GLUKOFEN ile insülin direnci, kilo ve pcos seyir defteri...

merci74

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
128
1
Merhaba,

yıllardır pcos ile uğraşıyorum, tüylenmeyi saç dökülmesini geçtim....
Glisemik endekse göre ve daha bilumum diyetle veremediğim kiloların, kollarımda sırtımda sürekli hissettiğim yorgunluğun, insanların dış görünüşüme bakıp hakkımda vardıkları ön yargıların verdiği daimi bıkkınlıklıktan sonra rutin kontrol için gittiğim doktoruma
eskiden kilo veremiyordum ama şimdi veremediğim yetmediği gibi ve neredeyse aç gezdiğim halde ibrenin her gün
200 gr-300 gr yukarı tımanmasından özellikle son bir haftada yaşadığım ani 2,5 kg artıştan duyduğum üzüntüden bahsedince
testlerime bakıp zaten insülün direnci var, glukofen akşamları yemekle birlikte 850mg reçetesini verdi. Uzun uzadıya konuşmadı.
Bende artık savaşı bırakmak üzereydim.

Hipoglisemim var, glukofen şekeri regule ediyor sadece mucize bir hap değil yani diyete ve spora devam ettiğim sürece
kanımdaki insülini doğru bir şekilde dağıtıp, aldığım kalorinin şekere ve şekerden yağa dönüşüp depolanmasını engellenip aynı gün kullanılma ilkesinden hareket ediyor. İnsülin direncine karşı savaşıyor... herkeste aynı çalışmıyor. Alışana kadar söylenen yan etkiler,
ishal...Yan etkileri hafif olarak yaşıyorum, mide yanması, hafif bir baş ağrısı ve dönmesi var....

Bu günlük ile bunun en zaından işe yarayıp yarmayacığına dair hem kendim için hem de başkaları için notlarımın faydalı olmasını umuyorum....

11/11 sabah 86.4 kahvaltı yok öğlen 1 elma akşam hatırlamıyorum..... 20 dk tae bo- youtube da videoları var...
12/11 sabah 86.7 kahvaltı 1 dilim pimpernickel ekmek, 1 dilim kaşar, 1 yaprak marul öğlen aynısı, akşam üstü 4 dilim tatlı akşam menemen 1 dilim ekmek
13/11 sabah 85.4 kahvaltı 1 kase ceviz, tarçın, lavanta,bal ve sütlü müsli öğlen İÇİN PROGRAMDA 1dlm pimpernickel ekmek, 1 dilim köy peyniri, 1 dilim salam ,küçük yarım domates ve yine aynısı , akşam için???

Dün akşam 19:00 da yarım sandviç yedim

saat 20 gibi yarım kutu konserve barbunya ve 4 kalem pirzola
akşam çerez olarak 1 avuç yer fıstığı bir avuç çekirdek

sabah tartı da 85.2

bol bol su içiyorum, enerji seviyem daha yüksek bu kesin...

bu sabah sütlü tarçınlı cevizli müslimi yedim 1 çatal haşlanmış patates lahana.....

öğlen yemeğini dışarıdan söylemem gerekecek....

Lütfen ilaç üzerine konu açmayınız.
Konunuzu okuyan üyeler bu ilacı kullanmak isteyebilir ki, diyet bölümünde zayıflamaya yardımcı ilaç konuları açılması yasaktır.
Bahsettiğiniz ilaçta etken madde metformin.
Metformin:
Eğer böbrek hastalığınız varsa veya diyabetik ketoasidoz durumuna sahipseniz Metformin kullanmayınız.

Karaciğer hastalığınız veya kalp hastalığı öykünüz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Nadiren, bazı kişilerde Metformin kullanımı sırasında yaşamı tehdit eden laktik asidoz* durumu gelişmiştir. Laktik asidoz belirtisi olan; güçsüzlük, halsizlik, artan uykusuzluk, düşük kalp hızı, üşüme hissi, kas ağrısı, nefes darlığı, mide ağrısı, baş dönmesi hissi ve bayılma gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen acil servisi arayarak sağlık yardımı alınız.

( *laktik asidoz: Hipoksi, ilaç reaksiyonu veya nedeni bilinmeyen laktik asit birikimi nedeniyle vücut sıvılarında pH’nın düşmesi ve bikarbonat konsantrasyonunun azalması. )

X