• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Glifor kullanımi için yardım istiyorun

kuslarucuyorgoremiyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2015
92
22
88
Arkadaşlar kadın hastalıkları bölümüne konuyu açtım ama cevap gelmeyince buraya yazmak istedim.Pko hastasıyım 2.5 aydır glifor kullanıyorum ilk başlarda çok iyiydi son zamanlarda ben de aşırı derecede uyku yapmaya başladı bir de başlarda olmayan mide bulantisi.İlaci sabah değil öğlen ve yatarken içmeye başladim.kullanan başka arkadaşlar varsa bir el atar mı bana

Uzun süre kullanimdan olabilir doktora danisin belki muadillerini kullansan yapmaz
Bende kullandim glifor gercekten iyi uyku yapiyordu glu yla baslayan ayni ilacin baska markasini yazmisti doktor onda iyi hissediyordum kendimi

Ben insülin direnci için içiyordum.Normalde sabah akşam birer taneydi ama bana ağır geldi hep uyku hali mifr bulantısı filan.O yüzden yatım yarım içtim

Benim de insülin direncim yüksek onun için verdi doktor.saatin herhangi bir önemi var mı acaba bu ilaçta.Benim insülin direncim kaç aslında konuda bilmiyorum sadece 3 kat fazla dedi doktor.Yarim içersen tedavi süren uzar dedi.Ama bu şekilde hayatım alt üst resmen iş yerinde ayakta uyuyorum

Glifor diyabet hastalarında yüksek şekeri düşürmek için kullanılır. Doktorunuz verdiyse bir bildiği, başka bir kullanım alanı vardır muhakkak ama muhtemelen şekeriniz düşüyor kullandığınızda. Uyku halindeyken şeker düşmesi çok daha tehlikelidir o yüzden bence gece kullanmayın. İmkanınız varsa, yakınlarınızda şeker ölçüm cihazı varsa kötü hissettiğiniz anda şekerinizi ölçün. İlacı yemek sonrası yada hemen öncesinde için, yemek yedikten sonra şekerinizin düşmesi çok düşük ihtimal.

Bana da kadın doğum doktoru vermişti yumurtalıklar için faydalıymış ilk başta bende zorlandım mide bulantısı çok yapıyor sonra internetten araştırdım yemekle beraber alınınca mide bulantısının olmadığı yazılmıştı o şekilde kullanmaya başladım sizde bulantım geçti sizde deneyin faydası olabilir

Arkadaşlar kadın hastalıkları bölümüne konuyu açtım ama cevap gelmeyince buraya yazmak istedim.Pko hastasıyım 2.5 aydır glifor kullanıyorum ilk başlarda çok iyiydi son zamanlarda ben de aşırı derecede uyku yapmaya başladı bir de başlarda olmayan mide bulantisi.İlaci sabah değil öğlen ve yatarken içmeye başladim.kullanan başka arkadaşlar varsa bir el atar mı bana
Bende yapmadı böyle şeyler
Tok karnına kullanmaya çalışın

Ben tip2 diyabet ve pco hastasıyım o yüzden kullanıyorum. Sabah ne tok ne aç karnına kahvaltının ortasında içiyorum bi tane birde akşam aynı şekilde. Mide bulantısı yapıyorsa doktorunla görüş yarım al muhtemelen şeker seviyen normalde iken ilaçtan dolayı bozuluyordur. Oda mide bulantısı yapar.

Sizin gibi düşünmeye başladım acaba ilk zamanlar yüksekti şuan normalemi döndü 60 kilodan 57 ye düştüm şekeri ekmeği kestim .Tekrar test vermek istesem bunu endokrine değilde sağlık ocağı yapıyor mu acaba

Glifor yemekle birlikte ya da hemen ustune alinir. Doktorunuz bunu neden soylemedi size anlamadim. Boyle deneyin gecer sikayetleriniz sanirim, gecmis olsun

Glifor diyabet hastalarında yüksek şekeri düşürmek için kullanılır. Doktorunuz verdiyse bir bildiği, başka bir kullanım alanı vardır muhakkak ama muhtemelen şekeriniz düşüyor kullandığınızda. Uyku halindeyken şeker düşmesi çok daha tehlikelidir o yüzden bence gece kullanmayın. İmkanınız varsa, yakınlarınızda şeker ölçüm cihazı varsa kötü hissettiğiniz anda şekerinizi ölçün. İlacı yemek sonrası yada hemen öncesinde için, yemek yedikten sonra şekerinizin düşmesi çok düşük ihtimal.
Ben yemeği yer yemez içiyorum .Hemen peşine uykum geliyor .Çok fazla yemekte yemiyorum aslında yada ekmek vs çorba ve sebze daha çok .şekerim tok karnına 112 çıkıyor yemekten yarım saat sonra olcum yapiyorum

Bende kullandım bende de polikistik ve insülin direnci var sonra bıraktım ilacı beni ilk hafta tok tuttu mide bulantısı midede şişlik ikinci hafta tersi oldu daha çok açikmaya başladım tekrar doktora giicem bakalım artik

Sizin gibi düşünmeye başladım acaba ilk zamanlar yüksekti şuan normalemi döndü 60 kilodan 57 ye düştüm şekeri ekmeği kestim .Tekrar test vermek istesem bunu endokrine değilde sağlık ocağı yapıyor mu acaba
Aslında aylık raporla veriyorlar ilacı
Ama bana şu şekilde rahatsızlık veriyor deyip doktora gidebilirsin
Bir de şeker ölçüm aleti al bence her sabah ve akşam şeker ölçümü yapıp bir kağıda yaz öyle doktora görün derim

Ben yemeği yer yemez içiyorum .Hemen peşine uykum geliyor .Çok fazla yemekte yemiyorum aslında yada ekmek vs çorba ve sebze daha çok .şekerim tok karnına 112 çıkıyor yemekten yarım saat sonra olcum yapiyorum

Tok karna ama yemekten ne kadar sonra ölçüyorsunuz? Hemen sonraysa 112 düşük sanıyorum. 1 saat sonra 140 2 saat sonra 120 olmalı. Yani glifor şekerinizi düşürüyor bence. Düşük şeker uyku hali, mide bulantısı, baygınlık hissi yapar.

Edit: yarım saat demişsiniz, dediğim gibi doktor değilim ama bence fazla düşüyor şekeriniz. Doktorunuza danışın. Bir de doğru olan 2 saat sonra ölçüm yapmak sanıyorum.

Yeditlkten yarım saat sonra olcuyorum.

Sonradan gördüm editledim ama tekrar yazayım. Bildiğim kadarıyla doğru olan 2 saat sonra ölçüm yapmak. Yemekten hemen sonrası için (konunun uzmanı değilim) düşük gibi şeker seviyeniz. Doktorunuza tekrar danışın bence, tehlike yaratmasın sağlığınıza.

Bende de pko vardı ama sadece bir hafta kullanabildim. Mahvetti beni. Inşallah iyileşirsiniz . Evli misiniz? Hamile kalınca kendiliğinden geçiyor çünkü.

Back
X