- 30 Nisan 2018
- 547
- 130
- 103
- 37
- Konu Sahibi mercandedee
-
Sonuçta bu bir ritüel , onlara ait birşeyleri yine gömebilirsiniz. Dişi vs. Önemli olan evrene mesaj vermek değil miCocuklarimin gobek baglarini attim sanirim hatirlamiyorum . Yurtdisidyndm hic Burdaki buyuk universiteleri bahcesins gommek aklima gelmedi. Kimbilir nerdeler. Pisman oldum su an . Gobek bagini istedikleri yerlere gomenler genelde cocuklari o seyleri yapmislar….. siz ne diyorsunuz
Benimkininde atmışlar heralde.Bir baltaya sap olamadım.Cocuklarimin gobek baglarini attim sanirim hatirlamiyorum . Yurtdisidyndm hic Burdaki buyuk universiteleri bahcesins gommek aklima gelmedi. Kimbilir nerdeler. Pisman oldum su an . Gobek bagini istedikleri yerlere gomenler genelde cocuklari o seyleri yapmislar….. siz ne diyorsunuz
Yok abla o öyle olmuyor anneannem bana denedi sonuç türk kahvesi fincanıBöyle batıllara inanmayın derim, kızlarında göğüslerine tas kapatıyorlardı bir vakitler umarım hala yapılmıyordur, tas ne kadar büyükse o kadar büyük memeli oluyorlarmış
Göbek bağı çekmecedeGöbek bağı, mesele edilecek bir şey değildir
İnsana ait bir parçayı çöpe atmak hoş olmadığı için böyle bir inanış geliştirmişizdir diye düşünüyorum.
Dert etmeyin, dişlerini gömün ille de birşey gömecekseniz.
Ama batıl şeyler bunlar.
Hâlâ evde mi?Annem benimkini atmaya kıyamamış evdeydi vallahi çok güzel bir okulda okudum fellik fellik de gezdim dünyayı
Batıl inanç bunlar üzülmeyin yani boş yere.
Bence evde çünkü annem çocukken kestiği saçlarımdan bile 1 tutam saklamışHâlâ evde mi?
6 sene oldu çekmecede bizim de
Benim bebeklikten kalma bir saçım var üf. Lüle lüle böyle şimdikiyle alakası yok. Ama genelde bu tarz şeyleri evde saklamayın derler. Enerji meselesi falan filan.Bence evde çünkü annem çocukken kestiği saçlarımdan bile 1 tutam saklamış
Bizde bu bir aile geleneği sanırım anneannemde annemin saçlarını saklıyorduBenim bebeklikten kalma bir saçım var üf. Lüle lüle böyle şimdikiyle alakası yok. Ama genelde bu tarz şeyleri evde saklamayın derler. Enerji meselesi falan filan.
Doğru olduğunun garantisi yok zaten. Boşver saklasın kadın. Bu tarz şeylere inanan insanlar oluyor. Evde kurumuş çiçekte saklamayın denir mesela yine enerji meselesinden. Belki sende böyle şeylere inanıyosundur diye söyliyim dedimBizde bu bir aile geleneği sanırım anneannemde annemin saçlarını saklıyorduay anneme at desem hayatta kıyamaz sanırım özlüyor o hallerimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?