- 19 Mart 2013
- 3.522
- 2.160
- 248
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yeni bir eğitim-öğretim yılı başladı kızlar.
Bu seneye kadar hep rahat ettiğim kıyafetleri tercih ettim, malum çocuklarla atlıyoruz, zıplıyoruz, oyunlar oynuyoruz vs...Şık olmak gibi hevesim olmadı, topuklu falan hiç giymedim...Dışarıdan bakınca da öğretmenmişim gibi bir tipim yok sanırım ki gelir gelmez "çılgın öğretmen" gibi bir sıfatla karşılandım Halbuki öyle girişken ve hareketli bir tip de değilim...
Şimdi büyük bir okula geldim ve bu giyim-kuşam işini bir kere daha sorguladım. Size sorum giyim-kuşam bu meslekte ne derece önemli sizce? Rahat olmadığım kıyafetlerle şık olmak mı, yoksa rahat olmak mı?
ne alakası var canım? yani benim hiç kıyafet tabularım yok ki. ben ilk iş hayatımda rock partisine gelir gibi giyinirdim de yaş almaya başlayınca biraz değiştim.converse giyince öğretmenlik yapılamıyor mu? Alan bilgisi,öğrenciye yaklaşım,öğretmenlik bilgisi giyimle olmuyor.Devletin bir yere gittiği yok,endişelenmeyin
ne alakası var canım? yani benim hiç kıyafet tabularım yok ki. ben ilk iş hayatımda rock partisine gelir gibi giyinirdim de yaş almaya başlayınca biraz değiştim.
ne alakası var alla alla şimdi öyle bir şey mi dedim?
bizim zamanımızda öğretmenler standart giyinirdi o bakımdan.
haaaa conserse giyip de gerçekten saat doldurmak için gidenler de yok değildir. bunun kıyafetle ilgisi imajdır.
hemen nefatif savunma hemen savunma.
evet sen yanlış anlamışsın. ya da savunma savunmadır diye...yanlış anlaşılma olmuş,neyse...Artık her şey çok değişti.Çok göze batmadığın sürece her şeyi giyersin.Ben rahat etmek adına önlük giyerim mutlaka,içten giydiğim dar da olsa sorun olmaz.
Yeni bir eğitim-öğretim yılı başladı kızlar.
Bu seneye kadar hep rahat ettiğim kıyafetleri tercih ettim, malum çocuklarla atlıyoruz, zıplıyoruz, oyunlar oynuyoruz vs...Şık olmak gibi hevesim olmadı, topuklu falan hiç giymedim...Dışarıdan bakınca da öğretmenmişim gibi bir tipim yok sanırım ki gelir gelmez "çılgın öğretmen" gibi bir sıfatla karşılandım Halbuki öyle girişken ve hareketli bir tip de değilim...
Şimdi büyük bir okula geldim ve bu giyim-kuşam işini bir kere daha sorguladım. Size sorum giyim-kuşam bu meslekte ne derece önemli sizce? Rahat olmadığım kıyafetlerle şık olmak mı, yoksa rahat olmak mı?
evet sen yanlış anlamışsın. ya da savunma savunmadır diye...
Ben aslen böyle düşünüyordum. Sonuçta önemli olan eğitim değil mi? Yani paspal, kirli, uyumsuz olmadıktan sonra sorun olmaz gibi geliyordu. Ayrıca bir günlük kıyafete para vermek bir de ayrıca iş kıyafetleri almak bütçemi sarsıyor. Eve gelince üzerimdekileri nasıl atacağımı şaşırıyorum.Spor bi tarzın varsa kurumun elverdigince spor giyin. Kim ne derse desin yahuuu. Onei olan senin rahat etmen.
öğretmenim ama ben biraz kokoş öğretmen sınıfına giriyorum..ama senin tabir ettiğin şekilde hem şık hem rahat giyinip okula gelen arkadaşlarım var,çok da yakışıyor... mesela ne gibi dersen, bir kaç tane diz hizası elbise al, yazın babetle,kışın botla giyersin,altına üstüne ne giycem derdi de olmaz.... rahatlıktan kastın harekette de rahatlıksa,ben mesela lisede çalışıorum, çocuklar ergenlik çağında,dar pantolon giyip tahtaya falan dönemiyorum ama çeşit çeşit uzun hırkalarım var,ne giysem kombinleyebiliorum...Yeni bir eğitim-öğretim yılı başladı kızlar.
Emin olun öğrencileriniz de cok memnundur. Tak tuk tak tuk aman makyajim bozulmasın diyenlerdense sizin gibi onlarla hoplayip ziplayanlari daha cok severler.:-D çılgın öğretmen hic de kötü birsey degil. Nasil simdiki çocuklar bi baskaysa onlara ayaj uydurcak çılgın eğitimcilere ihtiyacimiz var. Tenefus aralarında sacini duzeltip, makyajını duzelten bir ogretmendense çocuğumla oynayanı tercih ederdim:-DBen aslen böyle düşünüyordum. Sonuçta önemli olan eğitim değil mi? Yani paspal, kirli, uyumsuz olmadıktan sonra sorun olmaz gibi geliyordu. Ayrıca bir günlük kıyafete para vermek bir de ayrıca iş kıyafetleri almak bütçemi sarsıyor. Eve gelince üzerimdekileri nasıl atacağımı şaşırıyorum.
Ama dediğim gibi bir kaç kişiden öğretmen gibi değilsin konuşması duyunca sorguladım kendimi. Kimisi de övgü ile söylüyor, yaaa ne güzel klasik öğretmen tarzın yok çok severim ben böyle diye ama onlar da nadir
Daha bugün ilk günümdü, seminer dönemi olduğundan herkes rahat ama öğrenciler gelince ne olacak ona göre yol çizerim. Ben elbiseyle atlayıp zıplayamam; evet rahat ama oturup kalkması da bir sorun. Misal yağ satarım- bal satarım oynamak istedik, nasıl olacak :) Bütün etkinlikleri çocuklarla beraber yaptığımız için kıyafet gerçekten sorun oluyor...En güzeli dar paça pantolonlara bakmak, şu bilekten olup paçasında düğmeleri olanları beğeniyorum ben ama yakışacak mı bakalım...canım ben de
öğretmenim ama ben biraz kokoş öğretmen sınıfına giriyorum..ama senin tabir ettiğin şekilde hem şık hem rahat giyinip okula gelen arkadaşlarım var,çok da yakışıyor... mesela ne gibi dersen, bir kaç tane diz hizası elbise al, yazın babetle,kışın botla giyersin,altına üstüne ne giycem derdi de olmaz.... rahatlıktan kastın harekette de rahatlıksa,ben mesela lisede çalışıorum, çocuklar ergenlik çağında,dar pantolon giyip tahtaya falan dönemiyorum ama çeşit çeşit uzun hırkalarım var,ne giysem kombinleyebiliorum...
sonra yönetmelik de o kadar önemli değil, idarenin tutumu önemli biliosun.... çok sorun etmeyeceklerini düşündüğüm için söylüyorum, tayt türevi pantolonlardan alabilirsin..kumaş gibi hareketini kısıtlayıp sıkıştırmaz hem de üstüne oturduğu için hoş durur...