Gobek bagi meselesi. !!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
Cocuklarimin gobek baglarini attim sanirim hatirlamiyorum . Yurtdisidyndm hic Burdaki buyuk universiteleri bahcesins gommek aklima gelmedi. Kimbilir nerdeler. Pisman oldum su an . Gobek bagini istedikleri yerlere gomenler genelde cocuklari o seyleri yapmislar….. siz ne diyorsunuz

Sonuçta bu bir ritüel , onlara ait birşeyleri yine gömebilirsiniz. Dişi vs. Önemli olan evrene mesaj vermek değil mi

Benimkininde atmışlar heralde.Bir baltaya sap olamadım.

Ben hala karar veremedim inandığımdan değil ama hatıra olur, anlatırım diye gömmeyi düşünüyorum

Herkes için geçerli değil teyzem oğlu evine bağlı olsun diye evde saklamış ama gezentinin teki kuzenim hatta en sonunda gidip yurt dışına evinden ailesinden fersah fersah uzağa yerleşti
Göbeği de evde bu çocuk neden böyle oldu der teyzem hep.
Batıl inanç biraz bence ama ben yine de çocuğumun göbek bağını Harvard’ın ya da Oxford’un bahçesine gömeceğim niyetim o yönde

Göbek bağı, mesele edilecek bir şey değildir
İnsana ait bir parçayı çöpe atmak hoş olmadığı için böyle bir inanış geliştirmişizdir diye düşünüyorum.
Dert etmeyin, dişlerini gömün ille de birşey gömecekseniz.
Ama batıl şeyler bunlar.

Böyle batıllara inanmayın derim, kızlarında göğüslerine tas kapatıyorlardı bir vakitler umarım hala yapılmıyordur, tas ne kadar büyükse o kadar büyük memeli oluyorlarmış
Yok abla o öyle olmuyor anneannem bana denedi sonuç türk kahvesi fincanı

Son düzenleyen: Moderatör:
Göbek bağı çekmecede
Dişleri de yuttu

Benim bebeklikten kalma bir saçım var üf. Lüle lüle böyle şimdikiyle alakası yok. Ama genelde bu tarz şeyleri evde saklamayın derler. Enerji meselesi falan filan.
Bizde bu bir aile geleneği sanırım anneannemde annemin saçlarını saklıyordu ay anneme at desem hayatta kıyamaz sanırım özlüyor o hallerimi

Bizde bu bir aile geleneği sanırım anneannemde annemin saçlarını saklıyordu ay anneme at desem hayatta kıyamaz sanırım özlüyor o hallerimi
Doğru olduğunun garantisi yok zaten. Boşver saklasın kadın. Bu tarz şeylere inanan insanlar oluyor. Evde kurumuş çiçekte saklamayın denir mesela yine enerji meselesinden. Belki sende böyle şeylere inanıyosundur diye söyliyim dedim

Annem bana dedi ki kardeşlerinin göbek bağlarını caminin bahçesine koy. Bende cami diye kasabın tuğlasından içeri atmıştım
erkek kardeşim dönerci oldu ondan mı acaba kız kardeşim de öğretmen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…