• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları göbek fıtığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

caycan

İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
933
6
96
41
Ankara
arkadaşlar dün ve bugün doktora gittiğimde iki dr da bebeğimde göbek fıtığı olduğunu ama bi yaşına kadar büyük ihtimalle geçeceğini söyledi.küçük bebeklerde sıklıkla görülür dedi.benim bebeğim 2 aylık ve göbek fıtığı hakkında pek bi bilgim yok.sizlerin bu konuda fikirleriniz varmı?tecrübeli olanlar yada bu konuda bilgisi olanlardan fikir almak istiyorum. bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler..

sevgili arkadaşım. benim bebeğimin de göbek fıtığı vardı. çok kötü görünüyordu. şu an 5 aylık ve 3,5 aylıkken tamamen kayboldu. göbeği yerine yerleşti. sorun kalmadı. doktorun biri ameliyat dedi. başka doktor gerek yok 1 yaşına kadar geçer dedi. iyi ki ameliyat ettirmemişiz. kendi kendine geçti. bebeklere herhangi bir acı vermiyor. tek kötü yanı ağlamaması için çok uğraştık, bu yüzden kucağa alıştı kerata.:teselli:

sevgili arkadaşım. benim bebeğimin de göbek fıtığı vardı. çok kötü görünüyordu. şu an 5 aylık ve 3,5 aylıkken tamamen kayboldu. göbeği yerine yerleşti. sorun kalmadı. doktorun biri ameliyat dedi. başka doktor gerek yok 1 yaşına kadar geçer dedi. iyi ki ameliyat ettirmemişiz. kendi kendine geçti. bebeklere herhangi bir acı vermiyor. tek kötü yanı ağlamaması için çok uğraştık, bu yüzden kucağa alıştı kerata.:teselli:

sağol canım,bende biraz beklemeyi düşünüyorum,inşallah geçer..

benım oglumda da vardı gobek fıtıgı
bende senın gıbı cok uzuluyordum ama endıse edılecek bırsey olmadı sukur
doktorumuz en gec 1 yasında veya yurumeye basladıgında gıdecek demıstı ama bızım 5.ayımıza gelmeden kendılıgınden gectı bıle
kontrollerını ıhmal etme ama streste yapma gececektır ınsa allah

benım oglumda da vardı gobek fıtıgı
bende senın gıbı cok uzuluyordum ama endıse edılecek bırsey olmadı sukur
doktorumuz en gec 1 yasında veya yurumeye basladıgında gıdecek demıstı ama bızım 5.ayımıza gelmeden kendılıgınden gectı bıle
kontrollerını ıhmal etme ama streste yapma gececektır ınsa allah

inşallah geçer,ben ameliyattan çok korkuyorum,daha küçücük.inşallah geçerde ameliyat falan olmaz..

daha cok kucuk zaten amelıyat gerekmesı halındede 1 yasından once yapmıyorlar
ama ıcını ferah tut bence bebısınınkı de gececek amelıyata falan gerek kalmayacak

canım benim bebişimde 2 aylıkken göbek fıtıgı poldu 3 aylıkken gecti doktorumuz 1 yasına kadar genelde gecer gecmezse ameliyat dedi fakat bizim gecti bazı buyukler fıtıgı sarar yada bizimkiler gibi sarmaya calısırlar ama ben doktora sordum sarmayın deddi sarmadım cok sukur gectide gecmiş olsun sanada inş en kısa surede gecer genelde bebeklerin cogunda olan bişi bu

canım benim bebişimde 2 aylıkken göbek fıtıgı poldu 3 aylıkken gecti doktorumuz 1 yasına kadar genelde gecer gecmezse ameliyat dedi fakat bizim gecti bazı buyukler fıtıgı sarar yada bizimkiler gibi sarmaya calısırlar ama ben doktora sordum sarmayın deddi sarmadım cok sukur gectide gecmiş olsun sanada inş en kısa surede gecer genelde bebeklerin cogunda olan bişi bu

sağol canım,inşallah geçer.beklemekten başka yapacak bişey yok galiba..

benimde 20 günlükken doktor kontrolünde göbek fıtığı olduğunu öğrendik. bana 1 yşına kadar geçer dedi. benim içim ferah, göreceğiz bakalım. ama çok ağlatıldığında ne zararı oluyor onu bilmiyorum. gazı da var çok ağladığı oluyor tabiki..

arkadaşlar dün ve bugün doktora gittiğimde iki dr da bebeğimde göbek fıtığı olduğunu ama bi yaşına kadar büyük ihtimalle geçeceğini söyledi.küçük bebeklerde sıklıkla görülür dedi.benim bebeğim 2 aylık ve göbek fıtığı hakkında pek bi bilgim yok.sizlerin bu konuda fikirleriniz varmı?tecrübeli olanlar yada bu konuda bilgisi olanlardan fikir almak istiyorum. bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler..

cnm benim oğlumdada oldu 2 aylık falandı galiba göbeği baya fırlaktı.yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum ama ben koca karı ilaçlarına baş vurdum bi ayda geçti.demir bir lirayı kumaşla bi güzel kaplayıp diktim.sonrada onu göbeğinin üzerine eczanede satılan acıtmayan bantlarla bantladım bi aya yakın kaldı kontrole gittiğimizde dr bile inanamadı nasıl bu kadar çabuk geçtiğine.söylemedim tabii ne yaptığımı.bizde işe yaradı ama deneyip denememek size kalmış geçmiş olsun cnm

cnm benim oğlumdada oldu 2 aylık falandı galiba göbeği baya fırlaktı.yaptığım ne kadar doğru bilmiyorum ama ben koca karı ilaçlarına baş vurdum bi ayda geçti.demir bir lirayı kumaşla bi güzel kaplayıp diktim.sonrada onu göbeğinin üzerine eczanede satılan acıtmayan bantlarla bantladım bi aya yakın kaldı kontrole gittiğimizde dr bile inanamadı nasıl bu kadar çabuk geçtiğine.söylemedim tabii ne yaptığımı.bizde işe yaradı ama deneyip denememek size kalmış geçmiş olsun cnm

benim kızımdada vardı 2 aylıkken göbek fıtıgı.göbegini sıkıca baglayıp doktora göötürmüştük.doktorun ilk dediği sakın böyle şeyler baglamayın oldu.hatta para felan koyuyolar onlarıda yapmayın dedi.acık kalacak dedi.1 yasına kadar gecer büyük ihtimalle dedi gecmezse 4-5 yasında ameliyatı var dedi.çok şükür 4 aylık oldu kızım ve tamamen gecmeye yüz tutmus göbek fıtıgı.yenidoğan cocukların yaklasık % 880-90 nında olurmus bu.ve büyük cogunlugu gecermişmiş 1 yasına kkadar.mereak etme inşallah seninkide gececek canım.gecmiş olsun

valla bizimde 2 aylıkken çıktı dokor 1 yaşına kadar geçer dedi klasik
ama hala geçmedi

Korkma benimde bebeğimde fıtık var şuan 2.5 aylık az bişey kaldı en tehlikesiz fıtık acı yok sancı yok merak etme sadece prematüre bebeklerde yada düşük agırlıklı doğumlarda oluyor dedi dr benimki prematüre oldu ama meraklanma telaş yapma o onun nazarlığı olsun geçecek biraz sabret annesi .)

ASORTıE::::::En fazla amalıyat gerekebılır oda Çok basıtmıŞ canım geÇmıŞ olsun
ama 2 yaŞına kadar bekleyın bence

Uzmanlar 2-5 yaş arası ameliyata başvuruyor.Benim kızımın hem göbek hem karın 2 fıtığı var ve ameliyat olacak,geçmedi çünkü.Dikkat edilmesi gerekense,arada kontrol etmelisiniz,orada bir anormallik hissettiğinizde hemen doktora,çünkü organ sıkışması olup kangrene çevirebiliyomuş.Dikkat gerektiriyor,çok da basit bir durum değil yani.

arkadaşlar ben kendim 2. çocuğuma 8 aylık hamileyken göbek fıtığı amaliyatı oldum.bebeklerde zor değil ama yetişkinler için zor bir operasyon.tam 8. ay bebek büyüdükçe karın büyüyor dikişler kapanmıyor,zaten amaliyat fazla uyuşturulmadan yapılıyor bebek en az zarar görsün diye,ya doğurursam diye zaten sitrese giriyor insan ama mecbur olunca herşeye katlanılıyor doğrusu.birde iyi bir hekimin ellerinde olunca rahatlıyorsun,benim amaliyat ekibim çok iyiydi rahatlatmak için çok uğraştılar ve herşey yolunda gitti çok şükür ama dikişler 8 . ay olduğu için zor kapandı şimdi iyiyim

Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiççççç tasa yapma.. Ben de çok endişelenmiştim ağlayınca fırlıyordu cevizbüyüklüğüne erişiyordu ama geçti. Zamana bırak geçer...

Back