yellow angel,
geçmiş olsun,aklında soru işaretleri kalmaması için mutlaka bir genel cerrahla konuşmalısın,ultrasonografi uzmanı seni kistlerin hakkında bilgilendirmedi mi?
Tam bir bilgilendirme yapamaz ama görülen kitlelerin ne tür olduğunu anlamıştır.
Bende yaz aylarında aynı dertten muzdariptim,sol göğsümde cevizden biraz büyük bir kitle oluştu,ben elle muayneleri rutin olarak yaparım aslında ama bu kitle aniden çıktı ve inan büyük olduğu için çok korktum,hemen bir genel cerrahtan randevu aldım,muayne sonrasında o kocaman kitle haricinde sağ ve sol memede birçok kitle olduğu ortaya çıktı,ben daha çok panikledim ama doktorum içimi rahatlatan bir konuşma yaptı,doktorumun bana söylediği menopoz dönemine kadar bu tür kistlerin zaman zaman oluşabileceği,kistlerin özellikle regl dönemlerinde ortaya çıkacağı,ameliyatlık bir durum olmadığı,kollarımda uyuşma olabileceği,ağrı yaptığı zamanlarda ağrı kesici almam gerektiği yönündeydi,hatta ben bazı kadınların memedeki kitleler yüzünden ameliyat olduklarını söyledim kendisine,gerekiyorsa beni de ameliyat etmesini istedim,güldü,sende görülen ameliyat edilecek türden değil dedi ve durduk yerde ameliyat olacağım dersen boşu boşuna memenin yapısının bozulmasına sebep olursun dedi,benim içim rahatlasın diye ultrasonda çektirildi,ultrason uzmanı da cerrahın söylediği gibi kanserleşmez bu kistler dedi,ben ultrason yerine niye mamografi çekilmediğini de sordum,genç kadınların meme yapısı daha yoğun oluyormuş ve bu yoğunluk yüzünden mamografi çekimleri hata verebiliyormuş,belli bir yaşa kadar mamografi yerine ultrasonografi ile teşhislerin daha sağlıklı olduğunu söyledi doktor.
Benim kistler kendiliğinden geçti,şimdilik bir sıkıntım yok,inşallah sende iyileşirsin ama bizlerin yazdıkları yerine genel cerraha gidip sonuçlarını göstersen ve cerrahla konuşsan çok daha iyi olur,çünkü bendeki rahatsızlık sendekinden farklı olabilir,kulaktan dolma değil tıbbi açıklamalar herzaman daha sağlıklı ve faydalı olur.
Sağlıklı uzun ömürler dilerim.
Saygılarımla...