni doktor hiç bakmadan... Gece ateşlenince acile gitmiştim, sağolsun acildeki doktor bakmıştı muayene etmişti, sorular falan sormuştu, ondan sonra mastit olduğuma karar verip antibiyotiğimi vermişti... O yüzden ben acili de tavsiye ederim :) Bir de ben ilk kez bebeğim 20 günlükkken mastit olmuştum, sonra 4.ayımda tekrar oldum.... Yani bir kere olunca tekrar etmeyecek diye bir kaide yokmuş Bana da öyle iğneler batıyor gibi oluyordu içeriden, göğsüm şiş ve sertti... Bir de kızarıktı.... Geçmiş olsun canım, hemen doktora koş bence!...

sağlık ocağındaki antibiyotk verdi, içini okudum emzirenler kullanmasın diyor öyle olunca bende doktora gittim, o da antibytiğe henüz gerek yok dedi, krem verdi, enfeksyona açık dedi. birde bütün antibotikler aynıymış, emziren anne için özel bi antbyotk yokmuş. krem sürüyorum şimdi... eh işte daha az iğneler batıyor şimdi ama sütüm nerdeyse hiç gelmiyor artık .( galiba emziremedim diye kesildim baya, çok üzülüyorum, karnını doyurmayı bırak uyutacak kadar bile yok ( geceleri i,se dahada kötü, arada kalkıp süt hazırlıyorum......

üzülme cnm ya, en azından 6 ay emzirdin bu da kar...yine de hemen pes etme düzenli aralıklarla sık sık sağ yada emzir. zamanla artar yine.

GizemAkyüz ,
mastit nedir?... Geçmi$ olsun arkada$in bahsettigi mantar mi?...

not: özel mesajlarini sil kiz ba$ka yollayamiyoruz :)

mastit, göğsün iltihaplanması.. mantar değil.. bebeğin emmesi sonucu göğüs ucunda çatlaklar oluştuğunda,bu çatlaklardan enfeksiyon kapılabiliyor. enfeksiyon süresince süt kanallarının bir kısmı iltihap nedeniyle tıkanabiliyor hatta... göğüste şişlik, kızarıklık ve ateş yapıyor... antibiyotik ile iyileşiyor...

(mesajları mı silmem lazımmış, ben de niye hiç mesaj yazmıyorsun diyordum :) )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…