göğsüm yara oldu

HAYAT00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
15
0
86
40
Ankara
:ecrin_bebek:arkadaşlar 26 ocakta doğum yaptıp:)bugün bebeğimi emziremedim göğüs uçlarım yara oldu herşeyi denedim,lansinoh krem aldım,fakat hiç bi işe yaramadı bu konuda bilgisi olan lütfen cevaplasın

aynı dert bende de var canım ben de novuxol diye bir pomad kullanıyorum ama fayda etmedi emzirmekten vazgeçme lütfen

Madecassol merhem kullan bebeğe süt vermeden önce ilacı iyice temizle, bebeğine Allah uzun ömürler versin....

cnm allah yardımcımız olsun.benim 4 aylık kızım var.ve göğüslerim uçları tamamen koptu artık.her emzirişimde çıkğlık atarak ağlıyorum.kızıma kanla karışık emziriyorum.neler kullandım fayda etmedi.ama pes etmedim.inşallah bigün bende rahat bişekilde emziririm diye dua ediyorum.

benim de başlangıçta göğüslerim yara olmuştu ağlayarak emziriyordum herşeyi denemiştim hiçbiri fayda etmemişti en sonunda aventin göğüs kalkanlarını denedim onlar geçirdi göğüslerimi şiddetle tavsiye ederim kremler falan hiçbir işe yaramıyor...

canım bende senden 1 gün sonra doğum yaptım:)benim daha hastanede yara oldu hemşireler lansinoh verdi onu sürdüm slikon göğüs ucu verdiler onu taktım ama yine emziremedim eve gelince yine denedim olmadı en son çocuğun açlıktan ağlamaları artınca mama vermeye başladım.pompayı önerdi bir arkadaşım kraft ın elektronik pompasını aldım o dahada berbat yaptı yaraları vakumla dahada açtı küçük yaralar şimdi yanık yarası gibi açıldı giyinirken dokunacak elim diye aklım çıkıyor.:çok üzgünüm: bepanten aldım dün onu lansinoh ile karıştırdım inş bir işe yarar.sütümde o kadar çok ki boşa akıyor korkuyorum mamaya alışıcak ve beni emmeyecek diye....yani canım bende aynı durumdayım herkes o kadar çok üstüme geliyor ki en çok beni onlar bunaltıyor yok dayanmalıymışım emzirmeliymişim.ya sabredilecek kadar küçük bir yara değilki.beni resmen bunalıma sokacaklar ya...senağlama eğer bir şeyden fayda görürüsen banada lütfen haber ver canım :teselli:

kızlar henüz bebişim yolda ama annem söylemişti. Karbonata lı su ile pamukla kompleks yaparak göğüslerinizi yıkarsanız çok rahatlatıyormuş.... Annem bi kaç komşumuza da söylemişti iyi geldiklerini söylemişlerdi... Bi denemekte fayda var bence

merhaba bende 15 ocak ta doğum yaptım benimde sorunum aynı göğüs uçlarım yara oldu kremler kullanıyorum ama geçmiyo ve çevremdeki deneyimli annelerin söylediğine göre 2 yada 3 ay geçmezmiş silikon göğüs ucu kullanarak emziriyorum kızımı ama yinede ilk bir kaç dakika acıyo sonra geçiyo kızım için her acıya katlanırım. Asiye çevrendekilerden bunalmışsın farkındayım ama bence dayan ilk iki üç dakika dayan sonra emdikçe geçtiğini görüceksin çünkü onlar geçene kadar yavrun mamaya alışır. bu arada bende pompa kullandım ilk günler ve bazen kullanıyorum hala ama daha kötü olmadı chicco nun biberonlu pompası. hepinize bol sütlü günler diliyorum arkadaşlar:teselli:

evet kızlar karbonatlı su ile her emzirmeden önce ve sonra silin....bi kasede karbonatı ve içme suyunu iyice karıstırıp agzını kapatıp yanınıza alın her zaman sürün..hemde bebeğin agzı pamukcuk olmuyor...

Kizlar bende de vardi ayni sorun. Kesinlikle karbonatli su kullanin derim. Gercekten ise

yariyor. bide yikamadan arada o sekilde verdim meme basi kuruduktan snra yani, agzinda

pamukcuk olusumunuda engelliyormus. Birde saf zeytinyagi surun3-4 gun sonra normal

bir sekilde emzirmeye basladim. Su an hiic acimiyor sukurler olsun.

ayva çekirdeği iyi geliyormuş diye dudum dene istersen canım

arkadaşlar benimde meme uclarım yara yapmaya başladı ve kaynanam bana bir ayvanın çekirdeklerini bir yarım çaybardana sulan kaynatı ve o su cöle gibi oluyor .....çöleye her emzirdikten sonra göğüz uçlarıma sürüyordum ve 1 ayın içinde yara felan kalmadı şimdi bebişim iki aydan fazla ve acı felan kalmadı çok rahat emziriyor

aynı sorun bendede var tam geçti derken tekrar çoğalıyor..ayva çekirdeğini denedim başta iyi gelir gibi oldu ama sonra göğüslerim şişti bezeler oldu nasıl boşaltacığımı şaşırdım ayvadanmı bilmem ama her duyduğunuzu yapmayın şimdi sadece lansinoh kullanıyorum..birde ıslak bırakmayın göğsünüzü..herkese allah kolaylık versin..

kıslar ben henüz hamişim ama dr um önceden başlamamı söledi göğüs bakımına bildiklerimi paylaşayım

yengem hep karbonatlı su ile temizledi ve hiç yarası olmadı

annemde banyoda yıkanırken göğüslerinin uçlarına saçlarını getirip taramayı öneriyo

ama en önemlisi dr um bütün kremlerin faydasız kaldığını en ii ilacın gülsuyunun içine ayva çekirdeği atıp güneşte bekletip 1 hafta kadar sanırım jel oluyomuş bunu sürmek olduğunu sölediii bu arada dr um emekli başhekim bilginizeeee

cnı benimde çok yaram olmuştu lansinoh en iyisi dediler ama bana fayda vermedi bende medela purelan kullandım süper geldi çabuk iyileştirdi...

bende dogum yapalı 16 gün oldu ayın 3 unde dogum yaptım benımde ole yara oldu kayın valıdem bana saf zeytınyagı surdurdu doktora da sordum oda onayladı,zeytın yagı senın gogsunu yumusatırken aynı zamanda cocugunun kabız olmasınıda engellıyo bende bununla rahatladım yoksa cok acıyodu gogsum aglayarak emzırıyodum oglumu sımdı gecti cok sukur.tavsıye edıyorum

arkadaslar doguma gıtmeden 1ay once goguslere rakı surucekmısız bu cok ıyı oluyomus bıde dogum yaptıktan sonra sogan surucekmısız uclara hıc acı yapmıyomus sonra

arkadaşlar bende 10 şubatta doğum yaptım aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum bunalıma girdim artık çok acı veriyo ve ağrı yapıyo kesin çözümü yokmudur acaba bu acıya bi kaç ay dayanabileceğimi zannetmiyorum sanki bütün vücudum ağrıyo emzirirken krem kullandım geçmiyo arada silikon meme kullanıyorum o daha çok acı veriyo sanki karbonatlı su deniyorum şimdi bide e vitamini kapsülü iyi geliyo diye okumuştum onu deneyecem inşallah kurtuluruz bu işkenceden kızımı zevk duyarak emzirmek istiyorum çünkü onu çok seviyorum allah hepinizin evladını size bağışlasın uzun ömürler iyi ömürler versin inşallahmirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…