• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

göbek düşmesi hakkinda yardim

göbek düşmesi değil de göbek kaçması ;) hiç bir doktor böyle bişiyi kabul etmez. göbek kaçması hurafe der. ama çocukluğumda bende çok çektim göbek kaçmasından :D

bak arkadaşım bir elini yumruk yap ve yüz üstü yat. yumruğunu göbek deliğine gelecek şekilde altına al :)
veya sırt üstü yat biri de havlu ütülesin, sıcak havlu koy karnına. sıcak su torbası falan değil. sıcak havlu. (sıcak su torbası zararlı olabiliyor.)
bir tane daha var ama komik gelebilir :) merak edersen onu da tavsiye edebilirim :))

anneme çok olur benim o göbek kaçması.
parmağını göbek deliğine koyup döndürüyorsun ama annem yapamıyor mesela babam yapabiliyor...
bir de annem kapıya asılır sallanır (barfiks çekecekmiş gibi) sizin dediğiniz zıplamayla aynı şey sanırım...
Benimde babam yapiyor ama memleket uzak canakkalede ben istanbbuldayim ama iki kere yapamadik babama gittik ama 1 gun icin 6 saat yol git gel olmuyor en son care babama gitcem artik

göbek düşmesi değil de göbek kaçması :KK66: hiç bir doktor böyle bişiyi kabul etmez. göbek kaçması hurafe der. ama çocukluğumda bende çok çektim göbek kaçmasından :D

bak arkadaşım bir elini yumruk yap ve yüz üstü yat. yumruğunu göbek deliğine gelecek şekilde altına al :)
veya sırt üstü yat biri de havlu ütülesin, sıcak havlu koy karnına. sıcak su torbası falan değil. sıcak havlu. (sıcak su torbası zararlı olabiliyor.)
bir tane daha var ama komik gelebilir :) merak edersen onu da tavsiye edebilirim :))
Denemedigim kocakari yuvallamasi kalmadi soyle soyle cekinme :))

Zamaninda bende hurafe dedigimden iyi biliyorum basa gelmeden anlamiyo insan

Denemedigim kocakari yuvallamasi kalmadi soyle soyle cekinme :))

sen sırt üstü yat eşinde önce sağ bacağını sallasın, sonra sol, sonra tekrar sağ sonra tekrar sol şeklinde :)

göbeğin yerine gelecektir :) yani inşallah :) rabbim tez zamanda şifa versin jnm

çok geçmiş olsun.. bunun saçmalık olduğunu düşünenlerdendim taaakiii babamın başına gelene kadar..:KK43:ne yazıkki çok çekti tıpta bi çaresii bulunmuyor ,bizde aynı senin gibi bu teyzelerden medet ummuştuk.mekanizma olarak kalp atımı gibi olan o nabızın tam göbek deliğinde olması gerekirken yanda yukarda olması durumuna diyorlar göbek düşmesi.. belirli teknikte masaj yaparak yerine çekiyorlar.bazılarına saçma gelebilir ama gerçekten babamın göbeğini böyle bir teyze masajla yerine oturttu. ama ondan önce babama bir hafta boyunca bir kapıya veya bir demire asılmasını söylemişti. barfix çeker gibi :KK69:. ben de yerinizde olsam asılırım bir iki yere denemekte fayda var :anneadayı:ha kendinizi de incitmeyin..:rolleyes::KK70:

Su an mum ile bardak koydum ama ne kadar duracak boyle sabahta denedim on dakika yeterlimi
ben ekmek parçasına 4-5 tane kibrit saplayıp yapıyorum mumla hiç denemedim.
ben 5 dk falan tutuyorum yetiyor

bende cok cektım bu gobek dusmesınden annanem cekerdı hep bıkackere kendımde cektım uzanıyosun ayaklarını dızlerden kırıp kendıne dogru cekıyorsun basının altında yastık olmuycak soda sısesını gıbegıne koy bastır ve cevır tutar buyuk ıhtımal ıslak olmasın sıse 1o dk yap 3 gun devam et gecer ınsallah

Merhaba arkadaslar haftalardir göbek düşmesinden muzdaribim iki ayri özel hastanede tam batin ultrasonu cektirdim ve kan tahlilleri yaptirdim en son doktor birde mide endoskapi bakalim dedi herhangi bir rahatsizlik cikmadi midemin yaninda karnimda kalp atisi gibi birsey var cok halsizlik ve karin agrisi cekiyorum
Valla annem çok çekerdi bundan hep fiziksel olarak ne olduğunu merak ederdim. Yardımı dokuncaksa annem şöyle yaptırırdı. Yere uzanırdı. Babam parmağını göbek deliğine sokar annemin üstünden atlaya atlaya döner dururdu. Böle göbek deliğinde patmağını sıkıştıracaksı . Böyle böyle son raddeye kadar dönerdi nerdeyse 3 5 dakika. Sonra o parmağını çekince annem oraya ufak bir yastık basturır yana döner cenin pozisyonu alırdı. Öyle beklerdi bir müddet. Sonra geçtiğini söylerdi. Ne kadar mantıklı ne kadar açıklayıco bilmiorum ama karın ağrılarıbdan kıvranınca dayanamaz yapardım geçerdi.:-D
Sizede geçmiş olsun umarım çaresini bulursunuz

benim de çok düşerdi göbeğim.ızdırabını çok iyi biliyorum.bardak çekmek işe yarıyor.:)

Kizlar isyerinden arkadasimin ablasinin tanidigi varmis kocakari :) 2 de gidecegim bakalim dönünce ne yaptigini anlatirimmm :)

Kizlar isyerinden arkadasimin ablasinin tanidigi varmis kocakari :) 2 de gidecegim bakalim dönünce ne yaptigini anlatirimmm :)
eyice gözlemle kızz. Göbekçi teyzelerin nesli tükenmiş baksana. Bellimi olur yeni neslin göbekçisi olursun:-D
. Annanem olsaydı "g*tünüz göbeğiniz açık gezionuz ondan oluyor hep bunlar" derdi kesin bak aklıma geldi birden:-D

Merhaba arkadaslar haftalardir göbek düşmesinden muzdaribim iki ayri özel hastanede tam batin ultrasonu cektirdim ve kan tahlilleri yaptirdim en son doktor birde mide endoskapi bakalim dedi herhangi bir rahatsizlik cikmadi midemin yaninda karnimda kalp atisi gibi birsey var cok halsizlik ve karin agrisi cekiyorum
Evet anneannemin annesi bilirdi.Tam göbeğinize parmağınızı bastırıp kalp gibi bir atış duymanız gerekiyo.Yatay vaziyette .nerde atıyosa otaraftan göbeğinize doğru bastırarak ittiriyosunuz bide sonrasında sarmak gerekiyo geçmiş olsun.Çok zormuş.

Bende çok çektim bir zamanlar, mide ağrısı yapardı , midem bulanırdı , çok yorgun ve halsiz gezerdim. Senin gibi bende hastane hastane dolaştım ama bulamadılar bişey... Bi komşumuz söyledi bende de aynı ağrılar vardı , doktorlar bulamadı balböceğinde de aynı olmasın sakın demiş anneme. Göbek çeken bir komşumuz vardı ona gittik, kaburgasının altına kaçmış dedi , dümdüz yattım göbek deliğimden bastırdı , ağrılar sancılarla geldi sonra dediğiniz gibi kalp atışı gibi atmaya başladı , belli bir süre sürekli gittim. Göbek yerine geldimi tülbentin içine sabun koyar göbek deliğime gelicek şekilde sıkıca bağlar, yere oturur şekilde de kol altımdan kaldırıyo gibi yapıp silkelerdi. Şuan Allah a çok şükür geçti.
Geçmiş olsun size de, alışırsanız kendinizde yaparsınız, buyuk kalıplı sabunun ustune göbek deliği gelicek şekilde üstüne uzanın ve ağrıyla sancıyla yerine geliyor öylede.

Zamaninda bende hurafe dedigimden iyi biliyorum basa gelmeden anlamiyo insan

Allah Alah, Bizdede tam tersi ..Ben karın ağrısı ile gittim. Aklımın ucundan bile geçmedi göbek düşmesi, Doktor dedi göbeğin düşmüş diye, Şaşırdım. Göbeğin yan tarafındaki kaslar varmış onlar zayıfladığında (ağır bişey kaldırdığında yada o bölge sogukta kaldığında terleyip soğuduğunda falan gibi ) oluyormuş sanırım. bana kas gevşetici vermişti onu sürdüm bahsettiği bölgeye (adonis kasları denilen bölge ) sıcak su torbası koydum devamlı . Birde dediğm gibi sardım bişeyle. Ben çekecek kimseyi bilmediğimden bide korktuğumdan öyle şeyler ile kendim bol bol masaj yaparaktan 1 haftada sanırım atlattım.

Teşekkür ederim canim bugun ise gitmedim agridan yatirum hala bir gobekci teyze arastiriyor esim ama hayirlisii
konyada olsan basacak teyze çok vardı..nerdesin bilmiyorum ama ben en son gittiğimde üçletmiştim zuun süre rahatlamıştım benimde göbeğim çok düşerde..bazen yemek yedirmez ruhunu daraltır kalp gibi atması meşhurdur ağrı verir yorgunluk yapar..doktorlar bu durumu bilmiyorlar genelde..ödem deyip geçiyorlar..tekrar ediyorum konyadaysan yardımcı olayım ben şu an bursadayım ama bulur birinin telefonunu veririrm..

Merhaba istahsızlık ve kilo kaybı da var mı
Merhaba istahsızlık ve kilo kaybı da var mı

Back