• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göğsünde mastit olan var mı?

AYSEGULLLL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2010
7
1
36
Balıkesir
kızlar göğsümde süt birikti ve ateş yaptı hemen doktora gittim mastit olduğumu söyledi.antibiyotik tedavisine başladım 2 gündür fakat göğsümü emirerek ve pompayla boşaltsam dahi ceviz büyüklüğünde bir kitle kalıyor.acaba bu zamanla kaybolurmu yada amleliyat gerektirecek bir durum oluşurmu? bu durmla karşılaşanlar tecrübelerinizzi benimle paylaşırmısınız

kızlar göğsümde süt birikti ve ateş yaptı hemen doktora gittim mastit olduğumu söyledi.antibiyotik tedavisine başladım 2 gündür fakat göğsümü emirerek ve pompayla boşaltsam dahi ceviz büyüklüğünde bir kitle kalıyor.acaba bu zamanla kaybolurmu yada amleliyat gerektirecek bir durum oluşurmu? bu durmla karşılaşanlar tecrübelerinizzi benimle paylaşırmısınız

gecmis olsun canım benim başlığı görünce ah ah neler yasadım ve bu konuda hiçbir bilgi sahibi değildim yüksek ateşle doktora gittiğimde grip deyip bir ton ilaçla göndermisti,hiç guvenmemistim o doktora kaçgün sonra kadın dogum doktoruna gidince mastit oldugumu gogsümdeki iltihapların biraz daha geç kalsaydım tüm vücuda yayılacağını ameliyat tedavisi olacaktı hemen tedaviye başladık bu ara göğüs uçlarım yarılmistı öyle emzirmem tam bir işkenceydi mastit olmamak icin sürekli emzirmek gerek bende pompaya sağıyordum kütleler dağılıyordu öyleki bebeği bile tutamıyorsunuz annem kucağıma veriyordu.sürekli emzir antibiyotigini kullan kontrolunu aksatma gecer ben iki defa geçirdim

Canim cok gecmis olsun. Ben de 2 hafta once atlattim. 10 gun antibiyotik kullandim. O ceviz buyuklugunde kitle 5-6 gun gecmemisti. 7-8'de gecti. Ates 3. Gun gecti. 10 gunun sonunda kontrole gittim. Cok sukur kitle falan kalmadi. Yalniz dikkat et memeyi tamamen bosaltman lazim. Hepsini ememiyorsa sag mutlaka

Canım geçmiş olsun o ceviz büyüklüğünde kitle bende de oldu biraz masaj yaptım ve sıcak su torbası koydum sık sık ve sabaha doktora gidicektim ki dağılmıştı uyandığımda istersen bir dene inşallah geçer..

Ben de bu durumu sık sık yaşıyorum hatta en son 2 gün önce oldu ama sıkıntım 2 günden uzun sürmüyor. Başıma defalarca gelmesine rağmen her defasında İlk gün bebek emer emer geçer diye biraz sallıyorum 2. gün şiddetli sancıyı çekince başlıyorum sık sık göğsime dayanabildiğim sıcaklıkta ıslak havlu koymaya ve havlu üzerinden masaj yapıyorum. Hemen ardından zaman kaybetmeden bebeğimi emziriyorum. Bunu bikaç kez tekrarlıyorum. Ara ara duşa girip sonrasında bebeğimi emzirdiğimde oluyor. Bu sıkıntıyı yaşayanların denemesini tavsiye ederim. Bol miktarda deneyimlerimin ardından sıcak havlulu masaj sonrası emzirmenin tıkanıklığı açtığını gördüm...

kızlar evet her yöntnemi deniyorum tam boşaltamıyorum. emziriyorum kalan sütüd e makinayla çekiyiym diyorum oda olmuyo göğüslerim yara yaptı sağım makinesi.ama ceviz büyüklüğündeki sertlik iyice küçüldü.teşekkürler tavsiyeler için

Back